Nytta och nöje

    
 Solen är just nu inne i en strålande fas och jag tycker det är behagligt att känna svensk sommarvärme omkring mig. Alltså när den i min smak är som bäst, +25 grader under dagen och ljumma kvällar där termometern inte går under +20.
Solen tittar jag mest på och ser för egen del till att mestadels vara i skuggan, men ibland är det svårt, t.ex. vid cykelturer. Men en keps är alltisd bra att ha på som solskydd.
Förmiddagen erbjöd en stärkande promenad med väninnan AK till Habarneras, ett shoppingcenter i närheten.
Här skulle det på AKI, en stor järn och bygghandel, inhandlas en sorts små hängare för bl.a. tavlor som man "bara" trycker in i en betong eller tegelvägg och det lär fungera. (Skall snarast provas.)
Habaneras ligger delvis under öppen himmel (alla butiker är dock under tak) och det är stort och luftigt och ingen trängsel alls. Det är faktiskt riktigt trevligt att strosa runt här och utbudet av butiker är stort, både de större kedjorna och mindre butikerna finns.
Blev ett även ett inspirerande besök på Zara Home, men det fick fick räcka med att bli inspirrad.
Även ett par andra butiker fick besök av oss och sedan var det dags för "rast" i en av barerna uppe på taket. Återhämtning lär vara viktigt!
 
Vacker grönska vid entrén och benjaminfikusarna är så fint klippta i bollform.
 
En rejäl kaktusodling finns på taket.
 
Vidgade vyer över trakten erbjöds från baren där vi satt. (Lite inzoomat..)
 
 Eftermiddagssolen lockade Bosse och mig till en cykeltur och att cykla är roligt, man kommer fram fort och ser en massa. Frisk luft får man på köpet och trampandet ger viss motion. Så cyklandet förenar helt klart nytta med nöje. Men kanske, tanken har slagit mig, skulle man byta ut cyklarna mot ett lite mer kraftfullt transportmedel. 
Vi får överväga saken, men vi har sett ett alternativ...

Bosses grå kinesiska cykel, hemtagen från Peking och sedan transporterad hit med Norwegian fungerar perfekt. Och likaså min, inköpt här på Carrefour, är riktigt bra, om man bortser från att den rostat en del.
Det är ju fuktigt här vid havet.
 
Kanske skulle den här modellen passa oss. Men jag vill nog ha den i rött.
 
Vi cyklade genom stan och passerade udden, Las Columnas och fortsatte sedan bort mot stranden Los Locos och tog oss fem km längre mot nordost, till La Mata. Backigt är det verkligen.
Men visst är det bra att förena nytta med nöje. Och väldigt trevligt är det också.
 
Las Columnas.
 
Backe upp och backe ner är det på vägen till och från La Mata
och det spelar ingen roll vilken väg som väljs.
Och backarna finns där, alldeles oavsett vad vi tycker.
Jag susar gärna ner i full karriär, men uppför går jag helst.
 
Lunchstopp i La Mata, givetvis med havsutsikt.
 
(Inlägg nr 56 i #blogg100)
 
 
Ami

De där krokarna som man trycker in i väggen har jag bara sett, men aldrig provat. Du måste berätta sen om det fungerar!
Och vilken härlig cykeltur ni fick till La Mata :)
Önskar er en trevlig kväll
Kram

Svar: Tack! Utvärdering av krokarna kommer. En härlig dag och nu väntar middag ute på terrassen; hemgjord "speciallasagne".Trevlig kväll önskar vi er.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Tack för sällskap och en stärkande promenad.
Jag tog faktiskt en liten siesta när jag kom hem. I övrigt lite småplockhär hemma.
Sedan blev det ettå glad rött på Mundo. Ville hälsa på Terje o Panneluggen. Det dök upp fler bekanta, men jag gick hem.
Ami! Krokarna är jättebra hos mig, men bor ju i ett gammalt hus med mycket puts.
Nu ska jag kolla på Hollywoodfruar.
Kram/A-K

Svar: Go kväll ! Tack själv! Siesta har det inte blivit men en vilsam middag på terrassen. Ja, det är ju kviss på Mundo på tisdagar...kul. Ska gå dit vid tillfälle. Kram!
Ditte

Ama de casa

Oj, oj, oj... Jag törs inte alls cykla här i stan, tycker att trafiken är läskig. Jag tycker att ni är modiga :-)

Svar: Här är det väldans lugnt på den fronten om vi tänker på Peking och Stockholm. Och med sadeln så låg att fötterna når marken när jag stannar känns det bra.
Ditte

Marja

Så härligt att cykla i den där värmen! Backar finns överallt och numera går jag snällt upp för dem. Jag har också varit ute och cyklat i dag...
Kramar! :)

Svar: Visst är cykeln bra att ha! Och så smidig! Backarna här är lååånga, men vi går uppför . Skönt är det i solen och värmen. Kram!
Ditte

Decdia

Så duktiga ni är som cyklar runt! Min kondition är obefintlig (om man inte ser till tapas maran), så en elcykel hade varit perfekt för mig... Eller taxi. Haha!

Svar: Man tränar upp sig...och det är tillåtet att gå i backarna. Men visst är en elcykel bra, har sett flera här. Man kan gå också och i långsam takt. Och taxi finns om man blir trött .
Ditte

Comsi Comsa


Sån härlig cykeltur det blev idag. Det kan bli rätt varmt när solen ligger på. Keps, använder du inte cykelhjälm?
Man skall vara rädd om skallen. :-)

Godnattkram nu kommer John Blund och tar mig.
❤️💤💤💤💤💤

Svar: Visst blev det en fin cykeltur. Cykelhjälm finns och används men jag kan inte ha kepsen under hjälmen och behöver den som solskydd. Men trafiken är lugn. Men hjälm med solskärm vore perfekt.kram!
Ditte

znogge

Att cykla är ett fantastiskt bra sätt att ta sig fram på. Som du själv säger får man motion, kommer snabbt fram och ser mycket av omgivningarna. Helt enkelt perfekt tycker jag :-)

Kram

Svar: Visst är det bra med cykel och motionen får man på köpet, frisk luft också. Perfekt att stanna när och var man vill.
Soliga kramar!
Ditte

Torrebloggen

Vilka härliga bilder! Förstår att ni hade ännu en trevlig dag!
Så att förena nytta med nöje är ju inte så dumt!
Vi hörs!
Kram!

Svar: Visst är det bra att förena nytta med nöje. Och trevligt har vi och inga svårigheter med att fördriva dagarna. Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

TantGlad

Härliga njutbara bilder. Vilket ögongodis.
Visst är det härligt att cykla och speciellt kanske där du är. Du har ju en såndär fantastisk sommar Ditte😁.
Visst får man se och uppleva naturen jättebra från cykeln.
Försök att hålla koll vart du cyklar bara haha........tänkte......tänk om du får syn på nåt och så åker du ner i diket nånstans. Gör illa näsan eller nåt.
Nog med trams nu TantGlad.
Hoppas att du får fina härliga dagar som jag vet att du får.

Många och varma kramar från mig.

Svar: Jag tittar mest rakt fram när jag cyklar och stannar om jag vill titta extra på något. Och så många diken finns inte så kör man fel blir det naturen som gäller eller inne i stan en 3 dm hög trottoarkant. Men än är jag skadefri.
Och du, jag tycker om ditt "trams" får mig ett extra gott skratt.
Önskar dig också fina dagar.
Stor kram!
Ditte

Lena i Wales

Mycket behaglig temperatur. Passar mej utmärkt. MIn man kom hem från Spanien igår kväll.
Zara Home är trevliga butiker. Tycker en del saker är lite dyra, men hittade så fantastiskt fina vinglas i olika färger coh former, jättebilligt, fast köpte inga eftersom jag troligen redan har alltför många, men en fröjd för ögat var det!
Ha det bra och njut av det sköna klimatet!

Svar: Nu är det behagligt här och dessutom blåser det lite lätt. Jag tycker att det är tervligt att gå på Zara Home och få inspiration, men en del saker är alltför dyra i mitt tycke. Och ibland kan man hitta riktiga fynd. Förstår att du var intresserad av vingladen, men man får ju inte plats med allt.
Ha det bra du också och visst grönskar det hos dig i Wales också?
Ditte

Ghugge

Hej Ditte! Här var det fantastiska inlägg att läsa ikapp! Men nu är jag på banan igen så jag njuter i fulla drag av allt! Så skön värme ni har..här är det kallt, burr! Kram

Svar: Välkommen tillbaka! Tack för uppmuntrande kommentar. Jag förstår att du njuter av allt nu och jag vet att jag har mycket vackert att få se med fin text till. Skickar genast lite +24 gradig värme och sol.
Kram!
Ditte

A-C

Hemresan gick bra. N hämtade oss i vår bil vid Centralen. Härligt att komma hem nu när björkarna skiftar i grönt, påskliljorna i full blom o även forsythian. Men önskar att det kunde vara något varmare. Önskar er en fortsatt varm o solig tid i Torre. Kram / A-C

Svar: Vad skönt att ni är väl hemkomna och möts av viss vår i alla fall. Fint med björkarna som slagit ut och likaså de andra blommorna. Våren hemma är vacker. Och snart kommer värmen.Vi har det både soligt och varmt.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Tove Olberg

Det är et nöja att läs hur du skriver inte bara vad! Du flätar in små meningar i stora som jag gillar mycket. Som om jag är med som vi sagt förr :) och bilder därtill ...
Cykla är nytta och nöje! Den där trehjulingen var tuff, visst ska den vara röd, och så kan du röda högklackade sittskor på!
Nu till nästa inlägg ...
Första maj kram, här regnar det idag och är lite lyligt, i går var det soligt men kallt.

Svar: Tack för snälla och uppmuntrande ord! Jadå, du är med här och ibland om jag ser eller upplever något jag tycker är fint eller spännande så liksom pratar jag med dig i din frånvaro. En röd trehjuling med "röda sittskor" sittskor, det vore något....
Sol och varmt idag också så jag skickar genast lite av båda till dig.
Kram och trevlig inledning på maj månad!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: