Bra blandning








Synd med förkylning. Hoppas din "huskur" gör susen. Ingefära använder vi ofta i matlagningen - gott och nyttigt som du säger.
Alltså danskarna skulle ge det smörrebrödet underkänt - fel bröd och mesost som pålägg. För brunost är väl samma sak som mesost?! Nej, usch, absolut inte min smak.
Å du - dina söta barnbarn behöver nog inte vila sig i form så fyllda av energi som dessa småttingar brukar vara, dessutom är de ju inte förkylda heller;-)
Gokväll!
Tack för trevlig em med lite promenad och sedan mat och vätskestopp hos Ali samt hjälp med "uppdraget".
Alltid lika mysigt att sitta där i solen tillsammans med vänner.
Njuter nu i värmen av den nya AC:n. Skönt så 😊
Vi hörs i morgon em.
Kram till er båda/A-K
Hola! Vad mysigt ni har det! Här hemma är det iskallt... Spännande med "uppdrag av mindre karaktär". Man blir ju lite nyfiken! ;)
Har jobbat "ända in i kaklet" idag och sen blev det som vanligt "Lokes-tisdag". :) I morgon ska jag hålla i en utbildning för vårt kundcenter och på kvällen är det terminsavslutning på teatern med möte, städning av förråd och loge och sedan mat och dryck. Njut de sista dagarna av värmen och framförallt LJUSET! Mörkret börjar nu "anfäkta mig" på humör och trötthet (vilket det alltid gör den här tiden på året) och jag börjar snart nedräkningen till vår avresa den 2 januari. Känns som om det här ständiga mörkret blir värre för varje år.
Kram//Susan (Jörgen hälsar)
Härliga bilder! Kul att se att ni har det bra där nere om dagarna.
Man längtar ner till paseon, träffa alla vänner igen och ta en fika hos Ali är ju aldrig fel.
Fin bild på tomteprinsarna.
Ha det så bra!
Kram!
Tack för i dag Ditte! Roligt att ses igen. Och du orkade ner på paseon också.
Bosse var väl med antar jag :-) Krya på dig!
Kram P ♥
Underbart vackra bilder..
Jag har alltid denna ost hemma... :-)
Hoppas drycken funkar..
Kram ❤
Hoppas din huskur har hjälpt nu!
Kram
Så härliga bilder! Lustigt nog så gjorde jag en rätt från Linas matkasse ikväll " Kinesisk kalkon i plommon och ingefärssås"...den blev jättegod, men jag visste inte att kineserna är hejare på ingefära!
Den översta bilden på la Cura - to die for! Jag stirrar mig nästan blind på dina fina havsbilder.
Hoppas du lyckas kurera din förkylning med ingefärstet. Annars får du se till att ta det hellugnt ett par dagar.
Sköt om dig! Kram! :)
Tack för tipset om huskuren! Ingefära har jag sedan tidigare hört ska vara bra mot det mesta, men den här kombon var ny för mig. Hoppas den kurerar din förkylning raskt!
Härlig bild på dina barnbarn, så fint att de valde att dela med sig av deras luciafirande ❤️
Krya på dig!
Kram ❤️
Gör en trollsländefriskus med önskan om att din förkylning just trollsländar sig i gott samarbete med ingefärspäronkuren du gör. Jag vill minnas som en efterrätt med vispat grädde till. Rundstykke eller brödskive med brunost är ju så gott! Har det alltid hemma
Läste kommentarerna ovan och det norska smörbrödet bestod åtminstone förr av så mycket mer än brun och gulost! Inte som det danska så klart. Det danska mörka rågbröd gör ju halva smörbrödet. Mitt minne är mer vitt bröd under godsakerna som påminner om det danska.
Njuter första och sista bilden i synnerhet.
Krya på dig kram!
Ja du dina tomtar är super fina & dem är gulligast av dem alla dessa små tomtar vi har ;) och va härligt att sitta ute som ni gör, ja jag borde kanske ha smakat det eftersom jag hade en mamma som var Norska hi hi men inte det....hoppas du får en fin onsdag kramen
Krya på dej!!!
Fina barnbarn!!
Krya på dig :)
Underbara små tomteprinsar!! Tack för den kinesiska huskuren, måste prova! Faktiskt använder jag färsk ingefära mycket ofta, hoppas på resultat! Krya på dig Ditte! Varma kramar.
Tack för huskuren! Får ta och testa. Vi har en med ingefära, vitlök och mjölk. Kram! <3
Är rundstycke ett norskt ord???? Jag har sagt rundstycke i hela mitt liv och trott att det är svenskt. Brunost däremot tycker jag inte om och inte norska fiskekaker heller;)
Krya på dig och se till att ingefäran gör det den ska! Kramar
Hej Ditte
Säger som många andra gör i kommentarerna att din huskur måste jag pröva. Den verkar spännande och god. Jag dricker varm, svart vinbärssaft vid förkylning. Det brukar hjälpa. Messmör tyckte jag om som barn, men inte nu. Kan det bero på att mina smaklökar har ändrat sig eller att messmör smakar olika. Ska testa den fasta varianten som du har på bilden. Man blir glad av din söta tomtenissar.
Underbara bilder från Cura! Och brunost gillar jag, ser ut som brun mesost! Älskar den, kan äta den bara som den är utan bröd! Här fortsatt underbara 30 gr på dagarna och nätterna är ljumma och härliga.
Så jättesöta julprinsarna är!
Kram
Fia
Inte svårt att längta dit ner! Härliga bilder! Kram!
Brunost har jag aldrig smakat. Det ser inte speciellt gott ut, men man ska väl inte döma ut något om man inte smakat ;) Krya på dig!