Färg och form

    
Julen kom och den gick, precis som det mesta i livet. En annan dag är här och i morgon är det vardag igen. Nästan, i varje fall är det söndag.
Även den kraftiga blåsten drog vidare. Den kände väl på sig att det inte var någon idé att bli långvarig.
Här märkte vi inte av den i någon störrre utsträckning, annat än att det bildades små vågor i Hammarbykanalen, vilket är ovanligt och att jag inte ville gå ut. I vanliga fall är jag ute mycket och det är sällsynt med dagar då jag inte tar en rejäl promenad. Men det finns undantag...
(Mitt ansikte klarar inte av vare sig kraftig sol, ingen risk här,) stark vind eller kyla. Det är solskadorna och behandlingen efter dem som ställer till det för mig.)
Jag ägnade mig åt att läsa, sortera papper och fundera över vilka resmål jag skulle vilja besöka under 2016 och passade med ojämna mellanrum på att titta ut och försöka hänga med i molnens framfart och färgskiftningar. 
Och jag fick ligga i...
 
Rosa moln tornar upp sig i väster över Skanstullsbron och färgar även kanalen i rosa nyanser.
 
Även söderut är molnen rosa. Spännande molnformationer.
 
Mörkret smyger sig på och ljusen från Hammarby sjöstad på andra sidan kanalen
speglar sig vackert i kanalens vatten.
 
Globen träder fram och byter på juldagens kväll ut sin dagsgrå färg mot lite piggare kulörer
som gör att den runda formen blir mer påtagig.
(Kraftigt inzoomat för Gloven ligger ca 700 m från oss fågelvägen)
 
Soffhäng under kvällen med sällskap av goda tilltugg och "På spåret" (Jo jag gillar att resa även där) och senare kultfilmen,"Sällskapsresan". 
Fullmånekväll och givetvis fick det bli en titt på den vackra månen från balkongen innan John Blunds ankomst.  Men en resa dit lär nog inte bli av...
 
En alldeles rund måne som i sig ser ut som en världkarta.
 
 
Strålande sol, om än kortvarig, över Södermalm och en långpromenad längs Årstaviken blev det och även en tur upp i koloniområdena som klättrar upp längs bergsväggen. Några växter tror att våren är på väg och även gräsmattorna är gröna på sina ställen. Känns konstigt att vi i år hitintills här bara har haft tre årstider. Men vintern kanske bara är försenad eller också är den indragen i år.
Verkar gälla även de svenska fjällen liksom Alperna...
 
Vackert uppe i Eriksdals koloniområde.
Men är det verkligen vinter?
 
 
 
Timeoftiger

Så fina bilder! Fotade du månen med din kamera? Man ser ju varenda krater!

Svar: Tack! Ja, månen är fotad med min kamera. Och den är riktigt bra. Bosse fick i november, i mitt tycke, ännu bättre bilder. (Också min kamera, men han är nog en bättre fotograf.)
Ditte

Ann-Kristin

God eftermiddag!
Vilka vackra bilder!
Så glada Max och William var för sina paket. Ögonen tindrade även på mina barnbarn i går.
Idag har jag bara tagit det lugnt. Skönt att stressen är över för denna gång.
Nu får vi äta rester resten av veckan. Med fick godkänt av sonen med familj för både köttbullarna och Janson. Kul!
Kramar till Dig och Bosse/A-K

Svar: God kväll! Tack, ja här har himlen och månen visat sig från sina bättre sidor och idag även solen. Max och William var jätteglada för sina paket och det var bra att sprida ut dem över dagen. Jag förstår att även dina små var lyckliga över tomtebesöket.
Jag är säker på att dina köttbullar och Jansson var jättegoda. Hade gärna smakat.
God fortsättning och trevlig kväll önskar Bosse och jag.
Ditte

TantGlad

Men vilka fantastiska mån-bilder du har fotat. När jag ska försöka mig på att fota dem, så blir det som en suddig ojämn vit boll liksom. Man ser ju inte alls att det är månen.

Nåväl....att planera lite resande 2016 låter kul. Du gillar ju att resa. Mysigt att planera.

Globens färgförvandling ser fin ut. Färgstarkt på ett roligt sätt.

Stormen var som värst hos mig runt 23.00-24.00 tiden. Det blåste hårt.....Men det kunde varit värre. Stormen "Dagmar" och stormen "ivar" var mycket värre.

Ha nu en jättefin kväll min fina vän.

Varm och stor kram till dig

Svar: Tack! Ja, jag tog några bilder innan jag blev nöjd. Men makens bilder från novenbers fullmåne är bättre och ändå är det min kamera han använde. Känns lite surt. Att fundera på resor känns alltid trevligt och jag hoppas i första hand att det blir en resa till Peking. Men även Kuba och Sydafrika finns med i tankarna inför nästa år.
Förstår att dte blåste hårt hos dig, här kom vi nog inte upp i mer än 16m/sek och det avtog under kvällen.
Önskar dig också en skön kväll och morgondag.
Kram!
Ditte

Geddfish

Verkligen tjusiga bilder!
Jag älskar himlar och molnformationer.
Alltid kul att planera, eller i vart fall drömma om, nya resor!
Vilka bra kort på fullmånen, häftigt!
Här blir det det lilla lugna nu ett tag framöver.
Men drömma, det kostar inget.
Annandagskram ♥

Svar: Tack! Ja, både himlen och månen har varit till sin fördel de senaste dagarna. Men maken bild på fullmnen för en månad sedan var bättre....Dock samma kamera. Grämer mig. Kanske är den spanska månen kättare att fotografera.Ja, lugnt blir det här också ett tag, sedan väntar Spanien. Men jag vill gärna till Kina under våren och Sydafrika finns på listan liksom Kuba. Och en del städer i Europa...
Men som sagt att drömma är gratis. Tur det.
Kram!
Ditte

BP

Vilka fantastiska himlar du har fotat! Helt suveräna bilder faktiskt. För att inte tala om fullmånen som jag aldrig lyckats med att fånga på bild i skarp form. Globen är ju såååååå fin när den visar olika belysningar. Snyggt!

Idag var det i alla fall nollgradigt och dunjacka-väder, å ändå frös jag som en hund;-) Känner mig lite bortskämd med det fina vårvädret faktiskt.

Svar: Tack och tack! Och i natt var månen verkligen till sin fördel. Här lyckades jag fånga den och maken lyckades i Spanien för en månad sedan, hand foto var dessutom bättre än mitt. Ändå är det samma kamera....Hmmm....Här var det minus idag, -0.8 men det kändes kallare, Dunjacka på, dock i lättvariant och ansiktet fick jag dölja i en scarf...Det blir illandes rött väldigt lätt. (Solskadebehandlingar har tagit rejält, och det är ju meningen...)
Men i morgon kanske vårvärmen är tillbaka.
Ditte

Ama de casa

Vilka vackra färger! :-)

Ibland gillar jag faktiskt när vädret är så risigt så jag inte "måste" gå ut, utan kan stanna inne i soffhörnet med gott samvete ;-)

Svar: Färgerna var så fina! Och jag tittade länge. Visst är det skönt att med dagar då det finns ursäkter för att inte ge sig ut.
Ditte

Tove Olberg

Färg och form - ljuvliga bilder!
Gick i svag sol och stark vind mitt på dagen. Kyligt och isigt. Tog mina sviktstavar så jag skulle få lite mera ös i gången, men underlaget var så halt så jag fick verkligen ta i för att nyttja stavarna på rätt sätt. I eftermiddag har jag målat, en ny skapelse och merarbete på tre andra. Så nu är det ateljevåning här hos mig ... färg och form som sagt!
Färglad kram!

Svar: Kära Tove! Vad jag önskar att jag kunde se din ateljé just nu. Men jag blundar och tänker mig dit. Så skönt med en promenad i solen, men jg förstår svårigheten att få fäste för stavarna. Här har blåsten försvunnit.
Skickar en färgfylld kram till dig också.
Bosse hälsar!
Ditte

Ghugge

Hej Ditte!
Färg och form det ser jag det!! Mycket fina bilder!
Allt går så fort..! Julen är snart över och våren med tulpaner och ljus kommer..omväxling, javisst! Kram

Svar: Tack! Vad glad jag blir att du tycker om dem. Jag är ju en stor amatör, men tränar....Visst går allt fort och julen är över ch våren är så smått på väg. Och ljuset, nog så viktigt.
Kram!
Ditte

Ami

Vilka vackra bilder! Men förstår att det även är svårt för er att förstå att det är vinter.....Lite upp och ner är det allt!
Kram

Svar: Stockholm var extra vackert idag i sol, men en grön vinter är det. Nu ikväll är det minusgrader och kanske kommer det lite snö . Men upp och ner är det . Kram!
Ditte

Znogge

Åh vilka vackra vyer över Stockholm!

<kram


Svar: Stockholm var extra vackert idag i sol...Kram.
Ditte

moi

Du har så jättebra och fina bilder.
Blir lite avundsjuk på placeringen och utsikten från koloniområdet :D
Kram

Svar: Tack! Kameran är oftast beredd....Kommer du till Stockholm ska jag ta med dig på en guidad tur här i koloniområdena. längs Årstaviken. Områdena är gamla, ligger högt och sköts om med stor kärlek. Dock är lotterna små .
Stor kram!
Ditte

Decdia

Wow vilka bilder! Som skåning reagerar jag inte alls på avsaknaden av snö på bilderna. :)
Sååå, vart bär det kanske hän under nästa år?

Svar: Tack! Kameran är oftast framme och beredd...Nästa års resor är inte planerade ännu men lite tankar finns. Och det är jui nte så stor idé att skjuta upp allt, men å andra sidan får det heller inte bli jäktigt. Den spanska sommarstugan finns ju också. Sedan gillar jag ju Stockholm.
Nej, snö has det inte här men idag är det några minusgrader så den kanske tittar ner.
Ditte

Kersti

det är ofta som man ser så fina solnedgångar från Skanstullsbron. Du har verkligen lyckats fånga himlen. Vi har nog ungefär lika långt till Globen fast från andra hållet. Ser den inte från oss men behöver inte gå många steg förrän den skymtar fram. Idag blev det två ganska långa hundpromenader och så lite pusslande med döttrarna.
Kram

Svar: Skanstullsbron är en bra punkt för olika vyer för både himmel och Årstaviken. Vi ser globen från soffhörnet och det är roligt att se när den byter färg. Läste att den nu skall putsas upp och bli vit igen. Putsas har den inte gjort sedan den byggdes och kanske kommer färgerna då att bki tydligare.
Låter trevligt både med hundpromenad och pusslande med döttrar.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Vilka fantastiska bilder du tagit på den rosa himlen, globen och månen!!!!!
God fortsättning!
Kram!

Svar: Tack! Ja, bilderna blev bra. och det går ju att zooma rejält med kameran. Här var det verkligen en vacker himmel och en fin måne.
God fortsättning och trevlig söndag önskar Bosse och jag.
Kram!
Ditte

Susjos

Säger som alla andra här inne hos dig, vilka fantastiska bilder! Inte minst på månen, den var helt magisk vacker ikväll, och jag försökte också fota den ikväll på väg från bilen till dörren,men det blev bara en vit prick!
Nu väntar jag med spänning på sonen som just i detta nu sitter på bussen från Skavsta och kommer hem i ynka tre dagar från Malta, har inte sett honom sedan i mars då vi var ner och hälsade på,så det ska verkligen bli roligt! Nu har jag hittat ett spännande recept på välkomstdrink till alla i morgon också "Romdrink med lime och jordgubbar"- en somrig och frisk drink, men det är ju nästan som sommar ute,vi har ingen snö i alla fall, men just nu är det -5 grader här ute i förorten, brr..riktigt kallt ju! God Fortsättning önskar jag dig!!

Svar: Tack! Och månen ville vara med på bild och jag fick till det med automatinställning på kameran. Vad roligt med sonen som kommer hem från Malta! Härligt! Förstår att du längtar.
Din drink låter väldigt god och jag får nog ta och prova en liknande för det vore ju skönt med extra sommarkänsla just nu. Några minus även inne på Söder men smölöst.
Önskar er en härlig söndag!
Ditte

Comsi Comsa


Men vilka fantastiska bilder som du tagit. Så där vacker himmel var det inte hos mig, fast jag tittade inte efter heller, hi hi...

Det är natt ni så jag viskar godnatt för jag antar att du sover, nu tassar jag ut och släcker lampan. :-)

Kram ❤

Svar: God förmiddag! Tack, ja här var himlen vacker så lika bra att passa på att föreviga den. Och det var ju en vacker dag också.Här blev det sent i säng, tittade på Lasse Åbergs "Snowroller", verkligen kult, men på fyran tar det ju sån tid med all reklam. Men jag tycker den är underhållande och har sett den så många gånger...
Kram och trevlig söndag.
Ditte

Preciosa

Ja du är mästare på bilder!! Finfina!!
Ha en bra fortsättning! Kram P ♥

Svar: Tack! Ja, kameran används flitigt....Och det är roligt att prova olika inställningar. Men just månbilderna och himlen är tagna med autoinställning.
Trevlig söndag önskar vi.
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ja som du säger det kommer & går så är det :) skönt det med :) så vackra bilder tagna bra kamera ser jag ;) vackra färger o här är det mest grått & regn i dagarna ...önskar dig en fin söndag kram

Svar: Tack! Ja, kameran är bra och jag håller fortfarande på att lära mig alla finesser. Här slipper vi regnet och även idag kan det nog bli lite blå himmel. Önskar dig en trevlig söndag.
Kram!
Ditte

Znogge

Det gäller verkligen att välja sina resmål med omsorg om man inte har en hud som klarar sol. Jag har just genomgått en behandling och den var verkligen inte rolig så för vår del får det nog bli Skottland och inte badsemester. Tyvärr men det kunde varit betydligt värre ändå.

Kram och trevlig söndag önskar jag dig och familjen.

Svar: Skottland besökte vi i augusti och var supernöjda. Det här med huden begränsar så mycket, men å andra sidan finns många resmål som inte har så stark sol. Och det hjälper ju tyvärr inte att vara i skuggan. Solen är stark där också om man kommer mot ekvatorn. Och visst kunde det varit värre....
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: