Skalv och kafferep med eftersittning

    
I morse, nja snarare förmiddag, blev jag väckt av en skakning och en rejäl smäll. Jag tänkte genast på jordskalv, eftersom jag vet att det kan förekomma här. Och att det varit ett mindre skalv kunde jag läsa mig till. 
Vi har inte upplevt det här i Torevieja tidigare, däremot i KIna, så nu är vi en erfarenhet rikare.
Det lät hos oss som en explosion med brak och vad jag förstått så ägde skalvet rum ca 7 mil söderut från Torrevieja, vid Cabo de Palos,  Mar Menor/ La Manga och uppmättes till 2.1 på Richterskalan.
Skall försöka läsa mer om det...
Så upp kom jag som ett skott!
 
Nu väntar jag på att solen skall ta sig genom molnen och den är faktiskt på gång.
Man kan se det så med lite positiva tankar.  Temperaturen har orkat upp till +15, så kanske en lunch uteomhus, i lä, kan bli aktuellt senare idag.
Gårdagen var så där lite halvruggig med spännande moln som verkade lite egensinnniga. Men ett "kafferep" med vänner nere vid Deni´s, i lä i utomhustältet, var trevligt trots de kyliga vindarna. Glada skratt och mycket prat värmde upp oss.
 
 
Vart är vi på väg?
 
Jo, till Deni´s. Och här sitter Ama, Anders, Patrik, Ami och jag.
Preciosa är fotograf och "La Syrra" häller i blixtlampan. Trevligt!
En spontan minibloggträff. 
 
Trots lä från den kyliga vinden där i tältet blev det ändå kyligt så småningom och vi drog oss hemåt.
Preciosa och jag gick med upp till Ami och Patrik på "eftersläckning" och blev sittandes där ett tag.
Tänk att det kan vara så trevligt att "bli sittandes".
Det var jätteroligt att se deras fina lägenhet och vare sig den kyliga vinden eller de hotfulla molnen kunde ta bort den fina utsikten från terrassen.
 
 
Mysigt hos Ami och Patrik.  Och ett glas Cava smakade väldigt bra även så här på en tisdag...
 
Preciosa

Hej Ditte och tack för i går. Kn ju bara bli bra med det sällskapet :) Och dig!
Skalvet har dom nu ändrat till Torrrevieja en bit ut i havet.
http://www.ign.es/ign/layoutIn/sismoListadoTerremotos.do?locale=es
Jag har ju varit med om ett antal här men värst var det 2003 :(
För att inte prata om år 1829 :-) Ja då var det ingen som skrattade...och inte fanns det så många invånare heller...400 tror jag det stått.
Kram P ♥

Svar: Tack för mer info om skalvet. Och tack för igår. Jättetrevligt!Ja, du har ju varit med om en del skalv här, men för mig var det första gången i Torre. Upplevde ett skalv i Peking som var kraftigare, men då visst jag inte vad det var. Då var det ingen smäll som jag hörde. Här var dte ju både vibrationer och en rejäl knall.
Och du, tur jag inte var med 1829...
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

¡Buenos Días!
Vilken trevlig dag med först Deni's och sedan Cava hos Ami och Patrik. De ser ut att ha en jättefin lägenhet.
Usch vad otrevligt med ett skalv. Vet att min syster onsvåger var med om det för ett par år sedan också. Jag har tack o lov varit förskonad.
Kram/A-K

Svar: Ja, vi hade en jättetrevlig dag, verkligen. I morse förstod jag att det var ett skalv och studsade upp. Det hördes en rejäl knall och vibrationerna kändes. Men det gick fort över...
Kram!
Ditte

Marja

Otrevligt med ett jordskalv, även om det var ett litet. Jag måste kolla med min kompis som just nu är i Fuengirola om de kände något.
Jag har varit med om ett skalv på Kreta en gång. Epicentrum var då ute i havet, men de som låg på stranden kände hur sanden skakade under dem. Jag gick på en gata som plötsligt började gunga. Vi var väldigt rädda hela natten för efterskalv och hade placerat sandaler och morgonrock strategiskt på väg ut från hotellrummet. :)
Så synd att ni har så mulet och blåsigt väder. Hoppas det vänder snart. Här i Umeå har vi plusgrader och snön smälter bort igen. Ingen ordning alls! :)
Ha det så bra! Kramar! :)

Svar: Idag var det moln på förmiddagen men ändå +15 och fram på dagen trängde solen igenom och termometern orkade upp till +17, riktigt skönt.Jag har i Peking varit med om ett jordskalv och då uppmättes det till nästan 4 på Richterskalan. Men då fattande jag inte vad det var. Eleverna och jag var i klassrummet en trappa upp och bokhyllorna vibrerade och huset liksså.
Skönt att man inte bor så högt när detta unträffar.
Förstår att ni var rädda där på Kreta för efterskalv och även var beredda på det.
I morgon skall solen vara tillbaka här på heltid. Återstår att se...
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Oj, där ser man! Dramatik där längre bort i Spanien! Här i den västra delen har vi inga jordskalv, bara lite allmänt molnigt sådär.. ;)

Svar: Lite allmänt molningt var det på förmiddagen men sol och klart senare under dagen. Men det blev ett hastigt uppvaknande med både brak och vibreringar. Jag studsade upp...Skönt att ni har det lugnare.
Kanske är ni snart på väg mot våra trakter? Välkomna!
Ditte

Ami

Tack för en jättetrevlig eftermiddag! Det var så mysigt att ses och att ni följde med upp till oss sen :)
Vi kände också av skalvet i morse. Vi höll just på att duka fram frukosten när jag kände hur det vibrerade i hela huset. Men någon smäll hörde vi inte....Lite olustigt var det allt!
Kram

Svar: Tusen tack för igår! Jättemysigt! Ja, olustigt var det att vakna till en rejäl smäll och att det vibrerade. Jag kom snabbt upp...
Och olustigt var det helt klart...
Önskar er en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Ser ut som fredag hela veckan hos er..men man har inte roligare än man gör sig, eller hur! Vilket uppvaknande du fick, tur att det var ett litet skalv, hm!?
Trevlig onsdagskväll! Kramen

Svar: Ja, det var ett litet skalv men vad jag fått veta nu så var det närmre än jag först lästa. Uppvaknandet blev häftigt och jag studsade upp.
Jo, här kan vi ha fredag hela veckan och det är trevligt i sig.
Önskar dig också en trevlig kväll.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va mysigt med en bloggträff och där också :) skönt även om graderna är runt 15 inte illa bara feb månad :) ruggigt med skalv aldrig varit med om det själv...ta hand om dig kram

Svar: Ja, vi är ju ett bloggäng som träffas då och då. Några bor mer permanent och andra mer tillfälligt. Trevligt är det!Jordskalv har jag varit med om i Peking och då märktes det mycket mer och var närnare 4 på Richterskalan. Men det small ordentligt idag.
Ha det bra du också!
Kram!
Ditte

A-C

Hörde jordskalvet, men kände inget. Trodde det var åska, lät så här hos oss. Idag var vi in till Torre för provtagning och sen blev det lunch på Club Nordico. Kram // A-C

Svar: Men det gjorde vi. Här både kände och hörde vi.Trevligt med lunch på Club Nordico. Och jag önskar att dina prover var bra...
Hoppas vi snart ses!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja jösses vad det skakade... 2,1 på richterskalan, men det kändes som mer.

Lite närmare än nere i La Manga:
http://alicantepress.com/2015/02/11/terremoto-en-torrevieja-febrero-2015/

Jo, det var trevligt att ses igår igen :-)

Svar: Kul att ses igår trots den kulna väderleken. Visst kändes jordskalvet som mer än 2.1 både vad gällde vibrationer och knall. Skall gå in och läsa mer på länken...
Och nu har jag upplevt detta också...Tidigare har jag varit med om ett skalv i Peking, men då visste jag inte riltigt varför bokhyllorna rörde på sig. Men det gjorde de- då var det närmare 4 på Richterskalan.
Ditte

Ama de casa

Vi upplevde ett skalv på 6,2 i Costa Rica. Trodde först att det var en lastbil som körde förbi utanför, men det slutade liksom aldrig...

Svar: Så läskigt! Tur att det gick bra för er...
Ditte

Znogge

Tur att det inte var ett kraftigare skalv än så.Jag har varit med om det två gånger: en gång i Rostock och en gång i lillhålan! Lika överraskande båda gångerna...

Kram

Svar: Jag blev verkligen överraskad i morse när jag vaknade av en smäll och vibrering. Och skalvet ägde rum närmare än jag trodde, i havet utanför Torrevieja. I Peking upplevde jag ett kraftigare skalv men jag förstod först inte varför bokhyllorna i klassrummet rörde på sig. Men eleverna och jag kom oss ut . De var mer observanta än vad jag var...Nu hoppas jag på ett lugnt uppvaknande i morgon. Kram!
Ditte

Decdia

Åh, jag är så galet avundsjuk på er som lever det ljuva livet!
Missförstå mig inte, jag unnar verkligen er det... men jag vill ju också vara där och ha det revligt med vänner! :)

Svar: Jag kan förstå det! Absolut! Och trevligt har vi!
Ditte

Geddfish

Har redan sett fotona inne hos Ami, såg helt underbart ut ;) tänk att få träffas och mysa så där utomlands ;) oh, så härligt!
Jag unnar er allt detta, verkligen! Kram, Gerd

Svar: Trevligt att träffas och det är så lätt gjort. Här bor vi alla ganska nära varandra...Och vi trivs!
Kram!
Ditte

Oliwia

Jättebra mat på restaurang Sirocco :)

Svar: Tack! Bra att veta!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: