Resa och matupplevelser = sant?

    
 Resande och mat hör ihop tycker jag och att besöka olika matbutiker runt om på den plats jag är känns är roligt, liksom att prova olika restauranger. (Men ganska ofta blir det att man gpr till de "gamla vanliga"..)
Jag tycker om att laga mat här (jodå även hemma ibland) och varvar det gärna med "restaurangmaten".
(Eftersom vi har vår "sommarstuga" här i Torrevieja så är det där jag utgår ifrån just j nu.)
Utbudet av fräscha råvaror som ofta är närproducerade är stort så att gå ett varv i de välfyllda butikerna med är oftast ett nöje. Butikerna är överlag stora med bra utbud och bra service. Manuella diskar för fisk, chark, ostar och kött finns och vill man hellre köpa färdigpaketerat går det bra. Bra utbud även av det.
Saluhallen i Torrevieja besöker vi då och då för fisk och köttinköp annars är Carrefour, den franska kedjan, ett riktigt "matmecka". Här finns allt av allt! Och lite lätt motion får man, ca 20 minuters promenad enkel väg.
Vi  handlar också gärna frukt och grönt på fredagsmarknaden som har ett bra utbud och till något lägre priser än matbutikerna med så stor skillnad är det inte. Däremot är det
Det finns också flera lokala slaktare och grönsaksbutiker på nära håll som vi också anlitar. 
Och förutom på Carrefour så handlar vi också på "Consum" som ligger lite närmre.
Men det finns gott om matbutiker/kedjor inom räckhåll så det är bara att välja.
Men nu till Carrefour!
 
 Fisk och skaldjursdisken lockar alltid.
Skaldjursdisken på Carrefour lockar alltid och det blir också alltid inköp.
Vad gäller räkorna så är de störr än Atlanträkorna, men de är mer svårskalade och inte saltade.
Men degår lätt att "pfffa" till.  Humrar och krabbor följer ofta med hem och de är färska.
 
Jag vet inte alls vad alla olika musselsorter heter men
de tillsammans med fisk gör sig perfekt i en skaldjurssoppa. Och man får fisken filead.
 
Utbudet av färgglada tomater gör mig glad och det är lätt att blanda och ta de man vill ha.
Frukten/grönsakerna som inte är paketerad plockar man själv och går till en "vågman" som väger påsen och sätter på en prisetikett.
                                                       
 
Ett stopp med inköp blir det alltid vid de lokala charkuterierna, men en hel skinka har ännu inte inhandlats. 
 
 
Ostavdelningen får inte missas, om man som vi är ostfantaster. Och vill man hellre köpa färdigpaketerade ostar så fyller dessa en hel kyldisk på båda sidor.
Svårt att välja...
 
 Även det ekologiska utbudet är stort och är man sugen på mat från andra länder än Spanien och från andra kontineneter finns det mycket att vlja bland. 
Jag lagar gärna asiatisk mat och hittar här ofta det jag behöver.
 
 
 
 "Smaker" (varor) från hela världen" finns att tillgå och
just idag blev det Marabouchoklad som jag var sugen på och som fick följa med hem. 
                                                                                       
 
Funderar på om det här med mat är lika viktigt för andra som för mig. Alltså inte enbart att äta den...
 
 
                                                                                     
 
BP

Brukar säga att maten utgör 80 procent av en lyckad semester. Å just Spanien är ju ett matmecka. Vad gäller grönsaker så smakar dom något i Spanien, medan till exempel gurka och tomater inte smakar nå't alls här hemma. Carrefour Hypermercado är vår absoluta favo. Deras utbud är ju gigantiskt till och med med olika sektioner från alla världens hörn.
När vi är i Benidorm äter vi dock nästan uteslutande spansk mat med Serrano, Manchego och oliver som favon. Man slipper "laga" mat alltså. För det mesta äter vi dock ute och då mest fisk och tapas förståss. Jag menar kostnaden för mat, dryck och restaurangbesök i Spanien är ju knappt hälften av vad den är här så...

Svar: Vad roligt att vi har likande materfarenheter/upplevelser och just det enkla är många gånger det bästa. Ja, några långkok blir det inte här men jag tycker att det är roligt att prova att få till något av de lokala matvarorna och ofta blir det väldigt bra. Vi varvar med att äta ute och hemma och eftersom vi pendlar hit ofta känns den variationen bra. Och våra "favon" överensstämmer med era. Och visst är det bra med denna prisbild på allt i matväg. Jag är väldigt förtjust i skaldjur och det blir en hel del av den varan och även av fisk och så både här hemma och ute på restaurang.
Ditte

Tove Olberg

Tur att jag just ätit när jag nu skådar och läser va du skriver om utbudet på bra mat!
Om jag skulle resa så är jag 100 på att maten där jag var skulle locka mig.
Med sommarstugetillvaron som ni har är det ju solklart att ni hittar det goda, de ekologiska och färska utbudet.
Tidigare var jag mer laga mat road än nu.Finns mycket som det finns tillgång till nu, men som jag inte provat. Mat och trevnad kring måltiden även för mig själv är jag noga med - duka fint och njuta. Som enbo så bestämmer jag ju själv, gör det enkelt men nyttigt och jag gillar ju mat.
Smaklig måltidskram!

Svar: Trevnad runt måltiden är så viktig och ibland viktigare än just det man äter. Att duka fint, även om det är till sig själv, tycker jag också är viktigt. Enkelt, och mat jag mår bra av passar mig perfekt och så blir det oftast hos oss. Och färgkombinationerna är ofta lätta att få till.
God måltidskram till dig!
Ditte

Comsi Comsa


Så mycket gott jag ser här.
Jag äter med ögonen så för mig är det viktigt att maten ser god ut sedan skall det vara fina råvaror. Men ärligt talat så lagar jag inga invecklade rätter längre.

Kram på dig ❤

Svar: Det blir inget invecklat här heller och ofta är det enkla det goda. Och färgglad mat gillar jag. Här är utbudet så stort så det är lätt att trolla till något. Kram!
Ditte

Fia

Härligt att se bilderna från Carrefour! Vi handlar också ofta där och njuter av deras utbud av alla de slag! Här handlar vi inte så mycket mat, då vi testar restaurangutbudet denna vecka! Inte illa det heller, papas arrugadas med mojo är en av favoriterna!
idag har vi promenerat barfota i sanddynerna igen så att fötterna får återhämta sig innan kvällens stuffande :-)
Kram
Fia

Svar: Visst är Carre bra! och där finns allt och lite till....Förstår att ni under veckan äter ute och visst är det roligt att prova restaurangutbudet. Men det är ju begränsad tid...
Vad mysigt att gå i sanddynorna, dessutom bra för fötterna. Men efter ett fotbad är de i skick som nya och färdiga för dansens virvlar.
Saknar er!
Kram!
Ditte

moi

När jag är på resande fot tycker jag det är viktigt att få smaka det landets mat.
Tyvärr har min lust att laga mat i stort sett försvunnit. Det är så trist att laga mat till sig själv. Det är mycket roligare att lägga tid och energi om man får bjuda någon på det lagade :)
Kram

Svar: Håller helt med dig. Att laga mat och äta tillsammans är trevligt, men att laga till sig själv och äta är ju inte alls samma sak. Men jag försöker göra det enkelt men gott även då. Och att äta landets mat gör jag gärna och det var i världen jag än befinner mig. Men jag kan även här tycka det är gott med pannbiff och köttbullar och potatismos men då lagar jag det hemma. Skulle knappast äta det ute på restaurang...
Kram!
Ditte

Ama de casa

Mat är ju bland det viktigaste som finns här i livet. Och då menar jag inte bara för överlevnadens skull... :-)

Svar: Håller helt med dig! Och här gillar jag både Carre m. fl butikers urval och det som finns på alla restauranger. Prisläget tycker jag också om.
Ditte

FREEDOMtravel

Carrefour är en fantastisk butik! Vi tyckte att matutbudet var fantastiskt i Frankrike men bra även i Spanien (förutom creme fraiche då ;)). Fisk och skaldjur var det dessutom bra pris på i Spanien! Sedan tyckte vi att utbudet blev sämre i Italien och på Balkan. Men visst är det roligt att botanisera i butikerna! Nu tycker vi att det är roligt och exotiskt att botanisera i den svenska butikerna! Vi shoppar sill och röror och patéer och sånt för fulla muggar :)

Svar: Visst är Carre bra! Och här hos oss finns c.f. och i olika varianter vad gäller fetthalt. Även våra andra butiker som Lidl och Consum har c.f. Jag förstår att ni efter ert år på resande fot nu tycker det är roligt att handla i de svenska butikerna, absolut. Och mycket finns där som man längtar efter när man kommer hem. Minns att vi tyckte så när vi kom hem på semester varje gång efter sex månader i Peking. Men där hade vi IKEA...
Men jag tycker att det är magert hemma på både frukt och grönsakssidan för att inte tala om skaldjuren och fisken. Men länder är olika och det är ju en del av tjusningen med att resa.
Ditte

Decdia

Jag saknar det utbudet i Sverige. Dels så finns det knappt och där det väl finns så är det oftast ganska dyrt.

Svar: Utbudet här är ju gigantiskt och så fräscht! Och det mesta dessutom i frukt, grönt, fisk och skaldjur närproducerat. Här är det roligt att handla, annat än på ICA hemma. Och jag gillar särskilt de manuella diskarna dör jag får fisken filéad och köttet putsat, betalar för det jag kommer att äta. Och priserna är ju väldigt förmånliga än så länge för oss.
Ditte

marga

Men oj så mycket gott som frestar! Lika mycket frestar alla färger; blir mätt och glad bara av att se färgprakten. Men det allra sista är bara bäst - Marabouchokladen! Mmmm...! Ditte, ät och njut! Kram!

Svar: Visst håller Marabou! Men det blir inte så ofta...En liten bit då och då smakar bäst. I övrigt finns så mycket att välja på i butikerna och det är ju en del av tankan med att vistas här; att äta gott.
Jag njuter av det mesta!
Kram!
Ditte

Ami

Ja, visst är det roligt att gå in i matbutiker utomlands och likaså att prova olika restauranger....Mat är ju halva nöjet när man är ute :)
Ha en fin kväll
Kram

Svar: Visst är mat halva nöjet, minst! Och här är det betydligt trevligare att handla än hemma både vad gäller utbud och priser. Och fint att vi har så många bra restauranger att välja på och även där mycket, för oss, förmånliga priser.
Maten fångar oss alltid när vi är utomlands och det var det än vara månde.
Kram!
Ditte

Ghugge

Blir helt otroligt hungrig! Ost- och tomatutbudet ser ju alldeles fantastiskt ut och inte bara det utan allt! Mums! Ni ser ut att ha det väldigt fint! Varma kramar.

Svar: Vi har det fint och här bland varorna är det lätt att stanna upp och kvar. Allt är så fräscht och just utbudet är så stort och det mesta är ju närproducerat. Frossar i frukt, grönt, fisk (utan ben) och skaldjur!Kramar och tankar till dig.
Ditte

erkki

Hej jag håller med alla andras kommentarer jag kan gå och njuta och titta på alla varor som det finns .Helst fisk o köttdisken så frugan frågar alltid var jag har varit .Som alltid har du fina bilder från Stockholm skall åka nästa år dit efter 4år här

Svar: Vissst är det fint med allt fräscht utbud av varor som finns här! Jag förirrar mig ofta bland dessa! Stockolm är en klar favorit och "min stad", har bottt där i ca 55 år och upptäcker ständigt nya saker. Och vi pendlar, vilket jag tycker om.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Vi brukar också handla på Carre, gillar deras utbud av varor, mkt att välja på.
Likaså Consum har bra varor. Gul paprika brukar vi köpa på marknaden, övriga grönsaker köper vi i affären. Vi lagar både mat hemma och går ut och äter på restaurang.
Ha det så bra!
Kram!


Svar: Tack! Ja, Carre är ju välsorterat! Men här finnns ju även de små likala butikerna med bra frukt och grönsaker, liksom de mindre slakterierna. Även saluhallen har bra utbud. Ja, egentligen är det bra i de flesta butiker....Kram och trevlig tisdag!
Ditte

anette

Visst är det härligt när man hittar färska inhemska råvaror.
Här i Thailand blir det inte så mycket matlagning men när vi är i Italien då är det underbart att handla för att själv laga. Våra butiker och marknader (i Spanien och Italien) är nog ganska lika.
Vad vore livet utan god mat?

Svar: Nej, i Thailand och Kina har inte vi heller lagat så mycket mat, men här blir det en del. Ja, det italienska utbudet av fräscha råvaror minns jag efter kortare vistelser och det är ju fantastiskt.
Ditte

Veiken

En sak är helt säker. Ni behöver inte gå hungriga om ni inte vill! Läcker mat och lika läckra bilder! Kram

Svar: Det är roligt att botanisera i butikerna och här lagar jag ju mer mat än vad jag gjorde i dina trakter. Där var det ju så gott att sitta ute i den ljumma kvällen och njutta. Här äter vi lunch utomhus, men middag blir dte inne, känns för kallt att sitta ute på kvällen. Men jag saknar den thailändska maten och våra favoritrestauranger. Och utbudet av tropiska frukter! Men man kan inte få allt...
Kram!
Ditte

znogge

God mat och dryck utgör verkligen halva nöjet av resan! Viktigt i det vanliga livet också. Visst är det väl trevligt att gå och handla på marknader och i saluhallar. Just utbudet och färgprakten är så tilltalande! På så vis är våra vanliga butiker en smula tråkiga även om de är välsorterade.

Kram och god tisdag!

Svar: Håller helt med! Och nu när vi är borta i längre perioder så varvar vi uteätandet med hemmaätandet och just att handla blir en del av måltiden, vilket är roligt. Här är det heller inte stressigt i utikerna...Inte ens en fredag eftermiddag.Visst är våra butiker hemma välsorterade men det känns alltid som om man står i vägen för någon om man stannar till lite extra vid t.ex frukt och grönsaksdiskarna. Alla har så bråttom.
Kram från strålande sol!
Ditte

Sanna | Beauty & Bride

Jag håller helt med dig Ditte! När jag vill åka till nya platser så vill jag också åka nånstans där jag vet att det är god mat, eller att det finns en härlig matkultur. Om det inte finns en trevlig sådan, så känns det som att det måste finnas VÄLDIGT mkt annat som gör det värt att resa dit. Men Grekland är ett av mina favoritställen därav; älskar grekisk sallad, souvlaki, calamari, tzatziki, ooooliver :D mums!

Svar: Grekland tycker jag också mycket om och har varit där många gånger under årens lopp, dock länge sedan nu. Och att resa för mig innebär ju också mat i olika former och jag är ju en sann entusiast av det asiatiska köket, men det finns många länder som erbjuder så mycket gott i matväg att jag nog får öka takten för att hinna med att besöka fler.
Ditte

Anna

Maten är helt klart en stor del av resan! I alla fall för mig. Vi brukar vara ett par-tre veckor på Gran Canaria varje år, handlar även då alltid på Carrefour, bra utbud och fräscha råvaror.

Kram!

Svar: Visst är matupplevelserna viktiga! Och väldigt roligt att se vad varje land har för "specialiteter" och roligt att årova på dem.Kul att du också gillar Carre och att butiken även är bar på G.C. Vi handlade ibland där i Peking och det var en upplevelse på flera plan där Frankrike mötte Kina och på olika plan.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Så härligt med färska råvaror av alla dess slag! Det är ett handikapp för en matlagare att bo i Umeå.

Svar: Du skulle gilla utbudet här! Verkligen! Men köttet och mjölken har ni ju själva och det är nog det allra bästa. Men resten....
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: