Gott humör och ett leende...

    
Gott humör, åtminstone till synes, humor och ett leende kan ganska ofta underlätta i det dagliga livet. Men ibland orkar man inte...
Igår var  i alla fall en dag då jag orkade och visserligen fick jag bemöda mig lite. Men det gav resultat.
Eftersom vi här på terrassen i olika omgångar provat med en liten kolgrill, men tyvärr med vissa biverkningar. Kolen har sprätt omkring och hamnat både på grannarnas terrasser och i citron och apelsinträden i närheten, så den fick utgå. Nästa inköp blev en liten elgrill men tyvärr med lite låg kapacitet. Passar bäst till att grilla tunt skivat kött eller går utmärkt att använda som smörgåsjärn.
En gasolgrill har vi funderat på, men eftersom vi inte grillar mer än ett par gånger  i veckan så kändes den onödigt stor.
Så jag kom på att jag sett en massa reklam för en stekplatta ocj kanske kunde en elektrisk sådan fylla våra behov.
Det blev en cykeltur till Carrefour och efter visst botaniserande blan 12 olika sorters stekplattor i olika storlekar, prisklasser och kapacitet hittade jag en keramikhäll som borde passa oss.
Och eftersom vi tänkt att inviga denna nyanskaffning på kvällen köptes härlig oxfilé, grönsaker och champinjoner att steka samtidigt.
Bra så långt. Men, när nyförvärvet packades upp hemma upptäckte vi att keramiken var skadat och en bit borta.
Ny tur till Carrefour för att reklamera varan.
Vid entrén försökte jag på knagglig spanska förklara mitt ärende, log, visade kvittot och tre blanketter senare gick jag till elavdelningen. 
Efter att ha letat ett tag hittade jag en expedit bland hyllorna och jag visade upp mina papper.
Hon tyckte i och för sig att jag skulle leta rätt på en annan expedit, men det låtsades jag inte alls förstå. Jag log och hon tog sig an mitt ärende.
Det blev ett besök vid elavdelningens skrivbord och där fick jag stämplar och skulle kunna få hämta ut pengarna för det skadade stekbordet vid kassorna.
Lång kö, men jag haffade en i personalen, log igen, visade mina papper och blev anvisad till butikens serviceavdelning. Ny kö, men efter 15 minuter var det min tur. Nu kände jag att leendet fastnat. Men jag fick mina pengar, gick in i butiken igen och valde att annat stekbord som inte hade keramikyta.
När jag på nytt befann mig i en kö vid kassorna började jag fnittra högt. Då hade det gått 50 minuter sedan jag gjorde entré på Carrefour.
Bosse, som var cykelvakt, trodde jag försvunnit helt bland hyllorna.
Hem kom vi och med stekhällen i cykelkorgen.
 
                                    
Den nya stekhällen i sin förpackning och den var helt felfri.
 
Kvällens middag ligger på stekbordet och resultatet blev jättebra.
Och kanske smakade det extra bra att sitta ute på terrassen och äta när mörkret sänkte sig.
 
Passionsblommorna trivs och hälsar, även de med ett leende.
 
 
 (Inlägg 46 i #blogg100)
 
 
Fia

Oj vilken pärs innan ni fick festa på grillat! Ser verkligen gott ut, och vilken fin passionsblomma! Vi hörs här framöver, just nu är vi på Mas Amigos och läser bloggarna!
Hälsa Bosse!
Fia Lasse

Svar: Det var tålamodsprövande men jag lyckades till sist och kom hem med stekplattan som invigdes på kvällen. Och den fungerade riktigt bra. Grillat blir det ju inte, mer som en elgrill. Vi hörs och ses!
Bosse hälsar tillbaka.
Kram!
Ditte

Ami

Jag är verkligen imponerad av dig! Helt ontroligt att det skulle behöva ta nästan en hel timma att byta det trasiga stekbordet.
Men tillsut blev det ju bra i alla fall :) Och maten såg verkligen lockande ut.
Ha en fortsatt härlig dag
Kram

Svar: Jag kan ju lätt bli irriterad om saker tar tid, men igår insåg jag att det var lika bra att ta ett djupt andetag, plocka fram leendet och vänta. Stekbordet fungerade perfekt och kommer att användas flitigt.
Vi har haft en toppendag med sol och värme och på eftermiddagen blev det ett besök hos Ali.
Trevlig kväll önskar vi!
Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Det var bra gjort på under en timme.
Men med smil och sol i ögu kommer man långt.
("Stekbord" är ett nytt svenskt ord för mej.)

Att shoppa per cykel har jag aldrig gjort Friskt gjort!

Svar: Här shoppar vi mycket när cykeln är med och lastar i cykrlkorgarna och på pakethållaren. Vi har ju ingen bil....Skall vi handla mycket blr det till att ta med "shoppingvagnen" och dra den hem. Fungerar också bra.
Och visst kommer man långt med ett leende?
Ditte

Znogge

Vilken pärs men varför inte göra något enkelt komplicerat...

Så vackert passionsblomman blommar! Nu börjar det klia i mina icke gröna fingrar att i alla fall sätta läte blommor på terrassen. Kanske till helgen?

Kram och lycka till med grillplattan.

Svar: Nej, det är lite annorlunda här. lite mer komplicerat i vissa fall. Men jag log, tog det lugnt och fick till sist uträttat det jag tänkt. Passionsblommornas blommor är ganska kortlivade, de är pigga ett par dagar och skrumpnar sedan ihop. Men nu finns många knoppar.
Roligt med lite blommor och trevligt att du också snart kan sätta igång med vårbruket.
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Bra jobbat!

Svar: Tack! Ja, gott humör hjälper långt. Och i vanliga fall är mitt tålamod inte så stort. Men i mitt jobb har jag oftast haft en ängels tålamod .
Ditte

Tove Olberg

Vilken historia, så mycket papper och stämplar och köende - ser ju så gott ut när processen äntligen kunne övergå i njutning. Det var bra gjort att hålla leendet som du gjorde såpass länge. Passionsblomman så ljuvlig i sina färger! Hälsa!
Måndagskram :-)

Svar: Jag har nu i kväll när jag vattnat och talat med min vackra passionsblomma häsat från dig och hon hälsade tillbaka. Att vara positiv och le kan ha många fördelar och jag kan ju inte vare sig påverka eller ändra rutiner. Men vistt höll jag stundtals på att trampa igenom golvet. DEn nya stekplattan var till stor belåtenhet, men fick vila i kväll. Blev en intensiv fdag för den igår.Kram!
Ditte

Gittan

Maten ser ju så god ut och det kanske var värt allt besvär. Konstigt att det ska vara så svårt att bara byt en sak men dom har väl inte samma rutiner som vi kanske. Som du säger, ett djupt andetag oh ett leende så funkar det. Kram på dig.

Svar: Det blev lyckat med bytet av stekhäll, när vi väl provade den på kvällen. Men det tig sin tid att få bytet gjort. Ett djupt andetag och ett leende gör sitt till. Soliga kramar!
Ditte

Bosse Lidén

Jösses. Du borde fått guldstjärna som kunde få fram ett fnitter. Kram

Svar: Den tar jag tacksamt emot. Ofta har jag inte så stort tålamod . Men ingen vits att här stressa fram något. Då hade jag nog inte lyckats. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Jag hade nog fått tejpa upp mungiporna muy fuerte om jag skulle varit där :)
Fast faktiskt - kom jag på - bytte jag en laptop en gång. Säkert hade jag gjort nåt fel själv men dom kollade inte ens och jag fick tillbaka 700E...Fort gick det...men det var då det.
Dom brukar inte protestera eller tjafsa om när man vill byta iaf även om det tog tid för dig.
Kram P ♥


Svar: Nej, det var ingen alls som vare sig protesterade eller gjorde ansats till att ett byte inte var gångbart. Men det tog sin tid. Och alla var trevliga och hjälpsamma, vilket inte alls alltid är fallet hemma i Sverige. Och den nya stekplattan var väldans bra.
Tack för idag! Jättetrevligt!
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Ja, tålamod är en dygd sägs det. ;) Vackra passionsblomman! Vilken fin och ovanlig blå nyans! Här blir det Mr Blund alldeles strax! Imorgon ska jag på utbildning i arbetsmiljölagstiftning... Gäsp...

Kram//Susan & Bambumannen (som redan sussar sött)

Svar: Buenas noches! Ja, för min del kan det vara bra att träna på att få lite mer tålamod. Men jag har bliviy mer tålmodig på åldernas höst/vår...Passionsblomman är så fin och mängder med nya blommor väntar på att träda fram. Jag talar med den varje dag och vi trivs bra ihop. Visserligen får jag inga svar ,men dess blommor räcker.
Arbetsmiljölagstifting, det har jag gått mnga kurser i, men det mesta är nog glömt. Kanske är det en trevlig föreläsare som kan pigga upp....
Kram och hälsa bambumannen.
Ditte

Eva

Hej Ditte!
Utan ditt vänliga leende kanske det hade tagit dubbelt så lång tid... Vem vet ? :)

Svar: Hej Eva! Ja, kanske??? Vem vet? Men dte är ju ingen idé att hetsa upp sig. tar bara energi. Ofta vill jag att saker skall hända genast men ibland är det bra att träna sitt tålamod. Och jag fick uträttat det jag tänkt.
Ditte

Comsi comsa


Skönt att det löste sig till slut och att ni fick grilla... Jag vägrade titta på maten för jag är jättehungrig, har suttit och pillat på en ny mobil ikväll och är helt snurrig och nästan besatt och har glömt att äta i kväll och nu är det för sent....

Godnattkram från mig ♥

Svar: Dina jordgubbar och räksalladen så också väldigt läckra ut...Oh, vad roligt med en ny mobil! Förstår att du glömt av att äta...
Natti, natti! Och kram!
Ditte

Ruth i Virginia

Off topic!
Om du vill se hur vacker våren är, och HAR vair) här,
titta in hos "Life in the suburb". Annika, som skriver den,
var inne i Washington under cherry blossom festivalen. Sista
inlägget är om där hon bor, vilket inte är så långt ifrån mitt hem.

Svar: Tack! Jag vill gärna se hur våren ser ut hos dig. Minns fortfarande ett besök i Mac Lean för många år sedan just i slutet av april och magnolian och körsbärsträden som blommade. Nu förflyttar jag mig alltså till dina trakter...
Ditte

A-C

Vilken pärs bara för att göra ett byte, tur att vi sluppit det nån gång på Carrefour!! En liknande elektrisk stekplatta har vi också, den är vi nöjda med, tror vi köpte den på Carrefour. Idag har vi umgåtts med våra vänner som har hus i Playa Flamenca och som kom fr Sverige igår. Är minst sagt proppmätt nu, först 3-rätters lunch på Alingui sen 3-rätters middag på en kinarestaurang nära deras boende. Kram / A-C

Svar: Jag är glad att jag lyckades med bytet och med humör och tålamod i behåll. Vilken matdag ni haft! Både Alingui och kinesisk mat...förstår att ni är mätta. Kanske blir det en rask promenad innan John Blund kommer. Vi hörs! Kram!
Ditte

Marja

Ibland får man ha tålamod när det tar tid och är trögt, men du fixade det galant. Den där stekplattan ser riktigt bra ut och maten på den mycket läcker. :) Det blev säkert en smaklig måltid.
Kramar! :)

Svar: Mitt tålamod har blivit bättre och jag vet ju att det inte är idé att försöka skynda på något som jag inte kan påverka. Stekplattan fungerade väldigt bra och det är fint att laga maten till bords och att sitta ute och äta. Frukostkramar från terrassen.
Ditte

Torrebloggen

Ja tänk att det ska vara så omständigt att få reklamera och byta en keramikhäll.
Men med ett leende kommer man ju ganska långt.
Väldigt vacker färg på din passionsblomma, det syns att den trivs hemma hos dig.
Ha en bra dag!
Kram!

Svar: Omständigt var det med bytet, men det var inga problem någonstans med att få reklamationen gjord. Det var bara många moment innan det blev klart. Visst är passionsblomman vacker! Och den växer och blommar så det knakar.
Hoppas att vi också får en trevlig dag.
Kramar från oss.
Ditte

Eva`s blogg

Ja inget stress där inte :) som det skall vara eller? hi hi men du fick det du sökte och grillat är såå gott älskar det :) stackars Bosse undrade säkert vad som hänt :) slutet gott o allting gott ha en fin dag kram

Svar: Nej då, allt skedde i lugn takt...Och tid har jag ju. Stekbordet blev bra och fungerade till full belåtenhet även om det inte riktigt blir grillat. Men mysigt att laga maten ute och fint att kunna sitta ute och äta. Ha det bra du också! Kram!
Ditte

Ama de casa

Haha! Det är bra att ha en stor dos med tålamod att ta till här i Spanien ibland (eller snarare oftast! ;-) )

Duktigt reklamerat och den såg ut att funka alldeles utmärkt :-)

Svar: Jag började träna upp tålamodet mer under åren i Peking och det var bra för jag har haft nytta av det här också. Reklamationen i sig var inga problem, men det var flera moment och blanketter innan det blev klart.
Men jag fick köpt en ny stekplatta, som var hel från början och som fungerade riktigt bra. Kommer att användas en hel del.
Ditte

Freedomtravel

Ser gott ut! Vi har med en kolgrill, men nu har det visat sig att nästan alla campingar har förbud mot kolgrill... Vi borde alltså köpt en gasolgrill istället! ;)

Svar: Jag har förstått att det är så. Nu blev det ett stekbord för oss och det fungerar bra, men inte blir det kolgrillssmaken. Kanske blur det en liten gasolgrill så småningom. Men det känna lite bökigt med gasolen.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: