I det blå

    
 Visst kan man då och då unna sig att vara i det blå och det på olika sätt. 
Oftast är jag här omgiven av olika blå nyanser och blått är ju en av favoritfärgerna så mig passar det perfekt.
Och att drömma sig bort för en stund och låta tankarna fladdra. Tja, varför inte?
Hav och himmel som går ihop. Som gjort för att drömma...
Här på stranden i La Mata kan jag sitta länge och nästan hamna var som helst i tankarna.
 
Jag förflyttar mig ju oftast till fots eller per cykel men även bussar utnyttjas. Men när jag igår passerade denna llla detalj, så blev jag verkligen intresserad.
Plötsligt uppenbarar sig denna godsak framför mig, en Porsche Carrrera. Visserligen inte helt rätt i min smak vad gäller färgen, hade kanske tänkt mig en ljust vinröd och med svart suflett. Men den här vita går säkert lika bra att köra. Och visst ser den smidig ut. Men tyvärr, det var bara en uppenbarelse. En kortvarig.
 
Nästa, mer överkomliga fortskaffningsmedel var den här varianten, en Cooper, förlängd sådan och specialutrustad. Tja, kanske. Men den här har bara två dörrar, inte alls praktiskt. Och färgen är inte heller rätt, men, lyktorna är i alla fall röda.
Riktigt trevlig modell!
 
Men så plötsligt står det något rött på gatan. Det här fortskaffningsmedlet vore helt perfekt. Frisk luft får man, lätt att parkera, smidigt att ta sig fram, billig i drift och rätt färg. 
Nackdelar? Kanske lite kyligt under vintermånaderna, men annars helt ok. Och så långa sträckor blir det inte till att köra...
I Thailand hade vi en liknande och körde runt med och var verkligen supernöjda. Och trafiken där är nog lite mer livlig än här i stan.
Praktisk och snygg!
 
Att drömma är en sak och det är trevligt, men verkligheten är en annan och det är i den jag lever. Och jag gläds åt det jag har. Men visst kan man drömma vidare och för ett tag vara "uppe i det blå".

Och visst dominerar de blå nyanserna? Men jag står stadigt där jag står.
 
 
 
 
 
Aaa

Ja, drömma får man, det håller tankarna levande☺

Svar: Håller helt med! Att drömma är härligt!
Ditte

Ann-Kristin

Hola Ditte!
Nu har lugnet kommit tillbaka efter en intensiv helg med vänner på besök. Maten föll i god jord och det är jag ju tacksam för. Här har vi regn, blåst och många nyanser grått i stället för blått.
Läste någonstans att det skulle bli varmare hos Er. Min syster klagade lite över att de nästan inte hade kunnat sitta på balkongen.
Ha det gott och kram till er båda/A-K

Svar: Skönt att allt gick bra med gäster och all mat! Jag tyckte att din mat verkade toppen! Idag har det varit +22, men visst har vi suttit ute på terrassen en hel del om så inte förra veckan. Men nu i kväll blir det t.o.m. middag ute. Ja, en sen sådan...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag hade en moppe (trimmad - men skvallra inte för Trafikpolis-Ama! ;-) ) som jag använde in till jobbet från Sollentuna till Norrtull. Perfekt! Testade att köra i snö en gång, men då for jag omkull... Så på vintern fick det bli bussen istället :-)

Svar: Trafikpolis Ama har ett selektivt förhållningssätt och det känns bra för oss andra. Åtminstone för mig...Tur att det blev buss till stan för dig på vintern, att slira omkring i svensk snömodd är ingen hit.
I Thailand hade vi ju en lätt motorcykel och körde runt med och det var toppen. Men å andra sidan var det alltid varmt.
Men nu är det cykel och föttter som gäller. Friskvården får man på köpet.

Ditte

Ann-Kristin

PS Jag har faktist ägt en Porsche, en gammal en. Tror den hette ngt med 356 ☺️DS

Svar: Häftigt! Men då kände inte jag dig!Kram!
Ditte

Ghugge

Ha, ha, inte var du så värst upp i de blå..! Visserligen kan man ju bara drömma om Porschen,
men man skall vara glad så länge man kan drömma! En röd EU- moppe har jag tuffat runt på förut, inte så dumt när det är finväder. Men den trogne cykeln är oslagbar och du gör dig fint till denne och havet. Ett roligt inlägg! Ha det gott! Kram

Svar: Tack! Ja, visst är det bra med drömmar! Och jag har klarat mig hela livet utan både en Porsche och en Cooper så det går nog ett tag till. Kanske får jag anstränga mig lite, men visst går det... Men jag hade i ungdomen en pojkvän som hade en Morris Minor med rödrutiga gardiner och sedan blev det en MG Midget. Minns den tiden....snart 50 år sedan..Kram!
Ditte

TantGlad

Hääärligt och även ett tänkvärt inlägg.
Jag gillar åxo blått. Det är en sån vacker färg, men när det gäller bilar så vill jag att dom ska vara röda. Har haft tre röda bilar och en svart under mina 11 år som jag haft körkort. Skaffade körkortet sent i livet.
Men nu säger jag bara wooooooow. Jag älskar bilar. Pochen är snygg, men den skulle varit röd. Jag åkte i en väns porsche i sommar. Det vart en härlig ahaa tur.
Du får GÄRNA fota fler spännande bilar nere hos dig. TantGlad är barnsligt bilintresserad.

Nu ska du ha det så gott och varm kram från mig som har ett riktigt ruskigt aprilväder ikväll.

Kraaam fina du.

Svar: Visst är det något speciellt med röda bilar! Undrar så vad? Vet du? Ja, förutom att det är snyggt förstås. Skall leta vidare efter snygga bilar och helst röda. Dock var moppen/lätta motorcykeln röd. Ha dte bra du också.
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det härligt att få drömma ibland :) Men jag håller med om att den där fina cykeln på sista bilden passar bäst här nere i Torrevieja....Lätt att ta sig fram på och enkel att parkera :)
Kram

Svar: Ja, det känns så . Men även moppen/ lätta motorcykeln verkar bra, men få missar man gratismotionen. Kram!
Ditte

Marja

Den översta bilden är såå magisk! Jag älskar horisonten och har målat den om och om igen.
Att cykla är underbart... man får motion och frisk luft. Jag har funderat lite på en elcykel, men ar ingenstans att ställa den säkert, förutom på balkongen då. Du ser så härligt avslappnad ut vid din cykel. :)
Kram! :)

Svar: Jag är också förtjust i bilden och tycker väldigt mycket om att sitta här och blicka ut över havet. Jag kan ju inte måla så jag får ha bilden i huvudet. Vad gäller elcykel så kanske det vore något för dig men sedan tillkommer detaljen med förvaring. Vi testade elcyklar i Peking och det var både tyst och bekvämt. Men här är det till fots eller vanlig cykel som gäller. Kram!
Ditte

Znogge

Drömma ska man men ej förglömma att med cykel så kommer man också långt! Härliga bilder med en underbar blå himmel. Här hemma handlar det mer om grå nyanser i skyn...

Kram

Svar: Visst är en cykel bra fortskaffningsmedel! Och frisk luft får man på köpet och här med havsinslag. Skickar lite blått till dig. Kram!
Ditte

Geddfish

Du har så mycket flott och blått, så underbart!
Drömma måste man, absolut!
Nu drömmer jag om att min sista undersökning idag ska ge tösabiten ett JA.
Varm kram och fin tisdag! Gerd <3

Svar: Jag håller tummarna för dig och visst går din undersökning bra idag ! Kramar och tankar till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: