Från ABBA till Lucia

    
 Jag är ju en ABBA fantast, alltså inte sillen, och när det igår kväll skulle vara en konsert med ABBA-musik i kulturcentrat så ville jag förstås gärna gå dit och lyssna och väninnan AK hängde på.
Inträdet var gratis så vi var för säkerhets skull på plats i god tid om det skulle bli ont om platser.
Vi var bland de första och kunde fritt välja var vi ville sitta och parkettplatser i mitten på tredje bänk blev perfekta. Publiken fyllde på och det blev i stort sett fullt.
Föreställningen började lite avvaktande men tempot steg snart och både musiker och sångare gjorde föreställningen till en minnesvärd kväll.
 
 
Gruppen, "The TROUPERS" kommer från grannstaden Elche och består av sju jätteduktiga medlemmar som verkligen fick salongen att både dansa och sjunga med i de olika låtarna.
Gruppen sjöng på engelska, publiken till största delen på spanska
och AK och jag varvade engelska och svenska. 
 
Verklig entusiasm och stor musikalitet. Att sedan ingen annan grupp än just ABBA
kan få till det där riktiga, karakteristiska "ABBA soundet" går ju inte att göra något åt.
 
 
Sann spelglädje med jätteduktiga musiker och sångare. 
Publiken sjöng och dansade i gångarna mellan varven 
Entusiastismen från publiken mellan ca 6 år och upp till 80 var stor. 
 
Härlig stämning som hela tiden steg.
 
 
 
Lugna låtar blandades med de fartiga och det var verkligen roligt att vara här och både sjunga (nåja...)
dansa och njuta av härlig underhållning i hela 90 minuter och utan paus.
Vi hade verkligen jättetrevligt!
 
Musikalen Mamma Mia såg jag i London ett par veckor efter premiären  i april 1999 och jag kom att se den där ett par gånger. Helt fantastiskt och med en publik som kunde alla texter och var entusaistisk. Och vilka artister som var med! Funderade mycket på det senare när jag skulle se musicalen i Stockholm på Cirkus men jag blev inte alls besviken. Tvärtom!
Dock tycker jag ofta den svenska publiken är mer försiktig av sig och det är heller inte så vanligt att man ställer sig upp och apploderar när en föreställning är slut för att visa sin uppskatting, vilket är vanligt både i London och New York. 
Efter att ha sett filmen flera gånger och verkligen uppskattat den på alla sätt så var det dags att se musicalen Mamma Mia i Peking. Jodå, den framfördes på kinesiska (mandarin) och innehållet var lita ändrat. Men vilken upplevelse.
Jag har beskrivit både uppevelsen och den kinesiska versionen från ett blogginlägg den 18/10-2011 och jag läste det på nytt idag, mindes och skrattade. (Går inte att länka med det går att hitta på vänstersidan i bloggen)
 
Och idag, både Lucia och tredje advent.Kaffe och lussebulle intogs på terrassen i sällskap med SVT Plays vackra luciatåg från Örgryte nya kyrka och det blev skön och extra stämningsfull morgon. I sol och +17.
Önskar alla läsare en trevlig Lucia och tredje advent.
                        
Luciamorgon på terrassen i Casa DiBO och den rätta Luciakänslan infann sig för ett tag.
                              
 
 
 
 
Veiken

Jag hade mer än gärna följt med på den ABBA- konserten. Dessutom skulle jag kunna tänka mig att se uppsättningen av Mamma Mia i Kina. Jag förstår att det blev ett minne för livet! Kramar

Svar: Du hade varit så välkommen att gå med oss och kanske blir det en annan gång. Nu är det lite långa avstånd. "Mamma Mia" i Peking var rolig att se och att höra sångerna på kinesiska var helt ovant. Men det lät bra...
Kram!
Ditte

moi

Dottern och jag firade min 50 års med att se Mamma Mia i London. En oförglömlig upplevelse.
När så filmen kom var det självklart att se även den tillsammans med henne.
Jag tyckte lucia sändningen på tv var ovanligt vacker. Musik man känner igen och fantastiska sångare och musikanter!
Kram

Svar: Visst var uppsättningen i London minnesvärd! Helt klart extra! Men även de andra jag sett var väldigt bra. Och filmen gilllade jag också!En stämningsfull luciamorgon tycker jag också det var så nu har vi fått olika typer av musik i helgen. Helt perfekt!
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Visst fick vi även här i Torrevieja en oförglömlig kväll. Har bara sett Mamma Mia live på Cirkus och på film förstås.
På fm var jag på marknad med vännerna fr Rosaleda. Det blev lite presenter till barnbarnen.
Njuter nu av solen på balkongen. Får besök vid 18-tiden.
Vi hörs och syns i morgon.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Tack för en jättetrevlig kväll! Gruppen var verkligen duktiga och blev bara bättre och bättre under kvällen. Full fart var det!Vi hörs och syns i morgon! Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag är också ett stort fan av ABBA :-) Fast musikalen Mamma Mia har jag inte sett annat är på film...

Svar: Kul attt du också gillar ABBA och de håller ju än idag. Filmen var bra tycker jag och väldigt rolig. VIsste inte innan att Meryl Streep var en så duktig sångerska.
Jag har sett Mamma Mia på lite olika scener och alla har varit bra, men väldigt olika, och det är en del av charmen.
Ditte

Ghugge

Häftig musik som står sig fortfarande! Ni har haft mer lucia hos er än vad vi haft här! Kram

Svar: Kanske blir det så utomlands. Men jag kommer att sakna att inte vara med barnbarnen på deras förskola på tisdag, men det kommer fler år. Hoppas på att få några foton. Kram och trevlig kväll.
Ditte

Ruth i Virginia

Give me "Fernando´s Hide-Away" any day! Love ABBA.
Discomusic är en favorit; kul att motionera hemma till rytmen dom har.
Såg aldrig "Mamma Mia", varken på film eller teater - tyvärr!

Svar: Vad roligt Ruth att du också gillar ABBA och de är/var ju stora även i USA, ja runt om i världen. En berämd svensk exportvara och som står sig-Tror verkligen du skulle gilla filmen Mamma Mia och du kan se dem via You Tube och datorn om du skulle vilja.
Ditte

BP

Är faktiskt också en ABBA fan och deras låtar spelas ju fortfarande precis överallt - ungefär som Beatles låtarna. Musikaler är inte min grej, så Mamma Mia har jag inte sett alls.
Skrattade gott åt faktum att din man inte hängde med till konserten, min man är nämligen inte heller så värst förtjust i ABBA.

Himla skoj att ni hade så roligt. Å gratis dessutom. Fantastiskt!

Svar: Visst är det häftigt att ABBA fortfarande som grupp över hela världen "is still going strong". Vad gäller musikaler väljer jag med stor omsorg, men att se Mamma Mia i London strax efter premiären var toppen och likaså att se den kinesiska versionen. Det är så mycket mer där än en musikal. Går knappast att beskriva. Men alla kan inte gilla allt, så är det. Maken gillar Abba, men är nog mer för den gamla riktiga gruppen.(Och det var sport på tv...)
Ditte

Kersti

Vilka härliga ABBA-minnen du har.
Lucia i dag. Vi har ätit julbord på Stallmästaregården med tre av makens syskon och våra barn och deras totalt blev vi tolv personer. Det var verkligen trevligt att ses. Vi fick också avnjuta ett luciatåg. Det var några elever från Adolf Fredriks som sjöng. Efteråt gick maken och jag på glögg hos grannen. Nu mätta och belåtna sitter vi här hemma och jäser. Kram

Svar: Vad trevligt med julbord på Stallis! Det var länge sedan, men jag har ätit det där. Förstår att det var fint att träffa alla. Extra trevligt med luciatåg med elever från Adolf Fredrik för då vet man att sången blir bra dessutom.
Att nu jäsa hemma efter glögg hos grannarna tycker jag verkar toppen.
Här har vi jäst med oxfilé, grogonzolasås, hasselbackspotatis och en sallad. Och detta ackompagnerades av SVT "Köttberget checkar ut"; och lite nostalgi. Vi checkar ut nu. Är ju också -40 talist.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Visst är ABBA bra! Det är inte ofta vi lyssnar på ABBA hemma, men när man hör någon ABBA-låt ute (eller utomlands!) blir man ju alltid på bra humör! Och Peter hade ju en strut på huvudet faktiskt, så den behövde du väl inte sakna!? ;)

Svar: Kanske saknade jag mina glasögon. Jodå! Ber så mycket om ursäkt! Har nu sett struten! Peter är fin i den, men kanske är den inte så användbar annat än i luciatider. Och ABBA är gångbara världen över och roligt är det.
Ditte

Annika

Hej Ditte
Jag var också och lyssnade på Mamma Mia på Cirkus. Det var en upplevelse. Hade inte tråkigt en sekund.

Svar: Visst var det! Så roligt! Vilken underhållning!
Ditte

Annika

Hej Ditte
Jag var också och lyssnade på Mamma Mia på Cirkus. Det var en upplevelse. Hade inte tråkigt en sekund.

vivi

Mamma Mia på Tyrol ..nästa då. Kanske. .?

Svar: Visst! När ska vi gå?Kram!
Ditte

vivi

Lyckas vi få tag på biljetter så vore det ju jättekul!😊

Svar: Vi får göra ett gemensamt försök! Och parkett vill vi ha.
Ditte

Torrebloggen

Jag hade mer än gärna hängt med er för att lyssna på ABBA musiken.
Såg ABBA på Skogsvallen i Östervåla, direkt efter dom hade vunnit schlagerfestivalen med Waterloo. Gillar verkligen deras låtar. Har bara sett Mamma Mia på film, jättebra.
Ha en trevlig kväll!
Kram!

Svar: Jag tror du hade gillat showen, verkligen full fart och bra artister. Vad gäller ABBA så hade jag inte sett dem som grupp före schlagerfestivalen, men Benny Andersson spelade med i Hep Stars som jag sg både på Grönan och på "Stråket" i Solna ca 1963. Åren har passerat...
Och visst är "Mamma Mia " bra! Man blir glad av den. (och det blev jag både av filmen som jag kan se om och om gen och av musikalen som jag sett i olika varianter.)
Kram!
Ditte

Susan

Hola! ABBA var mina första stora idoler! Jag var 7 år när de vann med Waterloo 1974. Hade mitt rum tapetserat med ABBA-affischer och hade alla skivor såklart. Kul att "idka kulturliv" nere i sommarstugan. Både jag och maken konstaterade att man inte riktigt tänker på att det förmodligen finns en massa roliga saker att kolla in även där. Hur hörde ni talas om det här?

Kram//Susan

Svar: Detta evenemang och en hel del andra läste jag om på Torreviejas hemsida och på Aktiv i Torrevieja. Carina, med "Torrebloggen", är också flitig med att lägga ut det som händer och Ama likaså. Och visst håller ABBA än. Måtte nog vara Sveriges ansikte ut mot världen.
Kan förstå att du hade ditt rum tapetserat med ABBA bilder. Jag minnns under min tid där som lärare på 70 talet alla "roliga timmar" när eleverna mimade till ABBA.
För egen del hörde jag Benny redan i början av 60 talet både på Grönan och i Solna när han spelade med Hepstars. Ja, du tiden den går....
Kram!
Ditte

znogge

Abba är alltid ett säkert kort och deras musik står dig verkligen i längden. Så många bra låtar som känns lika aktuella i dag :D

Kram och ha en bra start på veckan!

Svar: ABBA håller fortfarande i alla avseenden och det blev en trevlig kväll där vi kunde sjunga med (nåja för min del...) i alla kända låtar. Önskar dig också en trevlig måndag och bra sista jobbvecka.
Kram!
Ditte

Annika

Kan tänka mig att detta blev en oförglömlig upplevelse. Helt otroligt vad stora Abba är i hela världen. Jag jobbade på ett dagcenter ett år då vår simhall renoverades. Då var det filmen Mamma Mia som gällde. Brukarna kunde varenda ord och dansade till den nästan dagligen.
Ha nu en fin start på den här nya veckan.
Kramen

Svar: Visst är det roligt när en film när svensk musik sprids över världen och i princip blir kult och att både gammal som ung gläds med både musik, musikalen och filmen. Häftigt!Här hade vi en trevlig kväll och den föreställning jag såg i Peking var minnsevärd på sitt sätt.
Önskar dig också en fin start på veckan.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Mama mia *** va roligt inlägg för vem älskade inte ABBA?? åh ja jag älskade dem o har haft mkt skoj till dem. Så roligt att se dem förstår jag & filmen mama mia är super underbar love it åh ett fint avslut på lucia lussefika :) precis som det skall vara ....kram å fin måndag till dig

Svar: Tack! Jag är och har alltid varit förtjust i ABBA och deras musik och den står sig ännu, med råge. Kan förstå att du också gillar både filmen och musikalen. Jag blir glad av den och av ABBAS musik.
Kram!
Ditte

Ami

Jag gillar också ABBA och förstår att det var hög stämning där i kulturcentret!
Trevligt!
Ha en fin dag
Kram

Svar: Det var hög stämning och jättetrevligt och musiker/ sångare som var med var också bra.Önskar er också en trevlig måndag.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Nu blev jag Abba-isk här. Mamma Mia filmen gillade jag skarpt! Ett härlig minne har jag kring sången:
Pontus är 4 år och talar inte rent: Tamoj ja sta sunga föj dij... lite blyg men stolt början sjunga: mamma mia
he I do adän
my my
håv tan I risstiist jo
- det är enelsta och jag tan det!
Tan du det?
Härligt komma i håg.
Vilken härlig konsert och jag gillar också när publiken reser sig då det är slut.
Kram till min goa vän!

Svar: Vilket minne från Pontus! Så härligt! Tack för att du delar det!Och visst är både ABBA och Mamma Mia bra! Ett stycke svenskmusikkultur!
Kram!
Ditte

Musikanta

Minns när jag hörde Waterloo från svenska melodifestivalen för första gången. Jag var ute i skärgården och blev helt hänförd. Kommer ihåg att jag talade om för alla som var med därute att skulle inte ABBA vinna i finalen skulle jag ALDRIG någonsin lyssna på melodifestivalen igen. Så vann de den hela! Låten är fortfarande lika svängig som då.
Det är bra att vara ute i god tid - här i Söderköping kom redan de första pensionärerna på SPF:s julfest förra måndagen en timme för tidigt för att få bra platser...
Carrefour fanns ju i Peking också. Utmärkt varuhus!
Kram från Ingrid

Svar: Vad roligt att du har dessa minnen från ABBA och de har ju stått sig utmärkt bland alla även nyare artister. Ja, tänk att vi pensionärer är oss lika....Men det är likadant hemma om jag går på teater, konserter, opera eller annat; jag vill sitta så jag ser mimiken hos skådespelarna/artisterna. Carre i Peking besökte vi ofta, men de hade under de första åren inte så mycket internationella varor. Letade länge efter ett stort utbudav franska ostar, men det fanns inte 2007 men ett år senare var del plats.
Kram!
Ditte

Susjos

Underbart med ABBA! Har sett den först i London, så häftigt och alla som stod upp i publiken på slutet..utklädda till ABBA!
Såg även musikalen på Cirkus, och blev inte alls besviken heller, en fantastisk ensemble!!!
Måste varit en speciell upplevelse att se den i Kina!
Är sugen att se showen "Mamma Mia" som ska sättas upp på Tyrol!

Svar: Kul att du också gillar ABBA, kunde förstå det. Jag vill också se showen på Tyrol, men 1500 för biljetter inkl. mat är mycket. Men å andra sidan.....Funderar lite till. Men bara lite.
Ditte

Bosse Lidén

Intressant inlägg. Jag har varit förtjust i ABBA sedan 1973. Då hoppades jag att Ring Ring skulle vinna. Kram Bosse

Svar: Tack! Och visst är ABBA still "going strong"! Måtte vara Sveriges kanske mest kända exportvara. Nåja, Volvo (tidigare) Björn Borg och Zlatan finns väl också med där. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: