Idé föder idé

    
 Ibland så får jag en idé och tycker då det är bra om den kan genomföras inom rimlig tidsram. Och för mig kan det vara samma dag. Det beror ju lite på vad det handlar om, men om det gäller mindre förändringar så kan de ju lika gärna ske genast.
Att jag sedan ofta behöver hjälp av mitt "tekniska kontor" för att få till det praktiska, det måste jag villigt tillstå.
Hur som helst så behövs fönsterbrädor; en i vardagsrummet och en i sovrummet för ofta saknas de i spanska lägenheter och hus.
Idé nummer två som jag kom på var att flytta ut en bokhylla med lådor från vardagsrummet till förrådet. Det krävdes bara lite tankearbete för att hitta nya platser till innehållet i hyllan.
Men med positivt tänkande så är det mesta möjligt även om man bor på liten yta.
Så det blev en promenad till det fina shoppingcentrat Habaneras och ett besök på "allt-i allo-butiken" för de händiga, AKI.
 
Väldigt fråscht och luftigt och gott om sittplatser om man behöver vila sina fötter. Förutom många butiker av allehanda slag, finns även serveringar högst upp där man också kan sitta utomhus om så önskas. 
 
Besöket på AKI gav utdelning. Fönsterbrädor, vita och i trä inköptes och konsoler för att fästa upp dem. Bra så!
Väl hemme upptäckte jag att mitt ögonmått lurat mig för fönsterbrädan till sovrummet kändes alltför kort. Får se om jag kan förlika mig med tanken, eller om det får bli en ny för fem euro. Återstår att se.
Det är inte bara shoppingcebtrat som är fräscht, utan även dess bekvämlighetsanrättningar/"restrooms". Även de är väl värda ett besök. Kostnadsfritt också! Något jag inte är van vid de på offentliga "restrooms" som finns i Stockholms shoppingcentra där man får ha 10 kr att lägga i en dörr eller betala till någon anställd.
 
Uppiggande målning på väggen.
 
Barnen har egen toa och ett rum finns för ammande mammor.
 
Väl hemma tog vi tag i flytten av bokhyllan till förrådet. En ny hylla för micron kom upp och det lilla vardagsrummet kändes genast större. Att omplacera bokhyllans saker gick utmärkt och en del hamnade även i soporna.
Men sedan hade vi en försvunnen tredelad kontakt. Den fanns i vägguttaget, men när vi flyttat hyllan var den spårlöst borta. Vi letade länge och var även ett varv ut till soptunnorna för att se om kontakten hamnat där. Icke!
Vi fortsatte att leta, men inget resultat! Insåg att vi fick köpa en ny.
Men så plötsligt, efter att ha letat länge så kom Bosse på att det hördes en liten smäll när vi ställde ut hyllan i förrådet. Hmmmm, ut för att se och just där, bakom hyllan låg kontakten. Ordningen återställd, micron kopplades in, skrivaren och min högtalare också.
Projekt fönsterbrädor kvarstår, men nu väntar lunch, födelsedagslunch här hemma, för vännerna Preciosa och "La Syrra".
Återkommer om hur den idén fortskrider och genomförs.
 
                                                                                     
Ami

Haha! Jag är precis lika dan när jag fått en idé i huvudet. Då ska det helst ske nu på en gång.
Patrik blir ibland lite "trött" på mina infall :)
Men hoppas det löser sig med fönsterbrädan.
Ha en fin dag och hälsa och gratta Preciosa och La syrra från oss
Kram

Svar: Jag skall gratta dem! Och en fin dag blev det trots solens frånvaro. Vad gäller fönsterbrädan så får det bli en längre....Får ordna det i morgon. Men du, kanske är våra infall en del av våra kreativa sidor som bör få sitt utlopp. En tanke bara...
Kram!
Ditte

znogge

Om det hade varit jag hade jag köpt en längre fönsterbräda för jag skulle förmodligen bara ha tänkt på att den var för kort. När man bor på lite mindre yta gäller det att använda varje kvadratmeter effektivt och verkligen tänka till. Många gånger så kan man komma på ganska så finurliga lösningar!

Skönt att kontakten kom tillrätta :-)

Kram

Svar: Jadå, kontakten är dessutom på plats. Och visst blir det en längre bräda,.Jag hade också bara retat mig på om den varit för kort, vilket den är. Idéer kan jag komma på men bör ha hjälp med utförandet...Det blir inte bra annars. Kram!
Ditte

Aaa

Bra jobbat! Från Finland saknar jag diskskåp, där själva torkstället är inbyggt i skåpet ovanför diskhonet. Då droppar vattnet ner från skåpet och inget otympligt torkställe behövs på diskbänken. Många utomlands saknar även diskborstar, har ni sådana i Spanien?

Svar: Diskborstar finns, men de säljs inte lika frekvent i snabbköpen som hemma. Vi är på jagt efter en ny och har nu tittat i flera butiker men resultatlöst. Men i morgon så...Vad gäller dessa torkskåp är de även vanliga i Norge, men inte alls i Sverige. Här i Spanien har jag sett fler som har dem och de är ju hur praktiska som helst. Vi har inget, men jag har som förslag på att vi skall ordna till det. Alltså inte jag, men "tekniska kontoret" här i hushållet; maken.
Ditte

Veiken

Jaha, ni har vissa kontaktsvårigheter borta i Spanien. Skönt när saker kommer fram igen. Det kan ju vara spöken som ställer till det annars. Skönt när idéer poppar upp och är bra. Kramar

Svar: Ja, detta var en klar kontaktsvårighet. Had väl fått ta hjälp av de andra bloggarna i stan för att göra en efterlysning och den inte kommit fram. Vad gäller fönsterbrädorna så skall de upp i morgon. Jag leder bara och fördelar arbetet och hämtar ev verktyg...
Kram!
Ditte

Preciosa

Tack Ditte och Bosse!
Utsökt god lunch fick vi...Rullade hem. Bekvämt :-)
Fönsterbräda ja...Nej det finns inte normalt :) I min första lgh satte min vän Torbjörn upp en av två hyllplan som vi hittade. Så snyggt, var väl den enda i hela Torre som hade fönsterbräda :-) Blomkrukor och lampor kom dit.
Kramar P ♥♥

Svar: Jätteroligt att du och La Syrra kom. Väldans trevligt! Och skönt att kunna rulla hemåt.Fönstebrädorna står på morgondagens program. Men jag måste nog inhandla en längre till sovrummet. Kanske i smyg...
Vi hörs och ses! Kram!
Ditte

A-C

Ja, fönsterbräda var verkligen något vi saknade, så vi satte upp en i vardagsrummet ganska omgående. Jag kommer ihåg att vi hade svårt att hitta en. Vi köpte en bräda, som K sågade till och målade vit, samt konsoler. Tror vi köpte på Tabisam som ligger nära Europaparken. Kram /A-C

Svar: Visst känns det tomt utan brädorna . Kul att ni också ordnade till dem. Nu hittade vi på AKI och de kan fungera bra. Vita redan från början...nu återstår det att få dem på plats. Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag har vant mig av med idén att ha fönsterbrädor. Man får liksom lite mindre grejer att damma av på det viset... Som Ama de casa måste man tänka praktiskt ;-)

Svar: Jo, som Ama de casa måste du ju tänka praktiskt . Helt klart! Men jag har ju tiden för mig och har en " Amo de casa", en manlig variant som kanske tar hand om den sysslan . Hoppas!
Ditte

Ulla

Hej! Kul att läsa idag! Här hemma har vi ungefär samma sysslor, stuvar om flyttar runt och bär ut... :) För mitt "tekniska kontor" kom en ishockeymatch emellan i kväll, så jag får tåla mig litet!
Visst är Habaneras fint, men det kan allt vara kallt och blåsigt där uppe på caféerna den här tiden.
Ulla

Svar: Hej Ulla! Och inte bara ishockey utan skidskytte och utförsåkning också. åtminstone här. Visst kan det blåsa där uppe på taket till Habaneras och det rejält....Men när vi var där just igår, var det ganska lugnt på den fronten och solen tittade fram. Imorgon hoppas jag på brädorna...
Ditte

TantGlad

Fönsterbräda vill man liksom Ha.
Du......när du berättar om sina idé er och så........så tänker jag på mig själv, och hur jag blir då jag får nån idé. Då vill jag det ska genomföras på en gång. Jag har inget tålamod och blir såååå ivrig då jag kommer på nåt hehe.
Födrlsedagslunch lät mysigt och spännande. Kanske vi får se nån bild?
Kraaaam och ha det sååå gott min fina bloggvän.

Svar: Visst är det roligt med idéer och imorgon hoppas jag att få en av brädorna på plats. Kul att höra att du också gärna vill att saker skall ske genast. Vad gäller födelsedagslunchen blev den trevlig, men ingen av gästerna vill ju vara med på bild. Men maten kanske ställer upp....
Ha det bra! Stor kram!
Ditte

Marja

Ska bli spännande att se dina fina fönsterbräden sen. :) Konstigt det där att de inte har fönsterbräden, utan krukväxterna får stå på golvet och ta plats.
Det var en tjusig toalett. Jag trodde först att du lagt bilden fel och försökte vända på datorn, men sen såg jag ju att allt var rätt. Som sagt, jag har problem med djupseendet.
I Fuengirola hade de inte känt av något skalv eller ört något, men det är ju en bit bort.
Kram! :)

Svar: Ja, Fuengirola ligger ca 45 mil söderut och skalvet var en bit ut här i havet. Läskigt var det, men det gick fort över..skalvet alltså. Här inne har vi hitintills inte haft några växter eftersom jag har ont om plats på golvet . Men nu med ett par fönsterbrädor skall jag även ha några inne. Ute på terrassen har jag en hel del. Och jag tycker ju om blommor. Skall se i morgon om jag får tag på en passionsblomma hit hem. Kram och natti från mig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: