På stan dan före dan...

    
 Dan före dan har Stockholm dagen till ära bjudit på några solglimtrar. Men man får skynda sig ut för att fånga dem, dagarna är fortfarande korta och även om vi nu går mot ljusare tider så märks det inte dierkt så här på en gång. Någon vit jul lär det inte bli här i stan tänkte jag, men jag fick i alla fall se lite snö på Kungsgatan och det utanför en sportbutik. verkar ju gå trögt med skidförsäljningen så kanske denna hög kunde inspirera lite. Men någon strykande åtgång på skidor och kälkar tror jag inte på just nu eftersom vare sig Alperna eller de svenska fjällen direkt har skidväder.  
Ja, se dent snöar....Kanske inte, men en liten snöhög fanns att beskåda.
 
Det blev en tur till Hötorget för att köpa lite julblommor och här går det att få jättefina blommor till mycket bra prs.  För min del blev det hyacinter, tre stycken för 20 kr och amaryllis som snittblommor för 15 kr/styck.
 
Konserthuset  är vackert upplyst och kommersen på Hötorget är livlig.
 
Fräscha snittblommor i vackra färger.
 
En tur till Hötorget brukar förenas med ett besök i Hötorgshallen, alltid trevligt, men idag var det trångt så jag tvekade om jag skulle ta rulltrappan upp igen utan att vare sig handla något eller äta fisksoppan hos Kajsas fisk.
Hos Kajsas fisk beställer man sin mat och blir sedan anvisad plats av personalen och maten levereras sedan till bordet. Ett bra system tycker jag, eftersom gäster inte kan ta upp flera platser, vilket är ganska vanligt på en del restauranger.
Stärkt av den läckra soppan tog jag mig an en av ostdiskarna, Fromageriet, för ett par inköp innan jag fortsatte ut i den "gröna" vintereftermiddagen. 
  
Jag botaniserade vid fiskdiskarna och det fanns mycket som lockade.
 
Många besökare i Hötorgshallen idag, precis som en lördag.
Kanske ett uppiggande utflyktsmål så här dan före dan...
 
Läckra ostar i stora mängder hos "Fromageriet".
                                                                                  
Drottninggatan i julutstyrsel.
 
Amaryllisarna är på plats bland "tomtedjävlarna"
och ett par hyacinter är placerade  i en glasskål som min bloggvän Comsi Comsa
tipsade mig om. Så nu är julen här. Snart.
Skinkan ska bara griljeras först..
 
 
Ama de casa

Så mysigt det ser ut, trots bristen på snö. :-)


Svar: Ja, vi myser på. Skinkan i ugnen och skall provsmakas senare. Och någon snö kommer det inte att bli. Men det blir jul ändå....
Ditte

BP

Hahaha! Kan inte låta bli att skratta här. För jag gjorde precis samma utflykt igår. Kungsgatan och Nespresso butiken först, sedan Hötorgshallen med fisksoppa, vidare till Nilsson för inköp av skinka och sist till hav, där jag inhandlade "havets läckerheter". Tog ungefär samma bilder som du och tyckte att trängseln faktiskt inte alls var så illa som jag trott. Över huvudtaget var det betydligt mindre stressigt på stan än vanligt före ju tyckte jag. Detsamma gällde Täby Centrum idag.

Svar: Se där! Jag hade tänkt att ge mig ut igår, men det blev annat, bla. träff med dottern och lite småplock. Kanske var det mer folk ute idag, verkar som om många var lediga. Havets läckerheter väntar på att bli köpta.
Jag tar det ju lugnt men det är roligt att se alla som ilar fram och hoppar i köerna.
Här är det nu bara att ta det lugnt...
Ditte

moi

Så lämpligt, och lokalt, snön har fallit hos er.
Här finns inte en flinga!
Trots brist på snö tycker jag julstämningen är tydlig hos dig!
Kram

Svar: Visst var det lokalt detta med snön, men ändå. Jag kunde känna på den och den var kall.Jag har samlat allt på ett litet bord men ett par amaryllis och hyacinter finns på annat ställer. Och någon gran blir det inte . Förra året hade vi en liten silvergran, men det var då det...
Här är det lugnt. Skinkan är i ugnen, avsmakning sker senare,Bosse har gjort köttbullar och tja resten är i kylen.
Kram från mig.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja ingen snö här heller. Inte ens jul :) Nån tomte hänger här och där. Såg ett par stora pepparkakor hos InaE :) Lustigt. Varför köpte jag inte dom?
Ha det bra! Kram P ♥

Svar: Klart du skulle köpt pepparkakorna! Här är det lugnt, skinkan är i ugnen för griljering och vi har det bara bra. Blir en skinkmacka senare....Och bOsses köttbullar är klara. Jättegoda!Kram!
Ditte

Fia

Strongt att hitta en snöhög! Härligt med alla snittblommor på Hötorget, jag skymtar tulpaner! Jag köpte tulpaner igår och satte vasen i uterummet, där står de flera veckor och välkomnar våren! Det har ju vänt nu så det är bara att vänta!
Vilket fint julbord du komponerat, visst ska julen också firas!
Varma julkramar till er båda!
Fia

Svar: Jadå, snöhögen låg bara där på Kungsgatan utanför sportaffären. Lite kul att se snö i värmen. Det fanns mängder av tulpaner på Hötorget och jag ska köpa mina i morgon. Förstår att dina tulpaner kommer att trivas i uterummet och att stå där och välkomna våren och ljusare tider. Här blir det inte så juligt men "tomtedjävlarna", hyacinter och amaryllis är på plats. Och nu ska skinkan griljeras och sedan provsmakas.
Julkramar till er från oss.

Ditte

Timeoftiger

Mysiga Stockholm, fattas bara snö! God Jul på er, även pojkarna önskar det till dig.

Svar: Tack! Och många julhälsningar till sönerna och till dig och Greger. Ja, här saknas snö, men jag såg lite, tonvikt på lite på Kungsgatan utanför sportaffären och jag kände på den. Men i övrigt blir det en grön jul med ca +8. inte juligt alls.
Skinkan är i ugnen och ska provsmakas senare i kväll.
God JUl!
Ditte

Ruth i Virginia

Hötorget är alltid vackert - året runt!
Vilken massa blomster! Varifrån kommer dom, månntro,
i vintertid? Lite tidigt för Hollandstulpaner?

Oh, va jag saknar osterior! Älskar ost av alla slag, med
här är allt uppskuret och för det mesta paketerat. Kanske
inne i stan, att man hitta ett deli med "riktiga" ostar.

Trevlig julafton önskas dej och familjen! Varm julkram!

(foton av min Saigon på Facebook)

Svar: Tack fina Ruth! Jag ska försöka få till en titt på Facebook med hjälp av en väninna så jag kan se hur din Saigonfamilj ser ut. Hötorget är det trevligt att besöka och jag gör det gärna och att samtidigt titta ner i Hötorgshallen hör till. Ska fråga nästa gång varifrån tulpanern akommer men man kan även köpa dem nu i blomsterbutiker så jag kan tänka mig att de kommer från växthus i Holland.
Och visst är ost gott! Vi har ett par väldigtbra osterior här på Söder också så jag brukar titta in hos dem då och då också.
Vi önskar dig också en trevlig julhelg. I morgon skall jag träffa barnbarnen och döttrarna och det ska bli trevligt.
Nu blir det avsmakning av skinkan på en knäckemacka.
Stor julkram!
Ditte

Ruth i Virginia

"Saigon-familj"

Ami

Inte dåligt att hitta en snöhög när ni nästan har vårväder hemma i Sverige :)
Vad fint du har gjort på det lilla bordet!
Nu önskar vi er en riktigt God Jul
Kramar

Svar: Jag blev också förvånad över snöhögen, men den var strategiskt placerad utanför en sportaffär....Nu är det trångt på bordet, men lika bra att ha tomtedjävlarna på ett ställe så det går att hålla ordning på dem. Det är lätt hänt att de blir bångstyriga. En tomte är kvar, i form av en ljusstake. Ganska ful och i min ålder...Men den ska fram imorgon.
Vi önskar er också en riktigt God Jul.
Kram!
Ditte

Kersti

Var också iväg idag. Såg lite sol och dök sedan in i Ringens köpcentrum. Till min förvåning var där riktigt trångt i bokhandeln. Nästan fler människor än i leksaksaffären. Jag fick min bok bytt och kunde snabbt vända hem till julstöket. Nu njuter vi julfrid utom yngsta dottern som fick för sig att baka lussebullar.
Kram

Svar: Tänk, då hade vi kunnat stöta på varandra idag där i bikhandlen för där var jag också. Och trångt var det. I leksaksaffären fanns det inte mycket kvar på lego och playmobilhyllorna där jag tänkt hitta något. Men det klarar sig. Julefrid här också med en provsmakning av skinkan på en hård macka. Gott.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Vi har precis provsmakat vår skinka och den blev godkänd!
Köttbullarna smakades av igår.
Ummm! Så många goda ostar! Det gillas.
Vilken fint litet bord med prydnadstomtar med tomtar och blommor.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Tomtedjävlarna är framme och får samsas med hyacinter, ljus och amaryllis. Nu ska skinkan provas och jag hoppas den är bra. Annars får det bli en ny i morgon....
Och visst är det gott med ostar. Det blev några inköp.
Önskar er en fin julafton.
Kramar från oss.
Ditte

Gemsofmylife

Underbara Stockholmsbilder :)
Välkommen Hem hoppas det känns ok att vara hemma i vårt väder (rätt varmt är det ju ;)
Tittar förbi och Önskar dig fina Ditte med familj
En alldeles underbar JUL
Kram Sanna

Svar: Tack! Jadå, det känns så bra att vara hemma trots att det inte blir en vit jul. Jag tycker ju mycket om Stockholm. Jag vill önska dig och de dina en rikftigt God Jul och hoppas ni får en fin skärgårdsjul.
Kramar!
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder från Stockholm!
Det var bra många år sen jag var till Hötorget och Hötorgshallen.
Vilket smart sittplatssystem Kajsas fisk hade!
Önskar er båda en riktigt trevlig julafton!
Kram!

Svar: Tack! Hit tar jag mig ofta, är ju ett bra mål för en promenad. Detta och mycket annat...
Visst är det ett bra system att man får en plats när maten är betald och beställd och alla får plats.
Vi önskar er också en trevlig julafton och vi kommer att vara i era krokar ett tag på förmiddagen.
Kramar från oss.
Ditte

Hamid

Hej,

God Jul till er båda.
Jag hoppas vi ses snart.


Svar: Tack, Hamid! Vi önskar er också en God Jul och hoppas på att ses snart.
Ditte

Susjos

Härliga bilder från underbara Stockholm! Såna billiga blommor du hittade! Jag köpte en julgrupp i dag på Blomsterriket här i Rotebro för 179kr...bergis rea på den om någon dag! Nu är i alla fall skinkan griljerad och janssons färdiglagad...så nu kan julen komma! God Jul!

Svar: Visst är Stockholm fint! En av mina favoritstäder, helt klart. Och är man i stan så är det en god idé att handla å Hötorget och det är bra kvalité dessutom på blommorne, förutom att priset är bra.
Vad härligt att du kan välkomna julen. Jag har redan gjort det med besök i Uppsala hos barnbarnen och skinkan har provsmakats. Men "herr Jansson" skall snart tillverkas. Han är lite sen i år.
Jag önskar dig och de dina en riktigt God Jul!
Ditte

Comsi ComsaSå fint du har gjort med hyacinterna, å allt det andra också för den delen. :-)
Tack så jättemycket för länken fina du. ❤

***** GOD JUL *****

Tomtekram ❤❤❤

Svar: Tack för tipset med hyacinterna. Det böev så bra att ha dem i en glasskål, dock rund hos mig. God Jul och många tankar till dig du fina bloggvän.
(FIck idag en julhälsning från Boracay och hotel Friday´s och tänkte extra på dig.)
Stor kram!
Ditte

Min plats i solen

Tack kära Ditte för att vi fick följa med på en härlig sväng genom ett juligt Stockholm. Och visst hade det varit trevligt med lite snö till jul men nog kan vi få till en härlig julkänsla även utan snö. Det tycker jag verkligen dina fina bilder visar. Och som jag och grannen diskuterade härom dagen när regnet vräkte ner, det är inte där ute i regnet som julstämningen finns. Det är här inne i hjärtat. Det bär jag med mig in i denna gröna jul då snödropparna har kikat fram i trädgården. :)

En riktigt god och fin jul önskar jag er. Ta hand om er.♥

Kram Lotta

Svar: Vad trevligt att du och flera med dig ville följa med mig dagen före julafton i ett grönt Stockholm. Och känslan den skapar ju vi inom oss, så tänker jag också. Och visst är det lite mysigt med snödropparna.
Jag önskar också dig och de dina en ruktigt God Jul!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Tack för vandringen i gott sällskap med dig!
Ditt-e-s julbord med "tomtedjävlarna"
amaryllis i fin vas,
hyacinter i glas
julkalas.
Nu ska jag göra Jansssons för att ha med till julbordet hos mormor och morfars till mina barnbarn där vi firar jul tillsammans.
God jul till dig och Bosse med stor kram till er båda två!
Veldig glad i deg vet du!

Svar: Jag är så glad att du är med mig på vandringarna i Stockholm, känns extra roligt. Vad trevligt att du träffar de dina idag och jag önskar er alla en fin julafton. Bosse och jag önskar dig och de dina det bästa.
Och Tove! Jeg er veldig glad i deg.
Stor juleklem!
Ditte

TantGlad

Mysiga Stockholm i julhandeln. Fint på bordet, och vilket bra tips från vår fina bloggvän comsi comsa.

Nu tittar jag in på självaste julaftonsmorgonen.
Klockan är 6 och det är bara jag som är vaken.....än så länge.
Vi fick lite snö dagen före julaftonen för den speciella julkänslan man får när det blir vitt på marken.

Nu önskar jag dig en riktigt skön julafton och jul.

Hoo....hoo......

God Jul❤

Å julkramar från mig i massor.

Svar: God Jul till dig kära "tant Glad"! Vad mysigt med snö, den såg jag bara i en liten hög i stan, men här blir det en grön jul. Vi har varit en sväng till Uppsala och banbarnen och tomten kunde komma trots snöbrist och det var ju bra.
Men ingen snö i Uppsala heller .
Jag önskar er en härlig julafton.
Stor kram!
Ditte

Ama de casa

Hoppas ni får en härlig julafton!

Kram och God Jul :-)

Svar: God Jul! Och tomten har hunnit hit, nåja, till Uppsala, med sina paket och det trots grönväder. Men det finns ju flygande slädar numer.
Önskar er också en trevlig julafton!
Kram!
Ditte

Malin

Vilken härlig dag så där dan före dan. Och visst kan man få fina, vackra snittblommor på Hörorget för en bra peng. Verkligen mycket blommor för pengarna som håller länge, jämfört med många "vanliga" butiker.

God jul önskar jag dig och familjen

Svar: Det var riktigt trevligt att bara se hur andra ilade runt och själv gick jag där i godan ro och hade all tid i världen. Så skönt!Och visst är det fint med alla blommor på Hötorget, de hör liksom till.
God Jul önskar jag dig också.
Ditte

Znogge

Ja, nog har vi allt en mild jul! Men inte mig emot :D

Kram och god afton!

Svar: Nej då, det är ju jul helt oavsett väder. Kram!
Ditte

Piedra

God Jul kram! <3

Svar: Jag änskar dig också en God Jul!Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Kul att du oxå bloggat om Hötorgshallen! Flera skrev om fisksoppan hos Kajsa så den måste jag väl prova nån dag! ;) Vet du förresten att Sofia från Fantasiresor bloggar pt Hötorgshallen. På deras hemsida?

Svar: Vad roligt! Ska titta i på Hallens hemsida. När jag är hemma är där och på Hötorget nästan varje vecka, bara för att det är tervligt. Ofta blir det också några inköp.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: