"Mitt i"...

    
"Mitt i; möten och vardagsbetraktelser" är ju namnet på min blogg och från början hette den "Mitt i Beijing", möten och betraktelser. Namnet  kom sig av att jag började blogga i september 2007 och då bodde i Peking och kom så att göra i flera år. Där i Peking, i Kina och i flera länder i Asien blev det många möten av skilda slag både med personer, upplevelser och platser. Och jag betraktade och skerv, det var ju för mig en helt annan värld.
Så småningom flyttade vi hem och bloggen döptes om men fortfarande känner jag att möten av alla de slag är viktiga och kanske kommer även betraktandet att mer återkomma i mina inlägg. Det är i all fall en tanke jag har.
Och att resorna ocskså kommer att betraktas från olika vinklar.
Det är rogivande att sitta på en bänk och titta ut över havet. Mina tankarna samlar sig, hoppar in i sina fack, passerar, ersätts  av nya och det kan bli trångt när alla fack är upptagna och tankarna måste samarbeta för att hitta nya platser. Men det brukar ordna sig. Det mesta gör ju det.
En båt passerar drar upp lite svall och rör om även bland tankarna. Men tankarna måste ju inte vara så sorterade utan kan flyga fritt för att tänka fritt kan ju också vara att tänka stort. Även i det lilla. Och det är där jag ofta håller mig.
 
 
 
Med dagstemperaturer på över +20 känns det inte direkt som om julen närmar sig med stormsteg, men jag ser ju i almanackan att det är ca en vecka kvar till julafton, det märks inte direkt här. Jag tror att spanjorerna inte är lagda åt att stressa inför julhelgen trots att många arbetar mycket och har långa dagar.
Men att julen är på väg visar sig genom den fina julskyltningen, många tomtar är på plats, liksom julkrubban, de tre vise männen och alla fina julhälsningar som hängts ut på husen.
Men här tycks alla ha tid att sittta ner på uterestauranger och njuta eller strosa längs paseon och slå sig ner på en bänk vid havet och umgås med sina vänner. Bänkarna längs havet är en naturlig träffpunkt.
 
 
 Snart väntar hemresa för vår del och det känns fint och fint var också att träffa våra vänner från Stockholm Birgitta och PO som just kommit till Torrevieja och för första gången skall fira jul här i sin nya lägenhet. 
Jättetrevligt att ses igen och väldigt roligt att få se deras nya lägenhet. Och ett riktigt möte blev det.
 
Läcker utsikt från takterrassen högst upp i deras hus. Milsvid utsikt!
 
Skymningen sänkte sig raskt och vi stod kvar. Himlens färger skiftade i vackert gula nyanser.
 
Invigningcava med tapas i nya lägenheten innan middag på "lokal" väntade.
 
                                                
"Lokalen", restaurangen, blev den mysiga "El Berliner" på Calle Orihuela.

Jättemysigt och med viss julstämning .
God mat var det, ett fint möte blev det och en jättetrevlig kväll.
 
 
 
 
                                                                                        
                      
Ruth i Virginia

Off topic:
Ser att det är val i Spanien i morron, söndag.
Vet inte om svenskar, som är halvboende (året-runt boende också
förresten) i landet. intresserar er för spansk politik.
Hörde iaf att arbetslösheten ligger omkring 23%. Låter inte bra. Undrar
om ni i Torre har nån känning av dålig ekonomi.
Jag gissar, att alla utlänningar som är där, räddar ekonomien. Men finns
det hemlösa i Torre? Tiggare?

Måste posta nåra brev. Soligt 9C väder.

Svar: DEt är val i Spanien i morgon och jag har försökt att följa med, men enkelt är det inte att förstå. Det verkar just nu ganska jämt mellan fyra partier, men hur dte blir i slutändan vet man ju inte alls. Jag vet inte hur andra svenskar gör, men jag brukar försöka följa med i de länder där jag vistas längre tider. Var likadant i KIna och Thailand. Arbetslösheten är hög i Spanien och väldigt hög bland ungdomar, men det har setts spår av förbättring. Här märks det ibland att folk har dåligt med pengar eftersom mat delas ut till de som inte har och det är en del som inte kunnat ha kvar sina bostäder. Tiggare finns det betydligt fler av i Stockholm, där är det jättemånga och de finns överallt. Här är det några...Hemlösa finns säkert här i stan, som i alla städer världen över. Men inte något man direkt ser annat än enstaka gånger. Soligt här också och idag +21.
Ditte

marga

Utmärkt tankebeskrivning, Ditte! I mina fack är det trångt nu, för att inte säga fullt. Samarbetet funkar inte fullt ut, tror jag. Men som du säger, det ordnar sig. Brukar ju det. Önskar trevlig hemresa! Kram!

Svar: Tack! Trevligt att dte är fler som inte får plats med tankarna i facken. Vi får väl utöka efter bästa förmåga. Kram!
Ditte

Torrebloggen

Javisst är det rogivande att sitta på en bänk nere vid havet och samla sina tankar.
Härlig beskrivning över hur man kan hantera och sortera sina tankar på ett effektivt sätt.
Här hemma julstressas det inte, vi tar dagen som den kommer.
Trevlig helg!
Kram!

Svar: Visst är det bra att ta dagen som den kommer och ta bort alla "måsten". I varje fall de flesta. Och havet och tankar är en bra kombination tycker jag.
Kram från oss.
Ditte

Tove Olberg

Strålande beskrivning av tankefackens verksamhet! Mitt i möten och vardagsbetraktelser! En Ditte-blogg. Mångsidig, kulturell, mänsklig. Kvinnan på bänken! (Bild ett ser jag dig i)
Stor kram

Svar: Tusen tack, för dina fina ord. Jo, jag kan nog vara kbvinnan på bänken ibland. I alla fall känslomässigt...Stor kram!
Ditte

BP

Det spelar ingen roll vad din blogg heter - den är intressant,vilket är det jag prioriterar. Att bara stta på en bänk (gillar den utsmyckningen som jag förresten också fotade såklart när vi gjorde en dagsutflykt till Torrevieija för två år sedan), filosoferar och kolla in människor som passerar är inte bra rogivade utan himla roligt också. Å med min engelska makes kommentarer är det en upplevelse - jag lovar. English humour du vet:-)

Så ni kommer hem till ett grönt Sverige över julen. Ja, varför inte... Vi är hemma för första gången på fem år (har varit i Benidorm och Israel de senaste åren) å det känns väldigt konstigt kan jag säga. Men det är iaf inte minusgrader;-)

Svar: Visst är det spännand ebara att sitta och titta på vad som sker runt om och här på bänkarna är dte alltid på första parkett man sitter. Kul att du också varit här i Torre, då vet du exakt vad jag menar. Förstår din man, och hans engelska humor och kommentarer måtte här och i andra sammanhang vara helt ljuvlig. Ja, det får bli en grön vinter hemma i år, känns bra. Men vi har ju varierat oss undder åren och har under flera år varit i Thailand från december till mars, vilket varit perfekt. Även Teneriffa och kryssningar mellan G.C. Nordafrika och Maderira har det också blivit. Men nu lockar mina "barnbarnsprinsar" väldigt mycket. Och sommarstugan ligger kvar.
INser att jag nog snart får ta en tur till Benidorm, var där på det glada 70 talet flera gånger, men sedan dess har jag inte kommit tillbaka. Förstår din känsla av att vara "hemma " i år. Ovant, milt sagt!
Ditte

Marja

Så vackert juldekorerat det är i Torre! Ibland är det skönt att bara tömma huvudet på tankar, bara finnas till i nuet. Eller tankarna finns ju där, men de får lägga sig och vila. Det gör jag ofta när jag reser... sitter på bussen och inte kan göra annat än att låta mig forslas.
Pratade med Johanna i går och det var visst många plusgrader i Stockholm. Hon längtade efter snö. :)
Kram! :)

Svar: Jag har förstått att det blir en grön jul i Stockholm, men det kan vi ju inte direkt påverka och är det nu jul enligt almanackan så är det. Men visst hade snö lyst upp. Förstår Johannas längtan efter snö. Här är det vackert juldekorerat och det är lite lustigt med tanke på att just julen inte firas så där speciellt, men det är en stor familjesammankomsthelg med god mat.
Önskar dig en fin söndag!
Kram från mig.
Ditte

Preciosa

Roligt att se La Pareja vid Plaza del Calvario :) Hej,hej!!
Ja bra att man kan tänka...här blir det inte så strukturerat precis :-)
Spännande med valet i dag!!!
Ha nu en bra hemresa!!
Kram P ♥

Svar: Tack! Visst är blir det spännande att se hur valutgången blir. Skall försöka följa med. Ja, nu har du sett "La Pareja"....En jättefin lägenhet har dem och utsikten från takterrassen var helt magnifik.
Vi hörs och ses!
Kram
Ditte

Susjos

Nu la sig min julstress till ro efter att ha läst ditt inlägg! Ska göra som spanjorerna, och dej...sitta ner ibland och bara vara, fast det hade varit trevligt att ha en lika fin utsikt som i Spanien!!
Ni ser ut att ha haft en trevlig kväll! Gissa om jag är sugen på en lägenhet i Spanien, drömmar måste man ha!
Välkommen hem till ett ovanligt varmt Stockholm!

Svar: Vad skönt! Jag tror på det där att ta ett djupt andetag och slå sig ner en stund. Men jag har lärt mig den med ökad ålder...Men det går nog bra även utan utsikt, sol och värme. Att stressa bidrar inte till något.
Vi hade en toppenkväll och det var roligt att se våra stockholmsgrannars nya lägenhet och utsikten från takterrassen var verkligen magnifik.
Och visst ska man drömma, nog så viktigt.
Antar att det blir en grön jul i Stockholm och då är det bara att försöka "gilla läget".
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron!
Önskar er först och främst en bra hemresa.
Bara att se den väntande damen på bänken är rogivande. Ska försöka lära mig att sortera tankarna :) de far hit och dit mellan varven.
Så fin lägenhet era vänner har köpt.
Mysigt med middag på El Berliner. God mat där.
Kramar till er båda/A-K


Svar: Tackar! Ja, att soetrea tankarna då och då är inte så dumt för då får man ju plats med nya. DE får liksom tränga ihop sig...Det var jätteroligt att träffa våra "Stockholmsgrannar" och se deras fina lägenhet och utsikten från takterrassen är verkligen magnifik.
Och besöket på El Berliner var både gott och väldigt trevligt.
Kramar från oss itll dig.
Ditte

Ama de casa

El Berliner var verkligen en trevlig restaurang - bra val där :-)

Svar: Verkligen! Och extra mysig nu denna tid när det är skönare att häcka inomhus på kvällarna. Den är ju rejält ombonad och kitschig och väldigt trevlig och bra service och det tillsammans med god mat gör den än bättre.
Ditte

Susan

Hola! Vilken fin utsikt! Just precis en sån vy ger mig energi: Himmel, hav och vita hus! Välkomna hem till Estocolmo! Igår var det 10 grader och SOL i några timmar. Idag är det mulet - men just nu 12 (!) grader på ballen! Jörgen är på sin vanliga söndagscykelrunda och jag ska sitta med kassören i vår brf en stund och titta över budget för 2016.
Kram//Susan & Jörgen

Svar: Visst är det en läcker utsikt! Och man ser åt alla håll där uppe på taket. Antar att det blir en grön jul i Estocolmo och det går ju bra det också. Man kan ju inte direkt påverka vädret. Här har det varit lätt sommarväder hela tiden och ljuset och solen gör så mycket, liksp de långa dagarna. Mörkt blir dte först vid 18 tiden.
Önskar er en fin fjärde advent!
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Jag har förstått att det är så och tycker att ditt nya namn är bra. På Bloglovin (där jag läser din blogg) heter den dock fortfarande "Mitt i Beiing"

Svar: Aha, då borde det ändras där. Får ordna med . Har inte tänkt så långt....Tack för att du sa till.
Ditte

Ami

Trevligt att träffa goda vänner och äta god mat!

Ha nu en fin hemresa, så ses vi snart igen!
Kram

Svar: Visst är det! Även om det blev ett kort möte denna gång. Tackar! Och visst ses vi snart igen! Trevligt att ses som hastigast i går...
Kram!
Ditte

Fia

Härligt att läsa din betraktelse om hjärnans förmåga att sortera och minnas! Roligt att se bilder från lägenheten på Plaza del Calvario! Och till sist: Välkomna hem igen! Vi hörs av under helgerna här framöver!
Kramar till er båda från oss!
Fia&Lasse

Svar: Tack! Ja, just vid havet är dte lätt att hamna i tankevärlden men det är också bra att sortera in tankarna så att nya kan få plats. Vännernas lägenhet är jättefin och det var så roligt att nu se den. Och utsikten från takterrassen var magnifik!
Vi hörs och ses!
Kramar till er från oss.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: