Vad händer?

    
 Den lååånga fredagen är här. Klockan är strax efter midnatt och jag ser nattens ljus spegla sig i kanalen. Jag står en stund på balkongen och det som hörs är måsarnas skrik, i övrigt ar det tyst.
Globen, ca 500 meter fågelvägen från oss, verkar ha antagit en av påskfärgerna, lila, och kanske gör sig redo inför helgens evenemang. (Globen byter färg beroende på evenemang. Spelar Djurgården är färgrena gult, rött, blått och är Hammarby på gång färgas den grön och vit. Diverse shower och konserter innebär att den ofta är grön eller röd.)
Ljusen speglar sig så vackert i kanalen och det är skönt att stå på balkongen
i den sena kvällen/tidiga morgonen.
 
Kanske är Globens färg ett tecken om att man nu borde sitta på sin kvast på väg till Blåkulla.
Men den resan och festen avstår jag gärna...
 
I morse, nåja på förmiddagen, om man skall vara ärlig, går jag ut en runda och hamnar på hemvägen inne på ICA för ett par stödinköp och passar samtidigt på att ta ett påskägg och fylla det med godis. (En påskgåva från ICA om man medför en kupong som lämnats i brevlådan.)
Jag väljer ett ägg och plockar noga ut de godisbitar jag vill ha och placerar dem omsorgsfullt i ägget. Men jag är inte mer koncentrerad på ägget och godiset än att jag ser en +35 års dam, mycket välklädd, i sällskap med en flicka i åttaårsåldern stoppa fyra "kupongägg" i en plastkasse och sedan plocka sina fickor fulla med godis. Dessutom lägger hon mängder av godis i flickans fickor. Det är trångt vid godishyllorna och jag tittar, snarare stirrar på kvinnan men kommer inte på något att säga, för jag visste ju inte om hon senare tänkte packa om godiset i äggen  och betala. 
Kvinnan och flickan går till kassorna och jag ställer mig bakom dem i kön.
De lägger upp  varorna på bandet, men vare sig godis eller påskägg läggs fram. Jag känner viss irritation eftersom de övriga varorna var från delikatessdiskarna och jag tänkte att kvinnan nog kunde betala för det hon stoppat på sig.
Egentligen inte alls "mitt jobb", men jag störde mig över fräckheten. Jag tar mod till mig i samband med att damen skall betala och frågar henne vänligt om hon inte glömt något. 
Damen stirrar på mig och ser helt oförstående ut.
Men se då rycker en man ut och säger tyst, knappt hörbart, "Jag såg att du stod vid godisdiskarna och plockade godis och stoppade ner det i fickorna och fyra ägg har du i påsen",  så var vänlig följ med mig.....
En butikskontrollant. Det hela sköttes mycket diskret och hur det slutade vet jag inte. Men jag undrar hur man tänker, kanske inte alls just i den stunden man plockar på sig godis eller något annat.  (Jag vet ju inte om det fanns fler varor som inte var betalda i kassarna och att kontrollanten därför följt efter.)
Jag reagerade i alla fall.
Kanske hade jag inte gjort det i alla lägen...
 
En stund i halvsolen på balkongen, med en filt om kroppen och en kopp kaffe, blev bra efter denna utryckning.
Fritidsbåtarna är på gång och under den tid jag satt ute passerade en motorbåt, en segelbåt och två kajaker nere på kanalen. Så visst är det vår! Just nu är det +13 här i skuggan.
I övrigt händer inte så mycket, men jag sätter mig ute ett tag till och njuter av dagen. Och kanske blir det ännu en promenad på eftermiddagen. För det är en lååång dag idag.
 
 
En segelbåt passerar genom Hammarbyslussen och behöver också broöppning.
 
 
 
Glad Påsk, önskar min gamla anka, från 1954. Han har fått trevligt sällskap av påsktilpaner och den karelska påsktuppen som även den kommit upp i "den gyllene medelåldern" +40, en present av kollegor i Upplands Väsby då jag fyllde 25.
 
(Inlägg nr 28 i #blogg100)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gittan

Å ,en sån påsk anka hade jag när jag var liten, min bror och jag fick varsin. Tänk att det finns människor som gör så, stoppa på sig saker i affären. Jag kan tänka mig att man blir paff och inte vet hur man ska göra när man ser det. Härlig bilder du bjuder på en sån här lång dag. Jag fick ju göra utryckning i morse, ganska trevligt om man inte har något särskilt för sig. Jag känner mig lite halvseg, ont i nacken, halsen och lite febrig. hoppas det ger sig iväg, kan ju vara för att jag varit te och cyklat hela fm, ha en skön fredag. Kram.

Svar: Vad roligt att du också hafte en sådan påskanka! Kanse var de populära då...Hoppas du nu snabbt kan kurera dig och vila så du inte blir liggandes.
Ja, en utryckning kan vara nog så trevligt för dagen är ju lååång.
Önskar dig god bättring.
Kram!
Ditte

Iris

Håller på med påskmiddagen under tiden H spelar golf. Mysigt att titta på bilder från Stockholm.
Glad Påsk till er! Kram

Svar: Skall snart sätta igång med mat här också. Eftersom det är påska så får det bli en kycklingrätt idag och väntar med lite påskbord tills i morgon. Glad Påsk änskar vi er också.
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Ja vilka fina bilder du bjuder på!! Påsktuppen känner jag igen...Undrar om inte mor hade sån och tusen andra prydnader :) Samlare :-)
Värsta med den på Ica är att man lär sina barn vara oärliga...Fy f-n vilken människa och du hade civilkurage!! Kram!! P ♥

Svar: Tack! Vad roligt att du kämnner igen tuppen. Den har varit med ett tag och får fortsätta med det.Vad gäller damen på ICA så hade jag nog inte reagerat om hon inte hade en massa från delikatessdisken som hon betalade för. Och om det varit någon mitt hjärta ömmat extra för hade jag kanske blundat. Men det år ju en avvägningsfraåga och snatteri under 50 kr ger ingen anmälan, men väl en tillsägelse. Och bad gäller barn så tycker jag man skall lära sig hur man gör...
Vänlig var jag i alla fall när jag sa till ...
Glad Påsk och vi saknar er.
Kram!
Mail kommer!
Ditte

Comsi ComsaJa, tänk så skämmigt det måste vara att bli tagen för att snott godis och dessutom lagt i barnens fickor? Jag tänker att här står inte allt rätt till, misstänker att det är en mycket olycklig mamma som gör så här, kanske ville hon väcka uppmärksamhet, kanske var hon på rymmen från maken och ville bli omhändertagen av polisen, kanske var hon i tillfällig sinnesförvirring, eller så var hon bara uttråkad och brydde sig inte om konsekvenserna. Så här tänker eller undrar jag när jag hör eller ser liknade...

Underbara bilder, du har en fantastisk utsikt, oj vad många häxor du måste sett som flög förbi... :-)

Påskkramar till dig fina du ♥

Svar: Visst är det skämmigt och jag tänke också att det måste vara något speciellt, men jag hörde mamman vid godiset när hon pratade med flickan. Men det verkade så skumt eftersom hon handlat en massa i delikatessdisken. Och kanske borde jag inte sagt till, men å andra sidan så kanske det ar sdet osm behövdes. Och är det snatteri, för jag tror under 50 kr så blir det ingen påföljd. Man kan ju aldrig se på utseendet vad som döljer sig inim en människa. Och någon anmälan blir det ju inte. Mest synd om damen förstås och barnet.
Här har några häxor kvastat förbi igår, men idag mest båtar.
Påskkramar till dig oclså.
Ditte

Comsi Comsa


Du gjorde rätt som sa till och det är ju tjuveri. Men en människa som är normalt funtat gör bara inte så som denna.
Jag var och handlade på In o Finn, precis när jag kommer in så stod det en äldre dam med en stor vit kasse som hon ordagrant sopade ner hudkrämer i kassen , jag bara stod och gapade, tänkte att hon betalar väl sen. Jag gick längre in i affären och vände mig om och då hade tanten försvunnit ut... Den gången kom jag mig inte för att säga något....

Nattiskram ♥

Svar: Nej, man kan inte alltid hålla reda på alla och säga ifrån och ofta blir man så paff. Men det finns beräknande personer och säkert finns det många anledningar till att man snattar. Och jag undrar så varför...Kanske är det ett spel. Det jag såg var ganska "milt", men ändå inte rätt och jag var vänlig när jag sa till...
Kanske lärde sig damen något...
Har just sett en dokumentär om Björn Afzelius. Vilka fantastiska texter, men vilken olycklig människa.
Nu har jag något att fundera vidare på...
Kram!
Ditte

Ghugge

Jag tycker att du var modig..! Behövs lite mer civilkurage i samhället överhuvudtaget och barnet behövde väl få se att man inte kan bara ta för sig...
Låter mysigt att sitta på balkongen och titta på båtar och Globen är ju häftig må jag säga.
Varma Påskkramar🐓

Svar: Jag var ju vänlig, men sa ändå till något som jag såg var fel.Och jag brukar göra det. Har även skett i mer hotfulla situationer.Att sitta på balkongen en tinne var riktigt behagligt, trots att filten var på. Roligt att se båtarna som kommer.
Påskkramar från mig.
Ditte

TantGlad

Vackra bilder där hos dig på kvällen. Ja övriga bilder är åxo fin.

Jadu......att folk kan va så fräck. Hon hade ju dessutom en flicka med dig. Borde man inte föregå med ett gott exempel då?
Jag skulle åxo störa mig på sån här sorts fräckhet.
Jag skulle inte kunnat hållt tyst. Inte mitt jobb men då har jag nog kokat över .
Hur kan man hålla på sådär?......fattar dom hur öppet det igentligen är. Att det kan finnas folk som ser. Uscha för oärliga människor.
Tur kontrollanten kom.

I dag påskafton. Hoppas du får en fin sådan med gotter och så.

Kraaaaam fina bloggvän.

Svar: Visst är det fräckt! Men som lena skrev, det är ju inte helt friskt att göra så. Jag har ändå svårt att förstå när det handlar om så små summor och man uppenbarligen kan betala för sig. Och att dra in flickan i det hela är illa tycker jag. Och visst var det bra att en kontrollant kom.
Önskar dig en mysig påskafton och kanske blir det lite hyss....
Påskkramar från mig.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Så vackra bilder tagna från din balkong.roligt med att de ändrar färgerna Globen.
Förfärligt av damen att stjäla godis och dessutom lägga godis i barnets fickor också. Bra att Du sa till och skönt att en kontrollant också såg det hela och tog sig an det hela.
Tycker synd om lillflickan, men hon fick sig en lärdom som säkert kommer att sitta i hela livet. Förhoppningsvis 😃.
Hoppas vi syns snart på varmare breddgrader.
Kram/A-K

Svar: Gomorron! Tack! Det är alltid roligt att sitta på balkongen och titta ut för det händer mycket både på kajen och i kanalen. Vad gäller damen som snattade hoppas jag hon lärde sig något bestående. Mulet här idag men snart ses vi i varmare trakter. 😀 Önskar dig en trevlig påskafton. Kramar från oss. 💐🐣🐥
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte ...men fy va hemskt hur kan man ens göra något sådant? göra sig till tjuv o sen lägga det på barnen!! bra gjort det du gjorde men som sagt dem får sitt straff. ja jag förstår att du gillar att stå på balkongen o titta ut över den vackra vyn :) ha nu en skön dag kram å glad påsk

Svar: God morgon! Visst är det svårt att förstå hur människor gör ibland. Och här var det ju en mindre summa och hon betalade för de dyra varorna. Trist att dra in barnet i det hela. Att sitta på balkongen är mysigt när det är varmt och roligt att se vad som händer på vattnet . Trevlig påskafton! Kram!
Ditte

Malin

När jag jobbade extra i en matbutik så var det många liknande situationer som uppdagades, framförallt så här vid högtider och kändes alltid lite extra skönt när butikskontrollanterna var i butikerna då. Önskar er en trevlig påskafton och trevlig påskhelg!

Svar: Jag har förstått att detta med att ta med sig saker från butiker är ganska vanligt och värdet behöver inte vara så stort . Men jag förstår inte varför när man har pengar och kan betala för sig. Önskar dig trevliga påskdagar.
Ditte

Ama de casa

Jösses vad fräcka människor är... BRA att du sa till! Vilken stil också att "lära upp" den lilla flickan också. Hujedamig!

Ha en finfin påskafton! :-)

Svar: Man kan ju undra och när dte inte handlar om pengar, inte vad jag förstod i alla fall. Men som Lena skrev, det är något som inte är friskt om man gör så. Glad Påsk och återigen stort tack för den fina resan till Hawaii vi fick vara med på.
Ditte

Lena i Wales

Ja, man slutar aldrig att förundras. Att snatta har ju egentligen inget med pengar att göra, utan snarare en sjukdom, som ju finns högt inom den svenska socitén. 'Vågar inte skriv mer!
Härliga Stockholmsbilder du förmedlar!
Ha en fortsatt trevlig påsk!

Svar: Så är det nog...Men just att betala för dyra varor från delikatessdisken och inte betala för smågodis för kanske 40 kr är lite obegripligt. Men klart att det inte är så friskt. Ja, Stockholm är fint och det finns alltid nya saker att titta mer på.
Önskar dig också en trevlig påsk.
Ditte

Tove Olberg

Den där ankan är av god årgång! Ja, tänka sig, inte är det lätt att vara barn ... jag hade nog inte kunnat hålla tyst tror jag ända till kassan om kupongäggstölden ...
Jag kunde inte tyda ID- kortet så väl men brast ut i skratt ..Dasshålet ... 4711 -- minns doften från båda!
Det vore så roligt få träffas Ditte! Verkligen! Det må vi ha i tanken! Är ju nedåt landet i mellanåt :-) Träffaskram!

Svar: Välkommen hit! Och jag är flyttbar i alla avseenden. Visst är det humor, med både "Dasshålet" och 4711, eau de colognen. Dessutom stod det "sprängningsarbetare" uppgivet som yrke; vilket ju stämde. Och träffas det kommer vi att göra.
Kramar!
Ditte

Znogge

Så bra att du reagerade och vågade säga till. Det 'är hemsk när folk inte vet skillnaden på mitt och ditt. Att sedan blanda in barn också gör det hela ännu värre...

Den där ankan känner jag igen från när min mormor levde men tyvärr har vi inte sparat just dem...

Kram och Glad Påsk!

Svar: Ni hade ju så många andra fina ägg med era barns namn i. Oh, vad jag önskar att jag hade det.Ankan är ju gammal men "still going strong".
Vad gäller snatteriet så kändes det så fel att kvinnan betalade för andra dyrare varor och hade godis i fickorna. Inte ok och absolut inte att dra in barn. Men något är det väl som gör att detta händer....
Önskar dig också en trevlig påskafton.
Kram!
Ditte

Ami

Men vilken fräck människa! Jag skulle aldrig vågat stoppa på mig så där och låtsas som ingenting. Bra att du sa till!
Hoppas ni får en trevlig påskafton!
Påskkramar från oss

Svar: Visst var det fräckt och att även dra in barnet i det hela. Svårt att förstå vad som styr ett sådant handlande för det var ju inga stora summor det handlade om. Tack! Och önskar er också en trevlig påskafton.
Påskkranar från huvudstaden och oss.
Ditte

Marja

Så bra att du sa till! Det är inte alltid man vet vad man ska göra i en sådan där situation. Men hade du inte sagt något, hade det grämt dig hela dagen. Man kan ju undra varför de gjorde så, när de ändå hade råd att betala för sina varor.
Jättefina bilder från din balkong. Du har ju hur mycket underhållning som helst när du sitter där. :)
Ha en fortsatt fin påskhelg! Kramar! :)

Svar: Visst är det svårt att veta hur en skall göra, men jag kände att jag var vänlig och fick fram budskapet. och efetrsom de andra varorna betalades så hade hon nog råd. Men vad som styr ett liknande handlande är svårt att förstå- och visst hade jag grämt mig om jag inte sagt något. Jodå, mycket att se från balkonen är det.
Just nu har den legat i dinmma för Hammarby skall spela fotboll på Tele 2 Arena...
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: