Mat under gång

    
Tapasrundan i Torrevieja fortsätter även denna helg från torsdag t.o.m. söndag och nu är det nya tapas som finns att prova.Tanken att kombinera mat/tapas med att promenera runt är perfekt. Man förenar verkligen nytta med nöje. Ja, om man nu tycker om både att promenera och att äta tapas. Priserna är modesta, två euro för en vanlig husets tapa med dryck och 50 cent mer för en lyxigare variant med dryck. ( Jag har dock inte alltid förstått kvalitetsskillnaden...men det gör mindre. Vi äter det vi tycker verkar gott.)
Man kan bestämma sig för antingen lunchrundan mella klockan 12 och 16.30 eller kvällsrundan mellan19.30 och 23. För vår del blev det lunchrundan idag. Vi började på en för oss ny restaurang; Casa Juani på Calle Heraclio 29. Här var det spansk känsla och väldigt gott och trevligt. Ägarinnan villle gärna att jag skulle fotografera och gav mig en rundtur inomhus. Hit kommer vi absolut att komma tillbaka antingen för lunch eller middag. Prisvärda menyer, goda tapas och mindre rätter med spansk inriktining serveras. Och det är inte någon "turistfälla". För oss var dett det första besöket på denna restaurang och det föll mycket väl ut...
 
Casa Juani.
Ägarinnan visade mig runt och presenterade också de menyer, tapas och andra rätter
som serveras när det inte är "Ruta de Tapa"
 
Vi provade båda rätterna på tapasmenyn; falafel med en fin salllad,(närmast) svårt att få till vackert  på bild, men den var jättegod. Bakom brödbiten på Bosses tallrik döljer sig en bit fläskfilé, från "iberico" grisen serverad med grönsaker, pommes och en apelsinsås. Båda rätterna var riktigt goda.
 
Nästa stopp blev på Tasca Nueva Bahia, Calle Diego Hernandez, 32, alltid ett säkert kort, vara sig det gäller tapas, lunch eller middag. 
 
Vi delade på tapasrätterna som ingick denna vecka; fläskfilé från ibericogrisen, med en sås av balsamkräm på en tunn skiva bröd.  Mycket gott!
Även den andra rätten smakade väldigt bra; råstekt potatis med stekt ägg, räkor och strimlade grönsaker.
 
Dagens sista tapasbesök blev också en för oss "ny restaurang", Tasca Bahia, (Några meter från Tasca Nueva Bahia) och här provade vi en grönsakspuré med bacon, gott, men inte det bästa vi ätit just idag. Tror vi skall prova deras lunchmeny vid tillfälle....
 
 
  (Inlägg nr 51 i #blogg100)
                                                                                   
Ami

Vad bra att du tipsade om Casa Juani! Vi har bara gått förbi den med aldrig varit inne.
Jätteroligt att prova på lite olika ställen och gott såg det också ut att vara :)
Ha en fortsatt fin lördag
Kram

Svar: Casa Juani är värt ett besök tycker vi. Och visst är det trevligt att med en tapasrunda och få möjlighet att prova olika barer och restauranger. Vi tycker vi fått bra tapas på de flesta ställen och riktigt bra på andra. Någon dålig variant har vi inte träffat på. Trevlig kväll önskar vi från terrassen och +22 nu i kväll.
Ditte

Znogge

Jag tycker att allt ser gott och smakfullt ut och det röda i glaset gör inte saken sämre!

Trevlig lördagskväll!
Kram

Svar: Det är trevligt att ta sig runt med hjälp av kartan där de olika restaurangerna finns utmärkta och även deras tapas finns angivna. Så lite motion kan det bli det mellan smårätterna.Ganska prisvärt är det också 2 euro/ vanlig tapa med vin eller annan dryck och 2.50 för en lyxvariant. Men vi har inte alltid förstått lyxen, annat än att de också varit goda. Och det räcker långt.Önskar dig en lugn och behaglig kväll.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Så gott det såg ut! Casa Juani har vi aldrig varit till, så tack för tipset!
Trevlig kväll!
Kram

Svar: Det var både gott och trevligt och kul att prova restautanger/barer vi inte tidigare besökt. Ja, det blev en del kända också...Trevlig kväll önskar vi er också.
Kram!
Ditte

FREEDOMtravel

Verkligen bra sätt att hitta nya restauranger! Vi tycker ju tyvärr att vi råkat ut för turistfällorna ibland, men sen går vi ju inte ut och äter ofta heller. Lite synd kanske, men samtidigt en av grundpelarna för att vi ska ha råd med resan. Och som tur är så är det väldigt kul att botanisera i mataffärerna också!

Svar: Vi äter heller inte ute mer än kanske ett par gånger i veckan, men när det är tapasrunda så är det lite extra för dels är det gott och dels kul med nya restauranger. Men jaglagar gärna mat hemma och roligt med det både stora och fräscha utbudet av varor. Och att jämt äta ute blir trist i längden och skall man vara ute ett år så är det mycket att tänka på om pengarna skall räcka...
Ditte

Ama de casa

Casa Juani är verkligen ett bra ställe, fast vi tyckte att den var ÄNNU bättre förra veckan. Tyvärr har vi en tendens att glömma bort den restaurangen när det inte är tapasrejs...

Trevligt att ses igår!
:-)

Svar: Förra veckan kom vi inte dit ..men vi skall prova lunch eller vanliga tapas där vid tillfälle. Säger som du " trevligt att ses igår". Och många trevligheter blir det här!
Ditte

Comsi Comsa


Så trevligt och gott det ser ut. Du har också förmågan till att visa allt från dess absolut bästa sida. :-) Stor kram från mig denna söndag ♥

Svar: Dessa tapasrundor är trevliga och visst är det bar att förena nöje och nöje. Jag gillar att promenera och jag gillar tapas. Stor kram från mig till dig.
Ditte

Eva`s blogg

Åh du frestas rejält blir ju sugen på allt gott :) måste vara skoj att kunna äta så lite var som o då det inte heller kostar en förmögenhet ännu bättre :) hoppas dagen blir toppen kram

Svar: Här finns mycket gott att välja bland och priserna är dessutom mycket överkomliga. Trevligt att prova lite olika...Önskar dig en bra söndag!
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: