Snabbt och smidigt

    
 Skymningen sänker sig över Södermalm och klockan har hunnit bli strax efter tre och för ett dygn sedan  startade vårt Norwegianplan från Alicante med destination Stockholm/Arlanda. Det blev en rekordresa i tid och enligt kaptenen ombord och också rekordtid för en Norwegianflygning mellan Alicante och Arlanda, tre timmar och fem minuter. flygtiden är beräknad till fyra timmar men går oftast på tre och en halv timme, men det beror förstås på hur vindarna blåser.
Och igår blåse jetströmmarna rejält, dock bara lite turbulens och vi verkligen "flög fram". 
Ingen kyla här hemma utan +12 när vi landade vid 18.30 och inte plockade vi heller upp jackorna, för kallt var det ju inte.
Och helt oavsett väder, vind och annat så var det väldigt mysigt att en timme efter att vi landat  sätta nyckeln i dörren här hemma. En smidig resa det också, flygbuss till Cityterminalen, tunnelbana till Skanstull och en kort promenad. Perfekt! (Arlanda Express går snabbare till stan, men det är ofta den inte går alls, så vi väljer flygbussen)
 
Lördag med glittrande hav, sol, sand och blå himmel med små ulltussar.
 
Nästa dag på väg, här över Pyrenéerna.
 
Måndag förmiddag hemma på "kajen"och solen kämpar med att ta sig över taken på andra sidan kanalen.
 
Lyftkranarna vid Skanskas nybygge i Fredriksdalsområdet, Hammarby Sjöstad,
behöver i alla fall inte kämpa för att ta sig över takåsarna.
Kranarna är en särskild hälsning till bloggvännen BP.
 
Roligt att se en och annan fritidsbåt i kanalen.
Och vad gäller vädret var det ju inte varmare i Stockholmstrakten i midsomras än vad det är idag.
Så varför inte en båttur, liksom...
 
Antar att det blir en grön jul i år i Stockholm men det kan inte hjälpas och är inget vi kan påverka. Men å andra sidan har platserna där vi varit över jul varierat under pårens lopp; från Alper och svenska fjäll med kyla, snö och härlig skidåkning till värmen i Thailand och på Kanarieöarna. Och ibland har vi mött julen  Stockholm....
Så det finns liksom inga måsten, krav eller "stress". Förstår liksom inte vitsen med det för det var väl aldrig meningen från början att julen skulle bli en kravfylld helg. Och vem ställer kraven?
Läste i dagens "Metro", gratis stockholmstidning, att man gjort en enkät: Hur stressad är du inför julen" och sedan ger en stressforskare råd.
  • var utvilad
  • tid för dig själv
  • tillbringa tid med personer du tycker om
  • var ute när det är ljust
  • planera
  • dela ansvaret
Inser att jag får öka takten och inte sitta här och fundera. Glöggen är värmd, pepparkakor med ädelost finns på ett fat, ljusen är tända och jag ska skriva ett gäng julkort som ska postas idag.
(Jag skulle köpa julfrimärken, men de var slut och julkorten skulle postats senast den 16/12. Jaha....Så nu är det bråttom. Fick nöja mig med vanliga frimärken, men å andra sidan delas också korten ut som brev och det går fortare.)
 
lIka bra att sätta fart...
 
 
A-C

Välkommen hem till Stockholm! Härligt med en så kort flygresan. Har hämtat den beställda rimmade julskinkan på matboden idag. Nu är den i ugnen o snart klar. Kram från oss till er

Svar: Tackar! Trevligt att vara i Stockholm igen! Och snabbresa blev det också. Vad roligt mde skinkan och den blir säkert bra. Här görs skinkan på onsdag...
Kramar från ett blåsigt Sockholm och ack så grönt.
Ditte

Ama de casa

Oj, det var verkligen snabbt! Det snabbaste vi har åkt är på 3:15, tror jag. Och den långsammaste turen tog 4:15. En timmes skillnad - det är rätt mycket det :-)

Svar: Enligt kaptenen var det rekrod denna sträcka för Norwegian och i alla fall skönt att det inte var någon direkt turbulens. Ett par små skak bara...Och är det motvind så kan det ju ta betydligt längre tid för denna sträcka. Men nu var vi med i rekordet.
Ditte

Torrebloggen

Välkomna hem till Estocolmo!
Oj så snabbt och smidigt det gick att komma hem.
Nej varför ska man stressa, helt onödigt, man hinner med allt ändå.
Ha det så bra och hälsa Bosse!
Kram!

Svar: Tackar! Ja, vi blåste verkligen hem.Nej, jag tycker att de jag sett fara runt som yra höns idag på stan skulle stanna upp och fråga sig vad visten är med att jäkta.
Skönt att vara hemma är det
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Znogge

Att restiden blir kortare är verkligen ingenting som man tackar nej till! Välkomna hem till Sverige och Stockholm.

Kram

Svar: Tackar! Nej, att restiden är kort är bra och nu kände vi ju inte dirkt av några jetströmmar heller utan det blev en lugn hemresa uppe bland molnen. Och snabbt gick det att ta sig hem från Arlanda också. Bara positiva händelser...Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Ja, det är i Europa det! Inga stora avstånd. Dottern flög till San Francisco
i torsdags (kommer hem i dag)- Det tar minst 6 timmar. Samma tid som
det tar att flyga Washington-Köpenhamn.
Underbart att ha två ställen att kalla "hem". Min inställning till jul är som din.
Ingen stress - dessutom är hela familjen hembjudna till en go vän på
julmiddag; tredje året i rad. Hon älskar att ha gäster på julmiddag . Får tillfälle
att duka med fint porslin, kristall och silver- En perfekt värdinna som inte
stressar. - Pepparkakor med starkost - mums!

Svar: Ja, avstånden i Europa är ju korta jämfört med USA. Minns en lång flygning från N.Y. via L.A. till Hawaii tror den effektiva tiden i luften var 11 timmar. Vad trevligt att bli bortbjuden på julmiddag och roligt för värdinnan också att ni kommer.
Och visst är det skönt att luta sig tillbaka och se andra som far runt. Man kan undra sig till vilken nytta.
Ditte

Ami

Skönt att höra att ni är hemma och att resan har gått bra!
Roligt att komma hem och träffa nära och kära :)
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Jadå, vi kom hem i rask fart hela vägen. Perfekt!Och trts att mörkret smyger sog på klockan 15 så är det fint att vara hemma igen. Men det blir ju inte så länge...
Kram!
Ditte

BP

Tusen tack för dessa alternativa och sååååååååå läckra julkranar. Love them:-) Mera sådana till folket säger jag bara:-) Å stort tack för länken också. Himla kul att du tänker på mig varje gång du ser en mäktig kran:-)

Tre timmar och fem minuter - Bingo! Kul med att ha varit med om detta rekord. Nå't för Guinness Rekordbok kanske...

Att stressa inför och under julen har jag då heller aldrig förstått. Kan tala om att maken och jag till och med är så "elaka" att vi brukar sätta oss på ett fik och bara tittar på alla dessa svettiga vuxna som står i långa kassaköer, kånkar på stora paket och samtidigt försöker ha koll på sina griniga ungar. Det gjorde vi idag i Täby Centrum. Hög underhållningsfaktor, jag lovar:-)

Skickar aldrig julkort med julfrimärken. Vill skriva dom när jag känner för det och den "finansiella vinsten" är ju minimal. Skickade iväg våra idag med normala frimärken (synd bara att postutlämningsstället inte hade några frimärken med Zlatan kvar;-) Å resten går iväg med e-post på Julafton.

Svar: Visst är dessa kranar både höga och fina! Tänkte att det var något för dig. Men två är faktiskt borttagna, antar att några hus är färdiga och kranarnas jobb är slut. Jag är säker på att underhållningsfaktorn var stor för er ida när ni satt och tittade på alla som fladdrade runt. Inget för mig. I morgon ska jag dock promenera in till City för lite inköp och då ska jag slå mig ner och titta på de son ilar genom tillvaron. Mina skrivna julkort gick iväg idag, men tyvärr fick inte jag heller några Zlatanfrimärken, frågade efter dem på tre ställen och sedan tog jag de som fanns.
Korten kommer fram snabbare utan julmärken och jag vill inte heller att någon annan bestämmer när mina kort ska skickas. Lika där!
Skickar också några via e-post på onsdag.
Kanske vi ses i vimlet under morgondagen. Vem vet!
Ditte

Bosse Lidén

Jag gissade på att du varit hemma några dagar. Vad många olika ställen du firat julen på. Förstår att du inte fick någon köldchock denna gång. Nu ska jag bläddra tillbaka och läsa vad du hittat på för kul under din senaste vistelse i det andra landet på S. Julkram Bosse

Svar: Hej Bosse! Vi kom hem i går kväll, så en dag har jag varit hemma. Och det är både varmt och grönt. För vår del har det blivit några olika platser för julfirandet under åren, men nu känns det bra att vara hemma.
Tusen tack Bosse för min Trisslott och den ska nu skrapas under högtidliga former.
Återkommer med mail!
Stor kram!
Ditte

moi

Världen är verkligen liten, och mindre tycks den bli. Man kan flyga hit och dit och det tar nästan ingen tid att förflytta sig mellan kontinenterna!
Vädermässigt är det inte stor skillnad mellan midsommar och julen - just nu.
En kollega funderade på att ha en liten glöggbjudning i trädgården, bara för att det skulle funka. :D
Kram

Svar: Visst är det fantastiskt att så snabbt kunna förflytta sig. Tänk så snabbt utvecklingen går och gått. Vad trevligt med glöggbjudning i trädgården. En häftig idé och säkert genomförbart.
Ha det bra! Och här skyndas inte alls.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Då hinner jag inte få iväg korten som är kvar att skicka, tänkte skicka dem i morgon, men jag skickar dem iallafall...
Så fina bilder du tog från luften....

Kram och ha en fin kväll ❤

Svar: Tack! Jodå! Korten kommer fram. Tror bara posten vill att man ska vara i god tid. Jag postade mina i kväll, men det fick bli vanliga frimärken och det går också bra.Kram! Och du, nu är några hyacinter planterade i en glasskål. Tack för tipset!
Ditte

Fia

Hej och välkomna till Stockholm igen! Jetströmmar är verkligen häftiga! Och vilka vackra bilder från era båda miljöer! Förstår att glöggen och pepparkakorna smakade extra gott, precis så ska det vara när man skriver julkort!
Kramar och hälsningar till er båda från oss!
Fia & Lasse

Svar: Tackar! Tackar! Ja, nu är det jul igen...Välkomna hem ni också! Förstår att ni haft det toppen!
Här är läget lugnt och det var mysigt att skriva några julkort med sällskap av glögg, pepparkakor och lite julmusik.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Timeoftiger

Ja, även om man ska ta det lugnt och inte stressa så börjar det vara dags att ligga i här också! Det är bara roligt. God Jul!

Svar: Tycker man det är roligt så är det ju bara bra...Men kanske inte släpa runt på små barn som gråter och är förtvivlade i butikerna med sura och arga föräldrar. Men att pyssla och ordna hemma är ju något annat. Och du är ju en riktig matmor och så duktig på att få till det.
(Gjorde din gratänh med aubergine och den blev super och även sheppars pie lagades. Gott och populärt!
God Jul även till dig och de dina!
Ditte

Susjos

Önskar också dej välkommen hem till Stockholm! Nej, stress blir ingen glad av, har inte ens hunnit tända det 4:de adventsljuset, men det ska nog hinnas med i sinom tid! Äntligen har dock det nya kylskåpet kommit på plats,så nu kan jag äntligen få hem lite julmat!

Svar: Tack, det känns bar att vara hemma igen. Stressfritt!Vad skönt att det nya kylskåpet kommit. Var lite orolig för att ni skulle behöva äta frystorkat till jul...Men det behöver jag alltså inte vara längre. En lättnad!
Ditte

Marja

Välkommen hem till Stockholm igen! Synd jag inte for ner, för då hade vi kanske hunnit träffas. Julkort med vanliga frimärken kommer fram följande dag, så du hinner. Med julfrimärken tar det tre dagar och de är inte så mycket billigare.
+12 grader känns inte normalt vid jul... eller?
Kram! :)

Svar: Tackar! Ja, trist att du inte kommer, men jag kan förstå dig för det har varit en del du haft omkring dig. Men det kommer en vår och då hoppas jag du kommer. Jag väntar på dig! Korten är postade så de kommer fram i tid och några ören upp eller ner spelar ju ingen roll i det stora. Kort med julfromärken reser i mer maklig takt. Och dte går ju bar dte också. Om man är hemma....
Ingen vit jul här inte. Men inget att göra något åt.
Undrar vad som sker med klimatet....
Kram och natti!
Ditte

Anette

Vad skönt att slippa långresa, incheckning av bagage mm, så vill jag också ha det.
Gillar även ditt avslappnade förhållningssätt till julstressen.
Du är en klok kvinna.

Svar: Visst är det skönt att smidigt ta sig till den spanska stugan, helt klart. Men Thailand och andra långresor lockar mig också. Känner att jag har en hel del resor kvar att vilja göra. Men man kan ju inte direkt "pendla" vid de långa flygresorna. Ja, inte jäktar jag för att det är jul och helst inte annars heller. Det tillför inget av värde...
Och de jular vi varit i Thailand har verkligen varit toppen på alla sätt. Minnnnesvärda, och det på olika sätt.

Ditte

TantGlad

Välkommen hem min fina bloggvän.

Tittar in och önskar dig en riktigt ....

God Jul.

Julekram från mig.

Svar: Tack för det! Och det känns bra att vara hemma. Blå himmel nu över Stockholm så man får väl skynda sig ut för dagarna är så korta. Jag vill förstås också önska dig och de dina en God Jul!
Kram!
Ditte

gittan Välkommen

Välkomna hem och så härligt det låter att åka fram och tillbaka, mysigt med två boende. Ja inte behöver vi frysa här inte men jul blir det ändå. God jul och kram.

Svar: Tackar, tackar! Det är ju smidigt att ta sig emellan och bra att själv kunna bestämma om och när vi vill resa. Ne, frysa behöver vi inte och jul blir det och nu skiner solen från en blå himmel.
God Jul önskar jag dig också.
kram!
Ditte

Ghugge

Hemma igen, härligt!
Bra inställning till julen och stressen som du uttrycker! Önskar härmed er en riktigt GOD JUL
med eller utan snö! Varma kramar.

Svar: DEt är fint att vara hemma i Stockholm igen. Och idag med solen som titttar fram , lite blek är den. Men idag vänder det till ljusare tider. Härligt!Här blir det en grön jul i år och det är ju inget vi kan påverka utan det gäller "att gilla läge".
Önskar er också en riktigt God Jul och kanske får eller har ni lite vitt på marken.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: