Från "vinter" till sommar

    
Visserligen är det december månad och bara några veckor kvar till jul så det kan vara bra att få till lite snö och vinterkänsla och det utan namnvärd kyla.
Tomtar, renar, ljusslingor, julskyltningar, julkrubbor finns det gott om i Spanien. Och åtminstone en julbock, har bara sett en, och det är den lilla bocken "Bruce" som omhändertas av våra vänner.  (Det räcker med en julbock, för han är inte så foglig direkt. )
I Alicante i måndags såg vi plötsligt en större folksamling och något som lyste vitt mellan husen. Givetvis skyndade vi dit.
Och vitt var det och en pulkabacke skymtade fram. Kön av hugande barn, ungdomar och vuxna ringlade sig lång för att få ta en tur nerför i små gummibåtar. Undan gick det verkligen! 
 
 
Och roligt hade alla. Jag funderade på att prova men det stannade vid det. 
Även om kön var lång gick det fort att komma upp och de åkande skrattade gott
när de susade nerför backen som var uppbyggd i plast. 
 
Många lockades också av att ta sig en tur på den konstfrusna isbanan. Stilarna och förmågan varierade, men
alla såg  ut att ha roligt. Hjälmar är som synes frånvarande, men det såg ut att gå bra ändå. (Tror inte hjälmarna gjort entré här ännu, så det kanske vore en affärsidé för den hugande.) 
 
Roligt var det att prova på skridskoåkning.
Även jag blev sugen, men tiden räckte inte till...
 
Och känns inte vinteraktiviteter så lockande  går det bra att återvända till de mer somriga. Jag gjorde det...
De duger också bra! En alldeles utmärkt "mixed conbo".
 
 
- Segling helt perfekt, förutom svag vind
 
-strandlivet är inget för mig men att sitta på ett café är behagligt
 
- och att cykla för att snabbt och smidigt ta sig runt
 
 - gärna till de fina stränderna vid La Mata för en långpromenad längs havet.
 
Idag är det Anna som har namnsdag och jag skickar ett stort grattis till de som har Anna i sitt namn.
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Ja vad dom hittar på i "sommarlandet". Kul för barnen. Hjälmar finns även i Spanien men viljan och förmågan att inse vad som kan hända är låg :-)
Fina bilder!
Kram P ♥

Svar: Både barn och vuxna hade roligt, men här fanns inga hjälmar till låns/hyra. Och att inse att farorna utan hjälm stor tror jag inte att världen utanför Skandinavien förstått. Möjligen till utförsåkning. Och nu är min cykelhjälm här.....
Kram!
Ditte

Decdia

Skoj för barnen att testa på isbana, jag kan tänka mig att det inte är så många som provat det innan.

Svar: Både isbanan (konstis) och pulkabacken i plast var väldigt populära och jag blev verkligen frestad till en åktur i backen. Men jag får vänta tills jag kommer hem och då hoppas jag på åkturer i backarna med barnbarnen. Men här nöjer jag mig nu med promenader och cykelturer och det är väldigt trevligt det också.
Ditte

Ama de casa

Vi har också studerat skridskobanan i Alicante flera gånger. Hjälm skulle inte skada... ;-) Pulkabacken har vi dock inte sett :-)

Svar: Här som i stora delar av världen har inte hjälmarna gjort entré vid isbanor eller pulkabackar, däremot är hjälmarna på frammarsch vid utförsåkning. Alltid något!
Ditte

Ghugge

Härligt! Isbana, javisst, synd att du inte provade! Bilden av dig på cykeln och havsbilden är så fina! Ha det gott! Kram

Svar: Tack! Jag var sugen på ett pulkaåk, helt klart. Men skridskorna hoppas jag kunna prova hemma med barnbarnet Max och även pulkaåkning.
Njuter av fortsatt sol, hav och cykelturer.
Ha dte gott ni också och för den fina stämningen tittar jag så gärna in till dig.
Kram!
Ditte

gittan

Härliga bilder och kul med isbana och pulkabacke i Spanien. Men visst är det härligt med hav och segelbåt också. Kramar.💟

Svar: Pulkabacken i plast och konstisbanan var populära, men än så länge föredrar jag promenad och cykelturer längs havet. En segeltur skulle också sitta fint. Bara det är vind...Kram!
Ditte

Fia

Säkert roligt för barnen men tänk vilken energi som går åt att hålla både snö och is vid liv på dessa breddgrader!
PS jag kallas Ana Sofia i Spanien, så jag passar på att ta åt mig av namnsdagsgrattiset, hi hi
Kram
Fia

Svar: Grattis till dig från oss! Pulkabacken var av plast, tror inte någon brydde sig om att det inte var snö. Det gick snabbt utför. Skridskobanan var konstis och det var hög stämning bland åkarna, stora som små. Stor kram från oss!
Ditte

BP

Dina "vinterbilder" påminner mig om Dubais skidanläggning, fast den har ju riktig snö. Men kul att skapa lite vinterstämning med plast som med lite fantasi kan tolkas som konstnö. Å barnen bryr sig nog inte;-)

Föredrar nog dina somriga bilder. Här lyser ju snön (som tur är) med sin frånvaro men sju grader är ju inte 18 om man säger så;-)

Svar: Lite vinter är det ju roligt för barnen att få här. även om den i detta fall var av plast. Men konstisen gick det att få till. Backen i Dubai är så läcker, hoppas kuna ta en tur där vid tillfälle.
Men just nu känns det helt ok med lite somriga bilder både på foto och i verkligheten.
Kram!
Kram!
Ditte

Znogge

Kan tänka mig att många var pigga på att prova lite vintersport. Märkligt att hjälmarna inte nått dit men det kommer kanske. Hur som helst så tycker jag att det är bra att det finns en lagstiftning om cykelhjälm. Faktum är att även vuxna skulle behöva bära hjälm!

Kram och god kväll!

Svar: Här var det ju många hugade åkare i backen och även på isbanan. Kul! För snö finns det inte här mig vetreligt. Nej, i största delen av världen är inte hjälmar så vanligt direkt. Men jag har sett att vid utförsåkning har användandet av hjälmar ökat. Och vad gäller cykel i Sverige är det ju lag på att barn ska ha hjälm, vore kanske på sin plats att det även blev det för vuxna cyklister.
Kram och trevlig kväll.
Och jag har en hjälm som borde vara på mer ofta.
Ditte

Tove Olberg

Men oj en pulkabacke minsann. Skridskor också - härligt få prova för sugna. Snygg färg på den.
Jag strövar kvar på srtanden en stund til. Cykel är perfekt transportmedel och så blir det motion också!
Kram!

Svar: Jag kände lite för en pulkatur, men avstod denna gång. Och att strosa längs havet eller ta en cykeltur passar perfekt. Kram!
Ditte

Marja

Så roligt med en pulkabacke och en isbana mitt i stan! Förstår att du blev sugen. :)
Vacker blå bild på havet och segelbåten!
Kram! :)

Svar: Jadå, lite sugen blev jag allt. Men detta får vänta tills jag kommer hem, om det nu finns någon snö. Och dagarna är fortfarande soliga och fina om än lite kyligt på kvällen, ca +15.
Kram!
Ditte

Musikanta

Behövs kanske lite marknadsföring för att det ska bli populärt med hjälm. Här hemma är det ju så att de ungdomar som cyklar sällan har hjälm på sig trots alla uppmaningar.
Pulka, skidåkning och skridskoåkning är för mig ett minne blott tyvärr. Trots att jag var rätt duktig både på skidor och skridskor när jag var ung. Ramlar jag på skidorna tar jag mig inte upp utan att ta av mig dem :-).
Kram från Ingrid

Svar: Här och som i stora delar av världen så har nog hjälmarna kommit till skidbackarna , men inte så mycket längre. Vad gäller pulkaåkningen var jag sugen. Hemma åker jag skridskor och gärna utförsåkningi fjällen/alperna. Hoppas på att inte falla. Kroppens ben är ju ganska sköra numer.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Såg mysigt ut med pulkabacken, hade varit kul att åkt en sväng.
En skridskobana brukar de ha vid Habaneras köpcentra, kul att se på när de åker.
Fina "sommarbilder", man längtar ner.
Kram!

Svar: Besöket i Alicante var verkligen varierat och trevligt och jag övervägde verkligen en tur i backen. Och visst är det lite sommar kvar, men det blir svalt på kvällarna och ibland ganska fuktigt. Men det är ju ljust ändå till 18 -tiden.
Kram!
Ditte

moi

Vilken strålande idé med pulkabacken! Borde vara gångbart även i Skåne :)
Minns när det blev hjälmtvång för mopeder, då sålde jag min. Kan verkligen inte ha nåt på huvudet. Inte ens mössa på vinter. Fast jag vet vilken nytta just hjälmen gör.
Kram

Svar: Nej, mössa har jag svårt för men om det är jättekallt och jag åker skidor i fjällen eller Alperna så har jag mössa eller pannband. Och hjälm har jag när jag åker motorcykel/moped och oftast numer vid skidåkning utför.
Har cykelhjälm och den borde användas.
Pulkabacken var nog väldigt populär med tanke på köerna dit och alla såg ut att ha roligt.
Absolut något för Skåne.
Kram!
Ditte

A-C

Härliga bilder från Alicante!
Tack för namnsdagsgrattisen! Kram//Anna-Carin

Svar: Tack! Alicante är verkligen trevligt!Och hoppas att du haft en trevlig namnsdag!
Kram!
Ditte

Kersti

Vilken härlig mix av vinter och sommaraktiviteter. Nu har du sett mer av vinter än vi här hemma. Inga pulkabackar så långt ögat når. Snön och vintern verkar dröja. Kram

Svar: Den här pulkabacen var gjord i plast, men visst var det ett gott initiativ. Och alla verkade ha roligt som åkte i den. I övrigt har jag nog mer åt det somriga hållet här.
Kram!
Ditte

Susjos

Se där ja, det är verkligen december feeling även i Spanien, kul, för inte behöver man riktig snö inte! Jag är glad att slippa halkan och gråslasket, men det kommer väl!
De soliga bilderna ser helt underbara ut!

Svar: Här är det helt klart sommarkänsla mellan klockan 11 och 16. Före 11 är det lite svalare och sedan blir det svalare, temperaturen går under +18, vid 16 tiden. Vet ju att dte är tämligen varmt hemma också och skönt att där slippa slask och halka. Och för min del även kyla.
Ditte

Comsi Comsa


Det var nog många som ville prova på isbanan. :-)
Kanske får vi snö till jul läste lite förbigående om det och det vore trevligt för en gång skull...

Godnattkram ❤

Svar: Visst var det och skridskor är alltid roligt tycker jag. Men jag provade varken skridskor eller pulkabacke denna gång. Kanske blir det snö hemma i jul och då får jag ta chansen. Kram och natti! (Bäst man vilar dig i form till morgondagens Nobelfest och övriga händelser.)
Ditte

N

Härliga bilder!

Svar: Tack! Och kombinationen med lite vinterinspiration blandat med sommar är fin.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Tack för gratulationen. Jag är ju döpt till Anna Kristina men har alltid kallats Ann-Kristin.
Så mysigt för barnen att få beröva på våra vintersporter.
Vilka fina bilder. Havet är rogivande att sitta och titta på.
Många kramar till er båda/A-K

Svar: Gomorrron! dock lite sen...Jag hade dig också i åtanke igår på Anna dagen.
Pulkabacken i plats och konstisbanan var populära bland både barn och vuxna.
Visst är havet rogivande och alltid så faschinerande.
Kramar! Vi hörs och ses!
Ditte

Eva`s blogg

Oj det där ser skoj ut o det hade jag gärna provat ha ha visst är det skoj när dem gör saker för folk i staden o då kan man själv välja vad som passar en :) skoj inlägg o ha en fin dag kramen

Svar: Både isbanan och pulkabacken i plast var populära och kändes lite vintriga trots sol och +18.Nu kommer solen här också så utgång väntar!
Kram och trevlig torsdag!
Ditte

Ami

Jag blev nästan lite sugen på att prova den där pulkabacken :) Men visst känns det lite märkligt när man ser det och solen skiner från en klarblå himmel!
Kram

Svar: Lite konstigt kändes det, men pulkabacken var populär och många ville testa att åka, det såg roligt ut och undan gick det. Och närmare vinter blir det kansk einte i Alicante. Kram!
Ditte

Veiken

En vinter av den sorten som är i Alicante tycker jag ska genomföras överallt. En varm vinter helt enkelt! :) Kramar

Svar: Absolut! Och kanske kan du skicka lite extra värme.Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: