Nytt och fräscht, gott och beprövat

    
 Solen skiner och det är en behaglig sommardag. Väninnan Ingrid och jag tar en promenad och besöker handelsträdgården i ett industriområde i närheten.
Det är alltid lite pyssel att hitta rakaste vägen dit, men det går bättre och bättre och nu behövde vi bara fråga en gång efter vägen, och det var ett klart framsteg. 
Handelsträdgården har ett bra utbud och det är alltid roligt att se och botanisera bland alla vackra växter och träd. 
Inser att jag inte skulle kunna ha vare sig ett apelsinträd eller citronträd på terrassen, annat än i kruka, så jag får även fortsättningsvis njuta av fruktträden som finns hos grannarna och det går bra det också. Dessutom är de vänliga nog att frikostigt dela med sig av den färdiga frukten.
Efter  handelsträdgården belv det en snabbfika innan vi tog oss an den gigantiska nyöppnade "Comercio Chino" som ligger på Avenida Valenciana. (I torrevieja liksom i många spanska städer finns det mängder av "kinabutiker". De drivs av kineser och varorna som säljs här, precis som i många butiker, är tillverkade i Kina och säljs till låga priser. Visserligen kan kvalitén variera, men det kan den ju överallt och man kan även här reklammera varor. Begär alltid kvitto!)
Vi hade inget bestämt som skulle köpas utan ville mest se utbudet. Och vilket utbud! Man kan nog påstå att butiken hade precis allt av allt. (Inte matvaror)
Hit kommer vi absolut att gå igen.
 
Vackra blommor även här.
 
En gigantisk butik med hjälpsam personal som fanns ute bland hyllor och varor för att kunna hjälpa till.
 
Att sedan vila benen med en kopp kaffe i eftermidddagssolen hos Ali, på restaurang Bar Celona, med adress San Pascual 184, i korsningen vid Calle Fuensante, var jättetrevligt och här var det fler som spontant kom förbi och fikade med oss.
Här är det alltid trevligt att slå sig ner. Bra service, härliga mackor och bakverk och en del rejäla lunchrättrer finns. Och är man sugen på frasiga våfflor med grädde, sylt och glass är det här helt rätt ställe. 
 
 (Inlägg nr 47 i #blogg100)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Milde tid vilken gigantisk butik :) Orkar man leta efter nåt tro? Men besöka den måste man ju och kolla om dom har nåt utöver vad dom andra har :-)
Tack för sällskapet i går hos Ali/ Kram P ♥

Svar: Tack själv, trevligt som vanligt! Butiken är jättestor och jag tycker den var överskådlig med skyltar till varje "gång", både på engelska och spanska. Väl värd ett besök.Kram!
Ditte

Ami

Vilken jättebutik! Vi såg när de höll på att öppna, så dit måste vi absolut gå när vi kommer ner :)
Och visst är det mysigt att slå sig ner hos Ali :)
Ha det så bra
Kram

Svar: Butiken är värd besök ohc sorteringen var lite annorlinda än de mer "vanliga" kinabutikerna dessutom väldigt ljust och överskådligt. Hos Ali är det alltid mysigt att slå sig ner och man gör det gärna.
Soliga och varma kramarfrån oss.
Ditte

Znogge

Det ser verkligen ut att vara en rejäl butik med ett trevligt sortiment :-) Förstår att det kan bli fler besök där.

Kram


Svar: Stor var den verkligen! Och bra priser på tvättmedel, tvålar, köksprylar, pappersvaror och mycket annat som går åt.Allt finns dessutom under ett och samma tag. Kanske ska man inte handla verktyg, färg eller varor som man förväntar sig lång hållbarhet på här. Då får man gå till en rejäl järnhandel.Soliga och lite blåsiga kramar från mig.
Ditte

Ann-Kristin

Jag var också där igår och kollade i butiken. Kommer säkert att gå dit igen. Trevligt att stöta på er alla hos Ali. Stannade till där idag också på väg hem fr Mercadona. Har gått över 10.000 steg i dag så nu blir det balkonghäng.
Kram/A-K

Svar: Kul, att du också tog en tur dit. Ett besök hos Ali är alltid trevligt och ofta träffar man på någon kändis där dessutom. Bra jobbat med över 10 000 steg så balkonhäng verkar perfekt.
Vi har också gått en del men inte riktigt så långt.
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Ojojoj, vilken stor butik! Det är den typen som får mej i en trance,
när jag kommer in. Bara står och tittar, nästan förlamad. Går
vanligtvis ut igen. Det är nånting med de stora ytorna, som mitt
psyke tydligen inte tål.
Inte en enda människa på den röda mattan? Och man kan inte
ens se slutet på den. Huvaligen!


Svar: Någon trängsel var det inte men dels är butiken nyöppnad och dels väldigt stor till ytan. Jag kan förstå dig vad gäller stora ytor men jag vill inte trängas och har svårt för små butiker med mycket folk. Lagom storlek vore bäst.
Ditte

Ingrid

Hej Ditte
Tack för i går. Ja, jag älskar ju Kinabutiker, och utbudet var ju fantastiskt.
Nu behöver jag inte gå till den stora butiken som ligger längre bort, som jag
brukar göra. Spar liksom tid känns det som. Det är ju så mycket man ska göra
här i Torre, det är knappt man hänger med, haha.
Kram/Ingrid

Svar: God afton! Tack själv! Vi hade ju gott om plats😃 att röra oss på och det var inte trångt direkt. Nu har du en butik på närmare håll och den är ju rejäl. Visst blir det snart ett nytt besök? Mycket att göra, det har vi...Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ser dock som att det var tomt på folk?

Svar: Det var helt nyöppnat och kanske var det 20 personer där...gott om plats.
Ditte

Viveca

Ku att se en så fin affär. Jag tycker kanske man ska vara försiktig med chinamarkets så att de inte slår ut alla spanska handlarna. OBS jag hoppas du inte tar illa upp! Vi har det bra och stannar en dryg vecka till. Idag har vi varit på utflykt till Mojacar, en resa på 35 mil, kan verkligen rekommenderas. Kram till er båda. Abrazos

Svar: Håller helt med dig. Vi handlar ju oftast i de mindre spanska butikerna och är helt nöjda med det. Vi vill också ha dem kvar! Men som komplement för småvaror är dessa "chinos" helt ok. Men inte på bekostnad av andra. Förstår att ni haft fina veckor här och njutit av både tillvaron och att möta sommaren. Mysigt med utflykten, har antecknat platsen och kanske blir det ett besök där😀 Ha det fortsatt bra och hälsa Anders. Kram!
Ditte

Marja

Jag älskar att gå omkring i sådana där stora butiker och vrida och vända på alla saker, även sådana som jag aldrig skulle köpa. Det är något med den där känslan att kanske göra ett riktigt fint fynd... som att gå på skattjakt. :)
Kram! :)

Svar: Vilken härlig beskrivning! Ungefär så gjorde jag, men köpte inget. Här kan verkligen fyndas! Och det är väldigt gott om plats och allt är prydligt exponerat. Inte tjusigt, men tydligt. Det kommer att bli fler besök här i butiken. Kram!
Ditte

Comsi ComsaOj vilken affär, det är nästan som man blev misstänksam, he he, skojjar.... :-)

Godnattkram och sov gott när det passar ♥

Svar: Ja, det kändes lite så. Men kul att strosa runt där och se utbudet. Dagen har övergått i sen kväll och snart har jag träff med John Blund. Och i morgon är en ny dag. Kram!
Ditte

Geddfish

Jag har lite svårt för nya stora butiker. Just detta med mitt synfält, att ta in. Får titta och blinka extra många gånger. Men visst är det häftigt!
Godnattkram, nu sover jag min sista taggtrådssömn, haha ♥

Svar: Jag kan förstå dig. Men just här gillar jag att det är luftigt och att man tydligt ser vad som finns. Oftast tycker jag bättre om de mindre butikerna men trevligt med just denna stora där allt finns, förutom mat. Hoppas det går bra för dig i morgon och att det känns bättre😀 Kram och natti!
Ditte

Torrebloggen

Vilken jättestor kinabutik! Dit måste vi gå när vi kommer ner.
Ja att sitta ner och fika en stund hos Ali är alltid trevligt!
Vi hörs!
Sov gott!
//Carina

Svar: Denna "chino" är jättestor och luftig och varorna syns. Den är absolut värd ett besök.😀 Att slå sig ner hos Ali med goda vänner eller på egen hand är alltid trevligt och man känner sig alltid välkommen. Vi hörs och ses snart! Kram!
Ditte

Susan

Hola! Chinos måste besökas! Var exakt på Valenciana ligger den?
Kram//Susan

Svar: I stort snett snett över gatan från den lilla handelsträdgården som är under avveckling. Eller om du kommer från Baleares korsa Valenciana och gå till vänster ca 500 m så ligger den där, en gigantisk vit byggnad.Ha det gott!
Kram!
Ditte

Veiken

Kineserna erövrar välden helt utan vapen annat än låga priser och bra sinne för affärer.
Fler kanske borde ta efter! ;)
Det är lite konstigt med så stora butiker, men man vänjer sig! Kramar

Svar: Ja, stor var den....Har legat en annan butik här innan, men som byggts om. Här hittar man det mesta av allt så man slipper flänga omkring. Och trängsel slipper man. Dock får man se upp med kvalitén ibland.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Dit får vi gå nån dag och kolla, har bara susat förbi den per bil. Trevligt att dom säljer blommor där nu när jardenerian på Valencianas har lagt ned. Ibland vill man ju han nån liten extrablomma som piggar upp när man har haft ihjäl nån av dom man tidigare köpt. Tur att det är billigt med blommor :-)

Svar: Blomutbudet var rejält! Och skönt att lätta finna nya, för en del av dem lever ett hårt liv i solen på åra terrasser. finns också en bra handlesträdgård, moodell mindre, uppe vid butiken "Danish Design" där vi också köpte växter.
Ditte

Lena i Wales

Jag bara älskar dessa Kinaaffärer som finns över hela Spanien! Så mycket bra grejer till fantastiska priser! Kommer sällan ut ur en tomhänt. Men som du säjer man ska se upp med kvaliten. Jag har t ex köpt mycket bomullsgaran där. Inget fel på det.
Ha det skönt i värmen!

Svar: Visst är de bra komplement! Och den här var verkligen stor, åskådlig och luftig. Och här handlas sällan av oss stora, dyrare saker så jag tror inte risken att konkurrera ut de mindre spanska butikerna är stor. mÅnga marknader har ju liknande utbud, men med mer trängsel-Sedan är ju det mesta överallt tillverkat just i Kina.
Ditte

Tove Olberg

Comercio får mig att tänka på kommersiell - vad säger du om det "fröken"? Hemma i Norge sa vi kommers om auktioner, handel om jag nu inte är ute och cyklar ... kolla utbudet = ögonshoppa. Härligt!
Kram

Svar: Comercio får mig också att tänka på kommersiell. Och jag känner igen den norska betydelsen. Man omsätter ju pengar för något som skall ge inkomster/vinst. Kommersiell har med handel att göra...Och att ögonshoppa är trevligt jag köper inte så ofta saker. Men blommor och växter vill jag gärna ha.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Det är klart man är sugen på frasiga våfflor och .... mumskramar

Svar: Våfflor är gott och dessa norska frasvarianter med allt av allt är perfekta. (Ibland i Norge kan man få sladdriga, mjuka våfflor) Och man kan dela en våffla på tre och ändå vara nöjd. Man får sitt sockerbegär stillat för minst en vecka...Söta kramar från mig.
Ditte

Bosse Lidén

Sladdriga och mjuka kan jag vara utan. Det är samma sak med glasstrutar. Jag vill helst ha frasiga och nybakade om jag får välja fritt. Fredagskram

Svar: Instämmer till fullo! Frasigt skall det vara!Så jag skickar en extra frasig kram till dig.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: