Helgnöje

    
 Veckans vykort kommer från ett fantastiskt "Garden Centre", trädgårdscenter, i staden Perth, några mil från Edinburgh.
Att  besöka ett "garden centre" är ett stort helgnöje för många familjer Storbritannien och de kan lätt tillbringa en för eller eftermiddag här. I Sverige har jag inte direkt sett motsvarande, men kanske kan "Plantagen" och "Blomsterlandet" ha vissa likheter med det Garden Centre som vi besökte, men i så mycket mindre skala.
Blommor, träd och växter fanns i mängder både inomhus och ute, möbler för trädgård och inomhus, köksattiraljer i massor, porslin, prydnadssaker, en bok och pappersavdelning, restaurang och cafeteria.
Säkert har jag missat en hel del av allt som fanns, men tiden för vårt besök tog slut och jag hann få med mig en glass i farten på vägen tillbaka till bussen.
Jag hade gärna kunnat gå här länge så jag förstår de som tar detta som en dagsutflykt. Men vi skulle vidare mot Queensferry, strax norr om Edinburgh, där hotell och middag väntade på oss.
 
 
 
 
 
 
Queensferry Hotel -
 
- med helt nyrenoverade rum där vår grupp var de första gästerna. Ett sant nöje att komma in här.
 
Och även utsikten är ett sant nöje att njuta av trots att den inte är nyrenoverad. Eller kanske just därför.
 
                                                                                          
Lena i Walesl

Jag har bott på Queensferry inatt och ska bo där en natt till!!
Trevligt skrivit om Garden Centre!

Svar: Tack ! Modernt är det förvisso och trevligt och kanske är internet nu piggare. Följer resan i tankarna.
Ditte

Decdia

Visst att blommor är fina, men en halvdag där lite då och då? Men där är kanske lite mer än blommor där?

Svar: Jodå, här finns mängder av bommor både ute och inne samt hushållssaker, böcker, inredningsdetaljer, möbler för ute och innebruk, restaurang, kafeteria m.m. Pch jag har i Sverige aldrig sett ett sådant utbud av växter, blommor, träd och buskar. Helt otroligt. Men svenskar kan ju tillbringa en halvdag eller mer på IKEA sp det är nog lite samma sak.
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder! (har läst ikapp)
Så spännande och intressant att få följa med på er resa.
Härligt att det är sommar och fint väder i Sthlm.
Sköt om er!
Kram!

Svar: Nu är det härlig sommar i Stockholm, helt ljuvligt. Inte ett moln...Resan var verkligen spännande och Lena som guide gjorde den om möjligt ännu bättre.
Ha det bra ni också.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilket fräscht och fint hotellrum. Att utsikten inte var nyrenoverad bokför jag verkligen på pluskontot!

Kram och fortsatt trevlig lördag!

Svar: Nej, det var perfekt med nyrenoverade rum, lite kontrast till de viktorianska hotellen, men de hade väldigt mycket charm och stämning. (Var också bra hotell...)Vad gälller utsikten så behövde den inte fräschas upp. Tacksam för att den fick vara som den var.
Trevlig lördagskväll och kram från en solig huvudstad.
Ditte

Ama de casa

Oooo... Fick ni äta glass på bussen? Och du måste ha en bra simultanförmåga som kunde göra det samtidigt som du hittade din plats med hjälp av den krångliga algoritmen... ;-)

Såg himla fint ut! Både blommor, hotell och utsikt :-)

Svar: Jodå, jag fick äta glass på bussen. Där såldes också öl och vatten som fick drickas på plats. Detta är inte Sverige och det var en toppenchaufför. Vad gäller att hitta platsen så var det bara klurigt på morgonen. SEdan var ju platserna markerade med någon av ens tillhörigheter så det gick smidigt efter stoppen. Men i princip har du alldeles rätt. Och bra simultanförmåga sägs jag ha....
Ditte

moi

Jag har nog aldrig varit första hyresgäst eller gäst nånstans men kan tänka mig att känslan är annorlunda än annars.
Garden center kan verkligen vara intressanta att besöka och fynda (nåja) i!
Kram

Svar: Det var ett spännande och roligt besök och så otroligt mycket vackra växter och blpmmor. Ja, här fanns allt! Här i stan kan folk tillbringa en heldag på IKEA som ett utflyktsmål, så jag förstår att det går att fördriva tiden på ett riktigt Garden Center. Nu blev det inga blommor att ta med....
Kram!
Ditte

Marja

På det där Garden Center hade jag kunnat vara en hel dag. Tänk så mycket att fotografera!
Kram! :)

Svar: Jag hann bara med en bråkdel....Men ett jättetrevligt besök var det. Kram!
Ditte

Comsi ComsaDet var ett fräscht hotellrum och att få vara som första gäst var väl inte helt fel, ler.....

Nattiskram ♥

Svar: Väldigt trevligt att vara första gästen efter renoveringen. Och utsikten var toppen och dessutom soligt väder. Men jag illar ju de där charmiga viktorianska hotellen också, med alla vinklar, gångar och vrår. Att det sedan är en utmaning att få till vatten i kranarna är en annan sak. Solig söndagskram!
Ditte

Eva`s blogg

Oj min kommentar försvann .....härligt rum o visst är det mysigt att komma till ett sådant ställe o med den utsikten så kan man bo hur som helst nästan :) önskar dig en fin söndag kram

Svar: lite ovant med ett så modernt rum, men det gick väldigt bra det också. Och utsikten var perfekt här också. Kram!
Ditte

Tove Olberg

Tack för vykortet; och den tavlan som finns över sängarna!
kram

Svar: "Vel bekomme", finaste Tove. Kram!
Ditte

Malin

Åå på ett sånt ställe hade jag också kunnat spendera bort en för- eller eftermiddag. Så vackert och inspirerande! Och vilken utsikt ni hade sen från hotellet.

Svar: Jag hade gärna stannat längre, men det är mycket som ska hinnas med, men jag hann i alla fall få en bra överblick. Och utsikten från hotellet var lika bra som allt annat. Och med sol!
Ditte

Ami

Ibland räcker inte tiden till, men det var ändå massor av vackert ni fick se!
Och vilken tjusigt hotell ni sen hamnade på :)
Kram

Svar: Vi hann uppleva och se väldigt mycket och behövde inte skynda på heller. REsan var ju väldigt väl planerad av Lena och det gjorde mycket. Hon är oerhört rutinerad. DEt sista hotellet var helt nyrenoverat och jättefint men de gamla viktorianska hotellen hade mer charm...
Nu fick vi prova både och.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Vilken känsla att få vara först i rummen. När det gäller vyn får den gärna vara gammal. Fint veckans vykort och en text som talar till bilderna. Kram Bosse

Svar: Veckans vykort blir ju ibland en sammanfattning och gällde Skottland kändes det helt ok. Håller helt med dig om att vyerna gärna kan få vara gamla.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: