Livet tickar på

    
Jag påminner mig själv då och då om att inte skjuta upp saker och ting. Det är så lätt att vänta med just det som inte måste ske just nu. Och för min del är det egentligen inget som direkt väntar.
Jo, jag har ett par resor, en till Skottland och en till Sydafrika som jag väntar på och Skottland blir det i sommar..
 Att strosa runt här längs havet, titta på vackra blommor, sitta ner och tänka på "allt och inget" och fundera vidare på vad jag vill med resten av mitt liv, ja det kan uppta en hel dag, eller flera.
Och vad vill jag?  Jag är ju nöjd med det mesta. En devis har jag alltid haft i bakhuvudet och jag tror det varmin mamma som ofta sa; " jag vill när jag blir gammal och orkeslös inte ångra det jag inte gjorde när jag kunde".
Minns såväl när hon fyllde 80 år och bjöd min familj med på en vecka till Israel. Trots att hon hade ont i kroppen drog hon sig inte för att ge sig ut och resa och göra, se och uppleva det hon ville.
Just på hennes födelsedag gav vi en båttur på Röda Havet i present. Vi chartrade en segelskuta och var till sjöss en hel dag. Ljuvligt!
En av höjdpunkterna var när döttrarna och mamma hängde i ett rep efter båten i det turkosa vattnet och guppandes flöt fram där i vågorna. Och att sedan avnjuta nygrillad fisk och skaldjur på däck till lunch gjorde  hela turen, om möjligt, ännu bättre.
Men det var då och nu är nu...
Så det gäller att klura vidare .  Vad vill jag göra nu?
Tden har jag än så länge, orken och viljan också. Så "önska, dröm och sätt i gång" är väl nästa steg.
Kanske är det också så att jag är nöjd med tillvaron.
Och hälsan kan jag ju inte alls påverka, den är som den är och sedan får jag förhålla mig till det.
 
 
 
 
 
Ama de casa

Låter som om din mamma också var en fantastisk och klok människa! Precis som din far och du. Bra gener där :-)

Ja, det gäller att leva fullt ut medan man orkar. Och samtidigt inte glömma bort hur lyckligt lottad man är som har det så otroligt bra.

Svar: Visst är det här och nu som gäller. Men också lätt att glömma bort. Ja, båda föräldrarna var koka, var och en på sitt sätt och har det haft någon överspridning så vore det ju bra.
Känner att jag nog får öka takten lite....
Och lyckligt lottade är vi, lätt att glömma bort.
Ditte

FREEDOMtravel

När man har möjligheter ska man ju utnyttja det! Samtidigt är det svårt att veta ibland vad man vill och vad som är rätt val. Vi funderar oerhört mycket och det är olika banor varje dag. Ena dagen vill jag starta en firma med kvalitativ utvärdering, nästa dag vill vi öppna en bed & breakfast i Portugal eller kanske börja med uthyrning av husbilar.... Aaah, inte lätt att veta ibland ;)

Svar: Visst är det så! Och jag antar att detta är en del av livet. Just att fundera och sedan se vad som mognar fram. Era tankar låter väldigt spännande och kreativa och framtiden får kanske utvisa vad som blir. Men det blir ju något.
Ditte

Aaa

Ja, livet är här och nu. Och det är ett aktivt val.

Svar: Visst är det så! Det väntar inte!
Ditte

Znogge

Vilket fantastiskt sätt för din mamma att fira sin födelsedag på. Jag önskar att jag kan fira på samma sätt om och när. För vad vi`? Inte mer än att levet är här och nu.

Efter att suttit i ett möte med hemtjänsten i drygt två timmar så hade jag gärna suttit på den trappan. Gärna med en bok i min hand och med något gott i ett glas...

Kram

Svar: Tänkte på dig, mötet, din mamma och hemtjänsten...Och att leva här och nu är ju viktigt för det r ju där vi är.
Att sitta här i trappan med en bok, låta tankarna fladdra och något gott i ett glas; det kan göra stor nytta för själen.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så fina bilder!! Ja man kan ju välja så länge man är frisk. Men det är svårt, men saker får mogna fram och vips så vet man...tror jag :-) Ambivalent är ordet...
Leva i nuet ska man ju också...Finns dom som har det fruktansvärt hemskt när man ser på nyheter och fy för att då klaga...ja som jag :)
Kram P ♥

Svar: Tack! Visst kan man i viss mån välja så länge man är frisk, men det är ändå svårt periodvis. Ambivalent, känns som ett bra ord. Och visst har många runt om i världen det bedrövligt, men visst måste man ändå få klaga. Absolut!
Kram!


Ditte

Ami

Vilka fantastiska minnen du har av din kloka mamma :)
Och visst ska man försöka leva fullt ut - och livet är härligt!
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: Ja, mamma var klok i många avseenden. Och att ha roligt i livet och att uppleva saker, det var viktigt för henne. Tror nog att det är så för oss alla...Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det är många som vill men inte kan. Det kostar pengar för det mesta.
Och som Preciosa skriver - "så länge man är frisk". Men man får göra
det bästa med vad man har. Nästan alltid finns det ljuspunkter, om man
letar tillräckligt och är villig att erkänna att de finns.

Svar: Så sant! Men ljuspunkterna finns och de är oftast gratis. Och sker så finner man. Oftast!
Ditte

Tina

Hej Ditte! Vad mycket fint du delar med dig. Undrar just om vi systrar kan få med oss lilla mor till vårt andra hem, i Torre. Våre onekligen kul att se henne avslappnad, på terrassen, görandes ingenting och bli uppassad med vin, oliver och god mat! En liten paseo och beundra havet, sitta på en bänk, äta en glass. Härligt att tänka på! Vi träffas om en månad igen, allihop i familjen. Ska fråga igen, då :-)

Kram <3
Tina

Svar: Visst vore det toppen att ta med er mamma hit till Torre. Jag reste sista gången med mina mamma till Nice 2002 och då skulle hon fylla 85 år. Rullatorn var med och när hon inte orkade åg längs Paseon så satt hon på den och vi körde henne. Jag är så glad för att ha upplevt detta med henne. Och det blev den sista resan, ja, i princip...
Ditte

Gittan

Så klok du är och visst är det så, livet är här och nu. Man ångrar ju inte det man gjorde, men det man inte gjorde....Härligt att ha lite resor att se fram mot. Nu närmar det sig snart för oss och vår sem resa, ska bli kul.
Ha en härlig dag. Kram.

Svar: Förstår att ni glädjer er och längtar till er resa. Just Thailand har vi besökt många gånger och har så fina minnen därifrån. Stränderna, havet, maten, de ljumma kvällarna, fina vänner och mycket mer. Men minnena finns kvar trots att det nog inte blir fler resor dit för oss. Jag reser gärna dit genom och med dig i bloggen.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron kära Ditte!
Vilken mamma, och vilken njutdag hon fick på sin födelsedag. Visst vill man mycket, men ekonomin kan ju sätta stopp. Jag är nöjd egentligen, då jag kan vara i Torre. Umgås med vänner och bara vara.
Underbart fina bilder! Fin trapp, fina havsbilder. Längtar så🇪🇸💃🍷
Kram till er båda/A-K

Svar: Tack! Förstår att du längtar, men snart är april här. Mars går fort.Ja, mamma var speciell i en del av sina tankar och det både på gott och "ont". Men hon hade en inställning til livet som jag gällde. Sin humor förlorade hon inte, inte sitt temperament heller.
Visst kan ekonomin sätta stora stopp och vara begränsande. Helt klart! Men att även se de mindre sakerna i tillvaron och glädjas åt dem är nog så viktiga.
Kramar till dig från oss båda.
Ditte

Eva`s blogg

Ja din energi kanske du fått från din mamma :) och visst är det väl så att hälsan är nr 1 för utan den så blir det jobbigt att resa i väg ...men är man nöjd så är det ju toppen men sen kan man drömma om att vilja se och därefter göra det man vill :) stor kram

Svar: Ja, energi har jag oftast...Och tankarna har jag med mig. SEdan är det alltid spännande att pröva sina funderingar och idéer när man hinner och har kraft till det. Och givetvis om man vill.Önskar dig en trevlig dag!
Kram!
Ditte

Geddfish

Många fina kloka tankar! Ja, man SKA menas man KAN. Om man kan, pga ekonomi och hälsa.
Din mamma var en klok kvinna.
Jag försöker leva så också, för hur jag än vänder och vrider på det, så går klockan, tiden tickar och vi har inte all tid i världen, som man ofta säger om panschisar.
Nu har jag avslöjat lite i min blogg idag.
Ha en bra dag med dina tankar och drömmar, och - ja, du vet, det är så roligt att smaka på olika idéer.
Kram, du fina ♥

Svar: Tack, Gerd! Och fint att man kan deka med sig lite av funderingar och på så sätt även tänka lite nytt. (Även om det kansk einte är helt "fel" det gamla heller. Önskar dig också en fin dag och givetvis tittar jag in hos dig.
Kram och tankar till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: