Liv i blåsväder

    
 Regn i natt men på morgonen, snarare förmiddagen kämpade sig solen fram. Det blev en sen frukost bland blommorna på terrassen och där blev jag sittandes länge. För jag har ju ingen brådska.
Men plötsligt fick jag ändå bråttom för det började blåsa rejält, så rejält att en del av blomkrukorna välte och  passionsblomman som inte inte var ordentligt förankrad fladdrade i vinden.
Men med hjälp av Bosse och borrmaskinen kom det raskt upp krokar på passionsblommans vägg, (muren ut mot gatan)  snören spändes upp och passsionsblomman som just nu nu har två blommor och 18 knoppar tycktes räddad för den hårda vinden.
Plötsligt ökade vinden i styrka och regnet vräkte ner så den tänkta långpromenaden ställdes raskt in.
Men å andra sidan blev det en timme med spanskstudier, besök i "blogglandia" och lite annat praktiskt.
På eftermiddagen upphörde regnet och det blev en tur ner till havet och där sammanstrålade jag med vännerna Ingrid och Preciosa, mina eminenta trädgårdsmästare. Jätteroligt att ses igen!
Vi satt utomhus på Deni´s, dock i lä, och hade det brusande havet framför oss, ett hav som skiftade i olika blå nyanser och där den gråblå himlen kändes oändlig.
 
 
Fint att sitta en stund och höra havets brus. Och idag var det många bänkar som var lediga...
 
Till och med palmerna vajade i de hårda vindbyarna.
 
Eftermidddagen övergick i kväll och min dotter Liv ringde och grattade på namnsdagen. Tänk, det hade jag missat och passade förstås på att gratta tillbaka. 
(Och jag som brukar ta till vara de tillfälllen att fira som jag kan hitta och så glömde jag...) 
Liv betyder just liv och är ett nordiskt namn som härstammar från det isländska ordet "hlif" som betyder värn eller skydd. I den nordiska mytologin var Liv en av de två som överlevde ragnarök.
Namnet Liv, var när jag döptes till det väldigt ovanligt i Sverige och var det även för 25 år sedan. Men å andra sidan är jag till hälften norska och där har namnet Liv alltid varit ganska vanligt.
Att jag också fick heta Liv berodde på att vi i Norge hade en grannflicka som hette så och mina föräldrar tyckte väldigt mycket om henne.
 Vår ena dotter fick också namnet Liv och hur det kom sig är en helt annan historia.
 
  (Inlägg 37 i "blogg 100)
Ditte

Förstod att det inte ått att kommentera men det berodde på att jag halkat på tangenterna och avkryssat kommentarsrutan. Nu är den ifylld igen.

Znogge

Min kommentar till detta inlägg hittar du under det förra!

Kram och god måndagsmorgon.

Svar: Tack, det har jag gjort och jättebra att du påpekade att det inte gick att kommentera. Fingrarna levde sitt liv och tryckte av kommentarsrutan.....Trevlig vecka önskar jag dig, men jag vet att du har mycket att tänka på nu. Kram från mig och positiva tankar.
Ditte

Znogge

Jag tycker dina namn är vackra men i en viss ålder är man ganska så känslig. Själv har jag ett lite ålderdomligt och tyngre namn så under skoltiden önskade jag ofta att jag hette något vanligt som Eva eller Maria. Nu har jag vant mig :-)

Svar: Visst är det så. Det önskade jag också. Men i Norge var mina namn inte alls udda som de var i Sverige. (Och vår dotter Liv heter även Maria.) kram !
Ditte

Preciosa

Tack för i går! Roligt! Lite småkyligt :-)
Ja namnen dina är så fina!! Tänk om föräldrar tänkte lite när dom namnger barn så slipper dom bli mobbade som en del blir...
Finns hemska exempel :( Fast när man är barn vill man alltid heta nåt annat. Man accepterar som vuxen i de flesta fall iaf...eller byter som jag vet att en del gjort.
Kram P ♥

Svar: Tack själv ! Jättetrevligt att ses igen! Och vad gäller namn så är man nog inte själv så nöjd med föräldrars val om man får heta något som inte är så vanligt. Det dröjde länge innan jag förlikade mig med mina namn. Men när vi bodde i Norge så var inte mina namn alla ovanliga. Vi hörs och ses! Kram!
Ditte

Eva`s blogg

God morgon Ditte ...ser härligt ut även om det blåser, ja min första dotter fick mitt namn i andra namn så jag var ju så ung då jag gav dem namn hade kanske tänkt om i dag i deras andra namn ...ha en toppen dag kram

Svar: Det här med namn är roligt och ibland har man tänkt ett namn men när man ser barnet så kan det ju bli något helt annat. Eva tycker jag är fint och lätt att säga världen över. Verkligen ett gammalt klassiskt namn. Trevlig måndag önskar jag dig. Kram!
Ditte

Gittan

Här har det också varit storm, man fick hålla i hatten kan jag tala om. Fina namn du har, jag heter Sofia i andra namn och det heter min mamma, hennes mamma hette det och min dotter och henne dotter heter det, jag tycker Sofia är ett fint namn, men min morfar kallade mig för det och det tyckte jag inte om, varför vet jag inte. Ha en skön dag och en bra vecka.
Kram min fina bloggvän.

Svar: Jag läste att det blåst rejält hemma också men här är det lugnare idag. Namnet Sofia tycker jag är fint och det är roligt med ett namn som går i arv. Önskar dig en trevlig måndag och en bra start på veckan. Kram!
Ditte

Comsi comsa


Hi hi hi, vad det du som var boven till dramat? :-)

Grattis i efterskott till Liv, tycker om namnet.
Mitt namn betyder kyskhet, :-)

Här blåste det något förskräckligt i går, gillar inte blåst.
Kram på dig goa du ♥

Svar: Jag var boven! Tack för namnsdagshälsningar! Hade själv helt glömt det. Roligt med betydelser av namn....Vag gäller blåsten så är den kvar idag också men det har lugnat sig och i byarna är det ca 10m/sek. Men det är ganska soligt. Får se vad vi gör av dagen. Kram!
Ditte

Ami

Nu förstår jag varför det inte gick att kommentera här igår, men nu har du löst det igen :)
Så roligt att ni kunde träffas nere på Dení´s trots blåsten.
Och grattis i efterskott på din namnsdag :)
Kram

Svar: Tack! Jag hade kryssat av kommentarsfältet av misstag. Men Znogge var snäll och talade om att det inte gick. Jag hade nog inte upptäckt det. Blåsten lugnade dig lite och på Deni's var det nästan lä. Och visst var det roligt att ses igen. Kram!
Ditte

Ama de casa

Grattis i efterskott! Vackra namn har du... Själv ville jag inget hellre än att heta Anna, Eva, Maria eller nåt av dom vanliga flicknamnen. Hade stora problem med mitt egna namn... :-)

Svar: Tack! Ja, namn är knepiga och jag önskade mig ett vanligt namn när jag var liten. Många hette då Kristina, Birgitta och Margareta, efter prinsessorna. Men idag har jag förlikat mig med namnen. Jag tycker ditt namn är väldigt vackert och många i Norge heter så. Namn är roligt och man vänjer sig ju så småningom . Hoppas du mår bättre idag. Kram
Ditte

Ama de casa

sv: Jodå. Sjukhusets wiffi visade sig vara helt gratis. Vi slängde 7 euro i sjön, kan man säga. Haha! :-)

Svar: Så det kan bli! Men skönt att sjukhusets wi-fi fungerade. Inte alltid så, åtminstone inte hemma. Där har jag ibland använt telefonen och kopplat datorn till den. Har ett fast pris.
Ditte

Annika

Saknar er där nere. Mina förnamn har jag aldrig haft problem med, Däremot mitt efternamn som jag retades för.
Kram

Svar: Saknar er också! Nej vad gäller ditt namn så är det ju ett ganska vanligt namn och svenskt. Mina namn var ju norska och I Norge var de rätt så vanliga . Kram!
Ditte

Marja

Grattis i efterhand på namnsdagen! Oj, vad det blåser hos dig också, men havet är fint även när det är lite upprört. Jag har flera fina bilder från en stormig dag i Grekland. Jag satt uppkrupen på en klippa med en främmande man och fotograferade... ☺
Kramar!

Svar: Tack! Ja. här blåser det idag också men lite mindre än igår och nu skall det visst avta. Jag kan riktigt se dig sitta där på klippan i Grekland med din kamera i högsta hugg fotograferandes och den främmande mannen vid din sida. Låter riktigt trevligt!
Idag har det mest fotats blommor...
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Regn och rusk även i Västerbotten! En riktigt motig måndag som inte är slut än! Hälsningar!

Svar: Här är det sol idag. +20 men det fortsätter att blåsa. Men det blir middag ute på terrassen i kväll. Mysigt!Hoppas ert ruskväder snart byts ut mot skönt vårväder.
Varma och soliga hälsningar med inslag av blåst...
Ditte

maria at inredningsvis

AHHHH vad härliga foton jag ÄLSKAR havet vill bli begravd där fri en dag:)

Svar: Tack! Havet är mäktigt och så faschinerande och jag kan sittta hur länge som helst, nästan, och titta ut över det.
Ditte

Tove Olberg

Liv i blåsväder! Fin rubrik och jag ser ju för de 3 B´n, - Blommor i fara, Bosse med Borrmaskin som räddar Liv! Grattis i efterskott! Liv gav liv åt Liv.
Norsk jenteklem!

Svar: Finurligt Tove! Jag ler och njuter när jag läser dina fina ord. En stor klem kommer tillbake.
Ditte

Tove Olberg

Å så jag glömmer ... jag sitter en stund på den bänken hos dig ....

kram igen

Svar: Tack, jag kände din närvaro i vinden och bruset från havet.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Jag grattade en norsk vän som heter Liv. Det är ett fint namn tycker jag. Grattis i efterhand till dig. Vad bra att ni sköter om den fina passionsblomman. Den kommer att glädja er många gånger verkar det som. Kram

Svar: Tack för namnsdagshälsningar. Numer och alltsedan jag blev vuxen har jag tyck om namnet Liv och vad det står för. Vad gäller passionsblomman så hälsar hon så mycket och idag med sex blommor. Soliga kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: