"Gröna fingrar"

    
 Lördagen den 14 februari! Vänskapsdagen, fast det tycker jag att alla dagar skall vara. Ett annat namn på dagen är "Alla hjärtans dag", men det tycker jag också att alla dagar skall vara. Jag är nog ganska tråkig vad gäller det här...
En speciell dag om året känns lite futtigt, men å andra sidan bättre än ingen dag alls....
  Här har det varit försommarvärme i luften, solen har varit och är fortfarande vänligt sinnad och termometern har passerat +20 . (Just nu faktiskt +20.8)
 
Jodå, lite extra till frukost blev det. Men jag hann äta upp räksmörgåsen innan den förevigades.
Men å andra sidan vet alla hur en fin sådan ser ut...
 
Idag kändes det som om jag skulle plocka fram mina gröna fingrar. Jag har en längre tid haft planer på att dels köpa en passionsblomma, dels se till att den vackra bougainevilla jag fick av Preciosa, för länge sedan,skulle få en jordad plats och sist men inte minst köpa mig en kameliablomma.
Så i rask takt tågade jag iväg till handelsträdgården i industriområdet här i närheten för att se mig omkring.
Här gick jag länge. Kameliablomman hittade jag ganska omgående, men det var värre med passionsblomman för jag hade inte med något foto av den och mindes inte set spanska namnet. Men jag har en "livlina", Preciosa, ringer henne och får veta att det heter "flor de la passion" och en av de ytterst vänliga damerna i handelsträdgården beledsagar mig till blomman.
Nu var det så att jag tänkt mig en liten blomma att bära hem. Men se här var passionsblommorna rejäla redan från början och över en meter höga. Priset var högst överkomligt, 9 euro och jag bad att få lägga undan en passionsblomma tills i morgon och då frakta hem den på cykel. Blir nog en upplevelse i sig.
 
Passionsblomman i sin ståtliga höjd och sedan hur den kommer att se ut när den blommar.
Alltså om jag får den att blomma.
 
Det blev en rosa kamelia, men mängder av knoppar.
Tror nog att även en vit får följa med hem i morgon.
 
Plötsligt stod en vit ranunkel och vinkade till mig. Billig,1.50 euro,så väl värd ett försök.
Och Ama, jag fick till en lavendel. Detta är en riktig lavendel, med blå blommor. Ja, de har inte slagit ut än...
Kanske vet du, eller någon annan vad just den här arten heter.
 Växterna fick jag med mig hem, men ingen planteringsjord och den är nödvändig om man skall plantera.  Och det skulle jag ju delvis.  Bougainevillan skulle jordsättas och en del andra växter behövde påfyllning.
Så en ny vända ut och nu med "dra maten" och hem tillsammans med jorden kom även några krukor och även ett par solcellslampor.    
Jag är verkligen nöjd med dagen och med mina blommor för är det nu försommarväder, idag i alla fall, så hör ju blommor till.                                    
Äntligen Preciosa! Bougainevillan är i jorden och skall ömt pysslas om av mina varsamma gröns fingrar.
 
Här har lavendeln fått en ytterplats i sin bruna kruka
och bredvid den, med lite glesa kvistar, finns en nerium som spritt sig hit från grannarna.
Visserligen är den lite giftig, men jag behöver inte äta den och den doftar helt ljuvligt.
När den blommar alltså. Och där är vi inte ännu.
 
                                                                                                               
Bosse Lidén

+ 20 grader. Det låter underbart. Du kommer säkert att få dem att blomma. Jag tycker också att man ska vara snäll, vänlig och kramig hela året. Bamsekram Bosse

Svar: Visst blir livet enklare om man är vänlig? En dag känns lite futtigt, men bättre än ingen alls förstås. Bamsekram till dig också.
Ditte

Freedomtravel

Kärlek och vänskap är väl alltid fint, men det behöver ju inte vara just idag... Har inget emot såna här dagar direkt, men det känns ju till stor del komersiellt...

Svar: Håller helt med....Amerikanskt jippo! Men jag tycker man kan passa på alla dagar.
Ditte

Marja

En fin vändag till dig med! Så mycket grön och fint du hittat. Ska bli spännande att se när passionsblomman börjar blomma.
Det börjar klia i mina fingrar också, men jag har ju fortfarande snö på balkongen. :)
Kram! :)

Svar: Ja, snö har vi nog på balkongen hemma i Stockholm också, men här känns det trevligt att börja med "vårbruket". Passionsblomman skall införskaffas, den är ju undanlagd, fanns bara två kvar. Och sedan hoppas jag förstås den skall trivas här. Rapporte kommer. Kram till dig.
Ditte

Susan

Hola! Yes! Äntligen får du din passionsblomma! Och bouganvillan från P - vilken vacker färg! Som sagt - det skamfilade exemplaret av passionsblomma som jag prutade till mig för några eurosar planterade jag i lilla rabatten och klippte ned till ca 10 cm ovan jord. Ska bli spännande att se i påsk om den har tagit sig. Granntanten skulle vattna och pyssla om.

Hjärthälsningar från Estocolmo!
Kram// Susan & J

Svar: Ja, nu är passionsblomman bokad och hämtas i morgon per cykel. Nej, jag ska inte cykla, så roligt skall vi inte ha. Kul att se hur din passion har tagit sig. Men säkert har den växt. Inspektion följer...kramar och hälsningar till er båda från oss.
Ditte

Ruth i Virginia

Underbart "göra" du har för dej på en tydligen perfekt dag.
Det blir fint kring dit hus på Solskensgatan!
Väskapsdag. Låter skönt. Här firas, men vet inte när,
National Brotherhood Week. Tror att Systrar får vara med också :)

Väder - 9 minusgrader i morse har nu kommit upp till 0C. Helt OK.
Eftermiddagen skall tillbringas på min/mitt Loppis. Hoppas få in
mycket pengar, givetvis.

Så roligt att se dina fina blommor och läsa om dina planer.

Svar: Hoppas loppisen får in mycket pengar men du är ju där och det bådar gott. Det var verkligen roligt att ordna med blommorna och när det är +20 så känns det roligt . Här är nog minusgraderna helt borta . Och i morgon hoppas jag kunna ta hem passionsblomman på cykel, men jag får leda den. Ha det gott!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Oj vilket jobb i dag!! Den där passionsblomman har massor av namn ser jag när man är på Wiki. Passiflora caeruela men kallas massa annat också. Flor de la Pasión. Pasionaria Azul...Bra att Boggan kommit ner nu...Kul att se om den tar sig. Lite knepiga i bland.
Och du cyklar väl inte med den stora blomman?
Kram P ♥
Svar: Klart att boggan skall ta sig. Man har väl lite grönt i fingrarna . Nej, du kan vara lugn. Cykeln skall ledas med den höga passionsblomman. Och du! I kväll vinner vi! Visst ? Kram!
Ditte

Ami

Visst är det fantastiskt att man kan ha blommor ute nu den här årstiden! Vi ska också satsa på lite mer växter nu när vi så småningom kan vara här lite längre perioder. Och en passionsblomma hade ju varit väldigt vackert :)
Ha en trevlig kväll!
Kram

Svar: Visst är det fint med blommor och grönska men de kräver ju lite skötsel . Men blir ni här längre så är det ju lättare annars blir det mest bekymmer. Här pågår mellon i bakgrunden. Men en trist tillställning förutom ett par låtar. Var är artisterna nu förtiden ? Önskar er en fortsatt trevlig kväll. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Visst är det härligt att man kan ha blommor på sin terass och balkong hela året om.
Underbar dag, med +20 helt perfekt!
Kram

Svar: Blommor piggar upp, men det är ju lite pyssel med att flytta dem efter solen när det blir varmare. En del vill ju ha halvskugga...Och även idag är det en fin dag. Bäst att passa på att njuta.
Ha det gott!
Kram!
Ditte

Znogge

Så vackert det kommer att bli hos dig när allt blommar! Vilka ljuvliga temperaturer ni dessutom har. Här kändes det som vår i luften men när vinden friskade i så blev det så vinterkallt igen... Därför står olivträdet fortfarande i grovköket och där lär det väl stå ytterligare några månader!

Kram


Svar: Oh, ett olivträd! Har faktiskt tittat på ett, men inser att det nog blir lite för trångt på terrassen. Men de är så fina. Säkert klokt att ditt får värma upp sig inomhus ett bra tag till. Sedan blir det kanske till att skörda oliver i höst. Vi har inte så stor terrass, men blommorna piggar upp. I sommar blir det varmt för en del av dem , så då får de nog flyttas runt. Sol även idag, men lite uppfriskande regn kom i natt och det passade blommorna bra. Önskar dig en treevlig söndag.Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Jag skulle också vilja ha mera blommor, men tror inte det funkar. När en blomma t o m försvinner från balkongen, hur blir det då med krukor på marken?
Tror med all säkerhet att Boggan klarar sig. Jag hade en sån tidigare som växte så det knakade. T o m muren sprack 😊. Nu får jag klara mig med Jasminen.
Hur har det gått med blomman som jag lämnade till Dig i höstas?
Ta det försiktigt med cykeln och den stora Passionsblomman.
Ser fram emot att kolla alla fina växter hos Er när jag kommer ner.
Kram till Er båda/A-K

Svar: Go förmiddag! Jo, här blommar det! Lite regn i natt gjorde nog susen. Blomman jag fick av dig har lite viloperiod just nu , men jag ser att nya små blommor är på gång. Din jasmine är ju jättefin och doftar ljuvligt.
För dig är det nog svårare med blommor, de ser ut att få fötter....
Ha det gott! Och nu går tiden till april fort.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon va härligt att graderna har gått upp och det är ju inget att klaga över :) och gröna fingrar är alltid bra att ha och du har ju fina blomster där ...hoppas det fortsätter så. Goda hjärtan fick du med mums :) ha en fin söndag kramen

Svar: God förmiddag! Ja, so är alltid trevligt och den är framme idag också. Blommorna har överlevt natten och ser pigga ut. Hoppas det håller i sig. Idag är det ju en ny dag och visst blir det en bra dag idag också.Önskar dig en trevlig söndag.Kram!
Ditte

Geddfish

Ha en fin söndag! Jag ser att du hade en härligt grön dag och massa hjärtan.
Jag hjärtligade till mi9g själv också. Men inte många grader här, inte. 1 plus är ju lika med noll ;)
Nu vill jag att våren drar igång, inga mer bakslag här, inte.
Varm kram ♥

Svar: God förmiddag!Ja, det blev en "hjärtligt röd/grön dag".
Visst börjar våren dra i gång hos dig också, men kanske kan den skynda på lite.
Solen skiner här idag också, men lite regn kom i natt. Och just nu +19 i skuggan. Skönt!
Skickar dig lite värme och sol.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vaddå "riktig" lavendel? ALLA lavendlar är väl riktiga? ;-)

Lycka till med blomforslingsprojektet idag då :-)

Svar: 😀 Nja, en lavandel brukar vara blå men jag har kanske, av misstag, fått för mig att du i din flora bl.a även har röda av denna sort. Men jag medger förstås misstaget. Vad gäller dagens projekt blir det i morgon för jag hade missat på öppettiderna.
Ditte

Malin

Vad det började klia i mina fingrar att få handla lite blommor och plantera på balkongen, men får vackert vänta ett par månader till här. Och blev fint med dina planterade blommor! Önskar er en fortsatt fin söndag!

Svar: Det var roligt att börja lite smått och här är det absolut vår nu, nästan försommar. Så skönt! Och visst piggar blommorna upp.
Ditte

Veiken

En liten tjuvstart på våren och dessutom en trevlig sådan. Kommer du att få passionsfrukter på din blomma? Det är mumsigt! Kram

Svar: Vad gäller frukterna så vet jag inte. Har bara sett blommorna. Återstår att se. Och här är det nu helt klart försommar. Så skönt. Vet ju att du har mer än högsommar....Härligt!
Kram!
Ditte

Ghugge

Vilket paradis! 20 grader varmt i februari måste vara alldeles underbart. Är övertygad om att du får blommorna att blomma och "Boggan" ha, ha, är en av mina favoriter. Nerium 2 st har jag i källaren och där trivs dom som bäst än så länge. Ja, du har varit flitig som en myra idag! Hoppas du lyckas få hem Passionsblomman imorgon...! KRAMEN

Svar: Passionsblomman får vänta tills måndag. Hade missat öppentiderna...Har länge önskat mig en och nu är det i alla fall bokad. Sedan återstår att se om jag kan hålla den vid liv. Men det är fint med mycket blommor. Och tänk, bara i mitten av februari och det är blomstersäsong.
Skall se om jag får vår nyplanterade neriunm att blomma. Grannarnas är en heö buske.
Kram och varma hälsningar från mig.
Ditte

Ama de casa

Haha! Visst är det lätt att tappa bort dagar! Vi hade tänkt oss en sväng på Corte Inglés idag - men visstja, det var visst söndag... :-)

Svar: Ja, här går dagarna ihop och söndag är vilodag, även för butikspersonalen. I och för sig bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: