Glassbonden

    
 En kvällstur till "Glassbonden", ett café i Vännfors kändes lockande. Jodå, glassen kommer från bondens mjölkkor så namnet är helt adekvat. Förutom glass serveras kafffe, bakverk och" lättare rätter". Men nu var det glass som lockade. Det liksom hör till med ett besök här om en är i närheten. Och det var vi.
Vi passerar potatisåkrar där potatisen står i räta rader.
Hängbron över Vindleälven, här vid Vännforsen.
 
Annukka och jag stannar upp och en stund innan vi fortsätter över bron.
Vi kommer över och klättrar uppför den branta backen till Glassbonden. Men tyvärr var det stängt.
Nåja, det fanns glass hemma... Och utsikten kom med på köpet.
 
Glassbondens öppettider skulle vara mellan klockan 11 och 18 vilket innebar att vi hade gott om tid för ett nytt besök dagtid.
Vi går över hängbronbron igen, denna gång  på förmiddagen.
 
Klockan är 11.30 och vi kliver in för att köpa våra glassar. Men! Vi är för tidiga.
Märkligt! Anukka frågar hur detta kommer sig och får till svar att försäljningen börjar klockan 12.
Dörren låses! Jaha! Vi slår oss ner och väntar, om än något snopna.
 
Korna vilar sig. Observera att alla ligger åt samma håll....
 
Vi slår oss ner och väntar på själva öppnandet. Och vi får vänta.
Strax efter 12 låses dörren upp och vi kan komma in och köpa vår glass.
Visst var glassen god och det fanns ett 20 tal olika smaker att välja bland,
men att plötsligt ändra öppettiderna för att personalen inte hunnit klart är inte ok.
Det hade varit enkelt att skriva en ny skylt vad gäller öppettiderna.
Eller kanske bett om ursäkt för att försäljningen var en timme sen. 
I alla fall var det var sol, vackert väder och mycket fint att titta på. 
 
Så efter att ha ätit vår klass gick vi tillbaka över bron.
Och jag var ännu en erfarenhet och upplevelse rikare.
Kunde med denna utsikt ha visst överseende med öppettiderna....
 
 
 
Tove Olberg

Denna gång igenkännande bilder :-) tänkte nästan att kossorna legat på samma platsen sedan Annukka och jag var där. Så fick ni en skön upplevelse!
Tack för igår!
Stor kram

Svar: Tack finaste Tove! Ännu en njutflykt! Kanske har kossorna legat där sedan du var i trakterna. Det är vackert att se älven och naturen här uppifrån. Kram!
Ditte

Annukka

Tjena igen! Kossorna är visst glassbondens, dock mjölkar inte just dessa! Hoppas att resan hem har gått bra.

Svar: Tack för fakta! Skall förstås ändra så att det blir rätt. Jag missuppfattade...Och resan hem gick bra.
Ditte

moi

Verkligen dålig stil!
Men vilken dröm med "glassbönder"! Här i Skåne borde det finnas tusentals sådana - med dygnet runt öppet :)
Kram

Svar: Det är mer mer tättbefolkat hos er, helt klart. Men här uppe i trakterna är det inte direkt gott om glassbarer/caféer så kanske kunde servicen till de som kommer vara bättre. Kram!
Kram!
Ditte

Geddfish

Det var konstiga öppettider, typ "jag kommer när jag kommer". Näe, då kan man inte sköta sig. Men, nu fick ni ju glass till slut.
Vilken trevlig träff!
Kram och god kväll ♥

Svar: Jag har haft härliga dagar med "goa" bloggvänner och sett och upplevt så mycket. Vad gäller "Glassbonden" så var det slött av tjejen som jobbade där. Men vi fick glassen till sist. Och jag är ännu en erfarenhet rikare.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Jag hade nog blivit så sur att glassen surnat. :-)

Kram ♥

Svar: Ja, jag hade god lust. Men var jag nu där så... Annukkka avstod, men jag och hennes söner slog till på glassar. Men denna servicegrad hade inte gått hem på många platser.
Kram!
Ditte

Fia

Tjena! Vackra norrlandsbilder! Känner dock inte till Glassbonden men har sett hängbron över älven några gånger. Vi var ju rätt nära varandra då vi anlände Umeå med bil i fredags och körde över Vännäs till Fredrika igår! Vi hade några underbara dagar och jag fick verkligen uppleva gamla minnen och träffa folk jag inte sett på, i vissa fall 30 år, i min hemby är det endast 6 permanent boende!
Kram
Fia

Svar: Vad synd att vi missade varandra! Vi var ju i princip på samma plats. Vad fint att er resa blev så lyckad och att du fick uppleva gamla minnen. Och tänk, bara sex personer kvar i din gamla hemby.
Förstod i alla fall att Vännfors är en inflyttningsort.
Vi hörs!
Kram!
Ditte

Decdia

Vad mysko gjort av dem! Jag hade nog gått. Men så är jag ingen glassälskare...
Fast jag kan tänka mig att glassen var väldigt god, mer närproducerad går det det ju inte att få.

Svar: Vi tänkte gå, men när vi nu ändå var här hade det känts snopet att inte smaka glassen och Anukkas pojkar ville också äta glass. Men inte var det så affärsmässigt att plötsligt ändra öppettiderna...
Sant! Mer närproducerad glass går inte att få.
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte ....va gott det låter & ni har det riktigt mysigt förstår jag även om inte glass är min passion så kan jag tänka mig att äta en ibland o en av de där kunde jag tänka mig *s* önskar dig en toppen dag kramen

Svar: Man kunde bara sitta och se på utsikten eller i stället ta en kopp kaffe. Men nu ville jag prova den glass som var gjord av glassbondens kor, det var det som var vitsen . Och det fick jag till slut. Det var sol och vackra omgivningar så det gick ingen nöd på oss. Önskar dig också en bra dag.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Himla fint! Men det där med öppettiderna var märkligt...

Svar: Ja, men det är ju på "landet" och så här på sensommaren kommer inte så många kunder. Men visst vore det idé, att åtminstone följa de tider som står angivna. (Om det nu kommer kunder...)Vackert läge var det definitivt och god glass.
Ditte

Ami

Men vad dåligt att inte meddela förseningen :( Men ni fick ju glass tillslut och även den underbara utsikten :)
Kram

Svar: En liten lapp hade varit på sin plats. Men vi fick vår glass. Solen sken, glassen var god, trevligt sällskap och vacker utsikt. Så det gick ingen nöd på oss.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Med den vackra naturen gjorde det kanske inget att få gå dit 2 ggr och dessutom väntetid.
Hoppas att glassen smakade bra.
Kram/A-K

Svar: Tack, glassen smakade utmärkt och väntetiden var i sig inget problem. Vi blev mest irriterade på att personaltjejen inte förstod att det stid 11 på lappen vad gällde öppningstider. Hade varit en enkel sak att ändra. Men glass blev det och härlig utsikt också. kram!
Ditte

Bosse Lidén

Min fantasi låg ett steg före din text och jag var orolig för att de skulle ... jag ville att Ditte skulle få sin glass. Det blir ett kul minne för dig. Då var det säkert mer störande. Vacker utsikt. Trevligt att du fick så fint väder under trippen. Var det kulglass, okulglass eller bara koglass de sålde? Kram Bosse Glassälskare

Svar: Glassen är gjord på mjölk av "glassbondens kor" och förskom i ett 20 tal olika smaker. En kunde välja mellan bägare (stor liten) och strutar. Jag fick min glass, du vet envisheten finns och jag ger helst inte upp. Jag tror du gillat både glassen och utsikten.Vi hade jättefint väder och det gjorde att resan blev långt över vad jag hade kunnat förvänta mig. Och ett fantastiskt mottagande fick jag av bloggvännerna Tove och Annukka.
Envisa glasskramar...
Ditte

Bosse Lidén

De borde verkligen bett om ursäkt. Sådant hör till. Jag gissar på att de är duktigare på djur än kontakt med envisa tvåbenta varelser som saknar svans. :) Utsikten ser ljuvlig ut. Vad kul att Tove var "inblandad" också.

Svar: Nja, ursäkten kom inte, men nu är detta historia och jag ler när jag tänker på det hela. Och vi hade ju fint väder och vacker utsikt.
Ett beök hos tove hanns också med. Jättetrevligt! Tänk så bra det är med "blogglandia" och alla fina möten på olika sätt.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: