I farten

    
 Vissa dagar är mer fartfyllda än andra och igår var helt klart en sådan dag och jag njöt av varje ögonblick.
Redan klockan 10 var jag på Kungsholmen för att träffa en av mina "bloggvänner", Aanukka, som var på besök i huvudstaden och vi hade siktet inställt på Liljeholmen och guldsmeden, Michael O´Dwyer.
Liljeholmen är för mig ganska okända trakter, det blev en bussresa dit över Västerbron och väl framme kom en karta väl till pass fär att hitta till Sjövikstorget 14, alldeles vid Liljeholmskajen.
Jag hade inte tidigare hört talas om Michael O´Dwyer men titade in på hemsidan före vårt besök så jag i alla fall skulle veta lite om denne fantastiska guldsmed.
Aanukka hade bokat ett personligt möte med honom och det var faschinerande och väldigt intressant att höra Michael berätta om olika stenar och deras slipningar. Michael arbetar bara med stenar av högsta kvalitet och som främst kommer från Burma, Ryssland och Sydafrika och sedan slipas i bl.a Antwerpen, Bangkok och Mumbai. För att få möjlighet att köpa de stenar som är av bästa kvalitet och slipning åker Michael till en jättestor mässa för ädelstenar i Scweiz för att göra inköp.
Besöket var väldigt intressant och inspirerande och nu finns en av Michaels designade ringar på min framtida önskelista. (Alla hans smycken är unika och gjorda helt för hand och kunden bestämmer själv vilka stenar som skall användas och Michael är lyhörd för kundens önskemål.)
 
 
Från Liljeholmen bestämde vi oss för att promenera över Liljeholmsbron till Södermalm och där gå upp på Skinnarviksberget för att titta ut över Stockholm och sedan fottsatte vi längs Monteliusvägen bort mot Slussen.
(Har i ett inlägg från den 22/3 i ord och bild noga beskrivit denna promenad)
 
Utsikt från Liljeholmsbron mot Årstabron och Mälarens vatten.
 
Aanukka njuter av utsikten över Stockholm från Monteliusvägen.
 
Utsikten här uppe på berget är magnifik och man har hela Stockholm framför sig.
 
 Vi gick vidare mot Gamla Stan, bortom turiststråken och hamnade på Köpmangatan/Baggensgatan. Dags för lunch och den intogs  på den lilla franska restaurangen Pastis, en klar favorit med god och prisvärd mat och här blev vi sittandes länge och hann samtala om det mesta. Jättetrevligt!
Pastis, en liten fransk bistro och en klar favoritrestaurang.
 
Stockholmspromenaden fortsattte och vi gick längs Skeppsbron, förbi slottet och mot Kungsträdgården, och där hade körsbärsträden slagit ut. Våren är faktiskt här!
Aanukka och jag vandrade vidare mot Östermalm och mot min fysioterapeut för träning av min opererade vänsterarm.
Men det blev ett par stopp i butiker längs Birger Jarlsgatan, bl.a i Mulberrybutiken,där vi botaniserade bland härliga väskor.
Vid det här laget var vi innet på sluttampen ochupploppet, som blev Stockholms Central, där vi skulle skiljas åt för den här gången.
 En hel dag, tankar och funderingar hann vi utbyta under vår 12 kilometer långa  promenerand genom Stockholm och mötet med Aanukka kommer jag förstås att ha med mig vidare.
 
 
Aanukka och jag möter våren i Kungsan.
 
 
Nästa programpunkt för dagen/tidiga kvällen var att möta Heléne, en kär vän och tidigare kollega, på Centralen. För vår del blev det också en promenad genom Gamla Stan och till restaurang Vapiano vid Mälartorget där vi hade tur att komma i precis rätt tid för att få ett trevligt bord. Här blev vi sittandes länge och prata och skratten blev många innan jag med trötta, svullna föttter gick för att ta bussen hem.
Och efter att ha tillryggalagt 14 km under dagen så kändes det skönt att åka hem.
Den fartfyllda dagen var slut och snart kommer nya.
 
Trevligt på Vapiano och en lååång middag blev det. Jättetrevligt!
Och visst ses vi i sommar igen?
 
(Inlägg 35 i #blogg 100)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Preciosa

Wow!!! Milde tid vad du orkar :) Vackra bilder!! Monteliusgatan känner jag till efter ett antal promenader förr. Vid Liljeholmen jobbade jag några år på 70-talet.
Ha en bra resa!!
Kram P ♥

Svar: Jag hade olite ont i fötterna som knappast längre fick plats i skorna. Men det var en härlig dag med trevliga upplevelser och många skratt. Om du jobbat på lIljeholmen så är du ju känd där, men för mig var det ganska nytt. Var ju häromdagen på en kinesisk restaurang, men det var i närheten av Liljeholmstorget.
Nu pågår viss packning.....
Vi ses snart!
Kram!
Ditte

Gittan

Vilken härlig promenad och sån fin stad du bor i och visst är det kul att träffa vänner.
Jag förstår att ni är på väg till Spanien, ha det så trevligt i "sommarstugan"
Ha en skön helg, Kram.

Svar: Hela gårdagen blev jättetrevlig och att promenera med min "bloggvän" och prata var så givande. Jodå, Spanien väntar snart på oss.
Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Våren i Kungsan och vilken utsikt från berget. Det är vackert nu. Trevlig helg. Kram Bosse

Svar: Visst är det vackert! Och det är vår! Så skönt!Vårkramar från mig.
Ditte

Marja

Det blev en ordentlig promenad. Undrar om jag hade orkat med den. Underbart med blommande körsbärsträd i Kungsträdgården. :)
Kramar! :)

Svar: Jag tänkte lite extra på dig när jag gick förbi...Och visst blev det en rejäl promenad. Men idag har jag inte gått så längt.
Kram!
Ditte

Då ska vi lägga den restaurangen på minnet. Det fanns en restaurang i New York som hette det i Meatpacking men den har stäng nu. Åt i alla fall där och det var toppen. Hoppas på en liten tur till Stockholm i sommar faktiskt. Då ska det testas fler restauranger ;)

Svar: Pastis är en pärla i sig och i Stockholm växer det nu upp nya👀 krogar hela tiden. Har försökt få bord på Surfers men ännu inte lyckats. Moderkrogen ligger i Visby. Tänk om vi kunde ses om/när ni kommer.
Ditte

Tove Olberg

Så roligt att se er, två bloggvänner ... ni är som blommor där i Kungsan ni med! Och stenupplevelser, sten är hårt och mjukt och i denna sammanhang troligen speciellt! Underbar lång promenad med gott innehåll .
Skönkram, hoppas fötter och arm är bättre.

Svar: Tack Tove! Och du var med oss. Kanske på visst avstånd, med du fanns bland oss. Besöket hos guldsmeden var så speciellt och även det på flera sätt. Det hårda blandades med det mjuka och jag är så glad att jag fick följa med Aanukka hit. Fötterna har vilat idag. Stor kram!
Ditte

Znogge

Bättre än så kan väl knappt inte en dag bli! Som vanligt bra motion, trevligt sällskap och god mat!

Själv promenerade jag 5 km med 32 ystra barn men besök på restaurang stod det inte på avslutningen ;-)

Hoppas du får en trevlig kväll!

Svar: Det var en toppendag och helt i min smak vad gällde allt. En promenad med 32 ystra barn kräver sitt, det vet jag av erfarenhet. Förstår att restaurangbesöket inte blev av. Under tiden i Peking blev det flera restaurangbesök med eleverna, men jag hade inte fler än 16 och i åldrarna klass 3 till 6. Och priset var skillnaden...Trevlig kväll! Kram!
Ditte

Aaa

Tack tack tack för allt!

Svar: Stort tack till dig också. En mycket minnnesvärd dag för mig, och på så många olika sätt.
Ditte

Torrebloggen

Härliga bilder!
Trevlig resa!
Kram!

Svar: Tack! Och snart är vi på väg....kram!
Ditte

Eva`s blogg

Men va roligt att du möter folk från blogg världen :) o visst är det fler som besöker din stad än min :) så är det och har man trevligt oxå tillsammans så ännu bättre :) önskar dig en skön dag kram på dig

Svar: Det var verkligen trevligt att träffas och det blev en heldag med en massa trevligheter. Tänk så bra "blogglandia" kan vara.
Kram och trevlig fortsatt lördag.
Ditte

Lena i Wales

Vilken härlig dag fylld av trevliga upplevelser.
Jag vet hur trevligt det är att få träffa en annan bloggare, en trevlig sådan på Centralen i Stockholm!
Ha en bra helg!

Svar: Tack det samma, säger jag då. Jättetrevligt att träffa dig på Centralen, fika och pratas vid. En upplevelse verkligen!Önskar dig också en bra helg och nu är vi nog i samma land...
Ditte

Comsi comsa


Vilken dag ni fick och ni hann med så mycket. :-)
Måste säga att jag är stum över din energi, du kör på som den största idrottsman, har svårt att förstå och ännu svårare att hänga med, hi hi...

En fin lördag till dig Ditte, nu kom solen fram, kramen ♥

Svar: Vi fick verkligen en fantastisk dag, och så roligt att träffa Aanukka här i Stockholm. Energi hade vi båda två och hann också prata jättemycket under tiden vi promenerade. Men en rejäl lunchpaus blev det i Gamla Stan innan vi fortsatte vår vandring. Jag fortsatte ju kvällen med en god vän och tidigare kollega, jätttetrevligt det ocskå. Men fötterna var trötta när dagen var slut.Jag har haft en tidig morgon idag och hunnit med att byta land....Trevlig lördag önskar jag dig.
Kram!
Ditte

Ama de casa

Jösses! Det var mycket på en och samma dag det :-)

Och härligt väder med :-)

Svar: Visst var det! Och en jätterolig och omväxlande dag . Att vädret sedan var med oss gjorde dagen än bättre.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: