Rikard Wolff; På parkett i Vitabergsparken

    
 Vitabergsparken igen! En vacker lördagkväll med skön sensommarvärme lockade mängder av besökare för att se och lyssna på Rikard Wolff.
En lär av misstagen och efter förra besöket i veckan, då jag kom sent för att lyssna på Nisse Landgren och fick en plats på kullen, bland träden, så var vi nu på plats i god tid. Redan 17.20 var vi på plats.
Visserligen var de fem första bänkraderna då redan upptagna, men en bra plats på sjätte bänk blev perfekt.
Picknick var medförd och det var trevligt att ha något att pyssla med i väntan på att klockan skulle bli 19 och Rikard Wolff med musiker skulle äntra scenen.
Folk strömmade in hela tiden och bänkraderna fylldes på snabbt. Jag räknade bänkraderna och kom fram till att det minst fanns ett 25 tal och på varje så rymdes minst 100 personer. En del mer rutinerade besökare hade egna stolar med och slog sig ner lite här och var och de som kom sent fick nöja sig med en ståplats långt uppe på kullen och med delad sikt. (Träd, buskar och människor i vägen.)
 
Kycklingspett, pastasallad med parmaskinka och grönsaker och fransk potatissallad smakade utmärkt.
Baguette och en bit välmogen brie passade bra till.
 
Fullsatt på bänkarna när det är en timme kvar till start.
 
Men några kom nog så sent och tryckte sig ner mellan andra och strumtade
i att det medförde olägenheter. Nu menar jag inte att en ska ha gott om plats,
men det är trevligt att kunna röra armarna i varje fall.
 
Och mitt i publikhavet så skymtars en f.d. partiledare och vice statsminister.
 Visst är det Mona Sahlin, god vän till Rikard Wolff, som kommer och snabbt slår sig ner på första parkett.
(Därav ett suddigt foto, att hon snabbt slår sig ner alltså...)
 
 Rikard Wolff gör entré, prick klockan 189. Stort jubel utbryter!
 
Vi ser  och hör bra från vår sjätte bänk
 
Kvällens repertoar är varierad och består dels av Karl Gerhards musik och texter som lika aktuella idag som 1940. Rikard Wolff sjunger och tolkar också sina franska favoriter: Edith Piaf, Barbara och Jaques Brel (född i Belgien men levde och dog i Frankrike) Just för sin tolkning av dessa och för att levandegöra den franska visan/sången i Sverige blev Rikard Wolff 2013 riddare av "Franska Hederslegionen".  
"Det franska har alltid varit något härligt och romantiskt".....
Vi lyssnar, njuter och sjunger med. Glädjen är stor.
"Pratet" mellan sångerna har ett klart budskap; Stå upp för kärlek och medmänsklighet.
 
 
En fantastiskt bra orkester accompanjeraroch tillför mycket känsla.
 
Konserten börjar närma sig slutet och visst väntar alla på att Rikard ska sjunga "Det sitter en pojken på månen". Och det gör han. Dessutom tillsammans med Lisa Ekdahl som skrivit musiken. (text av Rikard Wolff)
 
Lisa Ekdahl, vän och kompositör av "Det sitter en pojke på månen".
 
Jättebra! Ett fantastiskt framträdande!
 
Vi lämnar Vitabergsparken, kvällen har lagt sig över Södermalm och vi är lyckliga över att ha fått ta del av en fin upplevelse som blev en riktig "njutflykt" .
Vi sätter oss på balkongen och tittar på fullmånen, som stundtals skuggas av moln, och lyssnar igen på "Det sitter en pojke på månen". Visst gör det?
 
 
 
 
 
 
moi

Han har en spännande röst och de texter han framför är alltid tänkvärda!
Tack för att jag fick följa med!
Kram

Svar: Trevligt att du gick med. Jag gillar både hans röst och texter, väldigt tänkvärda. DEt vlev en jättebra kväll och vi både såg och hörde bra. Kram!
Ditte

Anette

Det låter som en helt fantastisk kväll.

Svar: Det var det! Och vilken artist Rikard Wolff är, så allsidig.
Ditte

Znogge

Vilken perfekt kväll! Bra såg ni och god mat hade ni med er :-) Då kan man knappt inte begära mer ;-)

Trevlig söndagskväll!

Svar: Det var verkligen lyckat! På alla sätt! Och vilken artist Rikard Wolff är! Texterna är alltid klockrena och en får lite att fundera på. Trevlig kväll!
Kram!
Ditte

Decdia

Det låter som om det var en fantastisk konsert!
Jag var tvungen att hämta hem lite låtar från Spotify med Woolf, speciellt sugen blev jag på vackra pojkar...

Svar: Det var en jättebra konsert och nu fick vi dessutom bra platser där vi såg och hörde perfekt. Jag gillar ju att se mimiken på artister/skådespelare när jag ser en föreställning så det var en bra idé att ha med picknick och vin och vara i god tid. Jag gillar både Rikard Wolffs röst och texterna har alltid ett budskap." Vackra pojkar" gillar jag också...
Ditte

Ama de casa

Han verkar ha lite dålig koll på tiden som dök upp "prick klockan 189"... ;-) Lät som en fantastisk kväll! Mest impad är jag nog över den proffsiga picknicken :-)

Svar: Nej, det var jag som raskt ändrade klockan. Tyckte det kunde behövas ny tid. (Har ändrat i texten. Tack för påminnelsen.Det var en fantastisk kväll och Stockholm har så mycket att erbjuda och dessutom var detta helt gratis eftersom det är i Parkteaterns regi. Och ny chef för Parkteatern är Sissela Kyle och det bådar gott inför nästa år. Picknicken var god och trevligt att ha något att pyssla med, förutom att se på folk, innan föreställningen började.
Rikard Wolff var så bra....Texterna gillar jag verkligen och hans röst likaså. Praktiskt också att det tar oss 15 minuter att gå till Vitan.
Ditte

Sanna | Beauty & Design

För mig är ju Rikard Wolff Scar i Lejonkungen. Det är nog det enda jag vet om honom om en bortser från någon tveksam medverkan i Melodifestivalen och att han figurerat en del i skvallerblaskorna. För mig är han alltid den elake i Lejonkungen som sagt ;)

Sedan en liten hemlis, han raggade faktiskt på Roberto för några år sedan när han var i Göteborg... ;)

Svar: Jodå, Rikard Wolf pratade själv om den välkända repliken i Lejonkungen; "Jag dödade Mofasa". Jag minns honom också därifrån. Men jag gillar hans texter och hans framförande av dem. Men jag är ju gammal...Och att han raggade på Roberto det kan jag tänka mig.
En härlig kväll hade vi .
Ditte

Ghugge

Tänk om man varit där..gillar båda två! Vilken härlig kväll trots lite väntan och trängsel.. Att bo i centrala Stockholm har många fördelar förstår jag men vi har haft en strålande solig och skön dag här ute på vischan också! Kram!

Svar: Att bo på "vischan" har helt klart sina fördelar. Och många sådana. Men vi försöker se och uppleva det i kulturväg som Stockholm bjuder oss på. Det var en härlig kväll och ett jättefint uppträdande av Rikard Wolff och där lisa Ekdahl blev en bonus.
Kram!
Ditte

Marja

Så underbart det måste ha varit! Jag hade njutit i fulla drag av den konserten. Det var länge sedan man hörde något från Lisa Ekdahl... funderade härom dagen vart hon tagit vägen.
Fina bilder! Kram! :)

Svar: Tack! Lisa Ekdahl bor mycket i Frankrike och skriver musik till många av våra främsta artister. Men hon vill vara i skymundan. Jag visste inte att hon skrivit musiken till "Pojken på månen" men nu vet jag. Dt var en fantastisk kväll och på många sätt.
Kram!
Ditte

Veiken

Det är fantastiskt med kvällar i Sverige där man kan ta med picknick och njuta av maten utan att frysa.
Oh, nu slängde du mig tillbaka i tiden. Min pappa "släpade" med mig på alla teatrar, operetter och revyer som kom till den här stan. Jag är nog den enda unge som har sett alla Karl Gerhards revyer från mitten av 50-talet och till och med 1963. Inte alltid helt barntillåtna på den tiden! TACK Ditte! Kramar

Svar: Visst är det! Och så trevligt att få höra att det finns före som blivit medsläpade på Karl Gerhards revyer. Ännu fler gemensamma nämnare. Jag blev också "medsläpad" från det vi flyttade till Stockholm 1959 och så även till Berns frö att se Maröene Dietrich 1963. Då visste jag inte att uppskatta detta, emn idag. Likadant med Karl Gerhard och vilka texter...Levande och aktuella än idag. Tack för att vi delar även detta. 'Stor kram!
Ditte

TantGlad

Fantastisk magisk slutbild. Helt underbar och passande till den fina låten. Njuter.
Trevlig å mysig utflykt har du haft. Det förstår jag. En riktig njutflykt med en massa gott. Mmm.
Men....tränga ner sig bland andra människor. Njäee....Det låter trångt. Man vill väl kunna röra på armen. Det blir ju bara obekvämt. Nä hua hua.

Men summan av kardemumman vad jag förstår ÄR att du har haft det trevligt och mysigt. En fin dag. Det låter härligt.
Fina bilder och en STOR VARM kram till dig

Svar: Vi hade en härlig kväll och hade dessa damer försökt knö sig ner hos oss hade jag sagt ifrån på skarpen. Men där de tryckte sig ner försökte folk säga ifrån.Märkligt att det är damer i 70 års åldern som gör så här. Inte alls aktuellt med karlar som gör så...Rikard Wolff är en favorit och jag njuter av både hans röst och texterna.
Stor, varm kram till dig också!
Ditte

Ami

Vilken trevlig kväll ni fick!
Och Rikard Wolffs härliga stämma är jag väldigt förtjust i :)
Kram

Svar: En fantastisk kväll! Och Rikard Wolff är en klar favorit hos mig. Kram!
Ditte

Malin

Vilken trevlig kväll. Var där för några år sedan med fritids en sommar och tittade på någon föreställning, väldigt trevligt och uppkattat! Tack för tipset och påminnelsen så jag kan åka dit på egen hand

Svar: Det är trevligt att ta sig till någon av parkerna i stan där Parkteatern har föreställningar och fint att bli underhållen, äta picknick och njuta av de fina sensommarkvällarna.
Ditte

Comsi Comsa


Hade velat varit där och hört Richard Wolf och ätit de där grillspetten. :-)

Kram ♥

Svar: Vad trevligt det hade varit om du var med oss. Nästa gång kanske?Och både grillspetten och Rikard Wolff var jättebra, men jag tror det väger över för mr Wolff.
Ditte

Inteliteavis:)

alltså OMG!!! Jag vill också se Rikard Wolff live!!!!!!!!!!!! <3 HUR bra är inte han?! För att inte tala om hans personlighet... han verkar vara så HIMLA GULLIG!!!!!!!!!!!!!!! <333 Träffade ni honom? :) ISF, var han trevlig? Vad pratade han om i mellan sångerna? :)
Han bara måste komma dit jag booooooooooor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3333

Svar: Det var en jättebra konsert och dessutom helt gratis. Jag gillar verkligen Rikard Wolff och ser honom även på teater här i stan. Träffade honom gjorde vi inte, men vi satt så bra att vi såg och hörde allt. Mellan låtarna pratade han om sitt liv, musiken och sina tankar. Och han tar kraftigt avstånd från allt vad främlingsfientlighet och våld heter.
Ditte

Inteliteavis:)

Det låter bra det ☺ han verkar SÅÅÅ snäll o trevlig o rar o gullig o fin på alla sätt!!! O så är han sjukt rolig när han härmar den där skådisen som han gjorde en föreställning med i vintras! Det låter askul! 😂 såg du honom i stjärnorna på slottet? :)

Svar: Jadå, jag såg honom där. Väldigt bra!
Ditte

imthebest

Jag fattar inte hur folk kan skriva en massa skit om rikard wolff på "flashback forum" alltså det dom skriver är så vidrigt att han skulle kunna polisanmäla SANTLIGA i dessa inlägg.... fyfan!!! Han förtjänar INGET hat!!!!!!!!!!!!! Han förtjänar en STOOOOOOR kram!!!
HALLÅ :D vem hänger på o rösta på att de tar med Rikard Wolff i "så mkt bättre" Nästa år? :D

Jag är inte kär i rikard wolff, men fyfan jag ÄLSKAR honom!!!!!!!!!!!!!!!!! <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: