Inget tvivel

    
Om nu det finns de som tvivlat på mitt intresse för just området djur och natur så kan jag glatt meddela att det inte behövs.  Tvivlet alltså.  Jag är omgiven av båda och kan snarare konstatera att mitt intresse ökat under mina dagar här hos bloggvännen Annukka med familj i Vännfors, Västerbotten. (Tre mil utanför Umeå.)
 
Hästarna Fanny och Buster på grönbete alldeles utanför huset.
(Båda hästarna har varsin "flughuva" som täcker ögon och öron och gör att hästarna
 besväras mindre av flugor.)
 
Korna varvar mellan att vara ute och inne och kommer in för att bli mjölkade 
och då rör de sig fritt inne i ladugården. Efter mjölkningen går de ut igen.
 
När de känner att det är dags att bli mjölkade går de på eget bevåg till "mjölkroboten". 
Mjölken slangas sedan till en tank i kylrummet och hämtas upp av mjölkbilen varannan dag.
Skulle det hända att det går för lång tid innan en ko besöker mjölkroboten
sänds det ut en signal till en dator och kon får hjälp att ta sig till mjölkningen.
 
Delar av "bregottfabriken" ute på bete och ska så småningom in för mjölkning. 
Förflyttningarna mellan hagarna och ladugården sker på ett prydligt led utan trängsel i kön.
 
Att jag haft/har viss respekt för katter stämmer. Men när jag plötsligt fick en liten kattunge i famnen var jag beredd att låta den följa med hem. Helt ljuvlig var den. En kattunge bör inte tas från sin mamma innan den är 12 veckor så det blev ingen katt för min del. Och bor en i stan och reser mycket, så har en katt det betydligt bättre på landet där den kan knalla ut och in som den vill. 
 
Så mysigt att hålla den lilla kattungen.
 
Och den var helt ljuvlig.
 
Och naturen! Jag sitter i kvällssolen, njuter och myser
 
 
 
 
 
 
 
Geddfish

Vilken underbar plats du har hamnat på!!!
Och vilken ljuvlig kattunge, jag smälter.
Men, som du, jag kan inte ha katt här i lägenheten, utan pass om jag reser bort, osv, en katt bör kunna gå ut i det fria, tycker jag.
Morgonkram, Gerd

Svar: God morgon! "Landet" badar i sol och ännu en vacker dag mitt i naturen har anlänt. Visst är katteungen jättefin! Men det får stanna där. Såg just "bregottfabriken" på väg ut på bete och skall om ett också ge mig ut i solen.
Kram och trevlig onsdag!
Ditte

A-C

Åh, vilka härliga bilder på djur o natur. Förstår att du trivs. Intressant info om hur mjölkningen går till. Själv har jag respekt för hästar o kör. Men katter är ju mitt älsklingsdjur så den kattungen hade jag haft svårt att inte ta med mig. Kram//A-C

Svar: Tack! Ja, här är mycket att uppleva och det mesta är nytt för mig. Men vare sig korna eller hästarna är lösa. Kattungarna var helt ljuvliga men jag tycker det är bäst att de stannar på landet. Vad gäller kor så har jag stor respekt för dem. Norrlandskramar!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon ...åh va ljuvligt och såå söt katt visst vill man ha en men som du säger reser man är det svårt ...ljuvlig utsikt förstår att du trivs Ditte :) önskar dig en fin dag kramen

Svar: Här är jättefint och väldigt roligt att få vara med om allt som händer här uppe. Tur med vädret har vi också.
En ljuvlig dag idag också.
Kram!
Ditte

Decdia

Jag förstår dig, jag ääälskar också djur! Trots detta har jag inget husdjur, men det beror på att det inte fungerar med hund och Batman är allergisk mot katter...
Men jag drömmer om en egen liten bondgård med djur och odlingar, en gårdsbutik och kockmake som lagar goda grejer till kunderna.

Svar: En bondgård innebär mycket, mycket jobb . Här finns säkert 200 kor varav den största delen är mjölkkor, men sedan finns det kalvar, kor som har sinat på mjölk och andra. Och trots att det mesta är datoriserat så måste allt kollas väldigt noga. Men kanske en mindre gård med några djur och odlingar och där en drar in pengarna på gårdsbutiken och restaurangdelen. Tycker det låter perfekt.
Vad gäller husdjur ska jag inte ha några även om katten var söt.
Min ena dotter har en labrador och honom kan jag få låna.
Reser en också så mycket som vi gör. passar det inte med djur.
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh vad underbart :) Norrland är verkligen ett ställe jag skulle vilja besöka, det verkar så vackert :) jag har varit i Dalarna i och för sig, men hade velat åka högre upp! Njut av din tid däruppe! Kram

Svar: Jag är inte heller så berest i dessa trakter så det är verkligen roligt att jag fick en möjlighet att komma upp hit nu i sommar. Dalarna är jättefint det också! Och här ute på landet är set så tyst och det är det ju inte direkt i Stockholm.
Men det finns förstås för och nackdeöar med allt.
Jag gillar ju Stockholm väldigt mycket.
Kram!
Ditte

Ami

Åh, så härligt!
Jag blir alltid så kluven när jag ser såna fantastiska bilder. Jag vill så gärna bo på landet och ha lite djur omkring mig, samtidigt som jag också vill bo mitt i stan.....
Men landet är fridfullt och vackert!
Och den lilla kattungen var ju alldeles ljuvligt söt :)
Kram

Svar: Jag njuter till fullo här uppe. Men jag gillar också att bo mutt i stan och att ta del av båda är jättetrevligt. Men det blir mörkt här uppe under hösten och vintern....Och visst är kattungen söt......
Kram!
Ditte

Ama de casa

Så fiffigt kossorna sköter det hela själva nuförtiden. :-)

Jag älskar också djur och natur - och katter har allt en speciell plats i mitt hjärta :-)

Svar: Visst är det fiffigt! Och roligt att se hur det hela går till. Här är gott om djur och jättetrevligt med både vänner , djur och natur.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja men man tycker ju att alla "barn" är gulliga...även djurbarn :) Sen får det vara bra :-) Är inte kattvän...men kattungar är gulliga. Så fint där uppe. Och mygg har du väl sluppit?
Annars är ju sommaren jobbig i dom trakterna som du vet att jag vet :)
Har läst om mjölkning förut som går till så där. Helt fantastiskt fritt för vissa kor.
Kram P ♥

Svar: Inga mygg alls och perfekt väder, strålande sol och lite vind och +23. Nej, kattvän är jag inte, men kattungarna var så söta. Men det får stanna där.
Här uppe är verkligen fint nu under sommaren, men höst och vinter blir det bra mörkt.
Det har verkligen varit roligt att få se hur det nu går till med allt vad kor heter. Och det mesta snudd på allt är styrt via chip på korna och datorer.
Kram från ett väckert Västerbotten.
Ditte

Ann-Kristin

Jag håller behörigt avstånd från hästar och kor, men katter skulle jag kunna ha många som du redan har sett i form av prydnadssaker hos mig.
Numera har vi en jakthund och det skulle inte funka med en katt.
Han kommer farande när reklamen är för Bregott samt reklamen med kattungarna som har stickade kläder på sig och skäller som en galning på TV:n.
Kram/A-K

Svar: Nej, en katt skulle jag inte heller kunna ha. Men kattungarna var så söta. Verkligen!Och hund och katt kan vara knepigt....
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Djur är fina! Här i Albanien är det massor av djur överallt hela tiden: getter, får, hästar, åsnor, kor, hundar, katter, tuppar som gal... Djuren går överallt, ofta mitt på vägarna...

Svar: Tur då att de är omtyckta och inte villar bort sig . Och att köra långsamt är ju då ett måste. Här uppe i Västerbotten har jag på nära håll under ett par dagar fått ta del av både livet på en gård och vacker natur hos fina vänner. Verkligen en upplevelse.
Ditte

Ruth i Virginia

Kunde inte annat än skratta när du skrev om mjölkroboten. Det var precis
vad jag var, då jag gjorde "beredskapsarbete" under kriget hos en mjölkbonde.
Har skrivit om det tidigare.
Jag fick mjölka och fösa korna till hagen på morron och sen fösa hem dom
till kvällsmjölkningen. Mocka gödsel behövde jag inte göra. Jag var bara 15 år ju. :)

Kattungar är så himla goa och söta. Alla unga djur är söta, för den delen.
Men sen blir dom vuxna .....


Svar: Tänk så mycket du provat på och vilka erfarenheter och kunskaper du fått genom åren. Jag skrattade lite, och tänk att du varit mjölkrobot. Nu är det mesta i ladugården datoriserat. Inlägg kommer! Jätteroligt att få upplevt hur det fungerar idag. Och kattungarna var så söta....men de har det bäst på landet.
Ditte

moi

Visst är det härligt med djur och natur. Som barn vistades jag nåt sommarlov hos en morbror som var bonde. Minns hur skoj det var när man fick valla korna fram och åter. Tycker det låter lite läskigt med de där mjölkningsrobotarna.
Jag har ju själv haft katt och tycker fortfarande att det är ett utmärkt sällskap. En sambo som precis som alla två- och fyrbenta sådana behöver tid, omsorg och kärlek.
Kram

Svar: Djur och natur hör liksom ihop. Jag är ju delvis uppvuxen på landet med djur. Men har också väldig respekt för dem. Visst är katt ett bra sällskapsdjur, men jag har ju varit rädd för/haft respekt för katter sendan 55 år tillbaka i tiden då jag blev skrämd på ett tåg av en katt som hoppade ur sin bur och klöste mig.
Min man har också haft katt i alla år och är kattfantast. Men det var på landet där katterna gick ut och in.
Hundar har jag haft lättare att komma överens med och nu har min dotter en vacker labrador som jag är förtjust i. Nu var jag så glad över att jag höll i den gulliga kattungen och den var så söt.
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Ljuvliga bilder! Katten ska visst flytta till detta fina ställe ..
Mjaukram!

Svar: Tack! Ja, en katt blir det hos Annukka med familj. Och den kommmer att få det så bra.
Tusen tack för besöket hos dig! En upplevelse jag kommer att ha med mig för evigt.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Sista bilden är ljuvlig. Tur du har nära till en doktor. Vad är det som håller på att hända? Snart kommer Ditte att bli månskensbonde eller öppna kattpensionat. Spännande fortsättning i detta norrlandsäventyr.

Svar: Tack! Nej, månskensbonde blir jag inte och det blir inget kattpensionat heller. Du vet uttrycket "skomakare bliv vid din läst". Jag får stanna där jag är, men vandra vidare på andra sätt och det gör jag gärna. Kram!
Ditte

Carolina Thoor

Härligt inlägg. Så söta kattungar!

Svar: Tack! Visst var kattungarna fina...Men de blir ju större.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: