Affärer...

    
Nu har jag ganska mycket tid att fundera över olika saker och en tanke som då och då dyker upp i huvudet är hur jag  skulle kunna bli bättre när det kommer till "att göra affärer".
I och för sig har jag gjort några  i mitt liv, men inte de där riktiga med knorr på. De har jag missat. Är nog lite blygsam av mig och inte direkt en säljande person när pengar är inblandade. Tvärtom!
(Dock tränade jag upp mig under åren i Kina att bli bra på att pruta, men det var mest för sakens skull och handlade ju inte om de direkt dyraste sakerna, mest kläder, skor, väskor m.m. )
Däremot är jag är bra på att sälja in annat där inte pengar är direkt är involverade så att jag ska att jag ska "tjäna något".
Men jag är en hejare på att hitta bra flygbiljetter, bra hotell och bra resor i största allmänhet. Och med det menar jag med bekväma flyg (oftast), hyfsade avgångs/ankomsttider och oftast väldigt prisvärda alternativ. Gäller det flyg så vill jag inte ha långa stopp om jag måste mellanlanda, såtillvida inte stoppen kan vara i flera dagar så att jag kan se och uppleva mer.
Oftast söker jag på flygbolagens egna sidor  efter resor och har där, i mitt tycke, hittat de bästa alternativen. I övrigt letar jag där det är möjligt efter bra alternativ och det finns mycker på internet att tillgå om man är envis och har tid, vilket jag har och är.
Här i grannskapet i den spanska sommarstugan har jag sålt in mitt intresse för grannarnas citron och apelsinträd och får skörda när det finns mogen frukt. Och jag tränar samtidigt upp mina spanska färdigheter som borde tränas än mer.
 
Gott att plocka apelsiner och pressa till juice till frukost.
Färskare kan det knappast bli.
 
Citronerna från grannarnas träd är också goda och användbara.
 
Vad gäller försäljning har jag någon gång har jag sålt saker på Blocket, t.ex. golfklubbor och vår segelbåt och det fungerade riktigt bra. Men auktionssidorna på Tradera hade jag ingen erfarenhet av men det skulle jag komma att få. (Ingen sponsring här av företagen...)
Till saken hör att jag för ett antal år sedan av mina föräldrar ärvde en handgjord stor, rejäl och tung matsalsmöbel i obehandlad furu. Ett stort massivt bord med iläggsskiva, åtta stolar med handvävd ylleklädsel, ett "syskrin" en byrå och ett jättestort skåp. Allt detta klämdes in i lägenheten på Söder och sedan kändes det fullt där, milt sagt. Hela möblemanget var tillverkat i Norge från ett företag som hette Krogenäs och transporterat till mina föräldrar i Solna. Och där passade det in! Men inte hos oss.
Så det blev en annons på Blocket och jag tror jag begärde 3000 kr för alltsammans. Annonsen var inne i tre veckor och inget hände. Inte ett endaste telefonsamtal och då hade jag ändå sänkt priset till 2500 på slutet.
En väninna tipsade mig om Tradera och jag hängde på. Helt oerfaren av denna sida med auktioner så satte jag priset till minst 2000 kr. 
Men så plötsligt blev det fart på "Blocketannonsen! och flera ringde och bjöd över varandra. Det fanns ju de som visst hur mycket möbeln var värd och hade plats för den.
Så när en familj från Norrland ville köpa den för 3500 kr och köra ner och hämta den så var jag glad.
Men!!! Jag försökte då ta bort annonsen på Tradera, vilket inte gick och auktionen var nära slutet.
Och där stod jag med en köpare från norrland som var å väg med lastbil och en utgående Traderaannons.
Jag klurade och kom fram till att en vän fick bjuda på möblerna strax innan auktionen stängde. Dock var hon för långsam och en man från Mälardalen tryckte iväg sitt bud som var dte jag skrivit att jag accepterade, 2000 kronor.
Illa! Två köpare och en uppsättning möbler. Hursom helst mailade jag Tradera och berättade hur det var och jag hade ju inte tagit emot några pengar. Där visst de också att jag velat ta bort annonsen. Mail skickades också till den besvikne köparen  där jag förklarade allt. Klart han blev arg...
Och sedan fick jag betyget på Tradera som "oseriös säljare". Inte så roligt, men så var det .
Ett mail kom senare från Tradera där de önskade mig välkommen tillbaka och det kändes bra.
Möblerna flyttade norrut och in hos oss flyttade nättare möbler. Jag bor trots allt inte i en sportstuga för om jag gjort det hade möblerna absolut stannat i min ägo.
Så nu får jag se om jag vågar mig på Tradera något mer. Tror "brottet" är preskriberat.
Hoppas annars att jag kan få lära mig av de mer erfarna.
Kanske finns det några som vill ta emot en läraktig elev, lite överårig bara, men i  övrigt ganska gott skick. 
 
Mitt penningträd är på gång med massor av knoppar
så nu väntar jag snart på att eurosedlarna ska komma.
Men man får se upp för det finns vänner i trakterna som också är intresserade av 
hur det går med tillväxten. Ingen nämnd...
 
 
Kerstin

Man måste ha tur både på Tradera och på Blocket.
Tror att bra köp på Tradera kräver att man har en taktik och är snabb på slutet.
Du försökte i varje fall inte medvetet lura någon och det är huvudsaken.
Och visst kan jag förstå mannen som missade köpet på Tradera.
Du lyckas ju bra i de andra, mer jordnära affärerna.

Svar: Så är det säkert! Får hålla mig till de mer jordnära affärerna...
Ditte

BP

Hahaha! Är inte ett dugg bra på affärer. Inte ens på att hitta "billiga" flygbiljetter. Är (tyväär alldeles för lat) för att leta. Bekvämligheten prioriteras, å det betyder mitt på dagen. Punkt slut. Det får kosta vad det kostar. Ja, jag vet illa.

Å du kommer aldrig att tro mig. Men jag har utnjytnnat/använt Blocket eller Tradera heller. Orkar liksom inte. Slänger/ger bort hellre.

Men du lyckades ju alldeles utmärkt! Personligen söker jag spänning någon annanstans - tror jag;-)

Svar: Så har det nog blivit här också. Men Blocket har jag lärt mig nu och lyckats hyfsat med de fyra-fem saker som sålts där, segelbåten t. ex. Vad gäller flyg så är det en sport och eftersom vi åker ganska ofta så är det lättförtjänta pengar att hitta bra, bekväma och billiga flygresor. Främst förr då vi ofta åkte till Asien. Nu pendlar vi till Spanien varannan månad i princip, och några dagar upp eller ner spelar ingen roll men priset kan variera med ett par tusen enkel resa och det blir en del på ett år. Men bekvämt vill jag åka. Absolut!
Ditte

Marja

Vad är det du tänkt sälja på Tradera? Jag sålde nyligen en del kläder från Gudrun Sjödén som jag tröttnat på eller inte använde. Jag brukar tänka på att det jag säljer ska kunna skickas bekvämt med posten, helst som brev.
Kram! :)

Svar: Just nu hat jag inget särskilt, men jag vet att du kan det här så jag ringer gärna när det blir dags. Jag blev ju lite förvirrad senaste gången med möblerna och det är väl snart 10 år sedan....Men jag ville ju inte lura någon trots att det nu blev så. Har insett att det är mindre saker jag bör sälja där som låter sig skickas.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Det är mest Anders som letar resor och boenden på nätet här hos oss, och han är duktigt på det. När jag letar (särskilt boenden) har det en tendens att bli åt det dyrare hållet, fast därmed inte sagt att det är bättre :-)

Svar: Tror det är en klok fördelning. Kanske både Anders och jag har en inbyggd fallenhet för just detta med att leta resor och hotell. Roligt är det ju också!
Ditte

Ama de casa

PS: Du kan väl hojta till när det börjar bli kart? (Eurocents, alltså... ;-) )

Svar: Alltså jag tror att centen uteblir och att sedlarna kommer direkt. Det ser så ut. Men jag hojtar!
Ditte

Eva`s blogg

Ja du jag har budat mkt på tradera o jag är nog ganska bra på affärer :) men i dag får man passa sig för det finns en massa skummisar som härjar just på sajter som tradera o blocket .....hoppas du får en skön fredag kramen

Svar: Visst finns det skummisar! Och sådana som jag....Men jag menade inget illa utan trodde att jag kunde ta bort annonsen på Tradera, men nu vet jag att man inte kan det. Blocket känns lite enklare och jag skullle aldrig betala i förskott...
Soliga hälsningar
Kram!
Ditte

Ama de casa

sv: Alltså... Jag vet faktiskt inte om dom hade julbord? Vi kollade i restaurangen, men skippade den eftersom det inte fanns några prinsessbakeler, och dessutom var vi tämligen mätta fortfarande efter frukostbuffen. Vi kollade alltså kakutbudet, men det KAN ha funnits ett julbord bak ryggen på oss. Fast det borde vi väl ha lagt märke till?
:-)

Svar: Säkert hade ni sett julbordet! Men vi såg det inte heller för ett par veckor sedan så det finns kanske inte i just här. Vad gäller princessbakelserna såg vi dem inte men en massa andra goda bakverk fanns i cafeterian. Vi provade...
Men man klarar sig bra utan julbord.
Ditte

vivi

Det var väl jag som var lite sen i vändningarna. ....om jag minns rätt..😯😯😯

Svar: Nja....Och jag också! Men en upplevelse var det!Kram!
Ditte

Gemsofmylife

Jag är nog inte den bästa på affärer heller , skulle behöva lära mig men är det ngt jag brinner för och vet är bra kan jag prata hur mycket som helst om den saken ;) då spelar det ingen roll om jag gillar den eller ej skulle aldrig falla mig in att försöka sälja på ngn en sak ja inte kan stå för ( pratar om hudvårdsprodukter som jag arbetade med som hudterapeut exempelvis)
Tradera och blocket har jag inte börjat använda anmälde mig för flera år sen men har liksom aldrig börjat sälja eller ens köpa ngt där … sån fegis e jag
Önskar dig en alldeles underbar Fredag med härlig morgon juice av färsk underbar apelsin och citron mums !!
Kram till dig finaste
Sanna

Svar: God förmiddag! Srrålande sol här och en förkylning som är betydligt bättre. Tror både ingefärskurer och pressade frukter bidtagit. Brinner jag för något och tycker att det är bra så kan jag prata mig varm för det, men om jag inte gör det så skulle det inte fungera. Är alldeles för ärlig. Så det här med tradera blev ju en miss.
Blocket har fungerat bra de få gånger jag använt det och kanske är det bättre till lite större och dyrare saker. Men nu är ju båten såld...
Nu väntar marknaden och en promenad i solen och sedan avkoppling på terrassen.
Önskar dig en fin fredag i den vackra skärgården.
Stor kram!
Ditte

Znogge

Jag har aldrig köpt eller sålt via Tradera men väl via blocket. Helt lätt är det inte att få ihop logistiken och vid ett tillfälle när vi tömde mammas lägenhet blev det helt fel. Men jag ser det mer som en olyckshändelse i arbetet för nog är vi båda helt seriösa :D

Vilken härlig känsla att kunna plocka färska citrusfrukter hos grannen!

Kram och fortsatt fin fredag!

Svar: Ja, och lite olycksfall kan hända både här och där även om man är seriös. Har förstått att Tradera kanske gör sig bäst för mundre saker som kan skickas per post. Och jag är nöjd med dealen att kunna plocka färska citrusfrukter, färska dessutom och obesprutade.
Önskar dig också en bra fredag. Kanske blir dte en bild på de söta hundarna efter "stylingen".
Kram!
Ditte

Decdia

Tradera har jag aldrig lagt ut nåt på, men vi budade lite Absolutflaskor där när Batman var som ivrigast i sitt samlande.
Blocket har vi lagt ut grejer på kanske två gånger i forntiden, då körde man inte med mailkontakt utan man la ut sitt telefonnummer. Det var rätt jobbigt med alla som ringde, alla har liksom inte vett att ringa under "normala" tider.

Prutandet i Kina var helt galet, jag som trodde att turkarna var värst... men icke, haha! Kommer ihåg att jag tittade på ett set med ätpinnar, nåt jag var villig att ge typ 25 spänn för. Tjejen började med nästan en miljon... det där tog sin lilla tid att få ner priset, haha!

Svar: Att pruta blev jag bra på i KIna och oftast handlade jag på samma ställen och behövde inte pruta. Jag visste vad jag skulle betala. Annars gick jag vidare....Nu är det mer mailkontakt på Blocket och det är bra men även telefon. Men jag stänger av min på kvällen...
Tradera har jag inte vågat mig på efter detta.
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Jag har aldrig sålt något via Blocket eller Tradera. Däremot köpte jag en cykel via Blocket för många år sedan.
Jag är nog alldeles för feg eller för naiv för att hålla på med sådant.
Saknar Er.
Kram/A-K

Svar: DEt är jag nog också, men blocket har fungerat bra de få gånger jag sålt något, båten och golfklubbor t.ex. Och dte gick ju bra med matsalsmöbeln till sist. Även om det trassel med Tradera och jag ansågs oseriös av tänkt köpare. Men han hade ju rätt...Och jag var orutinerad. Sol här och väldans skönt på terrassen. Kurerar mig.
Saknar dig.
Bosse hälsar!
Kram!
Ditte

Ami

Vi har både köpt och sålt saker på Tradera och Blocket. På Tradera "budade" jag hem ett gammalt dataspel från min ungdom :)
Kram

Svar: Bra gjort! Nu är jag lite "rädd" för Tradera efter min miss men Blocket har jag använt och det har fungerat bra. Men jag skulle aldrig betala i förväg...Trevlig fortsatt fredag!
Kram"
Ditte

Annsoh

Hoppas du får en trevlig fredag :)

Svar: Tack! Önskar dig detsamma. Här har det varit riktigt bra med sol och +22...
Ditte

Piedra

Pruta är jag hyfsat bra på när det gäller billigare saker som väskor och skor. Inte när det gäller att köpa hus och bil och sådant. Men ta betalt kan jag inte alls. Har sålt en hel del på Tradera men får alltid jättedåligt betalt. Och inte kan jag hitta lågprisbiljetter heller. Har inget tålamod med att hålla på och leta runt.
Kram!

Svar: Att pruta är ju en bra konst att kunna. Jag fick träna ett tag, men i Peking gav det sig så småningom och nu ör jag bra på det, i vissa fall. Att ta betalt är jag inte bra på...
Tålamod har jag ibland gott om, beror på vad det gäller. Men gäller det resor är jag en fena....
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Vilken historia! När du beskriver möblerna så tänker jag på mormors stora spisebord med flera stolar med vävd ylletyg i obehandlat furu som fanns på hytta. Även en soffgrupp i samma utförande fanns.
Själv har jag heller inte använd mig av Blocket eller Tradera.
Bilden av citronerna är mycket vacker!
Stor kram!

Svar: Du kan exakt förstå hur möblerna såg ut. Och på en hytta skulle de passat men du kan tänka dig i vår stadslägenhet...Blocket har fungerat men Tradera är nog inte min grej.
Och citroner plockar jag varje dag och pressar eller lägger i mitt te.
Stor kram!
Ditte

Ghugge

Vilken historia!! Men den är säkerligen bortglömd nu!
Plocka citroner och apelsiner till jul måste vara alldeles fantastiskt härligt. Du är nog snart frisk efter den vitaminbomben! Härliga bilder! Kram

Svar: Tack, jag är i princip frisk och är nu bara konvalescent. Vitaminer och ingefära, det är en bra kombo. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: