"Lånta fjädrar"

    
 Jag och naturen är inte alltid kombatibla (överensstämmande), trots idog träning sedan barnsben. Men jag tycker om den, det gör jag visst.
Kanske är det mest de  små insekterna och småkrypen jag inte är helt överens med. Och apropå kryp/krypa så är inte ormar heller med bland favoriterna. Men det finns ju så mycket annat.
Vill man verkligen se vackra djur och naturbilder så titta gärna in hos "Kreativt Liv", min bloggvän Ghugge.
 Att ha vistats i Stockholms skärgård med segelbåt, är minnen utöver de vanliga och man är då verkligen mitt i naturen. Men av olika skäl, bl.a. mina hudskador) är båten såld och jag möter nu naturen på andra platser och andra sätt och kanske mer på avstånd.
I Torrevieja så är det mest havet. både med och utan invånare, som fångar mitt intresse, men givetvis alla vackra växter och blommor.
Men om man önskar se lite mer av djurlivet än kanske de hundar och katter som dagligen passerar revy så är en tur till Europaparken, eller som parken heter, El Jardin de las Naciones, alltid trevlig. Ja, gott om vackra växter finns också...
(Parken ligger ca 800 m norrut om man från småbåtshamnen går norrut längs Calle de San Policarpo)
 Det första som möter oss är en stjärtutspänd påfågel. UNdrar om det var för att han såg oss som detta fenomen inträffade.
"Fjädrarna ut!"
Nja, när vi kom närmare såg vi något annat som kanske var mer i fokus än vi.
Ytterligare en påfågel. Lite blyg förvisso.
"Hur var det här då? Får jag lov till en dans?"
 
"-Lite svårt att ta sig runt i dansens virvlar och en buske står dessutom i vägen."
 
Här kom jag helt apropå att tänka på Cornelis och visan om Hönan Agda.
Lyssna gärna!
 
En del kan ju fjädra sig i glansen och andra som är sämre utrustade får nöja sig med att se på.
 
":-Tja, den där Agda! Vem var det? Gör detsamma....Har annat att titta på."
":- Men varför kommer ni inte upp hit? Mycket bättre utsikt än från marknivå.
Men ni kanske är såna där jordnära typer."
 
Fröken påfågel verkar ha fått en rival, en gås på ett ben som ser lite halvintresserad ut av den föreställning som pågår. 
"Jaha! Vad gör vi nu?" Kanske bäst att avvakta.
 
"Visst är jag snygg". Men jag kan ju inte springa och jaga intressenter.
Jobigt det här med att burra upp sig om det ändå inte gör någon nytta.
Kanske skulle jag ändå ta mig en titt på den där Agda.
Hon verkar ju klart intresserad av en herre med fjädrar och prakt."
 
Aaa

Jag gillar inte heller kryp, men fåglarna är alltid fina, inte minst påfågeln.

Svar: Vackra är de men har förstått att de också kan vara lynniga. Kul i alla fall att se hur han gjorde sig till för att få honan intresserad. Vet inte om han lyckades...
Ditte

Ulla

Hej bra tips om denna park...en fråga menar du att gå förbi Marina hotel och norrut,,,tack Ulla

Svar: Ja, då når du parken när gatan tar slut. Du ser den med alla träd...
Ditte

Marja

Vacker påfågel! En gång var det inne att ha påfågelfjädrar som dekoration på väggen. :) Jag gillar inte heller småkryp och ormar, men hönor och fåglar har jag inget emot.
Ha en skön söndag! Kram! :)

Svar: Visst var det! Och jag tror han själv var medveten om det...Undrar fortfarande om han lyckades växke honans intresse....Kram!
Ditte

Ami

Åh, så vackra påfåglar. Ja, de andra är också väldigt fina. Men det är ju påfåglarna med sina fina fjädrar man tittar på :)
Det är en jättetrevlig park att strosa omkring i.
Ha en fin kväll!
Kram

Svar: DEt var extra roligt att se hur hanen blåste upp sig, dansade och gjorde sig till för att honan skulle bli intresserad. dock vet vi inte om intresse uppstod. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Fia

Hej! Vi gillar också El Parque de las Naciones. Vi gick faktiskt där en sväng i fredags innan vi åkte till flyget! Vi bor ju bara nåt kvarter därifrån. Många av flaggorna börjar se litet slitna ut, inte minst den svenska!

Svar: Visst skulle några flaggor behöva bytas ut, helt klart. Ni bor ju nära parken så jag förstår att ni då och då tar en tur där. Fint att följa hur blommor och växter nu börjar sin blomning. Har ju inte heller så långt dit så en fin promenad blir det och parken är verkligen fin.
Ditte

Ama de casa

Jag har blivit sparkad i huvudet av en påfågel så att blodsvite uppstod... Han tyckte inte riktigt om att jag skulle fånga in honom, tror jag :-D

Svar: Aha! Hoppas du inte blev allvarligt skadad. Då vill det till att se upp. Eller kanske ner och helst ha vidvinkel....Men nu försökte jag inte fånga honom. Skulle aldrig ha vågat. Men tjusig var han.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Du skulle kunna skriva en barnbok :-) ja kanske inte om uppvaktning men iaf, fantasi har du :) Favoritpark är det och roligt för barn för att det finns lekplats också och åka båt, fast det kanske inte finns på vintern? Blomsterprakten i maj-juni är fantastisk och så gillar jag det lilla kapellet som är helgonet San Emigido:s ,han som skyddar oss från jordbävningar och första veckan i aug är hans fiesta :)
Kram P ♥

Svar: God afton! Fantasi kan jag ha och Europaparken ger också inspiration. Var här i våras med barnbarnen och även i oktober och de lekte glatt. Skall titta närmare på kapellet nästa gång för det blir ju fler turer hit. Kram och tankar till dig. ❤️
Ditte

znogge

Men vilken fantastiskt vacker påfågel! Minst sagt en imponerande fjäderskrud som den visade upp för er.

Kram och ha en bra start på veckan!

Svar: Roligt var det att följa påfågelns inviter och vi undrade just om inte den vackra fjäderskruden var tung. Men den bör ju väga lika mycket i hopfällt skick😀 Vackert var det! Önskar dig en bra dag på alla sätt. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Oj vilka vackra fåglar du fångat på bild :) ja dom fjädrarna är inte illa alls, och ett bra sätt att fånga in någon :) hoppas du har det bra å njut av dagen kram på dig

Svar: Påfåglar är verkligen färgsprakande och särskilt roligt var det att hanen verkligen visade upp sig så här. Vi har det bara bra med + 18 och frukost på terrassen. Strålande sol också. Önskar dig en trevlig dag😄 Kram.
Ditte

Annika

De är ju såååå fantastiskt vackra. Tack för att även vi får njuta av dem. Ha nu en fin Måndag. Kram på dig.

Svar: Visst är påfåglar vackra, men jag håller mig på avstånd. Har stor respekt för dem....Önskar dig också en trevlig måndag.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag var väldigt förtjust i påfåglar när jag var liten. Ibland hade jag en fjäder på min vägg. Precis som du har jag svårt för vissa smådjur och ormar tycker jag är läbbiga. Ghugge är duktig och har alltid fina bilder på sin blogg. Måndagskram Bosse. Ps. Här är vårregn och bullrigt. Vi ska bli med fiber. Jag som behöver skrivro. :)

Svar: Jag tycker påfåglarna är vackra och jag är samtidigt rädd för dem. Vet nu inte vad de skulle kunna göra, men har förstått att de kan bli vildsinta. Vill inte komma alltför nära..Fint med fiber, då blir uppkopplingen snabbare. Ja, den skall bli det...
Sol och ganska varmt, +20 kontrar jag med.
Kanske blir det en "njutflykt" i väntan på att fibrerna är på plats.
Kram!
Ditte

joe

Så fina bilder :) Fantastiskt

Svar: Tack!
Ditte

Veiken

Om ormar tycker jag INTE!
Påfåglar däremot tittar jag gärna på. Härliga bilder du visar på den vackre Herr Påfågel! Kram

Svar: Tack! Nej, ormar är inte favoriter. Men en påfågel på lite avstånd är däremot trevligt. Men de kan bli ilskna...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: