"Grytrapport" från dagens rutt.

    
 Vi hade en grovplanering inför dagens rutt vad gällde "La Cazuelica y el Vino". Två eller kanske tre "grytor" hade vi tänkt prova.
Havet drog oss till sig och visst blev det en vända dar innan vi vek in på den lila gatan Calle Hernández för att styra stegen mot det beprövade kortet, restaurangen, "Tasca Nueva Bahia". Inga problem att få bord ute i det vackra solskenet och inte ett moln syntes på himlen.
Förutom de två "gryträtter" som var angivna i broschyren fanns ytterligare ett tio tal att välja. (Stod anslagna vid entrén) Dock räckte inte mina kunskaper i spanska till för att förstå allt.
 
Vackert längs havet och jag har svårt att bli mättad på denna syn.
 
Några molntussar skymtas och solen kan fortsätta att spegla sig i Medelhavet.
 
Gott att sitta i solen och fram till 15 bör man ha sol här. Bosse beställde fläskfilégryta och jag provade champinjoner med ibericobacon, lök och chili. Gott vin serverades till och vi gav maten 4/5 grytor.
 
Nästa stopp var en för oss helt oprövad restaurang, Rincón de Capi´s på Calle San Gabriel nr 5. Här var det lite mer skugga med vi kunde sitta i ett uppvärmt tält för inomhus var det mer än fullt.
Även här fanns många fler rätter, "grytor" att välja på än de som stod med i broschyren. Dessutom, som ett extra plus, fanns de till beskådning i ett fönster.
Jag slog till på en "Gazpacho de mero", en tjockare soppa med inslag av små musslor och bläckfisk. Färgen var inte den mest färgglada, men soppan var riktigt god. För Bosses del blev det en köttgryta som också var bra. Gott vin från Alicantedistriktet serverades till. Betyget? Ja vi ger det hela 3.5/5.
Jag ångrade lite att jag inte tog en del av hummern. Men nästa gång, så kanske jag slår till på den. Hit kommer vi absolut att gå fler gånger.
En väldigt bra tapasrestaurang såg det ut att vara och mycket gott om spanjorer som också hittat hit.
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej!
Ja det där ser gott ut alltihop. Skulle man velat prova men det går ju inte :(
En fin men småkall dag antar jag :)
Kram P ♥

Svar: En fin dag blev det men i matväg inte mycket som skulle göra din mage glad. Vi hade en trevlig runda och det var vackert längs havet och mindre blåsigt idag. Skönt!
Vi hörs i morgon!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Tack för tipset - Capi's får vi lov att testa nån gång. Kanske imorgon?

Morros har jag testat för många år sen. Det är typ gristrynen... Då föll dom inte mig i smaken, men jag kanske måste testa igen - hoppas på bättre resultat än det idag med grisfötterna ;-)

Svar: Skall läsa snarast om era upplevelser från dagen. Capi's var bra och även när det inte är grytvecka kan jag tänka mig. Och vad gäller "morros" kan jag nog undvara dem. I morgon blir det nya mål vad gäller grytor .
Ditte

Ami

Vad härligt att ni kunde sitta ute på Tasca nueva bahía. Där åt vi samma som ni. Och idag blåste det inte lika vasst som igår.
Ha en trevlig kväll.
kram

Svar: Nej, skönt med mindre vind idag och fint att kunna sitt ute. Solen värmde gott där på Tasca Nueva Bahia. Önskar er också en fin kväll.
Kram!
Ditte

Marja

Grytrundor och tapasrace... mums så mycket gott ni ägnar er åt där nere. :)
Havet ser helt underbart ut och så skönt att solen skiner och värmer igen. :)
Kram! :)

Svar: Havet hade särskilt vackert lyster idag och så skönt att vinden mojnat. Och god mar har vi provat, så visst har vi det bra.
kram!
Ditte

Ulla

Oj oj vad grytrapporten ser smarrig ut!!
Här hemma i vinterlandet har vi värmt oss med Plankstek till kvällens fredagsmys, inte dumt alls! Plankorna fick jag av maken i julklapp, nu blev det premiär. Spansk vi inmundigades till rätten. Gott var bara förnamnet!
Kram, :)

Svar: Plankstek låter väldigt gott och på "egna plankor". Spanskt vin därtill låter perfekt.Länge sedan jag gjorde någon plankstek....men tyvärr också länge sedan plankorna försvann. Kanske dags för nya hos mig?
Ha det bra !
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Era rätter såg smarriga ut. Jag hade nog testat samma som Bosse. Lite rädd för konstigheter som sniglar m.m. i maten.
Ha det fortsatt trevligt på grytrundan.
Kram/A-K

Svar: Tack! Ja, fint väder förhöjde det hela och mindre blåst försås.Trevligt att kunna sitta ute och äta.
Blir nog ny vända i morgon.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Tapas är bra för man kan gå från ställe till ställe och prova sej fram och dela med vanandra. Och skulle man inte tycka om någon , så är det bara att beställs in något annat. Det gör inte så stora hål i plänboken.
Ha det bra i värmen!

Svar: Just nu i helgen är det "grytdagar" och många restauranger är med i detta och erbjuder en liten gryträtt tillsammans med dryck för 3.50 i euro. Kul att se vad man får. Kan ju inte så mycket spanska att det räcker till att förstå vad allt innebär. Så varmt har vi det inte nu, men det skalll bli varmare i nästa vecka. Just nu halvsol och +12.
Ha det bra du också!
Ditte

torrebloggen

Härliga bilder! Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig grytrunda. Hade nog valt samma som Bosse.
Ha en fortsatt bra dag!
Kram!

Svar: Ja, att kombinera motion med mat är trevligt och extra fint att kunna sitta ute och äta. Önskar er också en trevlig lördag.
kram!
Ditte

Malin

Vad gott allt såg ut. Ser härligt ut att kunna sitta ute och äta! Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Svar: Trevligt att gå runt och prova olika maträtteroch att inta dem utomhus är extra trevligt. Önskar dig också en fortsatt bra helg.
Ditte

Znogge

Mmm... så mycket frestande och gott ni har att välja på! Just den har motionsformen passar mig ypperligt bra inser jag :-) Så härligt sedan att kunna sitta ute och äta. Det lär vi får vänta på minst ett par tre månader här...

Kram och trevlig lördag!

Svar: Visst är det trevligt att motionera på detta sätt och mysigt att sitta ute och äta. Kul med lite nya maträtter att prova.Önskar dig också en trevlig lördag.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag gillar givetvis att ni betygsätter maten. Kram Bosse Statistik

Svar: Visst är det trevligt både med statistik och god mat.Kram!
Ditte

Ghugge

Himmel och pannkaka, grytor och kastruller så mycket gott nu igen. Å, så härliga havsbilder som i en dröm. Fortsätt på den väg..! Kram från Ghugge

Svar: Tack! Ja, jag tror jag fortsätter på den just nu valda vägen...Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: