Teaterpremiär med mat

    
 Jag har varit på Teaterpremiär. En lite annorlunda sådan, men dock premiär. För mig alltså. 
Eftersom jag bor i närheten så blir det så att jag några gånger i veckan besöker Ringens köpcenter vid Skanstull för inköp av de dagliga varorna och de flesta övriga butiker undviker jag.
 
Ringen är ju inte ens i vanliga fall ett charmigt centrum och mindre charmfullt har det varit under den långa ombyggnaden för att ge plats för matscenen Teatern, men nu är det hela klart.
Teatern är en sorts svensk "foodcourt", matkiosker, där mat från olika delar av världen inkl. Sverige finns representerade. Själva byggnaden är en konstruktion av plåt, trä och glas och är placerad i mitten av Ringen och med öppning ut mot köpcentrat.
Maten beställs vid diskar och kan  antingen tas med eller ätas på plats i själva teatern där det finns sitt platser för ca 250 gäster.
Teatern har lockat till sig några av, som det skrivs/sägs, Sveriges bästa krögare och en "nobelkonditor" för att handlingen skall föras framåt.
 
 
 
Kockarna/konditorn som just nu finns på Teatern i Ringen.
 
Bara att slå sig ner där det finns plats.
Själva restauranglokalen ser ut som en teater med scenen längst ner
och sittplatser som klättrar uppåt.
 
Jag  gick ett par varv runt för att spana in utbudet innan jag bestämde mig. Och det var spännande bara det.
 
Onekligen lockande! Och med lite smak av Operakällaren....
 
 

Asiatiskt, med tydliga inslag från Vietnam hos Nook Market och kocken Claes Grännsjö
eller kanske amerikanska influenser på "Mamma" där kocken Marco Baudone är ansvarig och där både "roasts" och ceasarsallad bl.a. finns.
 
Lite franskt , kanske...Kockar från den kända franska stockholmskrogen Chez Betty i Vasastan.
 
Den längsta kön, nåja, fem personer väntade här på sina nudlar. Här huserar kockarna Adam Dahlberg &
Albin Wessman. Raamen är en sorts soppa med bl.a nudlar, grönsaker och oftast kyckling och serveras överallt i Asien. Och bordskicket vid ätandet av denna rätt är milt sagt flexibelt.
 
Jag hade inte riktigt bestämt mig utan passerade också  den svenska "korvmojen", den veganska kiosken, The Plant" och snackbaren för säkerhets skull. Och efter att ha gått ett varv blev det en beställning för "take away" på asiatiska "Nook Market". (Jättegott!!!! Helt i min smak)
 
Och innan föreställningen var slut blev det stopp hos konditorn Daneil Roos och där var det också kö. Fullt förståligt. En nobelbakelse från årets nobelfest inhandlades och avnjöts hemma under gårgadskvällen.
Fantastiskt god! Oj, oj, oj....
 
 
 
 
 
                                                            
                                                                                                                                                                                                                         
Decdia

Men åh vad skoj med all spännande mat!
Det är bara synd att ögonen och munnen vill ha så mycket mer än vad magen klarar av...

Svar: Man får ta lite i taget och jag skal nog äta mig igenom det som finns. Alltså från de olika "kioskerna". Och nobeldesserten var magisk.
Ditte

Ama de casa

Jag älskar den typen av matställen - finns verkligen något för alla! Men ibland kan ljudnivån där man sitter och äter vara minst sagt besvärande...
:-)

Svar: Ljudet är ett förbättringspmråde, helt klart så jag var nöjd med att ta hem maten just i går. Men nästa gång ska jag prova att äta på plats. Utbudet var verkligen varierat och allt såg gott ut.
Ditte

Piedra

Oj, har inte hört talas om det där konceptet tidigare. Bara njut! Kram! <3

Svar: Här i Stockholm har ju Kungshallen vid hötorger funnits i många år och med mat från världens alla hörn, gott och till bra priser. Till Ringen har man nu fått flera s.k. kända kockar som erbjuder olika sorters mat och till rimliga priser och en fantastisk konditor finns också. Idén är rolig, men det var skönt att igår ta med maten hem och äta i lugn och ro. Men det var jättegott.
Ditte

Torrebloggen

Coolt ställe! Men var det inte svårt att välja mellan dom olika maträtterna?
Kram!

Svar: Jag gick runt ett par varv, men fastnade för det asiatiska. Jag gör ofta det....Men en rolig idé är det och bra kockar lär det också vara. Jag var supernöjd med min mat i alla fall.
Kram!
Ditte

BP

Bra, då har Stockholm fått sin andra "riktiga" foodcourt efter Kungshallen. Kista Centrums court räknas ju inte, då den ligger utanför tullarna;-) Å Teatern ser ju suveränt tilltalande ut. Den ska absolut besökas. 1 000 tack för tipset:-)

Gillar sådana ställen där det finns mat för alla smaker.

Svar: Ja, Kungshallen är ju gammaloch välkänt, men har förlorat lite av sin fräschör tycker jag. Men utbudet är verkligen bra. Här på Teatren tyckte jag det kändes lite bullrigt att sitta, men matutbudet var bra och priserna rimliga vad jag kunde se. Skall prova nästa gång att äta på plats. Tänkte på den blogg som jag läste igår och att de i Mall og Scandinavia betalat över 800 kr för hamburgare till fyra personer, magstarkt, när jag sett priserna här. Dock är det bara nio kockar/olika kiosker och en utomordentligt duktig konditor. Så det är ju i lite skala.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Milde tid vad med finmat :-) Ja vi har det bra i Sverige och pengar finns det att bygga sånt där :) Hoppas det går bra men det sägs ju att det inte finns nog med krogar i Stockholm.
Köer överallt. Och fattas personal har jag läst.
Kram P ♥

Svar: Bra med fler jobbtillfällen...Men jag skulle inte gärna slå mig ner dä roch äta. Lite för bulltigt för mig. Men perfekt att ta hem maten och det jag valde var jättegott. Vad gäller bra krogar i Stockholm är utbudet stort och efterfrågan också. Nödvändigt men bordsrservation även vardagar till de mer populära restaurangerna. Kram!
Ditte

Ami

Åh, vilket paradis för matälskare att få gå där och välja :)
Verkligen trevligt!
Kram

Svar: Bara trevligt att titta men jag hade svårt att välja mat, men asiatiskt blev det till slut. Ett bra koncept, men det är ju inte den mest tysta miljön...Kram!
Ditte

Tove Olberg

Underbart innehåll; kultur&matpåfyll!
Stor kram!

Svar: Allt blandat här!Och väldigt gott det asiatiska jag valde att ta hem. Nobeldesserten var himmelskt god!
Stor kram!
Ditte

Susanne

Och jag trodde du hade varit på teater när jag började läsa. :)
Men blev lite fundersam när du sa att den låg i Ringens Centrum!
Härligt att dom gjort nått roligt med det där tråkiga centrumet.
Och vilken trevlig presentation du gjorde.
Du borde få betalt för den!
Ha det så gott ikväll! :)
Kram.

Svar: Tackar! Visst är Ringen trist! Jag handlar där på ICA som jag tycker har bra mat och manuella diskar. Bokhandeln är också bra, men i övrigt handlar jag inte där. Jo, ibland på Stadium och Indiska...
Kul att dessa kockar lockats hit och konditorn är ju suverän. Men lokalen kändes lite bullrig, men jag är kanske känslig. Igår var det fullsatt.
Min mat var i alla fall väldigt god och nu åt jag den hemma i lugn och ro.
Önskar dig också en trevlg kväll.
Kram!
Ditte

Fia

Har ofta tidigare varit i Kungshallens Food Court, jättetrevligt koncept, känns som man är i USA! Tror att sonen har nämnt Ringens! Den verkar jättefräsch och trevlig! Vilken god mat du hittade! För att inte tala om bakelsen.....
Kramar!

Svar: Förr var jag ofta i Kungshallen men nu har besöken där glesat ut. Kul koncept. I Ringen har man satsat på "kända" kockar och det kanske är klokt. Jag gillar ju asiatisk mat så det fick det bli, men det fanns mycket gott att välja bland. Och denne konditor är ju i en egen klass. Kram!
Ditte

moi

Vilken utsökt idé! Och så befriande att det inte har byggts ännu en stormarknad utan satsats på nåt lite annorlunda.
Ser att du tänker ta dig igenom hela utbudet och ser fram emot recensioner :D
Kram

Svar: Jag har som ambition att ta mig igenom allt. Och det blev en bar början med det asiatiska och en härligt god nobeldessert. Återkommer när jag ätit mig vidare i utbudet. Men det blir inte varje dag....Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Jösses detta var nytt för mig, har inte varit i Ringen på flera år, ja iallafall tre år...

Kram på dig Ditte ❤

Svar: I Sverige har jag inte upplevt detta så här, men väl i Asien och USA på många platser och stimmigt är det där också. Även på en del ställen i Europa har jag testat dessa foodcourts. I Stockholm finns ju sedan länge Kungshallen vid Hötorget och där har jag varit många gånger. Bra om man är många som vill äta och där kan ju var och en välja vad man vill äta och ändå sitta tillsammans.
Ringen är ju inget centrum man åker till så där, men jag handlar där på ICA och gärna i bokhandlen.
Önskar dig en trevlig dan före dan...
kram!
Ditte

Susjos

Ser fantastiskt gott ut!! Skulle helt klart gilla mycket av det asiatiska! Men ,som du skrev, det är kanske lite bullrigt där..och det var just vad jag tänkte fråga om, har ju tinnitus och nedsatt hörsel, så tyvärr tror jag inte mina öron skulle gilla det...men de har ju "take away" vad jag förstår!
Må så gott!

Svar: Maten jag köpte var väldigt god och jag kommer att handla här igen men ta hem. Bullrigt är det och jag tror inte dina öron skullle tycka om det. Men för lunch är dte nog annorlunda med mindre folk i matdelen. En sen lunch, för det är ju öppet hela dagen. Konditorn hade ett utbud helt utöver det vanliga och min nobelbakelse var verkligen god. Finns annat också....Önskar dig en trevlig dan före dan..
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilken rolig idé att bygga upp små matkiosker.
Bakelsen såg jättegod ut.
Här ska det städas och pyntas idag efter arr vi har varit till en gårdsbutik och handlat sill och lax.
Kramar till er båda/A-K

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilken rolig idé att bygga upp små matkiosker.
Bakelsen såg jättegod ut.
Här ska det städas och pyntas idag efter arr vi har varit till en gårdsbutik och handlat sill och lax.
Kramar till er båda/A-K

Ann-Kristin

Gomorron!
Vilken rolig idé att bygga upp små matkiosker.
Bakelsen såg jättegod ut.
Här ska det städas och pyntas idag efter att vi har varit till en gårdsbutik och handlat sill och lax.
Kramar till er båda/A-K

Svar: God förmiddag! Lite sen i starten här...Konceptet här med olika matkiosker är roligt och med varierat innehåll och kul att så många "kända" kockar lockats hit. MIn mat var jättegod och nobeldesserten fantastisk.
Fint att handla lax och sill från en gårdsbutik. Blir ju lite annat....
Kram till dig från oss.
Ditte

FREEDOMtravel

Jag har hört talas om Teatern och det låter absolut spännande. Där kommer det definitivt bli ett besök någon dag. Tack för titten!

Svar: Jag tycker att konceptet är bra och roligt att så många kunniga kockar har vågat sig hit. Den vietnamesiska mat jag köpte och tog hem smakade utmärkt. Vad gäller utrtmmet där man sitter och äter så är det just en teater, mycket att titta på. Men ljudnivån var ganska hög. Inget ställe för en romantisk middag.
Ringen är ju inte i övrigt min favorit, annat än Ica och bokhandlen.
Ditte

Christina

Å, vilken annorlunda men säkerligen god teaterpremiär :) och vad smarrigt med nobelbakelse, den är ju så himla fin!

Önskar dig och de dina en fin julhelg!
Kram

Svar: Visst var det! Och nobelbakelsen var verkligen utöver det vanliga....Jag passar också på att önska dig och de dina en riktigt God Jul!
Kram!
Ditte

Birgitta S

Vi var där och tittade innan vi åkte hit ner, men det var omöjligt att hitta någon sittplats då. Nu har det förstås lugnat ner sig. Något att se fram emot när vi kommer hem.
GOD JUL till Dig och B

Svar: Nja, sittplatser var det ont om men jag tog hem maten. Det blir ju lätt stimmigt när det är så många där. Men maten jag tog hem var jättegod. Och vilken konditor! Nobeldesserten var fantastiskt god!Tusen tack för senast! Jättetrevligt!
Vi önskar er en riktigt God Jul!
Ditte

Znogge

Mmm... Så mycket gott och spännande att välja på! Kan förstå om det gav mersmak :D Frågan är om jag klarat av att bestämma mig bara ;-)

Kram och fin lille julafton!

Svar: Jag tittade noga innan jag fattade beslutet och gick runt ett par varv för att verkligen fördjupa mig i utbudet. Kram och trevlig kväll.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: