Kanske nu?

    
Kanske är det nu dags för våren att komma tillbaka från sin ledighet. Idag känns det så, helt klart. Blå himmel och sol från en klarblå himmel..
Det blev en sen frukost på balkongen och sedan en fin promenad längs med Årstaviken, (Mälaren) för att se hur  blommor, kolonistugor, änder och båtar möter denna annaddag påsk.
En  skön promenad väntade och visst var känslan av vår i luften stor och allt jag passerade såg ut att trivas riktigt bra. Fullt förståligt.
För min del kom eftermiddagen att bestå av att ordna med en annanddagsbuffé, utan påskmat.  (Har inte förstårtt vad det är, eftersom den mat man äter i smaband med påsk kan ätas hela året om.)
Döttrarna med sin familjer kommer så vi blir nio personer, vuxna och barn, som samlas här hemma för att äta och umgås.
Jättemysigt att ses och vi tar förstås även tillfället i akt att fira min födelsedag  som var i mars men då vi inte hade möjlighet att ses. Och visst kan det vara väldigt trevligt att sprida ut firanden? 
 
Hemma på "vår "kaj". (Saltsjön=Östersjön men mycket bräckt vatten)
 
Full fart var det bland änderna i Årstaviken.
 
Några båtar var sjösatta -
 
-och Eriksdals koloniområde hade antagit flera nyanser av grönt.
 
Annars var det mycket blått på backen, här scilla.
 
Jodå, även "blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår..." Visst är det?
Tidigare har jag bara sett enstaka blåsippor men idag hade de gruppvis vågar sig fra.
 
Hema igen så tittade jag lite extra på husbåtarna längs kajen och just den som ligger nedanför vårt hus hade verkligen påskpyntat på akterdäck. Och till och med en höna fanns med. 
 
 
 (Inlägg nr 31 i #blogg100)
 
Malin

Vilken trevlig och skön promenad! Och visst får vi hoppas att våren äntligen är på
väg tillbaka nu med lite värme och sol. Ska enligt prognoserna blir sköna plusgrader och bra väder i veckan. Trevligt att ses och umgås med familjen! Och visst är det så att maten vi ätee nu kan ätas när som på året och inte bara under påsken. Önskar dig en trevlig kväll och fortsatt vecka!

Svar: Tack! En vacker vårdag blev det och så skönt att solen är tillbaka. Här hade vi en fin eftermiddag med full fart. Gott och trevligt var dte. Önskar dig en fin vecka. Antar att din N.Y. resa närmar sig och tiden dit kommer att gå fort. Roligt att ha detta att se fram emot.
Ditte

Ami

Frukost på balkongen lät väldigt härligt!
Och att träffa familjen är alltid roligt. Och visst är det bra att sprida ut firandet lite :)
Ha en trevlig kväll!
Kram från ett kallt Lloret de mar

Svar: Vi har haft en fin dag här idag, men så varmt är det inte, kanske ca +12. Men solen har lyst och det är alltid trevligt. Oj, då är ni en bra bit på väg.
Var i Lloret de Mar som ung....Men det var länge sedan.
Kör försiktigt!
Kram!
Ditte

Marja

Så fint med de blå vårblommorna! Härligt att ni fått så fint väder. Här är det grått och grått...
Den översta bilden är underbart vacker med vattnet och speglingarna.
Kram! :)

Svar: Tack! Ja, det kändes extra fint idag då det grå varit här ett tag. Jag blir mycket pigggare av det soliga vädret och av att se hur naturen nu spirar. Hoppas på fint väder i morgon då jag skall ut på nya äventyr.
Kram!
Ditte

Comsi Comsa


Ja, idag var det en fin dag, blev riktigt glad.
Mycket vackra bilder som vanligt hos dig.
Så du fyllde år i mars, det gör jag också. :-)

Nattkram och sov så gott! 😴😴😴

Kramen ❤️

Svar: Kanske dax för att fira ännu en gång då? Jag tycker man skall fira allt som går att fira...Och idag var det vår igen....Natti , natti! Imorgon väntar nya äventyr.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga vårbilder! Ja vem vet, kanske våren är här nu....
Här var det också fint väder idag, soligt men det blåste lite.
Kram!

Svar: Tack! Ja, idag kändes det som om våren kommit tillbaka. Jättehärligt! Och nu hoppas jag våren stannar ett tag.
Kram!
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Härlig promenad Du kunde göra innan familjen kom. Förstår att ni hade en trevlig em/kväll.
Tror inte att det är blåsippor, ser mer ut som en slags viol. Rätta mig om jag har fel 😃
Kram/A-K

Svar: Du har säkerträtt! Jag vet att den ljusare är scilla, men trodde nog det andra var blåsippa. Får genast titta efter. En trevlig eftermiddag och kväll blev det med alla samlade.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jag håller med - man ska fira sin födelsedag så länge det bara går och så länge alla andra står ut. Sen får man hitta på nåt annat att fira :-)

Ha en underbar dag!

Svar: God morgon! Visst är det så! Här har det ändå blivit väldigt rimligt tror jag. Även i andras ögon...Men att fira är trevligt.Sol idag också och en trevlig njutflykt väntar.
Hoppas att du vilat dig i form och mår bättre idag.
Ditte

Arvid och Lydia

Så fina vårbilder ! Måste också varit härligt att umgås med familjen. :-)

Hoppas du får en skön tisdag!

Svar: Tack! Visst är det skönt om våren nu bestämmer sig för att stanna ett tag. Hoppas kan man!Och dagen bjuder på trevligheter, så jag ser verkligen fram emot dessa.
Hoppas du också får en trevlig dag.
Ditte

Mats

Hola Ditte...alltid lika roligt och intressant att botanisera bland dina fina foton och kåserier på bloggen...Sköt om er och fortsätt mys på :) kram från oss // M&M

Svar: Hola! Tack! Har ju följt era äventyr i Torre och förstår att ni har det bra. Snart är det vår tur...Ha det bra! kram!
Ditte

Tove Olberg

Den där bilden från Eriksdal gick jag rakt in i ... När du skriver om blåsipporna niger och säger nu är det vår... så kom jag på att jag inte sett blåsippor på länge, de växer inte så mycket här uppe tror jag ... men på en av mina utflykter på okända stigar förra våren såg jag på andra siden älven jag gick längs med något blått, lägger om kursen och på vägen dit hittar jag dessutom en hel slänt full i vitsippor som jag bara sett i trädgårdar här - vilken glädje och så var det blåsippor det där blå, vilken härlig upptäckt! Nu ska jag åter till dina minnenas television, för jag vil minnas du skrev något om din mor också. Det tar lite tid i min hjärna ibland som du vet ....
Blåsippekram

Svar: Och Tove; allt får ta sin tid och den har vi gott om. Ja, blåsipporna kommer upp hela tiden och då är det vår. Men jag tror jag behåller strumpor och skor på ett tag till. Åtminstone till slutet av veckan då det bär av till varmare trakter.
Skickar idag både blåsippekramar och skärgårdskramar för där har jag varit . I skärgården alltså....

Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: