"Passionen" har anlänt

    
Idag har "passionen" anlänt, men det blev inte per cykel utan i shoppingvagnen. Men tanke på dess höjd och smala stam var det ett klokt beslut. "Passionen" rullades alltså från handelsträdgården och hit och har nu fått i en högst tillfällig plats att acklimatisera sig på.
Kan tänka mig att det krävs lite trivselarrangemang på muren där den skall klättra.
Nu återstår det förstås att se vilken färg just denna passionsblomma har. Jag har en gissning på blå, med ännu finns det bara knoppar, så resultatet får vänta. Den kräver inte så mycket av vare sig vatten eller jord, men vill gärna ha sol .
 
"Passiflora", (på latin) rullas hem och lyfts varsamt ur vagnen. 
Men jag tar nog in hen i kväll om det ser ut att blir regn och blåst.
 
Undrar just vilken färg just min "passiflora" har. (Bilder lånade från Google.) 
                                     
Passionsblomman kan också ge frukter, men om de skall bli ätbara så krävs speciella omständigheter.
Nöjer mig med blommmor i första hand.
 
Hur har det då gått för de övriga medlemmarna i den nytillkomna blomfamiljen? Jo tack, de ser ut att ha det bra. Jag avsätter också en stund varje dag för personliga samtal och vård av varje växt, både nyförvärven och de gamla och hoppas att alla skall trivas.
Ny rapport kommer om ett par veckor.
"Boggan" ser ut att må bra. Skall ha lite vatten och mycket sol och har nog en bra placering.
Vad gäller den vita ranunkeln, så är den mer känslig.
Vill inte ha stark sol och mycket vatten, så den kommer att få flytta till en skuggigare plats.
 
Penningträdet, till vänster, är en lättskött, tålig och pigg varelse, men inte så pigg på att lämna pengar ifrån sig.
Kamelian (till höger) är däremot väldigt känslig, snudd på gnällig, har jag läst mig till och hon, jag tror det är en hon, skall helst inte flyttas för då kan knopparna trilla av. 
Hon skall också skyddas mot sol, vind och regn,
så att hitta den optimala platsen här på terrassen för henne blir en utmaning.
 
Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Jag har varit inne och läst, men inte haft tid att kommentera. Har haft äldsta bb här ett dygn.
Då är " paddan" upptagen av annan användare 😊
Så härligt ni hade igår och träffar på bekanta lite här och var.
Visst har de god mat på Alinghi!
Det ska bli jättespännande att få se alla nya växter när jag kommer ner.
Ha det gott och hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Nu är det gott om växter men ver ju inte hur många som finns kvar i april . Men både I och P är ju bra på blommor så jag vet att de är i goda händer. Kul med bb men intensivt kan jag förstå . Kul att träffa vänner på promenaderna. Och kretsen har utökats. Jätteroligt ! B hälsar! Kram!
Ditte

Znogge

Oj då, du låter mer och mer som ett riktigt blomsterproffs så det ska bli intressant att följa utvecklingen via täta rapporter. Här inköptes i dag två stycken Calla eller Callor (är lite osäker på pluralformen och inte mindre osäker på skötseln för den delen) som får stå inne och en med stöd mot fönstret...

Kram och lycka till med passionen :-)

Svar: Callor är ganska tåliga. ( Tror det heter så i plural) De piggar dessutom upp! Inte för mycket sol, men ingen risk just nu. Lycka till! Hoppas få höra hur det går. Kram!
Ditte

Ama de casa

Du verkar ha riktigt gröna fingrar du. :-)

Svar: Jag har målat dem extra idag...
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Kommer att bli jättefint...därifrån kan ni aldrig flytta :)
Prunkande trädgård!! Kram P ♥

Svar: Jo, det är roligt med blommorna och är vi inte här så finns det ju duktiga gröna fingrar på nära håll. ( Läs I och dig) kram!
Ditte

Ami

Så mycket fina växter ni har på er terrass! Men visst är det roligt att plantera lite fina blommor när man vet att de kan står där året om :)
Lycka till!
Kram

Svar: Nu är växterna på plats utom passionen som skall bli placerad i morgon. Hoppas nu de klarar sig. Men jag har god hjälp när när vi inte är på plats.kram!
Ditte

Susan

Hola! Åh vad fint du får! Och bra att du har "vattendamer"! Min passiflora är enligt uppgift från affären azul. Jag har ju ett mycket mindre utrymme än du men tänkte låta den slingra sig runt staketräcket.

Njut av värmen och möjligheten att var utomhus! Här är det fortsatt några minusgrader och jättemånga på jobbet ligger i influensa, kräksjuka eller har halsfluss... Blä...

Kram //Susan

Svar: Tris med alla som är sjuka. Hoppas du klarar dig! Ja, här blir det fint med blommorna och jag är så glad över min "passiflora". Glömde att fråga om färg, men det ger sig nog snart. Har även omplanterat det lilla frö jag fick av dig. Har inte gett upp om att det skall ta sig. Ja, B får i morgon fundera ut hur passifloran skall slingra sig. Jag har önskemål...
Vi har även idag haft en fin dag med +23 på termometern. NJutbart, helt klart. Saknar inte kylan.
Kramar till dig från mig och passifloran.
Ditte

Aaa

Så fint, man har kanske lite andra förutsättningar med blommor där nere?

Svar:
Ditte

mariana och ash

Jättefint, älskar grönt och levande ....
men, muren som ser ut som spalje..... är det block att bygga på varandra ?
ska höja en mur och tycker det ser bra ut om man kan ha lite luftigare istället för mur.
Förstår du något överhuvud taget ? Rörigt blev det...
trevlig kväll
MariAma

Svar: Jag är nöjd med blommorna och tror det blir bra. De piggar upp. "Muren" är block som är byggda på varandra och kan göras hur hög eller låg man vill. Avgränsar bra til grannarna och blir ganska luftigt.
Ditte

Marja

Så fint du får det! Tänk att kunna ha så fina växter att pyssla med. De kommer alldeles säkert att trivas hos dig med dagligt terapeutiskt prat och hänsyn till varje individs behov. :)
Kram! :)

Svar: Tack! Nu hoppas jag att jag får mina nya växtvänner att trivas här på terrassen och jag anstränger mig lite extra. Växterna piggar ju upp och är vackra att se på. Och just passionsbloman har jag längtat efter och nu är den här. Kram!
Ditte

Gittan

Så fina blommor du har och dom får nog den bästa skötseln man kan tänka sig, dom behöver sån bra omvårdnad. och klimatet för dom är ju bland det bästa också. Ha en skön dag.
Kram.

Svar: Roligt att se om jag får till det och visst är det ett bra blomklimat, ja för oss också. Men i sommar vill det till att leta skugga för blommorna. Önskar dig också en fin dag.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

wow vilka blommor ser ut som i sagobok :) hoppas du kommer att fixa det fint då och att vi får se sedan hur det går med dina blommor :) njut av dagen o ha det gott kramen

Svar: Roligt att se om växterna klarar sig, hoppas...Roligt med blommar och lite sommarkänsla.
Ha det gott du också!
Kram!
Ditte

Sanna Preifelt ❤

Åh vad mysigt, och vad många fina växter. Jag älskar verkligen växter, skulle gärna vilja börja odla lite själv... Kommer dock inte ha balkong i den nya, men det kanske går att ha i fönstret om en köper rätt frön och sådant. Jag har ju solsida i alla fall :)

Svar: Några blommor får du nog till där i solfönstret. Kanske också en tomatplanta längre fram i vår kan trivas där. Återstår att se hur mina nyförvärv anpassar sig.
Ditte

Veiken

Det är en fin blandning blommor du har satt din ära i att förvalta på bästa sätt. Gnälliga blommor är inte vad jag vill ha. Klarade Kamelian flytten från blomsterodlaren?
Du måste nog måla dina fingrar mörkgröna som en hjälp på vägen. Kram

Svar: Jag skall noga överväga detta. Men fru Kamelia lever än och fick komma in i natt då det blåste ute. Nej, kinkiga blommor gillar jag inte heller, men hon kanske blir mer tålig i min vård. Kram!
Ditte

Geddfish

Så fina blomster, man kunde tro du ägde en blomsteraffär, men det är nog tacksamt där du är.
Jag är lat idag, njuter av den givna dagen. Känner mig frisk. Guld värt.
Kram, Gerd

Svar: Att vara frisk, det är viktigast och det andra i livet kommer i andra hand. Roligt att här pyssla lite med blommor för vare sig fru Kamelia, passionsblomman eller "boggan" är så enkla att få till hemma. Här hoppas och önskar jag att det skall gå bra.
Bra med en lat dag. DEtsamma är det här.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: