Packat och klart

    
Packat och klart är det och hemresa väntar och det känns riktigt bra.
Visserligen kan ju inte den Stockholmska gröna vintern mäta sig med Costa Blancas långa, ljusa dagar, solskenet och temperaturer på runt +20. Men det är svårt få allt och det samtidigt. Accepteras!
En sen frukost på terrassen i godan ro, lite småplock i "stugan" och nu tid till förfogande. 
Dagens motionsrunda blir kort, en promenad till flygbussen som tar en kvart och sedan via säkerhetskontrollen direkt till gaten inga väskor som ska checkas in.  Vi har drygt en timme på oss på flygplatsen och det räcker bra. Hoppas jag. Bosse och jag är inte helt överens om detta, men flygbussarna går varannan ojämn timme och att sitta och rulla tummarna på en flygplats två timmar i onödan ligger inte för mig. 
Gårdagen bjöd på det vanliga vackra vädret men  med den skillnaden att fukten i luften fram på eftermiddagen lade sig som en tunn, genomskinlig slöja över havet och strandpromenaden. Och det var vackert att se genom slöjan, ett speciellt ljus.
Eftermiddagen ägnades åt träff med väninnan Ingrid,  långpromenad längs havet och med tillhörande vattenhålsstopp.
Och skymningen hann sänka sig innan vi var hemma igen.
 
En saltbåt väntar på att komma intill hamnen och lasta salt.
Här ute ligger det ibland flera stora båtar och väntar på sin tur och sedan reser saltet fån Torrevieja,
"Saltbyn" ut i världen på nya äventyr. 
 
 
Och här träffade vi på flera "vattenhålsstoppare", Ami, Patrik, Ama och Anders.
Trevligt att ses som hastigast.
 
Beslöjade palmer är vackra.
 
Och här skymtas bänkfunderare och den långa hamnpiren .
 
Absolut njutbart! Och himlen vinkar till mig med aningens rosa nyanser.
 
Solen på väg ner efter ännu en dags trevligt arbete.
Och visst måtte det vara bra med ett sådant jobb som verkligen glädjer andra?
 
 
Geddfish

Betagande vackert, där nere i Spanien, och vilka underbara vänner, som ni har! Jag hade gärna haft en lägenhet där, det känns som om jag kände flera av er, märkligt. Eller inte.

Så välkommen hem igen till - inte kalla Norden, för det är rätt varmt för årstiden - utan till en äkta jul och nära och kära.

Adventskram, Gerd

Svar: Ja, det finns mycket vackert där i våra trakter och härliga vänner har vi. Helt klart!Tack, det känns fint att vara hemma också. Varmt är det förvisso och här lär det bli en grön jul i år. Men jag ser fram emot att träffa mina nära och kära och det känns så bra-
Vem vet, kanske det blir en lägenhet där för dig också. Välkommen!
Och jag kan förstå att du tycker att du känner fler och det är ju bara trevligt.
Stockholmskram från mig.
Ditte

Ingrid

Tack för igår och ha en bra resa hem, kram

Svar: Tack, själv! Det var jättetrevligt! Och resan hem gick snabbt, ca tre timmar till Arlanda och vi var hemma på Söder drygt en timme efetr vi landat. Perfekt med bussen och tunnelbanan.
Kram från oss!
Ditte

moi

Du lär behöva dina laddade solceller när du landar här hemma för vädermässigt är det inte mycket att hurra för. Att snön uteblir är det väl inte så mycket att säga om men det är så grått och vått. Man får göra det bästa av det :)
Kram

Svar: Tack, solcellerna är laddade och det rejält så vädret här hemma tänker jag inte bry mig om. Men här i Stockholm är det varmt, +12 i kväll när vi landade. Vi kunde ledigt låta bli att packa upp våra jackor och gick hem från tunnelbanan, 10 minuter, i skjortärmarna. Kram från huvudstaden.
Ditte

TantGlad

Bilderna du visar är underbart vackra. Förstår att det blir skillnad vad gäller vädret när du kommer hem. Men det kan vara skönt att komma hem åxo.

Trevligt med bloggvänsmöten. Dom ser välmående ut. Glad som bara den.

Tittar in och önskar dig en härlig fortsatt fjärde advent.

Varm och stor adventskram.

Svar: Vi har ju haft tre härliga veckor i "palmlandet" och sol var dag. Men visst är det skönt att komma hem till Stockholm, absolut. Och visst är det trevligt att ses så där hastigt på stan och i Torre händer det nu och då, både planerat och oplanerat.
Hoppas du haft en bra första advent, men jag tittar in i morgon.
Stor kram!
Ditte

Comsi ComsaVälkommen hem, hoppas resan gick bra... :-)

Kram ♥

Svar: Tackar! Resan gick på rekordfart, så synd att det inte finns en OS gren i detta. Planerad restid är fyra timmar men oftast går det fortare, beror ju på hur det blåser. Men idag hade vi vind i seglen/motorerna och resan tog strax över tre timmar. Trevligt att vara hemma igen.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag skulle aldrig kunna resa med sån liten tidsmarginal - jag är ju alltid smått "hysterisk" när vi ska iväg. Trots att jag har rest en del så verkar det där inte "gå över" :-)

Det var trevligt att ses igår :-)

Svar: Att var i god tid är absolut bra och det var vi. Ett par minuter efter två hade vi passerat säkerhetskontrollen och hade då 35 minuter till boarding. Perfekt! Och Bosse var inte ett dugg orolig över den "knappa" tiden". Redan hem gick på rekordfart för oss på tre timmat och fem minuter. Jetströmmarna blåste bra.
(Och som vanlugt var det fint att ses..)
Ditte

Tove Olberg

Jag är inne i varje bild och njuter här från soffan - ett litet lyft i den stora sammanhangen så är du snart på svenska mark i hemmet!
Från norr välkommen hem till Söder!
Kram o hälsa Bosse!

Svar: Tack, kära Tove. Jag har rest från söder till Söder och det känns extra bra med välkommenhälsning hem från norr. och dig. Och det är fint att vara hemma igen.
Stor kram från oss båda. Och Bosse hälsar extra till dig.
Ditte

Ghugge

Njutbara bilder! Välkommen till Sverige och varmt väder har vi, 10 grader varmt idag! Kram

Svar: Tack! Och tack! Det blev även en fin "sistadag" för oss, men det är trevligt att komma hem till Stockholm också. Och kallt är det ju inte. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder! Kul och se gänget vid vattenhålet.
Idag har vi haft sol men blåsigt och +13, nu är det +12, riktigt härligt.
Välkomna hem till Estocolmo!
Kram!

Svar: Tackar! Ja, vi blåste hem på tre timmar och tio minuter, rekord för oss. Jetströmmarna var på hugget och lite turbulens var det, men bara lite. Trevligt att vara hemma och varmt är det så vi packade inte ens upp våra lätta dunjackor på Arlanda utan åkte hem med buss och t-bana i skjortärmarna. Och det var inte kallt. Mysigt att vara hemma igen.
Kram och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ann-Kristin

Underbart vackra bilder från din promenad med La syrra.
Saknar våra promenader med stopp vid vattenhål eller Chino-butiker.
Välkomna hem.
Kram/A-K


Svar: Tack! Ja, det var en trevlig promenad i vackra omgivningar. Och du saknades!Kram!
Ditte

BP

Välkommen hem till 13 plusgrader och gröna gräsmattor, bättre än att komma hem till snöstorm iaf.

Älskar Alicantes flygplats. Där finns ju en Desigual butik - för mig alltså, maken brukar planteras med en öl eller ett glas vin i någon av barerna...

Å om din Bosse inte gillar att vara ute i för kort tid kan ni testa Shuttle Direct Viajes Alameda.

Härliga avskedsbilder från Torrevieja. Fina minnen:-)

Svar: Idag blev det perfekt! Men tack för ditt tips, kan vara bra att ha till en annan gång. Vi hade passerat säkerhetskontrollen strax efter två och hade 35 minuter till boarding. Bosse såg inte ens nervös ut...Just idag blev det inget besök i butikerna för min del, men vi reser ju nästan varannan månad så det var inte så länge sedan senast jag gjorde en raid där. Det finns ju gott om trevliga butiker att botanisera i.
Och vi blåste hem på tre timmar och tio minuter. Rekord, men jetströmmarna var vänliga idag.
Nu kan jag här i det grå se på bilderna och veta att jag kan åkaa tillbaka när jag vill. En klar fördel.
Ditte

Timeoftiger

Välkommen hem! Det måste vara skönt att veta att du snart/när du vill ungefär, får åka tillbaka till palmerna...

Svar: Jadå! Det är en bra känsla att kunna pendla iväg när andan faller på. Men nu blir det fint att träffa de mina igen för jag saknar dem alltid.
Ditte

Musikanta

Vackra bilder och underbar himmel! Förstår att det känns lite vemodigt att komma hem till det ganska dystra Sverige igen. Men det är klart att ni inte kan vara borta från era nära och kära när det är jul.
Kram från Ingrid

Svar: Vädret kan man ju inte direkt påverka, men vi har haft tre veckor med fint sol och runt +20 så nu gör det inget om det är grått ett tag. Stockholm erbjuder så mycket ändå. Och både barnbarn, döttrar och vänner lockar.
Kram!
Ditte

Decdia

Men åker du hem?! Det hade jag aldrig gjort!
Eller jo, det hade jag kanske... men bara för en kort runda.

Svar: Jodå, vi åker hem ett tag. Barnbarnen lockar och likaså döttrar, vänner och Stockholm. Perfekt att kunna varva...
Ditte

marga

Bästa jobbet man kan ha! Att glädja andra är en av meningarna med livet, kanske rentav den största. Kram!

Svar: Visst är det fint att kunna glädja andra och det är ju dessutom väldigt roligt. Kram!
Ditte

Ami

Roligt att vi hann träffas en snabbis innan ni åkte hem!
Hoppas resan gick bra - och snart ses vi igen :)
Kram

Svar: Jättetrevligt även med snabba möten! Resan hem gick smidigt och snabbt, Rekord tre timmar och fem minuter. Planerad tid är fyra timmar, men vi hade rejäl medvind. Och vi ses om ett tag igen.
Kram!
Ditte

Kersti

Så vackert där borta. Här kan vi inte precis välkomna med samma vyer men solen har faktiskt tittat fram både i dag och igår även om den knappt orkar övar hustaken. Man får mysa inne istället. Kram

Svar: Ljuset och de långa dagarna i Spanien gör sitt till och allt blir så mycket vackrare då. Men det är trevligt att vara tillbaka i Stockholm också. Lite sol här idag, men den känns trött och en frisk vind.
Går bra det också.
Kram!
Ditte

Anette

Trevlig resa :)

Svar: Tack! Resan gick på rekordfart och nu känns det skönt att var tillbaka i Stockholm. grönt är det och idag + 8, så någon vit jul lär det inte bli, men det går bra ändå.
Ditte

Susanne

Välkommen hem! :)
Men skillnaden är ju inte speciellt stor nu vad gäller gradantalet!
Själv gör jag tvärt om. Men min resa tar tyvärr betydligt längre tid.
Önskar dig en fantastisk jul redan nu om jag inte hinner titta in igen innan julafton!
Stor kram till dig! :)

Svar: Tack! Trevligt att var tillbaka i Stockholm igen! Men viss skillnad är det både på grader och dagarnas längd. I Spanien var det ljust i alla fall till närmare 18- tiden och +20 under dagen.
Önskar dig en fantastisk resa och jag tittar in då och då för att njuta av den sol och värme du får ta del av. Och av så mycket annat också förstås...
Stor kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Önskar trevlig resa och välkommen till Stockholm! Det är ju absolur ingen julstämning på vädret här, men man fryser i alla fall inte! Har hört att temperaturen på julafton vlir ungefär densamma som på midsommarafton... Jag som trodde att vi hade årstider i Sverige?

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen och vad gäller julstämning så är den vädermässigt långt borta. Årstiderna är kanske på väg att upphöra...Men i alla fall lite sol här, även om den känns trött.
Ditte

Annika

Välkommen hem och tänk så många finna minen du har med dig i bagaget. En stor kram och en riktigt GOD JUL fina bloggvännen.

Svar: Tack! Ja, det känns fint att vara hemma också och den spanska sommarstugan finns kvar. Skickar en stor kram till dig och önskan om en tiktigt God Jul.
Ditte

Veiken

Det blir alltså ingen jul i Spanien för er. Jag antar att det blir julmys med döttrar och barnbarn! Absolut inte det sämsta! :) Kram

Svar: Helt rätt! Ingen jul i Spanien! Det är ju smidigt att ta sig hem och kort flygresa så det blie lite juligt med dörrar och barnbarn. Vår sista jul utomlands. så här långt, var den i Thailand 2012 där vi också firade in 2013. Minnesvärt på alla sätt. Kram!
Ditte

Znogge

Så skönt att slippa checka in bagage. Då blir det en smidig och snabb procedur på flygplatsen. Väntetiden är väl sådär lagom rolig men för sent vill man inte komma.

Trevlig resa!

Svar: Tack! Handbage är perfekt, bara gå direkt till gaten via säkerhetskontrollen.Och väntat på flygplatser i onödan har jag gjort många gånger... Vi har ju allt i sommarstugan så ingen idé att släpa på så mycket.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: