Spanien, Sverige och Kina; en snabbtur

    
 Vissa dagar händer det mer än andra dagar och gårdagen var just en sådan dag. På sätt och vis blev det besök i tre länder. Ja, inte direkt fysiskt utan mer åt  det upplevesemässiga hållet.
Vid lunchtid bar det av till IKEA i grannstaden Murcia, ca sju mil inåt landet.
Vännerna Hasse och Britta skulle dit och erbjöd mig och väninnan Ingrid att få följa med och vi hämtades upp.
Nu var det lördag och även här i Spanien är det många som tycker lördagar är gyllene tillfällen till att besöka IKEA.  Just nu är det dessutom fyra helgdagar här, fredag till måndag och många är lediga.
Vi började med lunch och fika för att samla krafter. Hasse hittade ett bord och vi köade. Men det gick smidigt och stärkta av vårt energiintag gav vi oss i kast med butiken.
Vi visste på ett ungefär vad vi skulle ha och shoppingen flöt på bra. Inte var det trångt heller. (Verkade som om de flesta blev kvar i restaurangen.)
 
Trevligt med både IKEA besök och "gofika"efter maten och nog så
viktigt att att samla på sig energi inför stundande shopping. 
Hasse och Britta njuter av god chokladkaka och även vispgrädde lyckades vi få tag på.
Ska det vara så ska det....
 
Vi var effektiva shoppare och hittade i princip det vi tänkt och lite till.
Ingen trängsel vare sig i varuhuset eller vid kassorna så efter ett par timmar var vi nöjda och lät oss tryggt transporteras hem av Hasse.
Tack för en jättetrevlig "njutflykt" där det mesta kombinerades; trevliga vänner, god mat, lyckade inköp och vacker natur.
Vackra berg passerades-
 
- och när vi närmade oss Torrevieja höll solen på att gå ner vid saltsjöarna. 
 
 
Efter att nu fått ta del av IKEA och det svenska med spanska inslag, samt den fina spanska naturen så avslutades kvällen med kinesiska influenser, middag på restaurang Fu, tillsammans med Bosse och AK. 
 
Julpyntat på Fu.
 
 Soppa, med" sting i", och "höstack" (friterad potatis) med räkor i stacken  smakade väldigt bra, 
liksom räkor i currysås och kyckling med grönsaker och cashewnötter.
(Ett tips är att be om att få maten "yidiar lade", lite stark,
      för annars är  den i mitt tycke väl anpassad till västerlänningar .) 
                                                 
       
Gott och väldigt trevligt!
 
                                                                                  
 
                                                                      
 
BP

Kan inte låta bli att skratta här liiiiiite. Jag menar du har ju knappt varit en vecka i Spanien åsså besöker du IKEA. Hahaha:-)

Dina naturbilder var helt suveräna tycker jag. Å den kinesiska maten såg riktigt fräsch ut. Det är ofta att kinesiska maträtter ofta smakar helt annorlunda här hemma jämfört med Spanien till exempel. Dessutom är det stora skillnader vad gäller maträtter också. Konstigt nog äter vi sällan kinesmat här hemma - allt smakar ju likadant. Men utomlands testar vi ofta kineser.

Svar: Förstår helt ditt fniss. Att det blev IKEA berodde på att jag blev erbjuden skjuts dit och behövde handla lite sängkläder i bomull och här i butikerna innehåller de ofta syntetmaterial som jag inte vill ha. Vi hade en roligt em på IKEA och visst är det bar att förena nytta med nöje. (Hemma är jag nästan aldrig på IKEA...)Fotona blev riktigt lyckade men jag fick skynda på efetersom jag tog dem från bilen och landskapet hela tiden "flyttade på sig".Håller helt med om att ska man äta kinesisk mat i Stockholm får man välja Berns asiatiska (Rekommenderas) eller några små kinesiska restauranger som vet hur det ska smaka och där man kan säga till själv vilken styrka maten ska ha. Jag lagar en del själv och tycker oftast den blir bra och med lagom "sting". Vi har här i Torrevieja, alldeles i närheten, ett par riktigt bra kinesiska restauranger som lagar mat med bra sting i och om man diskuterar menyn med personalen brukar de anpassa den så att vi får vad vi vill ha. Men många västerlänningar vill ju inte ha kryddstark mat så de anpassar sig väl till det.
Kul att du också tycker om den "riktiga" kinesiska maten. (Och det finns ju mängder av olika kinesiska kök...)
Ditte

Susan

Hola! Trevligt med en njutflykt till IKEA! Finns många "bra-att-ha-saker" där! Mysigt och gott på FU! ;) Själva har vi grillat korv, druckit lite glögg och klätt granarna i trapphusen i vår förening nu i eftermiddags. Trevligt! Ja, glögg är ju för sött för mig men jag hade med en egen variant. Värmer på lite rött vin med kanelstänger och några nejlikor. Dricker bara vin som har under 3 gr socker/liter så för en icke avvand är det kanske lite "osött" men för mig är det ett bra substitut. :)
Trevlig 2:a advent till er båda! Jörgen hälsar!
Kram//Susan

Svar: Vad trevligt ni haft med båder glögg och gran. TYcker din glögg är perfekt även för mig. Har provat liknande men med lite pomeransskal i. Gott det också!Fick med mig bra saker hem från IKEA och perfekt med smakråd dessutom.
Har varit på adventskaffe idag, blev en cykeltur dit och det var jättemysigt. Men jag inser att jag här glmt att tända adventsljusen. Får ta det i morgon. Du vet det är bråda tider som panschis.
Bosse hälsar till er båda.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilken braig dag :-) Vi ska nog också ta oss till IKEA framöver.

Och du - det är helgdag på tisdag också - bra va? :-D

Svar: Det var en väldigt braig dag. Och en hel del braigt kom även med hem. Ja, helgdag på tisdag också. Känns mycket nu...
Ditte

Fia

Hej Ditte!
IKEA i Murcia är trevligt att besöka, alltid hittar man något! Vägen dit har vi kört småvägar förbi San Miguel de Salinas mot Orihuela för att se naturmiljön, och återvägen den snabbare autovian. Vackra bilder du bjuder på, och bilden på dig är superfin!
Vi har varit på två härliga bjudluncher i helgen samt sovit hos barnbarnen. Nu hemma igen i ett regnblåsigt och mörkt Västerås.
Kram

Svar: Just den vägen dit körde vi i somras med Carina &Horst och dte var roligt för oss att ha åkt båda. Nu blev det autovian både dit och hem. Det var väldigt vackert när solen höll på att gå ner så jag fick skynda på med kameran. Men jag hann. Och hann gjorde vi även senare på kvällen till kinesiska Fu.
Vad trevligt med både bjudluncher och tid med barnbarnen. Men ni är ju effektiva....
Stor kram från oss till er!
Ditte

Znogge

IKEA är alltid ett säkert kort och det är sällan man kommer tomhänt därifrån. Kan tänka mig att det i advents- och jultider finns lite gott och blandat att bunkra upp med :D

Kram och trevlig 2:a advent!

Svar: Det blev snabba ryck och vi var effektiva. Men de flesta verkade stanna i restaurangen så handlignen flöt på bra. Och för mig var dte bra att ha två bra rådgivare med. Just sängkläder i bomull är bra att köpa på IKEA här för det är lätt att få syntetblandat och det vill jag inte ha.
Full fart här idag också men med andra aktiviteter. Men adventskaffe hos vänner blev det.
Kram och trevlig start på veckan!
Ditte

Decdia

Tack för tipset om lite stark, ofta tycker jag att maten är lite mesig! :)

Svar: Håller helt med. Men många "västerlänningar" vill ju ha det så och klagar annars. Jag vill inte ha "mesig" asiatisk mat.
Ditte

Torrebloggen

Vilken härlig snabbtur!
Ikea i Murcia är alltid trevligt att åka till, man hittar oftast något man vill ha.
Såg mysigt ut med gofikat.
Härligt att avsluta kvällen på FU med A-K och Bosse.
Kram!

Svar: Här var det snabba ryck igår och väldigt trevliga. Även i somras när vi var där med er blev det bra inköp och även nu. Fint att inte behöva släpa saker från Sverige om de finns här. Och vi hade en rolig dag tillsammans. Även kvällen med kinesisk mat blev väldans trevlig så det blev många trevligheter på en och samma dag. Gillas!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Tack för en trevlig kväll på FU med som alltid god och prisvärd mat. Jag har ju mina favoriter där.
Även ett stort tack att jag fick låna Bosse under tiden Du var på Ikea. All hans hjälp var guld värd för mig. Gardinerna på plats, golvfläkten monterad, byte av glödlampor m.m. Uppskattades verkligen.
Kram/A-K

Svar: Tusen tack till dig från oss båda. Så rart av dig att bjuda oss. Och det var både gott och trevligt. Skönt att du fick en del praktiskt jobb utfört när jag var och förlustade mig på IKEA.
Och det som är gjort är gjort!
Kram! Vi ses i morgon!
Ditte

roci

Tack för trevligt sällskap och inte minst gott kaffe m. både chokladkaka och smörgås! Du har rätt i att det verkade som att alla människor stannade kvar i rest. Och inte mig emot...
Hur passade dom inköpta grejerna? Bra hoppas jag. Annars får vi ta en "återlämningsresa". IKEA har 365 dagars Öppet köp så det är ju ingen brådska.
rocio

Svar: Tusen tack för igår! Jättetrevligt! Och allt passade perfekt! Lampan lyser upp, såsom det var tänkt och överkastet blev jättebra. Nu har jag dessutom två extra kuddar! Ja, kanske hittar jag fina fodral men de är kvar i sina påsar än så länge. Stort tack till Hasse för perfekt körning,
Kram!
Ditte

Susanne

Va härligt med lååång helg! :)
I alla fall för dom som måste jobba annars! ;)
Själv har jag njutit av en helt vanligt lång helg här hemma.
Och den dög mer än bra!
Besöken på Ikea har blivit allt färre de senaste åren när jag tänker efter. Asiatisk mat med alla dess smaker tackar jag mer än gärna ja till. Ha det gott nu och njut av värmen!
Stor kram från ett blåsigt Sverige!


Svar: Absolut! Men jag är i princip alltid ledig så det är inte så stor skillnad, men för de som jobbar så är det extra skönt med några extra dagar så här i december. För mig blir det hemma sällan numer besök på IKEA, men här är det lätt att hitta bra sängkläder i bomull som annars är svaåra att få tag på och det var så roligt att vara här med vänner. En del inköp blev det och smidigare att köpa här än att ta med från Sverige.
Skickar dig en värmande och blåsfri kram!
Ditte

Christina

Tre länder på en dag, det var minsann effektivt jobbat ;)
Ha en fortsatt fin adventsvecka!

Kram Christina

Svar: Tack! Jag gör mitt bästa fär att hinna....Och ibland går det lättare. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Ikea vår allas nämnare... :-)
Räkor i currysås är bara så gott, nu blev jag sugen.... :-)
Vackra bilder!

Kram på dig ❤

Svar: Jadå, IKEA är bra och vi hade en jättetrevligt utflykt dit, nog så viktigt. Och några inköp blev det förvisso. Svårt här att hitta lakan och örngott i bra bomullskvalitéer i många spanska butiker. Och kinamaten mot slutet av dagen blev en fin svalutning på denna resa.
Kram!
Och
Ditte

Marja

Så trevligt med ett besök på IKEA. I slutet på februari 2016 ska IKEA öppna här i Umeå och jag längtar...
Maten ser så god ut, både soppan och de där potatisnudlarna. Nom nom.
Kram! :)

Svar: Jga fick verkligen handlat det som behövdes och eftersom vi åker med handbagae är det svårt att få med allt. Sängkläder i bomull är ju perfekt att handla på IKEA. (Här är det annars en del syntet i bomullen)Vad trevligt med IKEA i Umeå! Förstår att du längtar!
Och gårdagens kinamat var verkigen god! Särskilt soppan!
Kram!
Ditte

Annika

Tänk att få se så vacker natur då man besöker Ikea. Förstår att du kände dig nöjd med dagen då du även fann det du sökte och inte minst så god mat. Ha nu en fin Måndag. Kramen på dig.

Svar: Det var verkligen fint att komma så nära bergen på vägen och landskapet är verkligen omväxlande. Även en vacker solnedgång hanns med innan vi var hemma efter en lyckad dag. Kram!

Ditte

Eva`s blogg

Ja fullt ös är det o var om inte hos dig ;) kul härligt med ikea ha ha allt till belåtenhet alltså :) härliga bilder som värmer i hjärtat när man ser :) ljuvligt ha en fin måndag kram

Svar: Fullt program är det och jättetrevligt!Önskar dig en bra måndag!
Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Förstår att det var en härlig dag ni hade :)
Och så mysigt med värmen då det blåser stormar och regnar här hemma
Ikea är ju perfekt där hittar man allt nödvändigt och en massa snyggt :)
Kram till dig
Sanna

Svar: Det var jättebra att få handlat det vi behövde och hade på listan sedan länge...Och en trevlig dag hade vi verkligen.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Inte dumt att hinna med tre länder på samma dag. Det blev en härlig mix. Mina ögon föll mest på mittenpartiet med de underbara bilderna. Fast äta bör man, annars ... Kram från Bosse som äntligen sett solen igen och fick ha peruken i fred. :)

Svar: Man får vara rask och resandet kan ju ska på olika sätt. Det här var ett...Ja, solnedgången, tagen från bilen blev bra. Påminner mig om de kinesiska solnedågngarna...
Skönt att du sett solen igen!
Skickar extra solkramar!
Ditte

Tove Olberg

Av alla vackra bilderna och den raska turen om tre länder så blev jag så glad att se dig!
Sekram!!

Svar: Jag dyker upp då och då och i detta kinasammanhang känner jag mig extra hemma. Zai djen kram! (Vi ses igen kram)
Ditte

Eva

Nyss kommit hem från en vecka i Peking. Sett så otroligt mycket. Maten godare än den man får här hemma på kinarestauranger. Den friterade potatisen "höstack" var jättegod!
Kram Eva

Svar: Vad roligt att du haft en vra resa till Peking. Den staden ligger mig ju varmt om hjärtat. Och maten, den kan ju inte alls liknas med den mesiga mat som ofta serveras här hemma.
Jätteroligt att du också gillade "höstacken". Troligen blev det säkert "gong bao jiding" också....
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: