Nygammalt

    
 Det vackra vädret håller i sig och jag drar mig så småningom ut på stan, men stannar på Söder.
När jag passerade Ringens köpcentrum kom jag på att håret skulle behöva klippas och det här med att betälla tid och vänta en månad är inte något för mig. (Brukar ordna håret i Spanien, mennu var det ett tag sedan jag var där och det dröjer några veckor tills vi åker) Klev in på "drop in" klippning och blev av med lite hår. Så nu ser jag igen.
Jag frotsatte promenera längs Ringvägen, Södermalms längsta gata med sina tre kilometer (Går från Skinnarviksbergen på västra Södermalm, via Skanstull och till Vita Bergen på östra Södermalm.)
Det var lungröntgen, "drop in" på Rosenlunds sjukhus som blev dagens andra aktivitet.
Snart avklarad och gick vidare för lite ärenden. När jag passerade Skånegläntan och glassbaren "La Venezia" föll jag för glassfrestelsen.
Trots att namnet klingar italienskt så var det spanjorer som nu ägde den. (Jag föreslog namnbyte till något mer spanskklingande, men varunamnet är etablerat så det kommer nog att kvarstå.)
Med en glassbägare i handen slog jag mig ner i en av de få lediga solstolarna i Skånegläntan.
 
 
Skånegläntans park, kallas också Rosenlundsparken, erbjuder både solstolar, lekpark, plaskdamm
 gröna ytor, liksom öppen förskola och organiserad parklek. Här finns något för alla.
 
Efter glasspausen styrde fötterna mig mot gardinjakt. Vad gäller utbudet av butiker så är det ingen bristvara. Tvärtom! Men vad skulle jag välja, det var klurigare. Ett par butiker fick besök ett par gånger och jag kunde inte bestämma mig. I varje fall var det svårt. Men lite färg till de vita väggarna kunde det få bli. Och gardiner är lite av en förbrukningsvara för då och då vill jag byta. Efter moget övervägande fick ett par gardiner från "Hemtex" följa med hem och med tanke på att det var 25% rabatt på alla varor i butiken om en var medlem, vilket jag genast blev, så var gardinerna i påse.
Även en passande kudde och en vas hamnade i samma påse.
 
Gardinerna på plats. Tyvärr var de väl långa och jag fick börja med att nåla upp dem
för att på sikt för hand fålla upp dem. På lång sikt... 
 
Inköpet av den runda vasen var mer på impuls och inte alls för att jag behövde någon. Vasförrådet är stort, men en rund vas finns inte. Jag har länge tittat på en liknande rund vas som butiken Svenskt Tenn har  som heter "Dagg". Men den spelar i en annan division vad gäller kostnaden,  2800 kr. Väl dyrt för en vas, även om den är designad...
 
Mitt nyförvärv i vasväg fick givetvis invigas med rosor som kunde matcha gardinerna.
 
Dagens nya blev inköp av gardiner, kudde och vas plus besök i för mig nya butiker. Att sitta i Skånegläntan hade jag inte heller gjort  och glassen köptes i en glassbutik jag inte tidigare besökt. Det blev alltså sex nya saker för mig.
Dagens "gamla" bestod i att jag var kvar i mina söderkvarter, handlade på Hemtex och köpte rosorna i "den vanliga" butiken. (Jodå, mer gammalt finns också...)
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Men så fint det blev...Sy upp dom är trist, brukar dröja :-) Glassen var god väl?
Här kan det bli glass i dag också om nån vill gå med men då inte på samma ställe som sist :-) 30.5 gr just nu...
Kram P ♥

Svar: Ja, det blev bra och överkomligt i pris. Trevligt att variera sig. God glass var det och mysigt att sitta i Skånegläntan och se på folk. Hoppas du får din glass och att dte nu blir på ett bättre ställe än senast. Varmt har ni....Här är det alldeles lagom och en perfekt kväll för Rikard Wolff i Vitan och med picknick.Kram! Bosse hälsar!
Ditte

Comsi Comsa


Så snyggt det blev med det vita till gardinerna.... Visst är det roligt att köpa nytt till hemmet, små saker kan göra mycket. Rund vas har jag en liten, är det någon modegrej för nu ser jag många som visar bilder på runda vaser?
En annan sak, jag har fortfarande inte köpt min glass.....

Kram ♥

Svar: Kanske dags för glass snart...Min vargod och mysigt att sitta där i Skånegläntan och se sig omkring. Mycket som händer där...Gardinerna blev bra och ombyte förnöjer. Vad gäller runda vaser har Svenskt Tenn haft sin länge, men det priset vill jag inte betala för en vas så den från Hemtex fick duga.
Jag ska också leta efter ett par små runda. Visst kan det vara så att det nu är "inne" med runda vaser.
Nu väntar Vitan och Rikard Wolff! Picknicken är packad!
Kram!
Ditte

Geddfish

MEN, så fina gardiner du köpt till köket!
Sneglar lite till vänster om datorn här och ser samma mönster på min sovrumsgardinkappa. Också köpt på Hemtex till 25 % rabatt, men jag har varit klubbmedlem 3 år nu, och det har jag haft nytta av flera ggr. Hemtex är bra.
Bra med olika vaser, din nya är snygg.
Kram ♥

Svar: Jag är nöjd med gardinerna och förstår att du är nöjd med din gardinkappa. Vasen var också från Hemtex och perfekt och särskilt nu med 25% rabatt så medlem blev jag ju genast.
Dessutom hade jag ingen rund vas...
Kram och trevlig kväll.
Ditte

moi

"Det är de små, små detaljerna som gör det" har någon sagt.
Att byta till så fina gardiner, smycka med blommor och kudde gör utrymmet som nytt igen!
Fem fina nya!
Kram

Svar: Så känns det! Och lite färg piggar upp. Och fem nya var helt ok och inte alls besvärligt...
Kram!
Ditte

TantGlad

Skånegläntans park lät som en jättefin park att vistas i om man bor i en storstad. Det blir mysigt med lite naturkänsla. En fin bild visar du.

Gardiner är sååååå kul. Jag har lite Pippi på gardiner, klänningar, jackor å väskor hihi.......Justja, skor har jag åxo Pippi på.
Men åter till gardiner . Vilka fina du har hittat. Hemtex har mycket fint.
Men oj vilken dyr vas. Men den var himla fin.

Sprungit halva dagen på vårt köpcentra i dag. Rätt trött i bena nu. Så nu blir det lite gott att stoppa in i munnen och lite slö tv-tittande resten av kvällen.
Tack Ditte för fina bilder och mysigt inlägg.

Lördagskram från mig

Svar: Vad gäller vasen, så är min från Hemtex betydlig tbilligare än den från Svenskt Tenn. Den dyra vasen har jag inte köpt, trots att den är vacker. Skånegläntan är jättefin och den passar alla aldrar, en fin oas i storstan den också. Jodå, jag gillar skor och väskor också...Hemtex är bra och kostnadslägeet gör ju att det blir enkelt att variera sig. Jag ska iväg nu i den fina förkvällen och ta plats i Vitabergsparken för att se Rikard Wolff och picknick medtages.
Trevlig kväll önskar jag.
Kram!
Ditte

Znogge

Men inte ska du fålla dina nya och snygga gardiner! Hemtex har band som man pressar med strykjärn. Det går på två röda och blir mycket bra. Det gjorde jag med vardagsrummets alla längder som också kom från Hemtex!

Kram

Svar: Tack för bra tips! Mycket behövligt för jag har tummen mitt i handen och har aldrig fållat gardiner. Ja, inget annat heller ..kram!
Ditte

Timeoftiger

Så härligt att sommaren fortsätten än (fast jag är inlåst inomhus) och att du fått till en bra shopping! Såklart ska man ha en rund vas!

Svar: Jodå här fortsätter sommaren och nu är jag just hemkommmen från en konsert med Rikard Wolff. Så bra. En verklig "njutflykt"! En vacker sommarkväll , Vitabergsparken (10 minuter från oss) picknick och helt gratis. Är sugen på att gå även i morgon. Jodå bra shopping blev det och jag gillar den runda budgetvarianten av rund vas. Men visst hägrar den från Svenskt Tenn...
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Nu sitter ni väl som bäst och lyssnar På Rickard W. Hoppas han är njutbar, men det tror jag med all säkerhet.
Ett litet tips. Låt gardinerna hänga kvar. Köp uppfållningsband. Ta fram strykbrädan efter att ha flyttat på bordet, lägg i bandet i fållen och stryk fast bandet. Lätt som en plätt. Så har jag gjort några ggr.
Jag åker ner den 28/9.
Kramar till er båda/A-K

Svar: Tack för bra tips! Jag har ju tummen mitt i handen och har aldrig hitintills lagt upp något. Ska införskaffa dessa band så ska det nog kunna ordna sig Och jag har ju "tekniska kontoret"= Bosse till hjälp. Rikard Wolff var fantastisk! Så läckert att höra och se honom. Vi fick parkettplatser, på sjätte bänk...Kram!
Ditte

Ann-Kristin

PS snygga gardiner pch söt vas DS

Svar: Tack! Och just en rund vas saknades!Kram!
Ditte

Gittan

Så fina gardiner du har köpt, passar jättebra till det vita. Kul att göra nya saker och glass är ju alltid gott. Ha en skön kväll. Kram.

Svar: Gardinerna blev bra! Och visst är det roligt att prova lite nytt och det gamla har en ju kvar. Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Roligt med bilder från välkända trakter! Både glassbutiken och de där solstolarna ligger precis intill platsen där mitt jobb låg förut, dvs Fatburen.

Svar: Kul att du känner dig hemma här och jag njöt av både glass och Skånegläntan.
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Jättefin vas och snygga gardiner! Visst är det roligt att förnya sig själv och hemmet ibland fastän det egentligen inte behövs för vid det här laget har man ju allt som behövs.
Roligt är det iaf! Trevlig kväll! Kram!

Svar: Visst finns allt redan men lite nytt känns trevligt och det piggar upp. Har just lyssnat på Rikard Wolff i Vitabergsparken helt nära oss och det var fantastiskt. Vilken artist! Kram!
Ditte

Marja

Snygga gardiner! Den där vasen ar jag också tittat på... men jag behöver inte en till vas... men den är ju snygg... :)
Kram! :)

Svar: Gardinerna blev bra och lite färg piggar upp. Någon ny vas var inte behövligt men jag föll för den runda formen. Har sett "originalet" hos Svenskt Tenn, men den spelar prismässigt i en annan division. Så den här budgetvarianten blev bra. Kram och trevlig söndag.
Ditte

Tove Olberg

Vilken bild från Skånegläntan - gläntan väl fångad i bilden! Drop-in på lungrtg - jag säger då det! är det bara att gå in för vem som helst eller finns någon form av "remiss" som berättigar?
Hur som ett fint erbjudande!
Rund vas har jag en och den är mycket vacker i mina ögon. Jag köpte den på Rondellen, en återbruks/second som drivs genom ett unikt samarbete kommunen och psykiatrin med människor med speciella behov av sysselsättning. Finns en dokumentär om det .. men minns inte titeln just nu.
Känner väl igen det där med att nåla upp gardinlängderna ...
Interiörbilderna är väldigt vackra - soffbilden tagen i en fin vinkel!
Nu väntar jag på Wolfiskt inlägg! :)
Stor kram!

Svar: Vaf gäller lungröntgen så var en remiss skickad, men en får då komma utan tidsbokning vilket är skönt och bekvämt. Jag tyckte verkligen om fprmen på den runda vasen och skall leta fler. Kan byta ut en del andra. Här har vi flera återbruksbutiker så jag skall förstås titta där först. Jag tycker dessa butiker är bra och driver en verksamhet som jag gärna stödjer. Förstår att du också tittar in där då och då. Vad gäller gardiner så blir det till att inhandla uppläggningsband. Får bli veckans projekt..
Inlägg om Wolff lommer om ett tag. Ett fantastiskt framträdande en vacker sensommarkväll.
Stor kram!
Ditte

Susan

Hola! Snygg vas och snygga gardiner! När vi bodde i vårt hus i Enskede hade vi en IKEA-soffa (praktiskt med små barn) och då brukade jag då och då byta möbelklädsel och ännu oftare gardiner och kuddfodral. Roligt att förnya sig! När vi flyttade till Åsöberget "investerade" vi i en dyrare soffa (ej från IKEA) och istället för vita väggar överallt bröt vi av med en vägg i vardagsrummet med en storblommig tapet från Engelska tapetmagasinet i Göteborg (kan tipsa om deras webbshop - där kan man "botanisera" runt länge). Köpte då också gardintyg i den stora tygaffären på St Paulsgatan (enfärgad möbelplysch) och lät sy upp gardiner som matchar perfekt och de hänger där fortfarande - 7 år senare. Känner att det är dags att förnya sig men man blir ju lite begränsad med tapeten. Lätt att det blir "oroligt".... Kanske dags att tapetsera om eller måla över med vitt? :)

Sällar mig till skaran som tipsar om uppfållningsbanden. Finns de inte på Hemtex finns de helt säkert i affären på St Paulsgatan eller hos Ohlssons tyger på Sveavägen eller i Sickla.

Kram//Susan

Svar: Jag var och botaniserade i tygaffären på St Paulsgatan och deras utbud är gigantiskt. Och det gick bra att få gardiner uppsydda, men nu ville jag ju genast byta. Helst skulle det var gjort dagen innan... Ska beställa där på St. Paulsgatan när jag tänkt till lite mer. LÅter bra att ha matchande gardiner och tapeter.
Givetvis ska jag in och botanisera på Engelska tapetmagasinet. Verkar riktigt spännande! Uppfålllningsband får det bli och Hemtex säljer dem också. Får bli veckans projekt.
Och du! Rikard Wolff var sååå bra!
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jättesnygga gardiner! Det finns ju såna där fållningsgrejer som man bara stryker på, har jag hört. Eller varför inte använda en grapadora (häftapparat)? :-)

Svar: Det blev ett bra "bryt" mot de vita väggarna och det får bli uppfållningsband som en stryker på. Jag är inte så flink med mina händer och inte vad gäller att sy. Men alternativt får jag tänka på en "grapadora". Bra tips det också.
Ditte

Ami

Så fina gardinerna blev! Och vasen är väldigt vacker.
Jag brukar alltid använda fållband när jag ska lägga upp gardiner eller kläder. Enkelt att bara stryka på och det fungerar jättebra :)
Kram

Svar: Ja, det blev bra med lite färg! Och den runda vasen gillade jag formen på och saknade just en rund. Fållband ska inköpas och användas. Blir veckans projekt!Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så fint det blev med gardinerna och vasen var ju så fin.
Ha det så bra!
Kram!

Svar: Roligt med lite nytt en rund vas har jag tittat på länge. Är så förtjust i formen. Men vasbrist lider jag inte av så en annan får väl lämnas bort. Ha det bra ni också och hoppas du blir bättre för var dag.
Kram från oss båda.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: