Edinburgh till Oban

    
 God morgon! Havsutsikt från rummet och halvsol. Dags att ta sig an dagen. Frukost väntar och sedan en promenad för att titta närmare på Oban innan avresan härifrån. En ny dag med nya upplevelser har börjat. Tisdagen blev en lång dag med mycket att se och upplevta Flygresan mellan Arlanda och Edinburgh var smidig om än med viss turbulens gick på drygt två timmar.
Och efter viss tid i passkontroll med fotografering på flygplatsen i Edinburgh var det dags att möta vår guide, tillika min bloggvän, Lena. (Skriver bloggen Lena i Wales)
( Ska man resa till Skottland så underlättar det om pass finns med för kön genom passkontrollen, där även fotografering ingår, är mycket kortare  och proceduren smidigare. Jag vet att internationellt id kort ska gälla alla länder inom EU, vilket det gör och nu även de länder som inte är med i Schengen, men  detta verkar inte riktigt ha slagit igenom här  ännu. Vad som gäller i övriga Storbritannien vet jag inte för det var nu länge sedan jag var där.)
 
Vackert flygväder.
 
Från Edinburgh, som ligger på den östra sidan av Skottland, reste vi med buss över till Oban på den västra sidan, alldeles vid Atlanten.
Vi reste genom otroligt vackra landskap med omväxlande natur och där olika nyanser av grönt var den rådande färgen. 
Små byar passerades där vi från busssfönstret hann få en glimt av både små och stora stenhus med vackra trädgårdar och mängder av blommor, pubar med fantasifulla namn, små hotell och otaliga "bed &breakfast".
Strax utanför byarna, på fälten mitt i det vackra kuerad landskapet betade mängder av kor.
Vår buss snirklade sig fram på vägarna, som var smala men i gott skick och resan mellan Edinburgh och Oban, en sträcka på drygt 20 mil, tog drygt tre timmar och då med ett kort stopp längs vägen.
Vårt hotell för natten, Oban Bay Hotel &Spa väntade oss med en jättegod trerätters middag. Klockan hade hunnit bli över 21 när vi satte oss till bords så när middagen var avslutad så känds det lagom att dra sig tillbaka och samla ihop dagens intryck innan ögonen föll ihop.
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Så vackert det ser ut! Och perfekt att ha kunniga Lena som guide också :-)

Svar: Det är vackert! Och Lena är så kunnig. Tyvärr har dte kommit en del regn på oss men vad gör det när vi är i Skottland.
Ditte

Eva`s blogg

Men va mysigt det låter & vad är mer passande än en vän som kan så mkt? låter som det blir en toppen semester Ditte :) hoppas få se mer :) ha det toppen kram

Svar: Skottland är fantastiskt vackert trots att det regnat en del sedan vi kom. Men det gör inget. Hoppas dock på lite sol i morgon. Det blir långa dagar och vila får jag göra när jag kommer hem.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Vad roligt att ni träffar Lena! Hennes blogg brukar jag läsa.Edinburghs flygplats har jag också landat på, men därifrån åkte jag till Glasgow.

Svar: Lena är toppen som guide, oerhört kunnig och serverar fakta portionsvis så en hinner ta in en del. Resten får landa när jag kommit hem. Det blir långa dagar och många intryck och jag är så nöjd med resan. Fantastisk natur!
Glasgow kommer vi inte att besöka, däremot blir det Edinburgh Tattoo på lördag kvaää och även besök i där.
Ditte

Comsi Comsa


Tack att vi får följa med på din Skottlandsresa! :-)

Kram ♥

Svar: Roligt att du vill följa med! Jag riktigt ser dig här omkring. Kram!
Ditte

A-C

Fina bilder! Förstår att ni har en underbar resa. Kram

Svar: Tack! Ja, vi har en fantastisk resa, men vädret har varit regnreikt både igår och idag men natiren är lika vacker ändå. Kanske sol imorgon.Kram!
Ditte

Veiken

OBAN, jag säger inte mer, jag minns och ler!
Om ni har möjlighet, så ta en promenad upp till McCaigs Tower! Bästa och vackraste utsikten. Kram

Svar: Tack för fint tips! Tyvärr hann vi inte dit upp och det ösregnade, men en vandring genom Oban gjorde vi. Bodde bra på ett hotell med havsutsiktm men jag får komma tillbaka och se öarna utanför nästa gång. Vet att du gjorde det... Hade gärna stannat längre där, men nu var det inte så. En fantastisk dag idag också .
Kram!
Ditte

Ami

Så grönt och vackert det ser ut att vara!
Och vad roligt att det är Lena som är er guide :)
Ha det nu så trevligt!
Kram

Svar: Detta är mer än jag vågats hoppas på! Skottland är verkligen vackert och Lena är en fantastiskt duktig guide som berättar så bra. Kram!
Ditte

moi

Vilka miljöer, vyer och vackra bilder. Det ska bli såå roligt att få följa er på den här resan!
Kram

Svar: Helt fantastiskt! Och idag är det bara andra dagen och vi har flera dagar kvar. Jag kommer att få skriva mer när jag kommer hem för här blir det långa dagar och inte direkt den bästa internetuppkopplingen.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så vackert!
Hoppas att ni får en riktigt trevlig resa tillsammans med Lena.
Kram!

Svar: Detta är mer än jag kunnat förvänta mig. Skotttland är så vackert. Lena är en utmärkt guide, så kunnig och vi har både upplevt och lärt oss jättemycket. Men det blir långa dagar. Tur en är ung och pigg. Kram!
Ditte

Fia

Härligt att vara i Skottland som du har längtat! Vackra bilder, jag minns Edinburgh som väldigt grönt och vänligt!
Kram och ha det gott!
Fia

Svar: Här är verkligen vackert och väldigt grönt och det regnar då och då. Det är vår andra dag här, men vi har hunnit se väldigt mycket och Lena är en fantastisk guide, kram!
Ditte

Anonym

Vackert 💕💖💕

Svar: Verkligen! Fantastisk natur! Kram!
Ditte

vivi

Helt plötsligt blev jag anonym😡

Svar: Ja, men jag kunde ju gissa!Kram!
Ditte

Gittan

Så härliga bilder, hade totalt missat att du är ute och åker. Det har varit en del annat att styra med här. Det blir säkert en fin resa och jag vet ju att du nämnt om den förut.
Jättekul att få följa med. Kram min fina bloggvän.

Svar: Tack! Ja, nu är vi här och det är en fantastisk resa. Vet ju att ni haft mycket att styra med och förstår att ert kalas blev toppen. Kram!
Ditte

Anna Gustafsson

Åhh, vad spännande.... ska bli roligt att följa er på denna resa, minns min vecka i Skottland med glädje...så vackert, kram från Bästkusten :)

Svar: Det är så fiiint! Trots att vi inte sett solen så mycket så njuter vi av allt vackert och vi får verkligen se och uppleva mycket. Vet ju att du var jättenöjd med er resa,
Kram!
Ditte

Marja

Så vackra bilder! Hoppas ni njuter! Kram!
Svar: God morgon! Här är så vackert att det är svårt att se sig mätt och ta till sig allt det vackra. Tidigt uppe och sent i säng för här så mycket att se och uppleva, en fantastisk resa.
Kram och många tankar till dig.
Ditte

Tove Olberg

Följer bilder, läser in allt och är med!
Tidig morgtonkram!

Svar: God morgon! Här är vi uppe med tuppen för att hinna med dagens upplevelser och de är många och vackra varje dag. Stor kram!
Ditte

TantGlad

Åh så spännande det låter med alla fina upplevelser. Tack för en tur fina du.
En VARM KRAM från mig.

Svar: Här är så vackert och mycket att se men det blir lång dagar. tidigt uppe och sent i säng, för det är så mycket som vi vill se.Skickar en fin skottlandskram till dig.
Ditte

Bosse Lidén

Vilket äventyr och vilken guide du har. Vädret är väl alltid lurigt och en nackdel i olika sammanhang i de trakterna. Njut du på. Nu ska jag läsa vidare kronologiskt i din blogg. Kram Bosse

Svar: Det är en spännande resa på alla sätta och vi har de senaste dagarna haft sol. Men Skottland är ju inte känt för antalet soltimmar. Dock har vi haft skurar men inget dagsresan och det är skönt. Kram!
Ditte

Lena i Walesl

Läser med glädje om vår Skottlandstur!
Nu ska jag läsa mer!

Svar: Jag har redigerat, såg att mängder av fel fanns med. Men svårt när internet hackar och inte vill samarbeta. Och jag var nog trött av alla härliga upplevelser.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: