Utöver det vanliga

    
 Jag står i vänners köksfönster och blickar ner mot viken som är alldeles stilla. Inte en krusning syns på vattnet. Jag tar ett djupt andetag och får nästan nypa mig själv i armen för att förstå att det är på riktigt. Men det är det, i högsta grad, och var jag än går i huset så känns det som om jag vore mitt i naturen och med den blå viken nedanför som fond. 
Från delar av huset och från tomten ser man även Långholmsfjärden där de stora kryssningsbåtarna passerar flera gånger om dagen på vägen ut och in till Stockholm.
 
Ner till bryggan leder en lång trappa och i huset finns bla.a en bastu.
 
 
 En fantastisk miljö, innerskärgård när den är som bäst och från Stockholm tar det drygt en timme att ta sig hit ut vare sig man åker kommunalt eller bil. Ja, bil "måste" man åka den sista biten, eller på annat sätt ta sig ca 5 km, eftersom Vaxholmsbåtarna ännu inte börjat trafikera brygan här. Men snart är det dags för det också och så härligt att ta sjövägen till och från Stockholm och Strömkajen vid Grand Hotel.
Husesyn blev det förstås och givetvis smakade det sedan bra med lunch.
Ett fantastiskt hus på alla sätt och här kan man verkligen prata om läge. För det var det helt klart. Ett toppenläge! Dessutom nära att ta sig in till stan när man vill det. (Men handlingen kan man sköta på närmare håll.)
 
Bengt och Agneta bjöd på en härlig lunch och jag bar åt och njöt av att vara här.
Agneta och jag har arbetat tillsammans men nu inte setts på många, många år. Men jag säger det igen, tack bloggen för öppnandet av nya/nygamla kontakter och vänner.
 

Väldigt gott! Och sedan chokladmousse till dessert.
 
Vi satt länge, länge, till bords och det blev mycket prat om Peking, eftersom det är en av våra gemensamma nämnare.
Men jag fick också en guidad tur i närområdet innan det sent på eftermiddagen var dags för mig att  lämna detta paradis och ta mig tillbaka till storstaden.

Kanske vore en egen holme ute i fjärden något att satsa på?
Ja, ett hus finns och tomten är lagom i format, blir inte så mycket gräsklippning där.
Och transporterna får man nog ordna själv.
 
Bryggan, där Vaxholmsbåtarna lägger till på sina turer ut och in från skärgården.
 
 
Vaxholm ligger nära, dock inzoomat en del.
 
Jag stannar upp och njuter av det jag ser. Här kan jag nästan ta på tystnaden.
Det enda som hindrar det är göken som gal.
 
"Fjärden ligger blank....."
 
- Och solen strålar glittrar så vackert.
Jag står kvar en stund och gläds redan nu över att få komma tillbaka i sommar. 
Och då tar jag Vaxholmsbåten och hoppar iland här på bryggan.
Tusen tack för en underbar dag.
 
 (Inägg nr 33 i #blogg100)
 
 
Anonym

Tack snälla Ditte för all info o råd inför vår resa till Peking. Så värdefullt.
Vi ser fram emot att du o Bosse kommer hit när sommaren närmar sig.
Kram o tack från oss/Agneta o Bengt

Svar: Tack för igår! Och vi kommer väldans gärna i sommar. Det ser vi mycket fram emot. Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Åh vad vackert, åh vad fint det ser ut och åh vad gott du fick!
Ja blogg är inte så tokigt :-)
Kram P ♥

Svar: Ja, vackert är bara förnamnet! Jag hade en underbar dag och så roligt att träffa Agneta igen. Tänk, vad 25 år har gårr fort. Och vi kände igen varandra direkt. Nej, bloggar är bra.....Oftast!
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken trevlig och bra dag på alla vis! Miljön i sig en upplevelse, så god mat på det och ett trevligt återseende dessutom! Det finns många fördelar med bloggen!

Kram

Svar: Visst är det många fördelar med bloggen och jag är så glad för dem alla. Det blev en härlig dag och jag ser fram emot att få möjligheten att komma tillbaka i sommar och "skutta iland" från en skärgårdsbåt. Kram!
Ditte

Ghugge

Verkligen något utöver det vanliga! Underbar utsikt och det måste var fantastiskt att ha så nära naturen och samtidigt så nära till Stockholm.
Tack för att vi fick kika in hos era vänner! Kram!👍

Svar: Ja, det kan jag säga att det här området är och det på många sätt. Jag njöt till fullo av att få vara här på besök.Kram!
Ditte

Comsi comsaVackert och fridfullt, jag älskar skärgården. :-)
Åkte mycket runt med Vaxholmsbåtarna förra året, både ångbåten och de lite snabbare rackarna. :-) Det var ju så varmt förra sommaren så det enda stället man kunde vara var på och i vattnet.

Godnattkramen och sov så gott fina du ♥

Svar: Tack! Kanske kan det bli en gemensam tur med picknick i sommar...Vem vet? Trevligt vore det! För jag gillar också skärgården.Natti, natti! Och i morgon är en ny dag....
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Själv bor du ju så vackert, och sen har du vänner som
bor i små paradis. Denna plats är ju fantastiskt vacker.
Bilden med bastuhuset vid vattnet kunde vara från en av
våra många sjöar i Bergslagen.
Sååå roligt att jag fick vara med på besöket.

Svar: Ruth, det var så roligt att du ville följa med hit ut och det var så vackert. Jag gläder mig till att få komma tillbaka i sommar. Visst hade bilden med bastun och viken kunnat vara från Bergslagen!
Ditte

Veiken

Våra skärgårdar är helt oslagbara. Dom måste upplevas på nära håll! Vi var ofta på Mjölkö en ö i er skärgård, när vi var unga!
Ja vad ska man säga om bloggvärlden annat än att den är helt otrolig, vad folk än säger! Kramar

Svar: Visst är bloggvärlden fantastisk på många sätt och tillför så mycket bra saker och de sätt den inte är det på väljer jag bort och det har hitintills gått bra..Mjölkö känner jag till och har t.o.m. varit där.
Tyvörr har jag ännu inte varit så mycket i Göteborgs skärgård, men det kommer. Men det jag sett har gett mersmak. Du har ju visat mig lite....
Kram från ett soligt Stockholm i vårdräkt.
Ditte

Leffe

Gomorron Ditte! Mysiga bilder och du har förmågan att njuta av allt det fina, det är en värdefull egenskap. Jag var själv inte hemma när den förmågan delades ut, jag önskar jag hade varit där. Nåja, vi ses förmodligen snart på varmare breddgrader, det är i alla fall nåt att se fram emot!

Svar: Gomorron Leffe! Och idag kan jag verkligen säga "morron". Jag försöker njuta av det jag kan och lite av den egenskapen är nog medfödd och somligt har förvärvats under årens lopp. Det går det också. Man får ta det i omgångar.
Visst ses vi snart och det skall bli jättetrevligt.
Ditte

Marie

Vilka underbart vackra bilder!

Svar: Tack! Ja, det var en undebar plats också.
Ditte

Ami

Vilket vackert ställe! Och så roligt att ni fick kontakt igen via bloggen. Ja, tänk så mycket bloggarna ger :-)
Önskar er en fin dag!
Kram

Svar: Jättefint! Och vill man in till storstan är det nära.. Väldigt roligt att få kontakt igen . Här blir det en varierande heldag med flera trevligheter.
Önskar er en bra fortsatt resa.
Kram!
Ditte

Christine - 29GRADER

Så otroligt vackert! :)

Svar: Tack! Ja det är vackert här nu med alla växter och fruktträd.
Ditte

Bosse Lidén

Jag har lust att bara skriva ett ord WOW! Vilket läge. Jag skulle haft svårt för att prata och äta under tiden. Där skulle jag gärna bott ett år. Kram

Svar: Ja, så sa jag också när jag kom hit och jag ser fram emot att komma hit med Vaxholmsbåt i sommar. Det gav klart mersmak. Ha det bra! Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: