Inte mycket, men lagom

    
 Vad gör jag om dagarna? Tja, den frågan ställer jag till mig själv ganska ofta och svaren varierar. Dels beror det förstås lite på väder och vind, på humör och lust. Och dagarna skiljer sig inte så mycket åt från dagarna hemma. Tiden går fort och det vare sig jag är hemma i Stockholm eller här i Spanien. Jag har inga som helst svårigheter med att sysselsätta mig och har jag inte lust att göra något särskilt så är den dagliga promenaden, ofta till havet, alltid innehållsrik och varierande och i det dagliga ingår också att träna spanska via min "babbelkurs".
Vänner träffar vi ofta och det är lätt att spontant ses för en fika eller promenad.
 
Torrevieja är ju en levande stad hela året med ca 100 000 invånare och ett bra kulturutbud. Under påsk och i juli/augusti kommer många sommarhusägare från hela Spanien hit och man räknar då med att stadens invånarantal fördubblas.
Torrevieja är ganska vidsträckt och består av flera delar och dit vi tagit oss med cykel. Många parker och grönområden finns, cykelvägar och promenadvägar också och havet är nära, lkaså de hälsosamma saltsjöarna.  Känner man för att ta sig runt i omgivningarna så behövs egentligen inte bil för det finns gott om bussar som utgår från busstationen till städer i närheten. 
Känner man för lite äventyr  så är det bara att hoppa på en buss inom Torrevieja för att se var man hamnar. 
Restauranger, barer och caféer är det gott om och de finns i alla prislägen och även kvalitén på maten varierar, här som på alla platser.
Men man hittar lätt sina favoriter.
Vad gäller favoriter så är en av mina favoritsysselsättningar att sitta nere vid havet och fiolsofera eller att gå långpromenader längs havet. Detta tröttnar jag nog aldrig på...
 
Att strosa utan något dierkt mål hör till vanligheten och det är roligt att stanna upp och titta på detaljer som finns på måmga ställen. En vacker gammal dörr eller en fin balkong...
Och mellan de högre husen i stan finns flera gamla "fiskarstugor" bevarade.
Några är väl omhändertagna och har fina innergårdar.
 
 
 
Att slå sig ner på ett café med vänner hör nästan till de dagliga aktiviteterna och om man tycker att det blir för mycket kaffebröd så går det säkert bra att hjälpa till att knuffa i gång en bil.
Tårtan såg jag på café Ina Espresso på gågatan "Caballero de Rodas" , ett café som har gott kaffe, smörgåsar,smårätter,  bakverk och på beställningar gör tårtor.
Just den här tårtan var gjord till en liten kille som gillar fotbollslaget Real Madrid.
Alltså bara skådebröd för min del.
 
 
Att då och då ta en titt i frukt/grönskasbutiker, saluhallen eller fredagsmarknaden är alltid trevligt. Nu är apelsinerna extra goda och jordgubbarna har börjat komma. Gott om fräscha snittblommor och man vill görna köpa flera buketter. Urvalet av krukväxter för främst utomhusbruk är stort och man vill gärna ta med många hem. Just nu är det tämligen fullt på vår terrass, men om några växter faller ifrån finns det genast nya som kan få plats.
 
 
  
 
Amanda Halldan

Vilka härliga bilder! Hoppas att du får en fin helg! :)

Svar: Tack! Önskar dig detsamma!
Ditte

Ghugge

Sååå, härligt liv precis i min smak! Att ta dagen lite som den kommer och filosofera lite..träffa vänner osv, kan det bli bättre. Ja, åsså är ju bilderna helt i min smak också, en gammal vacker dörr, balkongen, restaurangerna och HAVET, åååhu så fint! Trevlig helg ska du och din man plus vänner ha! Kram

Svar: Ja, vi har det bra här också. Så fint att man kan varva lite...Och det finns mycket att se här i stan när man strosar runt.
Trevlig helg önskar jag dig och de dina också.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll Ditte!
Idag har det varit mat och städdag. Vi får vänner på besök i helgen och jag har förberett all mat så gott det går. I morgonkväll blir det "Heta räkor", tjälknöl gjort på älgkalv 1,6 kg m pot.gratäng. Till efterrätt har jag vispat vaniljvisp och blandat i hackad Daim som nu står i frysen.
Lunchen i morgon blir det Gulachsoppa m. Älgfärs. Till söndagens lunch Kyckling under ädelostsås. Puh! Kompenserar allt detta med att bo på hotell nästa helg. 😊
Härliga bilder från Din promenad.
Många kramar till Dig och Bosse/A-KSvar: Så gott det låter alltihop. Och skönt att ha allt klart när gästerna kommer. Mysigt att bo på hotell nästa helg. Verkligen!
Önskar dig en fin helg.
Kramar till dig från oss båda.
Kram
Ditte

Ama de casa

Ja, nog går dagarna fort alltid! Men härligt är det att vara här nere i solen och "hyfsade" värmen :-)

Svar: Ja, det är svårt att stoppa tiden, men jag är å andra sidan nöjd med att jag har det så bra.
Ditte

Ami

Jag tycker precis samma som du, att dagarna är ungefär lika här som hemma. Och tycker också att det är mycket lättare att umgås här....Och himlen är mycket blåare här än hemma :)
Så visst har vi ett härligt liv här nere!
Kram och trevlig kväll!

Svar: Visst är himlen mycket blåare här...Ännu en fördel förstås.Kram och trevlig kväll önskar vi er också.
Ditte

Malin

Vilka vackra turkos/gröna trädörrar. Så härligt att ta dagarna som de kommer och göra det som faller en in för dagen. Jordgubbarna såg inte helt fel ut och vackra blommor! Önskar dig en trevlig fredagskväll och stundande helg!

Svar: Tack! Ja, vi har det bra och det är ett lugnt tempo och lätt att ta det som "det kommer". Att det är ljusa dagar och att termometern ofta passerar +17 är skönt. Och ibland är det mer och någon gång mindre. Trevlig kväll och helg önskar jag dig.
Ditte

Torrebloggen

Åh vad jag gillade din Torreviejaskildring.
Härliga bilder!
Kram

Svar: Tack! Vi är ju noviser här, men att vi trivs väldans bra, det tror och hoppas jag framgår. VI ses!
Kram!
Ditte

Fia

Hej Ditte! Härliga Torrebilder, längtar tillbaka! Kom hem igårkväll till, visserligen flera plusgrader, men en del snödrivor! Ha en fortsatt fin vistelse!
Fia

Svar: Tack! Välkomna hem! Och givetvis blir det trevligt att ses här igen senare i vår. Skönt att det inte är så kallt hemma...
Ha det bra!
Vi hörs och ses!
Ditte

Eva`s blogg

Ja när man inte har jobb så skulle jag kunna vara var som där det är varmt ...dagarna går o varför inte njuta för fullt då? ni gör rätt i det ni gör :) ha en fin dag i ert mysigt Spanien kram

Svar: Tack! Visst är det så! Var sak i livet har sin tid. Och som pensionär känns det jättebra att kunna varva lite och variera.Får se vad som händer idag...
Önskar dig en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Veiken

Jag förstår så väl att du stortrivs i Spanien. Bilderna är ljuvliga och apelsinerna lyser som solar mot betraktaren! Mmmm... Kram

Svar: Vi trivs, det gör vi verkligen. Och Torre blev ett bra alternativ...Kram!
Ditte

Znogge

När man har mer än en vecka på sig så blir det självklart vardag även utomlands. Jag förstår verkligen att ni trivs för ett mildare klimat och en blåare himmels skulle jag inte tacka nej till. Smidigt också att det inte är så stort avstånd mellan era två hemma!

Kram

Svar: Visst är det så! Här har vi tiden och behöver inte alls skynda på som när man är borta ett kortare tag. Det vi inte gör idag, kan vänta, vi hinner och det finns kvar...At det går snabbt att föflytta sig mellan Stockholm och alicante är ju en stor fördel.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Jag har heller inga problem att få tiden att gå, snarare tvärtom, den räcker inte till.
Jag vet inte när jag hade långtråkigt senast. Kanske 1960? Däremot kan ju tråkiga saker hända och livet är hemskt, men det är ju något annat.
Jag har alltid något på gång, skriva, läsa, handarbeta, fota, promenera, umgås, laga mat, mm. Ständigt full rulle!
Ha en trevlig aktiv och roflýlld helg!

Svar: Tack det samma! Nej, tråkigt behöver vi inte ha. Och om det nu så vore, så är det säkert "nyttigt". Pensionärslivet innebär full fart... Önskar dig också en trevlig helg.
Ditte

Annmari o Göran

Hej Ditte och B Härligt att läsa om er spanska o svenska vardag som pensionärer - vi ser fram emot att själva kunna ta en ny dag , göra den till sin egen men ... än så dröjer det några år. Vi hoppas att vi kan ses någon gång detta år det skulle vara roligt! kram till er båda

Svar: Hej på er! Mail kommer i morgon ! Har tänkt så mycket på er! Ja, vi har det bra med att varva mellan tillvaron här och i Stockholm. Och tiden, den bestämmer vi ju över. Visst ses vi snart! Helt klart! Kram och hälsningar från oss båda.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: