Lyckad arbetsfördelning.

    
Fönsterbrädor, är något som vi skandinaver ofta är vana vid och som ofta finns i de flesta av våra hus och lägenheter. (Skrivet som svensk...) Så är det inte i Spanien.
Jag var länge inne på att "ta det som det är" och vänja mig vid en tillvaro här utan fönsterbrädor. Men efter att ha tränat på detta ett bra tag så konsterade jag att fönsterbrädor, både i det lilla vardagsrummet och det ännu lite mindre sovrummet, vore trevligt. Ja, inte brädorna i sig utan att ha växter på dem och kanske något annat passade.
Eftersom den praktiska ådran inte är min bästa, milt sagt, så behövde jag ju en "handy man" för att utföra arbetet. Och tursamt nog finns en på mycket nära håll.  (Ibland kan viss örertalning behövas. )
Två brädor inköptes för ett tag sedan och därefter har de fått bo in sig och anpassat sig hos oss.  En bräda var tänkt för sovrummet och en för vardagsrummet. Men, genast brädorna kom hit såg jag att tilltänkt bräda till sovrummet var för kort. Jag hade litat på mitt ögonmått och det är inte tillförlitligt. Längden skulle dock passa till vardagsrummet.
Hur som helst så fick jag av någon idén att sätta ihop brädorna till en lång och så blev det.
Nejdå, jag satte inte ihop dem för då hade de med största sannolikhet inte kunnat användas.
Men bra som jag är på att leda och fördela jobbet och komma med synpunkter, så finns brädorna sedan ett par dagar uppsatta på sin rätta plats i sovrummet-
(Bra att jag gick på bl.a. Znogges förslag om att inte sätta upp en bräda som jag redan från början insåg vara för kort. Tack för det!)
Vad gäller vardagsrummets fönserbräda är den just nu under förhandling. Men jag ser vissa framsteg på området. Anar att en förlikning är nära förestående.
 
De båda brädorna fästs samman med hjälp av skruvar och en konsol. (Detta tänkte inte jag ut...)
 
Ta- Da! Fönsterbrädan är på plats!
Växter och krukor är inköpta och lampan har flyttat ner från sin garderobsplacering.
 
Susan

Hola! Vad fint det blev! Ombonat! Har varit inne på samma ide men vi öppnar och stänger våra fönster så himla ofta eftersom vi kör korsdrag istället för AC och då de öppnas inåt skulle det bli ett himla flyttande av grejor varje gång. För mig skulle det inte vara några problem men tror att grabbarna i familjen skulle "knorra". ;)

Jag har också en "handy man" i min närhet och det är mkt praktiskt! :)

Kram//Susan

Svar: Praktiskt med dessa herrar! Ja, här vädrar vi också och kör ac väldigt sällan i sovrummet, men jag tror ekvationen med växter, lampa och fönster kanske går ihop/går att lösa. Återstår att se. Rapport kommer.Kram!
Ditte

Fia

Så trevligt det blev! Hälsa den händige mannen!😄

Svar: Jag är nöjd och bra att lampan har fått en plats där den gör nytta. Och lite växter piffar allltid upp. Han hälsar tillbaka!
Kram!
Ditte

Preciosa

Så fiiiint!! Synd att man inte har fönster...Fast innanför inglasningen på
balkongen förstås! Kram P ♥

Svar: Det blev riktigt bra! Visst?Nej svårare om fönstren är höga som dörrar.
Kram!
Ditte

Anonym

Jag saknar verkligen fönsterbrädor! Förstår inte varför de inte
finns i amerikanska hus. Å andra sidan, amerikaner är inte lika
begeistrade i inomhusplantor som svenskarna, kanske på grund
av kortare mörk årstid. Men nog är dom praktiska. Tänkte aldrig
på att installera några, medan min "handyman" fortfarande bodde här. :)

-9C och yrsnö i norra Virginia just nu. BRRRR!

Svar: Skickar genast lite värme till dig där i Virginia. Brrr, så kallt du har det! Men snart kommer ju våren med härlig blomning. Minns fortfarande de vackra magnoliaträden jag såg i Washington. Här blev det bra med fönsterbrädor, blev mer ombonat.
Jag har ju en del växter ute också, men ett par inomhus blev också bra.
Ditte

Freedomtravel

Fint! Hade aldrig tänkt på att de inte har fönsterbrädor här...

Svar: Nej, det hör inte till vanligheterna. Men nu har vi...
Ditte

Ama de casa

Jag har vant mig att leva utan fönsterbrädor - men det såg ut att funka bra hos dig :-)

Svar: Jag provade, men var nog alltför otålig. Hade säkert också vant mig på sikt. Men nu när det på plats i sovrummet känns det bra. Får se hur det går när fönsteröppningssäsongen börjar. ( Oj, det blev ett långt ord).
Ditte

Gittan

Snyggt, och bra att ha en händig man nära till hands. Om än man behöver lite övertalningsförmåga, jag tror vi damer är rätt bra på det.
Ha en skön kväll. Kram.

Svar: Jag har tränat på just den biten. Och eftersom jag är helt ohändig så uppskattar jag verkligen extra mycket att få flera "handtag". Man är ju bra på olika saker och att jobba med händerna är inte mitt bästa område. Men idéer har jag gott om. Önskar er också en trevlig kväll. Kram!
Ditte

Ingrid

Men så fint det blev, hälsningar från smakrådet :-)
Ps önskar också jag hade en handy man, men man får vara nöjd ändå.
Kram

Svar: Visst blev det bra! Och du, "handyman " kan lånas ut. Jag delar gärna. Och tack för smakrådet! Kram!
Ditte

Ami

Så fint det blev! Och visst är det lite mer ombonat när man kan ha lampor och blommor i fönsterna!
Kram

Svar: Tack! Ja, skillnaden blev stor ! Nu väntar en bräda i vardagsrummet på att komma upp. Men det är på G. Kram!
Ditte

Marja

Vad fint det blev och så mysigt med växterna och lampan! Praktiskt att ha en 'handyman' att tillgå. Jag brukar pula med det mesta själv, men behöver jag borra, måste jag ha hjälp. Jag har en god vän som gärna kommer och hjälper, för jag brukar bjuda på middag sedan. :)
Kram! :)

Svar: Alla sätt är bra utom de dåliga, så att du får hjälp och lagar mat tycker jag verkar toppen. något för mig att kanske tänka på om Mr inte kan...Kram!
Ditte

Viveca

Hola, jag har också funderat på fönsterbräden mest för att jag tänkt på adventsljusstakar. Nu löste jag det i december med stjärna istället. Man gillar ju oftast det som man är van vid. Lite knäppt.... Chao de Portman

Svar: Ja, visst blir det bar med adventsljustakar på brädorna, men en stjärna går ju lika bar. Och visst är det så att man vant sig i x antal år med fönsterbrädor...
Ha det bra och njut de sista dagarna här.
Ditte

Znogge

Så bra och fint det blev! Av erfarenhet vet jag att när man väljer kompromisser så blir man sällan nöjd i längden utan då är det bättre att vänta.

Kram

Svar: Jag tror det var du som fick mig att inte sätta upp en för kort bräda . Tusen tack för tipset. Nu känns det bra. Och visst är det bättre att vänta och få saker och ting rätt från början. Har lärt mig med åren. Kram!
Ditte

Aaa

Bra jobbat! Att få iden är ju halva jobbet, sen ska han som genomför den också ha sin del av äran.

Svar: Helt klart! Det är ju kanske det mest arbetskrävande ...men bra samarbete är det.
Ditte

Torrebloggen

Det blev ju kanonfint!!! Vi har också satt upp fönsterbrädor för vi tycker att det blir lite mer ombonat i rummen då. Jag har ju också en händig man i närheten som du vet och det är ju väldigt praktiskt och bra.
Kram

Svar: Jag blev väldigt nöjd med lösningen att sätta ihop två brädor till en och inte gräma mig över att brädan blev för kort. Mitt ögonmått är inte tillförlitligt. Roligt att ni också fått upp fönsterbrädor. Kanske är det vi nordbor som gärna vill ha det så. Och väldigt behändigt att ha snickare lokalt..Kram!
Ditte

TantGlad

Det vart sååå fint med fönsterbrädan. Blir lite naket och tomt utan. Man vill ju ha det lite ombonat. Bra med råd från znogge åxo.
Kraaaam fina du och ha en hääärlig söndag!

Svar: Tack! Ja, det blev bra med en fönsterbräda i sovrummet. Försökte vänja mig med att inte ha en , men det gick så där..Trevlig söndag önskar jag dig också!
Stor kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja jag kan nog tänka mig att så är det, och är man van sen så vill man ha det ännu mer och fint blev det också ser jag :) hoppas du får en härlig söndag kramen

Svar: Vi blev nöjda och fint att lite växter får plats också.Önskar dig också en bra söndag, trots jobb.
Kram!
Ditte

A-C

Visst blir det fint och ombonat med fönsterbräda.
Resan hemåt gick bara bra. Kom till Ingarö på fredag mitt på dagen. Bara snö fläckvis och 8 plusgrader. Har snöat lite nu i natt men fortfarande plusgrader. Har fått igång både värmen och vattnet i stugan, och allt såg bra ut. Vår omtänksamma 85-åriga granne Marianne bjöd oss på kaffe o hembakad toscatårta när vi kom. Igår bjöd hon på Shepards pie och äppelpaj, det smakade mkt gott. Hon är helt fantastisk.
Har inte fått igång internet förrän nu. Svårt att klara sig utan internet nuförtiden. Sista provet som jag gjorde i Torre innan hemresan var okej. Kram till er båda från oss två

Svar: Ja, brädorna blev bra. Och trevligt med både växter och lampa i fönstret. Skönt att hemresan gick smidigt och att allt praktiskt hos er fungerade. Man vet ju aldrig.
Tänk, vilken fantastisk granne! Så omtänksam!
Vad gäller dina prover så är det nu bara att hålla tummarna för de sista. Men det gör vi förstås.
Kramar till er från oss båda.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: