Skottland väntar.

    
Ett resmål som i många år funnits med på min lista är Skottland och nu är vi på väg. Äntligen! En resa som jag tänkt göra i säkert tjugo år, men att bara tänka räcker inte när det gäller resor. En måste liksom komma till handling också. Jag ser väldigt mycket fram emot resan som för min de ocksål blir en resa tillsammans med min pappas historia och erfarenheter.
Han kom som ung, 22 årig svensk militär till de skotska högländerna under andra världskriget och utbildades i Glenmoreområdet till fallskärmsjägare för vidare uppdrag i Norge, Storbritannien och Frankrike. Ett besök i dessa trakter känns otroligt viktigt för mig. Och nu blir det alltså av. 
Jag vet inte alls hur internetuppkopplingen kommer att vara, men datorn är med och jag brukar vara bra på att nosa upp wifizoner och hoppas på att den talangen håller i sig. 
Vi hörs från Skottland.
 
Bilder från Skottland lånade från internet och Google.
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Missade ditt samtal i går, det var så sent när jag såg det.
Ha en fantastisk resa!! Kram P ♥♥

Svar: Tack! Vi ser verkligen fram emot denna resa och roligt att ha Lena som guide. Vi hörs! Kram! ❤️
Ditte

Ann-Kristin

Önskar Er en trevlig resa. Hoppas att få se dina egna bilder därifrån framöver.
Kram till er båda/A-K

Svar: Tack! Jadå bilder och rapporter kommer. Jag är väldigt förväntansfull för i Skottland har jag inte varit tidigare. Kram från oss.
Ditte

FREEDOMtravel

Åh vad roligt! Skottland har jag bara gjort ett kort arbetsrelaterat besök i (Glasgow). Ser fram emot rapporter! WiFi ska du nog hitta. Det brukar ju finnas på restauranger, caféer och hotell osv, och Skottland borde väl inte vara helt efter?

Svar: Vi ser jättemycket fram emot att se lite av. Skottland och detta blir en rundresa med avslutning i Edinburgh och Tattoo. Och internet ska jag nog nosa upp. Rapporter kommer!
Ditte

Ama de casa

Ha en riktig toppenresa! Har bara varit i Skottland en gång och då bara i fem dagar (prioriterade Islay-Whisky ;-) ) så jag ser fram emot att se mer av detta fantastiska land här hos dig :-)

Svar: Tack! Vi hoppas både på natur och whiskeyupplevelser. Och visst delar jag med mig av Skottland. Extra roligt är det att "Lena i Wales" är guide på resan. Krya på dig! Kram!
Ditte

A-C

Ha en underbar resa! Ser fram emot fina bilder. Kram

Svar: Tack! Det kommer att bli jättebra och rapporter kommer! Kram från oss båda.
Ditte

Ami

Önskar er en jättetrevlig resa!
Njut och ha det så bra.
Kram!

Svar: Tack ! Vi ser verkligen fram emot resan och vet att det blir händelserikt dock kanske inte så mycket sol. Men det överlever vi. Kram!
Ditte

Veiken

Jag ryser när jag läser detta! Dels vet jag vilket fantastiskt land det och och så otroligt vackert dessutom. Du får ju en extra knorr i och med att du går i din pappas fotspår! Jag följer dig i tankarna HELA tiden! Kramar

Svar: Du skall ha stort tack för att du med din resa förra året inspirerade mig till att komma iväg till Skottland. En resa dit har ju funnits i mina tankar sedan före 2000 talet och då med pappa . Men den resan blev aldrig av, tyvärr. Idag blir den av. Tack än en gång till dig. Kram!
Ditte

Comsi ComsaSå vackert där är, du kommer nog att få en fantastisk upplevelse.
Skall bli spännande att se bilder. Extra kul att det är Lena i Wales som guidar... :-)

Stor kram och en härlig resa ♥

Svar: Tack! En lång och intensiv dag är slut och vi har rest från östra sidan av Skottland till den västra. Ett fantastiskt landskap med underbara gröna färger, mysiga byar och nu i natt bor vi vid havet. Och vi har t.o.m. havsutsikt från rummet. Det har börjat väldigt bra. Toppen med Lena som guide. Kunde inte varit bättre. Kram!
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Önskar er en härlig resa! Ser fram emot bilderna! Kram.

Svar: Tack! Första dagen är slut och den har varit lååång och intensiv men så vackert det är här och väldigt grönt. Men å andra sidan regnar det mycket här.
Hoppas på lite soliga dagar, eller delar av dagar...
Kram!
Ditte

moi

Åh vad härligt att du nu kommer iväg! Hoppas besöket i Glenmoreområdet blir givande. Och att ha Lena som guide bådar gott!
Ha det jättebra! Kram!

Svar: En lång dag är slut och den har varit jättebra, men mycket att ta in. Lena är en fantastisk guide och vi kommer att få veta, se och lära oss jätttemycket. Bättre kan en nog knappast ha det på en liknande resa, om en u reser i grupp vilket vi gör. Kram och natti!
Ditte

Decdia

Men vad skoj!!
Vi har också snackat om en roadtripp i UK, de verkar ha så mysiga byar där och vackra vyer. Plus en massa slott och djur. ;)
Det "tråkiga" är att det verkar vara så himla dyrt att bo där, även om det är in the middle of nowhere. Och fyra stjärnor i UK är inte som i resten av världen, inte vad vi har sett iaf.

Svar: God kväll! Ja, en resa i UK är nog väldigt trevligt. Jag har varit en del i England men inte tidigare i Skottland och nu hoppas jag få sen en hel del. Fylld av intryck redan och vi kom ju hit idag. Väldigt vackert är det och verkligen grönt.
Vad gäller hotell så vet jag att London hotellen inte är så värst om man inte tar ett med 4*. Men det munns massor av fina och mysiga B&B runt hela UK och många gånger är det ett bra alternativ.
Ja, priserna är höga men pundet är också nu dyrt för oss svenskar. Ett pund är ca 13-14 sek.
Ditte

Agneta Lindström

Vi önskar er en fantastisk resa o ser fram emot fina bilder.
Kram från Agneta o Bengt

Svar: Tack! Vi är nu i Oban i västra Skottland, kom dit sent i kväll. Och det känns spännande att vara här. Bilder kommer!Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Oh, va´ kul! Vi kom till Oban från Isle of Mull en regnig, kylig oktoberkväll
och fick det sista lediga rummet på ett gammalt hotell. Fick en god middag
och en skön säng iaf! Men det var längesen; ska titta i mina kalendrar och
ta reda på, när det var. Jag hörs igen.
Vår bilresa i Skottland var verkligen en upplevelse.

Svar: Vad roligt att du varit här. Vore roligt att få hära om när det var. Timmen är sen, snart tidig morgon. Vi kom sent i kväll till Oban och bor på ett gammalt men väldigt charmigt hotell. Havsutsikt från rummet! Helt perfekt!
Jag förstår att er bilresa i Skottland var minnesvärd och jag kommer säkert tillbaka hit. Nu har vi bara gjort dag ett och jag är så faschinerad över det vackra landskapet.
Buss från Edinburgh och hit och ev vacker väg var det verkligen. Väldigt grönt också!
Ditte

Marja

Trevlig resa! Ser fram emot dina reseskildringar! ☺
Kram!

Svar: Tack! God morgon! Vackert är det här och det kommer att bli en jättefin resa. Snart en tidig frukost och sedan promenad i Oban innan vi far vidare. Tänker på dig!
Kram!
Ditte

Malin

Vad jag blir avis på er nu. Skottland har länge varit ett resemål jag velat åka till med. Hoppas ni får en fantastisk resa.

Svar: Tack! VI är här på andra dagen och har hunnit uppleva och sett så mycket. Skottland kan jag verkligen rekommendera. Denna gång är vår första i Skottland så vi har flugit till Edinburgh och där anslutit till en gruppresa med buss och det känns bra.
Ditte

Tove Olberg

Detta är fantastisk!
Följer dig!
Stor kram

Svar: Vad roligt att du är med! Det är jag glad för. Stor kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag hoppas att det blir så bra som du drömt om i tjugo år. Skottland och Irland har jag längtat efter att få åka till i mer än tjugo år. Ska bli spännande att se och läsa. Kram Bosse

Svar: Jag är jättenöjd! Verkligen och en del bitar har fallit på plats vad gäller pappa och hans äventyr i Skottland . Nu har jag en del att ordna med hemma och det känns bra och intressant. Kram!
Ditte

Timeoftiger

De sista bilderna är alldeles fantastiska. Du skulle ha gjort tavlor av dem.

Svar: Tack!
Ditte

Annika Andersson Kungsbacka

Hej Ditte! Sitter med våra söner och berättar om resan till Skottland. Tack för din fina rese-
skildring. Nu kan man gå in och kolla om resan och visa för alla vänner.
Ha det bra!
Annika och Bengt-Åke i Kungsbacka

Svar: Hej! Tack för fina ord och trevligt sällskap! Ja, en del dokumentation från resan blev det. Vet att Lena också har skrivit några inlägg så ni kan nog få lite glimtar även från henne.
Resan är ju beskrivenutifrån min vinkel, men vi har ju sett och upplevt i stort sett samma saker. Och nu kan ju andra också följa med...Ha det gott och kanske ses vi på en annan resa.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: