Hej vind!

    
 Jodå, det har blåst rejält idag också, stundtals mellan 8-10m/sek och trots en del letande så har jag haft svårt  att hitta en plats i lä att slå mig ner på, utomhus alltså.
Men solen skiner, snön lyser med sin frånvaro, likaså den grå-bruna nyansena och termometern har nått upp till +13.
Så jag klagar inte alls...
Vännerna AnnaCarin och krister skulle komma och äta lunch och jag hade hoppfullt tänkt mig att kunna sitta utomhus och äta.
Men, dessa planer fick ändras. Och dessutom inte ens i sista stund.
 
Vind i palmerna på granntomten.
 
Jag blåste ner på ett par minuter till vår lokala slaktare på Avenida Cortes Valenciana och idag var det ensast fem före i kön så besöket var snabbt avverkat. Här, liksom i de andra små köttbutikerna är urvalet alltid fräscht och allt kött putsas innan man betalar för det. En klar fördel att inte betala för fett och senor som man ofta får göra hemma framförallt i det färdigpacketerade köttet. 
 
Strålnade sol på vår "Solskensgata" och vinden tog mig raskt ner till slaktaren.
(Utan vind tar det fem minuter att gå hit, men idag gick den på halva tiden tack vare medvind.
Däremot tog det mig 10 minuter att ta mig hemåt i motvind.)
 
Maten är uppäten och kaffet väntar. Men även detta får intas inomhus. Vinden är fortsatt isande kall.
 
Även grannens citroner hade svårt att hålla sig kvar på sina grenar och ett par blåste ner till oss.
  Anna Carin och Krister är fram på eftermiddagen klara för vidare vindbefordran hemåt.
Och det ser heller inte trångt ut på "startbanan".
 
Sol och vind är det.
 
Och vatten förstås...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                                        
 
 
 
 
                                                                                          
 
 
 
Ami

Ja, fy vad blåsigt och kallt det är i vinden. Men vi lyckades ändå hitta ett par ställen idag där vi kunde sitta ute i solen. Men jag förstår att ni valde att sitta inne och äta istället. Men det gör ju inte så mycket, bara man har trevligt :)
Kram

Svar: Nej då! Det gick bra att sitta inne också. Men lä, hittade jag inte idag på vår terrass. Hoppas på mindre vind eller varmare sådan i morgon. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Det verkar blåsigt i Spanien! Vi är snart på väg dit... :)

Svar: Ja, det är nu blåsigt i hela spanien och jag tycker också det är kallt den här veckan. Idag bara +14 som mest hos oss. I fredags var det dock +23...Välkomna hit och när ni kommer är nog blåsten borta igen.
Ditte

FREEDOMtravel

Det verkar blåsigt i Spanien! Vi är snart på väg dit... :)

Svar: Välkomna hit! Ja, det blåser i hela Spanien och snö i norr. Men det blir nog bättre. Förra veckan var varmare och så blir det nog snart igen. Men solen skiner i alla fall...
Ditte

Helena FREEDOMtravel

Försökte kommentera nyss... men vet inte om det kom fram??

Znogge

Ja, det var verkligen friska vindar det! Något som skulle uppskattas under högsommaren men nu förstår jag att det kan bli ganska så svalt i vinden. Men ni fick en god och bra dag ändå ser jag :-)

Kram och god natt för i dag!

Svar: DEt blev en bra dag idag också. Kanske mindre vind i morgon. I alla fall sol och blå himmel och ingen snö.Natti och hoppas dagen gick planenligt-
Kram!
Ditte

Viveca

Hola, vi kommer till Portman på lördag. Hur länge är ni kvar? Anders och jag tycker det vore trevligt att mötas över en kopp kaffe eller bara ses. Hur går det med Babbel? Hälsningar från din klasskamrat med fru☺

Svar: Hej Viveca! Jag skickar dig ett mail i morgon. Vi stannar ett tag till och att ses vore jättetrevligt. Jodå, med Babbel jobbar jag på och det blir ett och annat framsteg.
Vi hörs och ses! Och hälsa klasskamraten!
Ha de´! Och välkomna till Spanien.
Ditte

Marja

Men oj vad det blåser! Och när det blåser så där så känns det ju mycket kallare än det egentligen är. Men ni hade ju en trevlig dag inomhus i stället.
Kram! :)

Svar: Jodå, det blev en jättetrevlig dag. Men vi fick sitta inne för lä hade vi inte på terrassen. Snö i norra spanien och blåst på många ställen just nu.
Dock ingen snö eller minusgrader hos oss.
Kram!
Ditte

Veiken

Jag saknar verkligen en riktig slaktare i Sverige. Man får ju putsa en del även när man handlar från en manuell disk!
Ni får hålla i hatten därborta. Här blåser det faktiskt också idag. Skönt! Kramar

Svar: Jag håller i hatten, men det är mindre blåst idag. Slaktaren är jag tacksam för. Bra kvalitet och bra priser.
För här blir det till att laga en del mat hemma, det gjorde vi ju inte i Thailand. Och visst saknar jag den maten....Mycket!
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Härliga bilder men ser kallt ut även om det är varmare än här hemma..trist med den envisa vinden hoppas den snart lägger sig, men ni hade ju trevligt med vänner på besök :) ha en fin fredag kram

Svar: Idag har vinden lagt sig, solen skiner och termometern arbetar sig uppåt, nu +13. Blir lite trevligheter under dagen och senare på em träff hos vänner. Gårdgaen var trevlig, men ingen lunch på terrassen.
Önskar dig en fin fredag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Inte roligt när det blåser så kalla vindar.
Tänk! Jag har aldrig handlat hos slaktaren. Handlar ju ibland i affären bredvid = Dia Maxi, men kom underfund med att Dia M är bra mycket dyrare på varorna än Mercadona. Dock hade Dia ett bra pris på Gin 😄.
Hoppas ni har mindre blåsigt idag så du kan gå ner till havet.
Hälsa Bosse och kram/A-K

Svar: God förmiddag! Blåser mindre idag, men så varmt har det ännu inte hunnit bli, 13 grader. Men vi skall ut en tur och prova lite "gryträtter". Det är gryt och vinhelg. Vi handlar oftast kött hos slaktaren, en del annat på Lidl, lite på DIA och mer på Consum. Vad gäller Mercadona så har jag ännu inte fått struktur på den butiken. Och lite långt dit är det....
Önskar dig en fin fredag.
Kram!
Ditte

A-C

Tack Ditte o Bosse för en jätte-trevlig eftermiddag. Bussen var lite snabbare än oss så vi missade den. Gick då ner till Fontana för att ta nästa buss. Men det var skönt att få en promenad, trots vinden. Vi hörs o ses snart igen. Ni är välkomna på markisvisning. Kramar fr oss två till er två.

Svar: Trist att bussen var så snabb! Oftast är det ju det motsatta som gäller. Men en frisk promenad fick ni säkert.Jättetrevligt tyckte vi också.
Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Ja jösses vad det blåste igår! Men vi satt hyfsat skönt ute både på Mullins (som har tält), Los Tilos och på Columnas. På Tasca Nueva Bahia blev det inne, men det blir det alltid såhär års eftersom det inte är nån sol på deras uteplats nu.
:-)

Svar: Nej, man kan ju inte få allt. Men ni kunde ändå sitta ute på två ställen. Vi får se var vi hamnar idag. Försöker översätta menyerna, men lättare sagt än gjort...
Ditte

Bosse Lidén

Senor och fett klarar jag mig gärna utan. Fördel Spanien. Blåst i 13 graders värme, jämfört med blåst 3 grader. Spanien vinner med 2-0. Men i slutet av nästa månad vinner Österlen. :) Kram Bosse Snuva

Svar: Klart att Österlen vinner nästa månad, absolut. Förstår dock av medierna att man nu får se upp i lilla Ystad där både det ena och andra kan hända. Men det vackra består ju. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: