Friskt, stärkande och trevligt

    
Sista februari och Maria har namnsdag. Skickar förstås extra tankar och grattis till min dotter Liv som också heter Maria, pus givetvis till alla andra "Marior".
Och i morgon börjar våren hemma för mars är ju en vårmånad. Visserligen låter vårdagjämningen vänta på sig tills den 20/3 . Men varför inte välkomna våren redan nu.
Här har jag nog haft vårkämnningar länge och de senaste dagarna har de övergått i sommarkänslor eftersom termometern passerat +20. (Igår +24)
Dagarna tillbringas till största delen utomhus och den friska och stärkande havsluften flödar. Ja, även solen gör sitt bästa för att hänga med och de senaste dagarna har den lyckats bra.
Jag är ju inte direkt morgonpigg men när solen strålar in genom jalusierna så känns det bra att vakna även om klockan inte är mer än åtta och att sedan en stund senare sitta med solen i ryggen (skall ju inte ha sol i ansiktet) och äta frukost är njutbart.
 
Morgon och solen på väg upp över taken.
 
Även mitt skötebarn, den ömtåliga och känsliga "fru Kamelia" har vaknat
och knopparna har utvecklats sedan hon gjorde entré här för en vecka sedan.
Hoppas några knoppar hinner slå ut innan det är dags för oss att åka hem en sväng.
 
Dagarna här är sig ganska lika, men ändå känns det inte som om det vare sig är enformigt eller tråkigt. Promenaderna och cykelturerna varieras men ofta drar vi oss mot havet.
Mysigt att slå sig ner på en uteservering eller en bänk på första parkett och både ha havet, människor, fåglar, palmer och båtar framför sig.
 
Mysiga uteserveringar där man kan sitta länge och njuta av att bara vara.
 
På en bänk kanske man får sällskap....
 
-om inte annat så av palmer som svajar lätt i vinden.
 
Ofta ser man också båtar som skall hämta salt för vidare export världen över.
 
Då och då blir det även samling "vid pumpen"; hos Ali på "Bar Celona." Mysigt att ses och här finns både goda bakverk, härliga smörgåsar och god mat med tydliga norska inslag. (Alis fru är norska och lagar all mat.)
 
Här sitter Ami, Patrik, Carina, jag och Horst. Preciosa och "La Syrra" är fotografer-
alltså fyra bloggare på en och samma bild. En härlig eftermiddag blev det.
 
Znogge

Jag förstår att du inte tröttnar på den behagliga tillvaron. Kan tänka mig att man verkligen går ner i varv och kommer in i en behaglig lunk långt bort från stress och måsten. Fast just måsten skapar vi många gånger själv...

Nej, nu måste jag ha påfyllning i tekoppen ;-)

Kram och fortsatt fin lördag!

Svar: Nej, ännu har jag inte tröttnat och som pensionär är de flesta "måsten" borta och det känns skönt. Önskar dig också en fortsatt bra lördag och hoppas målningen går bra.
Kram!
Ditte

Ami

Härliga dagar har vi här! Och nu är det ju extra skönt när sommarvärmen verkligen har kommit. Och i går fick vi en jättetrevlig stund hos Ali :)
Vad fin din Kamelia är. Vi har precis varit iväg på en handelsträdgård och köpt lite smått och gott och hittade just en Kamelia, men vågade inte köpa den om den kräver mycket vatten?
Ses senare!
Kram

Svar: VIsst har vi fina dagar här! Och med det fina vädret är det ännu bättre.Roligt med lite växter, de piggar upp. Vi får se hur det går med fröken Kamelia, knopparna är fina och jag hoppas också den slår ut. Den får inte torka ut och skall ha lite halvskugga. Jag är också spänd på att se hur det går med passionsblomman. Men jag hade önskat mig en så länge och nu är den här. Den behöver inte mycket vatten men skall planteras i jorden.
Jag har gått en långpromenad efter damernas skidåkning, tyckte jag borde komma ibättre form. Alis våfflor är på G nästa vecka.
Kram och vi ses!
Ditte

Britta G

Hej på er båda!
Så inspirerande att läsa din blogg o att få vara med i vardagen! Och vilket väder!!! Skulle verkligen behöva lite av det nu . Här på västkusten grått, grått grått. Försöker glädjas åt att snödroppar och vintergäck lyser i rabatten!
Allt gott önskar er båda! Kram f Orust

Svar: Hej Britta och de dina!Tack för härlig hälsning från Orust. Trist med det grå, men ett v´fint vårtecken är ju blommorna som lyser upp. Här har hag satsat på en passionsblomma länge och för någon vecka sedan så kom den hem hit. Nu skall den i jorden och sedan hoppas jag på många vackra blommor. Jag köpte också en vacker rödrosa kamelia som nu har vackra knoppar och jag hoppas en skall slå ut.
Vi njuter av att möta våren här och man kan nog säga att det varit skön sommarvärme i några dagar.
Vi önskar er också allt det bästa.
Kram!
Ditte

Veiken

Det blir ju en form av vardag när man är i sitt vinterhus lite längre tid. Vardagssysslor avläser trevligheterna. Klimatet gör verkligen att det inte bara är kamelior som blommar upp!

Svar: Visst blir det en vardag här också, en lite lättare sådan eftersom vädret gör sitt till. Nu är det behaglig svenska sommarvärme omkring +23 men kallt i havet. Och alla växter och blommor gör ju sitt till.
Ha det bra i ditt paradis som delvis också är "lite mitt". (Jag menar omgivningarna...)
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Förvånad att kamelior växer därnere i det varma klimatet.
Kring San Francisco växte dom hej-vilt. SF har en av de
svalaste sommartemperaturerna i USA pga naturlig luftkonditionering.
Varje morgon och varje eftermiddag kommer dimman inrullande
under Golden Gatebron. När Ama och Anders var där förra året i juli
var det dimmigt och kallt, inte precis vad man väntar sej i SF!

Så vackra molnformationer du fångat bakom palmerna!

Svar: Ja, molnen tittar jag gärna på där jag sitter nere vid havet och filosoferar. Vad gäller kamelian så vet jag ännu inte hur det kommer att gå. Just nu har den många knoppar och jag hoppas de skall slå ut. I sommar blir et för varmt för kamelian här, men kanske kan den då få flytta in där det är mindre sol. Just nu står den i 2/3 skugga och jag talat med den varje dag och ser till att jorden är jämt fuktig.
Så ett vågspel är det med denna skönhet.
Ditte

Geddfish

Jag tänker så många gånger hur mycket lättare det är att ge sig iväg lite längre bort, när det är sommar och varmt. Som det är nu så går jag till närmaste affären, vill ha det fort gjort.
En tanke slår mig, undrar om de bofasta gläder sig lika mycket åt palmerna och havet och sitter och njuter, eller om det är vardagsmat? Fast de ville nog inte byta.
Lördagskvällskram, Gerd

Svar: Jag tycker också som du att vädret har stor påverkan på ens vistelse utomhus. Här tillbringas ju mycket tid ute...Jag tror att många bofasta också gläder sig åt vädret för det är ofta fullt på bänkarna nere vid havet, under palmerna och på helgerna äter många familjer gärna lunch, tar en fika eller äter glass tillsammans på någon utomhusrestaurang nära havet.
Klimatet och prisläget gör att man ofta ses ute.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Härligt o grattis till din dotter så klart :) men vilka sköna bilder du bjuder på o just nu regnar det här o trist men vi skall ju ha baby showern i dag så full fart nu kram

Svar: Lycka tilll idag med allt! Och det kommer att bli jättetrevligt! Får läsa sedan om hur det varit...Kram!
Ditte

Ser härligt ut! Jag längtar så mycket till våren nu är trött på allt regn och rusk.

Svar: Kan förstå dig. Men ni fick ju ett fint avbrott i Paris. Jätteroligt att följa er på den resan. Ja, alla era resor förstås.
Ditte

Arvid och Lydia

Längtar också efter sådana frukostar när man måste välja sin plats för att få solen på ryggen... Fantastiskt härligt! :-)

Hoppas du får en skön söndag! :-)

Svar: Här har vi det njutbart och härligt att sitta ute och äta frukost. Vi har fina dagar....Önskar dig också en bra söndag!
Ditte

Sanna Preifelt

Det ser underbart ut! Vi har haft en delvis fin helg i Göteborg (är hemma och packar, och Roberto kommer ju även flytta med mig upp till Sthlm, så då hoppas jag att vi kan träffas!) med strålande sol, fast kalla GBG-vindar igår, men idag hade vi snöblandat regn. Hade inte haft något emot lite varmare klimat :)

Svar: Vad roligt att Roberto flyttar med dig, vore jättetrevligt att även träffa honom. Skickar gärna lite skön sommarvärme till dig från oss. Lycka till nu med flytten. Och jätteroligt för er med en lägenhet nu i Stockholm även om Göteborg är hemma.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: