Inspirerande!

    
 Det är roligt att se hur många husägare använt sina gröna och blommiga fingrar till att pigga upp och färgsätta sitt närområde. När vi var uppe vid Saltsjöarna och strosade i omgivningarna fick jag massor av inspiation, men jag vet ju också att det tar tid både kaktusar, palmer, bougainevillea och andra växter att riktigt ta sig. Givetvis behövs god omvårdnad och många, förtroliga samtal för att växterna skall frodas och utvecklas, precis som med oss människor.
Jag tror också att just luften vid Saltsjöarna birdrar till att växtligheten trivs extra bra.
 
Lite mer ovanligt med röda bougainvillea.
 
Kaktusen strävar uppåt och snart ser den ut att nå upp till ledningarna....
UNdrar vad som händer då?
 
Palmer på tillväxt, verkligen behändiga. Men de växer snabbt...
 
 En lite mer krävande rabatt, men väl genomtänkt och vacker.
Den lyser upp och gläder alla som passerar.
 
Den här innergården känns också krävande, men på ett annat sätt. 
Här krävs mycket jobb. Väldigt mycket! Verkar som om huset är övergivet.
 
Kaktusar verkar populära i trädgårdarna här och de är lättskötta och kräver minimalt med bevattning.
 
Även en lilarosa bougainevillean pryder sin plats och är lättskött och kräver bara lite vatten.
(Man kan även ganska ofta se dem växa fritt och då är det ju ingen som ger dem någon omvådnad alls. )
 
Om katten här på byrån är lättskött eller inte, det har jag ingen aning om. Men söt var den.
 
En del av "Laguna Rosa", den rosa saltsjön.
Här syns verkligen den rosa färgen.
(Vattnet färgas rosa av en sorts snäcka som bara kan leva om vattnets salthalt övergår en viss procentssats)
 
(Inlägg 45 i #blogg100)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i går och för blomkavalkaden i dag :-) Finns mycket vackert att titta på och finare blir det längre fram, ja innan hettan alltså.
Kram P ♥♥

Svar: Tack själv! Och visst är det roligt att strosa runt och titta på både hus, växter och gktta in i trädgårdar....Ja, ännu vackrare blir det.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

En rosa sjö vill jag också ha! Och många rosa blommor! Har inte fått ringen ännu...

Svar: Förstår att du väntar med spänning på ringen. Hoppas att du skickar en bild när den kommer.
Ditte

Comsi comsaDet ser ut som växterna trivs alldeles utmärkt, de trivs som fisken i vattnet. Luften vid Saltsjöarna gör nog säkert sitt....

Blåsig och solig kram från mig ♥

Svar: Visst trivs växterna vid saltsjöarna. Måste vara något med luften där. Jag tror våra växter trivs bra på terrassen här också, men kaktusar har vi inga. Är så glad över passionsblomman som tagit sig så bra och får nu kämpa på med kamelian som har knoppar. Men stödjande samtal kan hjälpa.
Sitter ute i skrivandets stund och termometern visar +18 och klockan är snart 22. Jag trivs...
Kram!
Ditte

Ami

Visst är det en märklig färg på den rosa saltsjön! Men den är väldigt vacker att titta på.
En bougainevillea skulle jag vilja ha på terrassen uppe hos oss, men jag tror den skräpar ner för mycket. Och Lex är nog inte så road över att plocka mina torra blommor på sitt terrassgolv :)
Kram

Svar: Jag är så faschinerad över den sosa saltsjön , men har ännu inte badat där. Kanske i framtiden...Det är vacker natur runt sölrsjön och växterna trivs där.
Vad gäller "boggan" så skräpar den ner en del, men den är vacker. Kanske vill man inte ha blommor som blåser runt, fullt förståligt.
Vi har vår i rabatten intill grannen, men vi får väl sopa....Men än så länge är den bara några dm hög. Får se hur den artar sig.
Blommiga kramar!
Ditte

Geddfish

Tack för en fin blommande rundvandring!
Otrolig grönska!
Söndagskram, Gerd

Svar: Här grönskar det verkligen och vi njuter av den. Roligt var det att se ett nytt område och allt det hade att bjuda på. Nu njuter vi av att sitta ute klockan 21.30 och känna doften av alla blommor. Kram och tankar till dig min vän.
Ditte

Eva`s blogg

Åh va härligt att mötas av dessa ljuvliga blomster o få en sommar känsla det behövs i dag då det är kyligt här hemma :) men snart så ...nu skall jag umgås med maken så jag hoppas din kväll blir härlig stor kram

Svar: Vi njuter av blommor, sol och fin försommarvärme och vi trivs. Här blev det middag på terrassen och vi sitter ute fast klockan är 21.30. Härligt ! Kram till dig och trevlig kväll .
Ditte

Ama de casa

Jomenvisst finns det mycket vackra trädgårdar och blomster här runt ikring. Att köpa på trädgårdshandeln eller på marknaden är också "nästan gratis" många gånger. Så om man nu inte har sådär jättegröna fingrar så kan det ordna sig ändå :-)

Svar: Det gör det absolut. Och jag kombinerar friskt . Är så glad för att min passionsblomma är vid god vigör och blommar. Kamelian har knoppar och kräver mycket av allt...men nya växter finns ju att tillgå på nära håll och till överkomliga priser .
Ditte

Gittan

Härlig promenad som vanligt och så fint med rosa vatten, kul att se.
Katten var söt och hoppas att den är lätthanterlig. Ha e skön kväll
Kram.

Svar: Vad gäller katten har jag ingen aning. Den bara fanns där. Promenaden här var ny för oss och mycket fint och annorlunda fick vi se. Saltsjön med sitt rosa vatten är hägtigt och att bada där lär varahälsosamt. Har inte provat och man bör ha på badskor och medföra en dunk sötvatten att skölja av sig med. För vattnet är verkligt salt. Kram från mig!
Ditte

TantGlad

Vilket härligt blommande inlägg. Jättefina bilder.
Ja nog kräver en fin trädgård mycket pyssel. Ja jag vet. När jag var liten så ville jag bli trädgårdsmästare som var min största dröm. Tyvärr hamnade jag på en helt annan bana. Ja så kan det gå.
Men intresset för blommor har jag kvar.
Kaktusar är ju tacksamma. Men ska man ha annat som kräver mer skötsel så får man allt ägna en hel del åt trädgården som nästan är ett heltidsjobb.
Men det är fint å trivsamt med blommor.
Åh......vilken söt katt. Hon ser ut att heta "Maja" Tycker jag hihi.
Nu fortsätter jag min lilla bloggpromenad och Tack för ditt fina inlägg.

Kraaaam fina bloggvän.

Svar: Tack, fina du! Ja, mycket jobb och pyssel för en fin trädgård blir det men å andra sidan är glädjen över växtligheten stor. Blommor tycker jag om och har fått till det bra på vår terrass. Njuter extra av den underbara passionsblomman. Stor kram från mig.
Ditte

Anonym

Oj, vad du måste njuta av allt det vackra och tack för att du delar med dig till oss! Idag har vi haft så soligt och fint här också!☀️ Varma kramar.

Svar: Här finns mycket vackert att se. Växterna ser jag och fåglarna kan jag bara höra. Ja, några ser jag med det är medt häger, svalor och måsar som är synliga. Vad skönt att ni har haft fint väder, allt känns mycket roligare då...
Kram!
Ditte

Ghugge

Vad händer? Gammen nu igen! Anonym är bara jag!

Marja

Underbar växtlighet! Kaktusarna är verkligen imponerande och de ser inte så taggiga ut heller. :) Den rosa lagunen fångade du riktigt fint på bild. :) Vilken fantastisk färg.
Kramar! :)

Svar: Den rosa saltsjön är verkligen speciell och att just en snäcka ger den sess röda färg är så intressant. här uppe verkar det också som om växter trivs extra bra. Kaktusarna är fina och dessa sorter är inte alls taggiga. Undrar hur länge de vuxit här i trädgårdarna.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken underbar växtlighet och vilken vacker bild på sjön! Bougainvillea hade jag gärna haft om klimatet tillåtit det. Minns i Egypten hur vackert det var när de växte mot husfasaderna. Även i Brasilien var de tämligen vanliga...

Kram

Svar: Växterna frodas och jag tror kombinationen god omvårdna och bra luft vid saltsjön ger dem en extra skjuts. Nu hoppas jag på att min "bougga" skall fortätta att växa. den tar det lugnt. Men passionsblomman växer så det knakar.
Tror inte set är så gynnsamt just för bouggainevillea utomhus i Sverige, men kanske inomhus. Fast det är ju inte samma sak...
Kram och trevlig start på veckan.
Ditte

Annika

Vad häftigt med en rosa sjö. Tänk här blev jag så glad över att krokusarna blommar... Men så ser jag dina fina bilder.....Om vi bara hade lite varmare så... Men tack för att vi får njuta av dem här i Blogglandia i allafall.

Ha en fin dag. Kram

Svar: Krokusar är också så fina och visst känns det som om våren är på väg när de tittar upp. Den rosa saltsjön och området är omkring är verkligen roligt att titta på och växterna verkar trivas extra bra där. Trevligt att du fick lite sommarkänsla hos mig och blommorna.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder som vanligt!
Gillar också att gå runt och "fönstertitta! lite.
Ha det bra!
Vi hörs.
Kram!

Svar: Tack! Ja, här blommar det för fullt! Och jag tycker verkligen det är inspirerande att glutta in i trädgårdar och titta. Ha det bra nu också!
Vi hörs och ses!
Kram från oss.
Ditte

Tove Olberg

ÅÅ vilka ljuvliga bilder; en sån prakt att visstas i! Rosa lagunen - ja tack.Kanske idé för min terrass att få till något :-)
Rosa kram!

Svar: Tack! Ja här upp vid den rosa Saltsjön är det vackert. Och växterna tycks få extra kraft...Jag tcker det är så roligt att se mig omkring och samla idéer. Sedan är jag inte alltid lika bra att få till det. Är ju inte så praktisk...
Rosa kram till dig också.
Ditte

Bosse Lidén

Många fina bilder. Rosa vatten orsakat av en snäcka. Vad häftigt. Tack fröken för lektionen. Kvällskram från en grabb som suttit ute tre gånger idag och ätit.

Svar: Tack! Den rosa Saltsjön är verkligen speciell! Och så mycket salt som utvinna här och har så gjort i många , många år. Jag skickar lite sol och värme till dig och de dina. Kram!
Ditte

Anette

Vilken fin sjö, gör verkligen skäl för sitt namn.

Svar: Ja, visst gör den! Det är så vackert här i området och växtligheten verkar trivas extra bra.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: