Året runt

    
År 2015 är på väg mot slutspurten. Och för oss har det varitt ett "pendlande år" där Stockholm varvats med den spanska sommarstugan i Torrevieja och däremellan har det blivit några turer till släktingar på Åland och resor inom Sverige.
Och i  augusti blev det Skottland av, en sedan många år tillbaka planerad resa, en resa som verkligen blev en upplevelse på alla plan.
Oavsett var vi varit så har döttrar, barnbarn, vänner och upplevelser berikat våra liv och det känns som om jag kan sammanfatta året med "erfarenheten gör dig klok, men sällan rik". 
Ett nytt år väntar och några löften ger jag inte men jag har förhoppningar och önskan om att genomföra fler av de tankar som virvlar runt i huvudet. Att komma till skott och se till att föra handlingen framåt i snabbare takt. Tiden går och gårdagen kan jag inte göra något åt, men morgondagen kan jag påverka. Och jag ska göra det.
 
Januari; Döttrarna fyllde år och firades på restaurang, barnbarnet Max fyllde fem år och firades med rejält kalas hemma i Uppsala. Snön kom och det blev flera långpromenader längs Årstaviken som delvis hade ett istäcke.
 
Max med sin häftiga "spidermantårta" som moster Helen bakat.
Jättegod var den också
 
 
Februari; Stockholmsvintern byttes mot Spaniens och Torreviejas varmare luft och längre dagar.
 
 
Mars; Många trevligheter i Stockholm både med och utan vänner, döttrar och barnbarn. Det blev också en tur till Åland och jag passar på att fylla år.
 
"Stockholm i mitt hjärta..."
 
Mot Åland och Mariehamn.
 
April; Stockholm, besök iStockholms skärgård och Torrevieja igen.
I Stockolm mötte jag min fina bloggvän Annukka och vi njöt av en dag tillsammans och av körsbärsblommorna i Kungsträdgården.
Härlig dag med Annukka och här i Kungsan.
 
Stockholms innerskärgård, Karlsudd, vid Vaxholm.
 
Maj; Fiesta i Torrevieja, flera besök i Uppsala hos Livfamiljen och barnbarnen, luncher/middagar med vänner och mängder av härliga promenader i Stockholm. En månad som försvann i snabb takt.
 
Fiesta i Torrevieja.
 
Max sommarfest på förskolan i Uppsala. Jättetrevligt!
Hela Livfamiljen och här utökad med moster Helen.
 
Juni tillbringades i den spanska sommarstugan och vi hade en trevlig midsommar tillsammans med vännerna Carina, Horst och Ingrid.
I övrigt blev det bad, cykelturer och promenader längs havet, middagar och luncher med vänner på trevliga restauranger och skönt häng på terrassen.
 
Midsommarafton med picknick i parken.
 
 Juli och augusti; Första veckan i juli var vi kvar i Spanien och det var hett och jag längtade hem efter llite svalka. Och det skulle jag få hemma. Verkligen. Regn också. Men jag hade bestämt mig för att efter värmen i Torrevieja inte klaga på det svenska vädret. 
För Bosse och mig blev det turer ut i skärgården, till vänner i västerås, till Åland och Skottland. För egen del åkte jag med döttrarna och barnbarnen på en jättemysig dagstur till Furuvik och senare blev det en resa till Norrland för att hälsa på mina vänner Tove och Anukka.
I Stockholm hände mycket och bl.a. en konsert i Vitabergsparken där vi lyssnade på Rikard Wolff blev extra minnsesvärd.
I Stockholm träffade jag också bloggvännerna Tove och Marja i slutet av augusti, spännande och händelserikt.
 
William, moster Helen, Max och jag i Furuvik.
Och det blev en storvinst på chokladhjulet för min del.
Givetvis var jag generös och delade med mig.
 
Vännäs, utanför Umeå och besök hos Annukka, en verklig "njutflykt" till landet
och en rejäl bondgård med massor av mjölkkor och andra kor.  
 
Och det blev även en avstickare till vår vän Tove i Skellefteå.
Vilket härligt möte!.
 
Skottland. En resa att minnas.
 
September och oktober blev två händelserika månader de också. William fyllde två år, skördefest på Åland, utflykt till Strömsholms slott i Södermanland, kinesisk fest i Stockholm i samband med firandet av landets nationaldag den 1/10,  luncher och middagar med vänner och så småningom en tur till den spanska sommarstugan.
 
"Moster" Helens tårta var så fin och dessutom försvinnande god.
 
Kinesisk kulturafton på Musikaliska Akademien i Stockholm.
 
En härlig dag på Strömsholms slott med vänner och där vi både beökte stallarna åt lunch
och gick på en konstvandring.
 
 November och december; kvar i Spanien till mitten av november, lyxkryssning til Åland, resebloggevent på hotel Sheraton, julpyssel och pepparkaksbak med döttrar och barnbarn, långa promenader i Stockholm, den hemska massakern i Paris och ännu en vända till Torrevieja med hemkomst lagom till jul.

Härligt, lyxig kryssning till Mariehamn.
 
Bloggevent på Sheraton anordnat av Svenska Resebloggar.
Jättetrevligt och väldigt givande.
 
Vännerna Iris och Hans kom från södra Spanien för att besöka oss och
då blev det en härlig tur till Alicante.
 
 
 
Ama de casa

Verkligen ett händelserikt år, och en massa farande hit och dit - trevligt! :-)

Svar: Mycket pendlande har det blivit under året, det blev ganska påtagligt när jag summerade året. Men jag är så förtjust i Stockholm och vill ju vara här också. Ja, det finns många platser jag vill vara på.
Ditte

Decdia

Resor och god mat är meningen med livet för mig. :)
I år blev det Torre, Fuengirola och London för vår del. Tills nästa år har vi "bara" vår roadtrip i zick-zack till Champagne som är planerat, panik! :)

Svar: Tycker det låter perfekt med er roadtrip i zick-zack till Champagne. Så roligt det kommer att bli! En verklig upplevelse alltihop.
Ditte

Annika

Ett fantastiskt år som vi har haft glädjen att få följa. Nu vil ljag önska dig ett gott slut och ETT GOTT NYTT BLOGGÅR.
Kramen på dig fina vän.

Svar: Tack!Det har hänt en hel del under året och varierat och det blir ju påtagligt när man gör en återblick bland bilderna.
Jag önskar dig ett gott slut och ett Gott Nytt År både personligen och bloggmässigt.
Stor kram till dig du fina.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Tack för årsberättelsen.
Du har verkligen haft ett händelserikt år
Passar på att önska Dig och Bosse ett gott slut på året och önska Er ett Gott Nytt År.
Jag ska vara barnvakt i morgon och så är vi hundvakter på nyårsafton.
Många kramar till Er båda/A-K

Svar: Gokväll!Ja, det blev en del under året och påtagligt är ju pendlingarna till Torre och visst har det varit ett bra år. Och det blir nästa också.
Önskar dig ett gott slut både med barnvakteriet och hundvaktandet och givetvis ett Gott Nytt År.
Kramar och hälsningar från Bosse och mig till dig.
Här barnvaktas det i kväll och natt och William är på besök. Jättemysigt!
Ditte

Ami

Vilket händelserikt år! Och visst är det härligt att man får vara med om så mycket fint under ett år :)
Och barnbarnen är ju nästan det bästa - så fina!
Önskar er ett gott slut och ett gott nytt år!
Kramar

Svar: Konstaterade att mycket hänt under året och att vi nog pendlat fram och tillbaka till Torrevieja en 5-6 gånger under året. Tur att det finns flyg...Barnbarnen är verkligen mysiga och bereder oss så mycket glädje och lycka.
Vi önskar er också ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Kramar från oss.
Ditte

BP

Det du har gjort i det här inlägget är nå't som jag önskade att jag kunde göra själv. Alltså att ha ordning (och reda) på alla foton och minnas när jag gjorde vad, hur och när. Ja, jag vet att jag har bloggen som "dagbok" och borde kunna lista ut alla detaljer, men jag är urusel på det...

Alltså njuter jag för fullt av ditt händelserika 2015. Bilderna som fastnat speciellt är Max, som börjar bli en riktig favo här hos mig, åsså festligheterna i Torrevieija med girlanderna i Hammarby-färger. Är nämligen inbiten Bajen-fan i fall att du undrar;-) Tack Ditte, grönt och vitt är oslagbara färger, även om fotbollslaget inte precis rosar marknaden om man säger så;-)

Svar: Jag har ju bilderna sorterade på månader och platser och skriver rubriker till. Lägger in foton i princip varje dag och sorterar ut också. Behöver ju inte bevara alla foton. Och visst är bloggen en dagbok, den också. Jag visst ju att vi pendlat mycket till Spanien men hade nog förträngt att det varit så mycket...Det blev ett bra år, men lite klent på resefronten då Spanien varit ett huvudsakligt mål. Men jag siktar och hoppas på lite längre resor inför nästa år.
Max är en klar favorit och jag kan tnka mig att ni skulle kunna ha glädje av varandra. Lillebror William kommer starkt och är roligt trots sina två år.
Hammarby? Jag borde också vara det med mitt boende. Men inte direkt. Min pappa tränade på sin tid Hammarby och Djurgårdens fotbollslag i styrketräning i slutet av 70- talet och början av 80-talet och då var jag med ibland och tittade på.
Men eftersom jag växte upp i Solna var det mest AIK då som gällde. Och idag har jag inget lag i Sverige som jag direkt håller på. Men jag gillar i princip fotboll och ser gärna när Zlatan spelar eller Madrid(båda lagen) och Barca. Fotboll över lag är roligt att se.
Nej Hammarby är ju inte i toppform direkt, de får nog börja träna mer..
Är glad åt att jag kunde glädja dig med Bajens färger från den spanska fiestan.
Ditte

Torrebloggen

Ja du har verkligen haft ett händelserikt år. Härliga bilder.
Jag är så himla glad över att vi har träffats och lärt känna varandra,
trevligt har vi ju också när vi ses!
Håller faktiskt själv på just nu med en liten återblick/årskrönika, får se hur det går.
Kram!

Svar: Mycket har hänt under året och det är så som jag tycker om att ha det. Jag är också glad över vår vänskap och visst har vi trevligt när vi ses. Många skratt har det blivit och fler blir det under nästa år. Lycka till med din årsberättelse. Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Så fint du har lagt upp året som gott, jag minns varenda grej som du gjort.

Nu vill jag önska dig.

*** ETT GOTT NYTT ÅR 2016 ***

TACK FÖR ATT DU FINNS OCH KRAM ❤

Svar: Tack! Jag förstår att du känner igen året med mig och det är så trevligt att du varit med mig. Ibland har jag nästan kommit på mig själv att prata med dig...Jag har haft stor glädje av dina inlägg under året med roligheter, funderingar, vackra bilder, underfundigheter och promenader i vår huvudstad och jag kommer att fortsätta följa med dig.
Jag är så glad för att du finns.
Stor kram och jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.
Ditte

Tove Olberg

Vilket härligt år du återblickar! Vilka tårtor till de goe "gutta" du har!
Att jag själv ingår är jag glad över, en riktig bonus i möten och vänskap!!
Tack för att du finns!
Vi ska träffas under 2016 också!
Stor kram!

Svar: Det har varit ett bra år och det har blivit fina möten. Jag är så glad över att du finns och visst ses vi under 2016. Stor kram!
Ditte

Susjos

Vilket härligt år du haft! Underbart med resor och få träffa alla dessa vänner och släktingar! Bra att man har bloggen som dagbok,ska också "gå igenom" min dagbok och se vad det fantastiska året 2015 har gett mig!

Svar: Att gå igenom bilder och blogginlägg ger en bra sammanfattning över året och sedan är det dags att blicka framåt. Vi har haft ett omväxlande och bra år med många "njutflykter" och trevligheter som jag är väldigt glad för. Och kanske kan det som inte blev av i år inträffa nästa år. Roligt att du också tänker gå igenom din "dagbok" och kanske får vi en sammanfattning. Vore väldigt revligt.
Ditte

TantGlad

Tack snälla , för din fina årskrönika full av positiva och härliga händelser att ta med sig i sin minnesbok.
Tack åxo för detta underbara "bloggår"
Ett riktigt varmt och Gott Nytt År till dig.

Varma och hjärtliga kramar

Svar: Jag vill gärna tacka dig för ett jättetrevligt bloggår med så många roliga, tänkvärda och positiva inlägg. Vackra bilder har bidragit till att göra upplevelsen ännu mer positiv. Jag vill också önska dig ett riktigt Gott Nytt År och tacka för i år.
Varma men vintriga kramar från mig.
Ditte

Bosse Lidén

Så mycket trevligt du varit med om under 2015. Jag hoppas du får ett lika bra 2016. Gott Nytt År önskar gräsänklingen Bosse

Svar: Det har varit ett bra år med många fina njutflykter och trevligheter. Vid en summering blir mycket väldigt påtagligt. Jag vill också önska dig ett bra år 2016 och önskar dig all lycka med dina nya projekt och jag hoppas kunna följa dem. Gott Nytt År önskar jag dig. Kram!
Ditte

Preciosa

Tack för den resumén. Roligt att se alla fina bilder.
God fortsättning!
Kram P ♥

Svar: Det har ju hänt en hel del under året och det har blivit en del pendlande till Spanien också. Ett bra år helt enkelt. Många foton har det blivit och många som rensats bort . Önskar dig ett gott slut på året . Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Ett härligt blicka tillbaka 2015 Ditte och visst är det skoj, men jag har svårt att komma i håg vad jag gjorde alla månader :( får se om jag kan komma på lite allafall :) härliga bilder :) o jag önskar dig ett gott slut & ett underbart 2016 stor kram

Svar: Det är roligt att titta tillbaka på vad som hänt och sammanfatta året . Jag kan ju alltid se i bloggen men att gå igenom mina foton går snabbare. Jag har sorterat dem på datorn efter månad och händelse och det förenklar. Jag önskar dig också ett gott slut och ett Gott Nytt År. Kram!
Ditte

Veiken

Vilket härligt år ni har haft! Det är livets guldkant och livets goda efterrätt!
Det gäller att leva livat medan man lever och så länge man orkar! Tummen upp för ditt inlägg och den energi det sände! Kramar

Svar: Vi har haft ett bra år och det är skönt att ta dagarna som de kommer, men visst har jag saknat en långresa.. Man kan inte hinna med allt. Och det kommer ett nytt år.Tänker också så att det är lika bra att passa på så länge man orkar.
Tack för positiv feedback! Och visst har vi väl energi inför 2016?
Kram!
Ditte

Anette

Vilket fantastiskt år du haft med massor av fina upplevelser. Önskar dig ett gott slut på 2015.

Svar: Det blev ett trevligt och varierat år men dock inga långresor . Men det kommer ett nytt år och vi får se vad det för med sig. Önskar dig också ett gott slut på 2015 och ett Gott Nytt År.
Ditte

Znogge

Vilket bra och omväxlande år på alla vis du och dina kära har haft. Jag tänker inte ge några storstilade löfte men jag vet i alla fall några saker som jag hoppas på så här i elfte timmen!

Kram

Svar: Inga löften hos mig heller men jag har också några förhoppningar...Får se hur de faller ut. Kram!
Ditte

moi

Vilket härligt sätt du har summerat året på!
Du har verkligen hunnit med massor av grejer.
Hoppas nästa år blir lika innehållsrikt och roligt.
Kram

Svar: Tack! Mycket har hänt under året och det blir ganska tydligt när jag går igenom årets foton. Jag passar också på att gallra rejält bland dem...Nyårslöften ger jag inga men visst har jag några förhoppningar...Och givetvis hoppas jag på ett bra år och för många ett bättre år kanske än vad 2015 varit.
Kram!
Ditte

Aaa

Härlig sammanfattning, och nu menar jag inte pga att jag var med. Tänk förresten att vi träffades hela TRE gånger under 2015! Ska fundera på min egen sammanfattning, det är hälsosamt med ett tillbakablick. Att se allt man har att vara tacksam över.

Svar: Tack! Och för mig var det så fina dagar och minnesvärda dagar hos dig, de betydde mycket för mig. Att vi sedan nästan av en slump träffades både i Stockholm och på Åland var ju en extra bonus.
Jag tycker att jag från 2015 har mycket att både vara tacksam och glad över .
Och nu kommer snart 2016 som vi kan göra till ett bra år det också.
Ditte

Gemsofmylife

Vilket härligt år du haft finaste !!!
Så kul att läsa sammanfattning då jag precis hittat hit !!
KRAM
Sanna

Svar: Tack! Ja, då vet du lite mer... Och jag är så glad att jag hittade dig här på sluttampen av 2015 och har haft stor glädje att hälsa på hos dig och det kommer jag att fortsätta med.
Kram!
Ditte

gittan

Härligt att se tillbaka och man inser att det går ganska fort. Inte länge sedan det var nyår förra gången. Tack för fina bilder och ett gott nytt år önskar jag dig och din fam. Stor kram.

Svar: Tack! Visst är det trevligt att se vad som hänt och ett år går så fort. Tror tiden går fortare ju äldre man blir. Gott Nytt År önskar jag dig och de dina.
Stor kram från mig.
Ditte

Anonym

Vilket härligt år du har haft! Så mycket fina upplevelser och minnen❤️ Tack för att du delar med dig❤️

Gott nytt år!

Kram❤️

Svar: Det blev ett omväxlande år med många trevligheter och "njutflykter" och vad trevligt att du varit med mig. Gott Nytt År!
Kram!
Ditte

Malin

Vilket härligt 2015 du haft med nära och kära, resor och upplevelser i olika former. Gott nytt år önskar dig ett fantastiskt 2016.

Svar: Året har varit bra och det blev en lagom blandning av det mesta. Jag önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År och hoppas vi kan ses på det nya året.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: