Förflyttning söderut

    
Här går förflyttningarna snabbt och tidigt i morse, klockan var starx efter 05 och vi var vi på väg med tunnelbanan från Söder till Centralen för att fortsätta till Arlanda och sedan med SAS planet till Alicante.
Från det vi landat hade vi 20 miuter på oss för att hinna med bussen mot Torrevieja. Men med endast handbagage och snabba steg gick det galant och lite drygt en timme senare var vi på Solskensgatan och sommarstugan.
 

Lite halvsol och +18, en bra början men Solskensgatan har just här lite moln över sig...
 
Vi vet att det regnat och blåst en hel del  och kunde snabbt konstatera att terrassen var täckt av rött sandpulver.
Inte bara terrassen, utan även blommorna var inkapslade i damm.
Tror dessutom att grannen till höger har ägnat sig åt någon fprm av renovering, så förutom det röda pulvret hade växterna och även terrassen, grindar och annat ett vitt pulver ovanpå det vita.
Jag var förstås väldigt nyfiken på hur mina blommor skulle ha det, men efter rapporter jag fått hemma i Stockholm, från min/mina "hovleverantörer i vattningskonsten" och "blomskötarkonsten" hade jag förstått att
det var prima liv bland blommorna.
 
Passionsblomman har börjat blomma och det visade sig att den var blå, vilket jag inte visste.
Många knoppar syns på stänglarna och det bådar gott. Hon måste dessutom bindas upp ytterligare...Men det blir morgondagens projekt.
 
Alldeles bredvid "passionen" finns den vackra fröken Kamelia.
Hon var riktigt vacker och flera knoppar är på gång.  (På hennee syns tydligt det vita dammet...)
 
Vet inte riktigt vad dessa heter men tror att det är en sorts höstglöd.
Men nu kanske man får kalla dem för vårglöd.
För glöder och blommar gör de och det är vår. Här snarare försommar.
 
Lite taniga är dessa, flitiga Lisor. Men väldigt vackra.
 
Dagen har gått fort och mycket har hunnits med. Terrrassen är skinande igen all röd och vit sand är borta. Växterna är duschade och och jag njuter av att se dem.
Nu väntar en sen middag, ute på terrassen förstås och temperaturen håller sig runt +17. Och några utsvävningar i kväll blir det inte.
Härligt att vara tillbaka här igen!
Och stort tack till min/mina  "trädgårdsmästare" och jag vet att dte är fler än två som kämpat med mina blommor.
En extra eloge till vännen Ingrid, som haft huvudansvaret, men jag vet  även att Preciosa, Susan och Jörgen har bidragit till vattning och tillsyn.
 
 (Inlägg 36 i #blogg 100)
                                                                                      
Ann-Kristin

Ygokvälk Ditte o Bosse!
Så nu är ni på plats. Härligt! Nästa lördag är det min tur.
Vilken tur vi har med så många omtänksamma vänner som hjälper till med både det ena och det andra. Otroligt så fina blommorna trots rös sand och annat vitt på det. Ska bli trevligt att se Er och blommorna irl snart.
Kram/A-K

Svar: Välkommen! Och vad roligt att snart ses!Middagen har vi i kväll, ganska sent, avnjutit utomhus och det var så mysigt.
Blommrna är vackra och jag är så glad över mina kunniga och hjälpsamma vattnare som också pratar med blommrna. Tror det är därför de växer så bra.
Kram!
Ditte

Ghugge

Å maj gad! Är du i Spanien nu? Jag hänger inte med..men så härligt! Jag är så imponerad av ert liv, aktivt liv är det minsta man kan säga. Åh, vilka blommor, tänk att dom har klarat sig så bra!😳 Behöver nog inte säg att du ska ha det bra, men säger det ändå! Kram.

Svar: Här går det undan i svängarna. Men inte alltid...Dock har det varit full fart ett tag och jag tycker ju om det. Nu blir det nog ganska lugnt och kanske kan jag som Ferdinad sitt under korkeken och lukta på blommorna. Tyvärr har jag ingen korkek, men grannarna har ett enormt citronträd och det kanske också går bra att sitta under. I alla fall delvis...
Kram!
Ditte

Timeoftiger

Ha det så skönt därnere!♡

Svar: Tack! Ja, det blir jätteskönt att nu möta försommaren här. Men jag hinner med den hemma också...
Ditte

Preciosa

Så roligt att ni är här!! Känns som väldigt lång paus :)
Det vita pulvret fanns inte i går så grannen måste ha målat balustraden när vi gått hem :(
Typiskt hahaha...
Kram vi ses pronto! P ♥

Svar: Jätteroligt att vara här igen. Blev ju en längre vistelse hemma än vad vi tänkt. Jodå, grannen slipade sin baustrad i går kväll och målade den idag. Han berättade i kväll....
Men blommorna mår fantastiskt bra och vatten har de fått...
Vi ses pronto.
Kram!
Ditte

Znogge

Så härligt att vara söderöver igen! Skönt att ha fått terrassen på fötter och att blommorna överlevt. Men du verkar ha kompetenta medhjälpare!

Kram

Svar: Mina "trädgårdsmästare" är toppen och har detta med blommor uti fingerspetsarna. Så visst är det bra med så duktiga medhjälpare. Nu hoppas jag på frukost bland blommorna imorgon på terrassen så att jag riktigt kan njuta av blommorna.
Kram!
Ditte

Ami

Välkomna ner till Torre igen! Så härligt.....Önskar vi hade varit på plats så vi kunde ses. Men vi tar igen det senare :)
Och era blommor ser ju jättefina ut!
Kramar från oss

Svar: Tack! Och er önskar vi välkomna till Heösingborg!Blommorna var så fina så dessa fantastiska trädgårdsmästare har gjort ett jättejobb. Extra roligt att både kamelian och passionsblomman mår så bra.
Kram!
Ditte

Comsi comsa


Här går det undan, ler...Blommorna är hur fina som helst, vackra och livfulla, de är nog även tacksamma för att slippa sandpulvret och glada att dig tillbaka. Tänk så perfekt att ha ett ställe där nere, kunna resa ner när det passar. Ja, det kanske jag skulle kunna göra det tåls verkligen att tänka på....Nattinatti och tack för att du inte visade någon mat i kväll. :-)

Kram ♥

Svar: Undan går det! Och fint att kunna byta vistelseort på ett enkelt sätt. Men jag trivs ju också så bra i Stockholm.😀 Jag tror nog också att det kunde passa dig med en " plats i solen". Nåja, jag solar ju inte men att vara här är trevligt. Vi har ju också fått en hel del nya vänner och det är också väldigt roligt. Vad gäller maten så är den ju också en social del men vissa dagar får den inte alls vara med. Stor kram från mig.
Ditte

Eva`s blogg

Åh är ni där igen :) :) :) åh så snabbt åter mmm jag vill oxå och va fina blommorna är då får jag alla fall följa dig här så lite sommar blir det allt ha det gott kram

Svar: Jodå vi är på plats! Och det går ju fort med flyg😀 Om ett tag är du också på väg...tiden går fort . Jag skickar rapporter så du kan vara med lite här också. Kram!
Ditte

Geddfish

Redan i södern? Ja, så lätt, när sommarstugan står där färdig och väntar *ler* och blommorna är välskötta.
Min svåger och svägerska som jag gästade nyss sitter just nu på planet till Teneriffa. Lite avis blir jag allt, jag har ingen att åka med, bu. I såna ögonblick saknar jag min gube, vi åkte ofta till Canarias.
Ha det så gott där du är, fina Ditte.
Kram, Gerd

Svar: Det är trevligt att vara här igen och jag har haft fina veckor hemma också och mött våren som kommit riktigt långt. Teneriffa är trevligt och Canarias likaså. Jag kan förstå att du saknar din "gube" men du har alla fina minnen kvar och kanske blir det vid tillfälle fler resor. Men var sak har sin tid. Stor kram till dig!
Ditte

Resfredag

Åh, det ser härligt ut! Vi kom nyligen hem från Teneriffa och har en resa till Malaga bokad om ett par månader. Spanien är aldrig fel!

Svar: Jättetrevligt att vara tillbaka. Vi tollhör ju de som pendklar hit med mycket jämna mellanrum. Teneriffa är så fint och jag tycker om all grönska där som man ibland kan sakna här och söderut.
Trevligt med Malaga, en härlig stad.
Ditte

Ama de casa

Dom har verkligen skött sitt jobb med den äran, trädgårdsmästarna! Vad jättefint det blommar :-)

Välkomna till Spanien! :-)

Svar: Tack! Det känns fint att vara här igen. Och trädgårdsmästaen med medhjälpare har verkligen jobbat på och ibland med vissa svårigheter....Men de övervanns!
Ditte

Ama de casa

Dom har verkligen skött sitt jobb med den äran, trädgårdsmästarna! Vad jättefint det blommar :-)

Välkomna till Spanien! :-)

Svar: Tack! Jättefint att komma hit och rroligt att se att blommorna var så pigga, för det har stundtals varit riktigt varmt. Men har man proffs som trädgårdsmästare så är inget omöjligt.
Ditte

Ama de casa

Där blev jag lite tjatig, va? ;-)

Svar: Inte alls! Bara trevligt!
Ditte

Marja

Men så mycket fint som väntade dig när du kom ner till solen. Den blå passionsblomman är så fin, såg en sådan i en handelsträdgård i somras. Den är nästan mer fascinerande än den röda. För övrigt verkar du ha haft ett bra team som vattnat dina blommor. :)
Njut av dagarna där nere! Kramar! :)

Svar: Det var så fint att alla blommor var så vackra. Vad gäller passionsblomman så visste jag inte vilken färg blommorna skulle få och den har nu många knoppar . Och trädgårdsteamet här har varit suveräna . Känns bra att vara här igen. Kram!
Ditte

A-C

Välkommen tillbaka till Torrevieja!! Åh, så fina blommorna är! Duktiga trädgårdsmästare ni har!
Vi hörs o ses. Har skickat ett mail till dig
Kramar till er från oss

Svar: Tack! Det är fint att vara här igen! Visst är det flinka trädgårdsmästare som jobbat ! Vi hörs och ses och svar på mail är skickat . Trevligt! Kram
Ditte

Freedomtravel

Härligt att vara på plats igen i Spanien kan jag tänka! Nu har ni väl varmt också!? Vi har soligt och varmt idag i Frankrike! Fina blommor!

Svar: Blommorna är jättefina och har fått god omvårdnad. Skönt att vara här igen, och väldigt praktiskt att kunna pendla så här. Men jag gillar ju Stockholm väldigt mycket också. särskilt på våren.
Varierande väder med mycket blås är det här, men +22 grader har tremometern orkat upp till.
Ha det fortsatt bra i Frankrike och njut av tillvaron.
Ditte

Veiken

Ett litet "skutt" och ni är på plats i ert paradis. Härligt! Blommorna har verkligen fått bra skötsel av dina personliga trädgårdsmästare! Ha det så gott i Spanien! Kramar

Svar: Ja, här skuttar vi på. Tyvärr blåser det rejält just nu, så det är lite innesittartid. Men med +20 ute så kanske vi kan dra oss ut fram på eftermiddagen. Skall nu ut och sätta upp passionsblomman bättre. Hon ser ut att fladdra åt olika håll. Mina trädgårdsmöstare är verkligen duktiga, tur att de finns.
Kram!
Ditte

Malin

Vad härligt med en vistelse i er sommarstugan. Vad vackra blommorna blivit!! Hoppas ni får
en trevlig vistelse och önskar dig en fortsatt trevlig söndag!!

Svar: Jättetrevligt att var här igen och det går ju snidigt att förflytta sig med flyg. Blommorna var jättefina och extra roligt att passionsblomman, som jag köpte strax innan vi åkte hem i mars har tagit sig så bra med just nu två blpmmor och 18 knoppar.
Önskar dig en bra arbetsvecka och trevlig kväll.
Ditte

Susan

Hola! Tack för fina ord - men vår insats var mycket blygsam. ;) Kul att blommorna har överlevt - såååå vackra!! Min favorit passionsblomman är verkligen ett underverk både till färg och form! Det framgår ju inte helt tydligt på bilderna hur stor den faktiskt är. Min hade överlevt den hårda nedklippningen och slingrade sig sakta upp över vår lilla terassmur. Inga knoppar dock ännu.

Fick precis sms från A-K som befinner sig utanför på Birkaterminalen. Kan dock inte vinka till henne idag - när hon åker förbi är jag på Östermalm och repar teater. ;)

Kram//Susan & Señor Bambú

Svar: Hola Susan och senor Bambú! Blommorna var verkligen i prima form trots lagret av röd sand som täckte dem tillsammans med grannens vita färgflagor. (Han har målat sin balustrad) Men avspolade blev de och nu syns de gröna bladen riktigt bra. Passionsblomman har just nu två blommor och 18 knoppar, har räknat. Den är nu uppbunden för att inte fara illa i dagens hårda vind. Jätteroligt att din passionsblomma också tagit sig så bra. Men den är i goda händer kan jag förstå. Och ni bistod ju med vatten, nog så behövligt om blommor ska överleva. Ja, premiären av Hasse&Tage showen närmar sig ju så jag förstår att det är bråda tider. Missar den ju tyvärr...Kramar från Bosse och mig.
Ditte

Torrebloggen

Välkomna! Härligt att vara på plats där nere i sommarstugan igen!
Oj vad dina blommor ser ut att trivas där i solen och dom hade växt sen jag såg dom sist!
Ska bli jättekul att ses om några veckor!
Vi hörs!
Kram!Svar: Tack! Skönt att vara här igen! Och blommorna var verkligen jättefina och växt hade de också. Duktiga trädgårdsmästar som varit här och vattnat och pratat med dem.Jättetrevligt att ni också snart är här.
Idag har det blåst hårt och jag har fått rädda en del blommor till lä för krukorna blåste omkull.
Tror det blåst upp mot 15 m/sek i vissa byar.
Vi hörs och ses!
Kram!
Ditte

Tove Olberg

Minsann flyger i väg bara så där ... och vilka ljuvliga blommor ... :-) ha det nu så skönt Liv - livsskönt!
Stor kram!

Svar: Här flygs det iväg och bara så där...Vill ju gärna se hur blommorna har det. Ordet - livsskönt tycker jag väldigt mycket om. Passar extra bra idag, när både jag och min dotter Liv har namnsdag.
Stor ktram från mig också.
Ditte

TantGlad

Det låter underbart för er att få komma ner igen. Lite varmare än hos oss. Kallt och blåsigt idag.
Underbara vackra bilder av blommor och som är bland det bästa jag vet.
Varm och go kram till dig min fina bloggvän.

Svar:
Ditte

Ditte

Till "Tant Glad"! Visst är det skönt att vara här igen. Visst är det varmare, +22 under dagen och solen har varit både till och från. Det har blåst ordentligt och t.o.m.så mycket att mina blomkrukor fallit omkull, men de är nu placerade i lä. Passionsblomman har bundits upp och verkar nu gå säker för de starka kastvindarna.
Stor kram till dig och jag önskar dig en bra start på den nya veckan.

Znogge

Av någon anledning går det inte att kommentera på ditt senaste inlägg så jag passar på att gratulera på namnsdagen här. När det gäller namnet Liv tänker jag direkt på Liv Ullman men annars har jag nog stött på någon som heter så. Men det är ett vackert och talande namn tycker jag. Mitt andra namn är Helen precis som din andra dotter heter.

Hoppas det blir en bra start på veckan!

Kram

Svar: Tack för påpekandet om kommentarer. Jag hade avkrsst den rutan av misstag, men nu är den åter ikryssad. I Norge är ju Liv ett ganska vanligt namn men när jag växte upp var det många i Sverige som retade mig för "livstycke"...
SEdan lIv Ullman blev populär så tror jag inte att namnet kändes lika ovant längre i Sverige.
Ja, min andra dotter heter Helen och det namnet tycker jag mycket om, det är även internationellt gångbart.
Själv blev jag döpt till Liv Benedikte och du kan tänka dig dessa två så ovanliga namn i Sverige 1949...Men å andra sidan bodde jag mest i Norge som liten och där var båda namnen ganska vanliga.
Kran och natti från ett blåsigt Torrevieja. (Har varit ute och säkrat mina blomor mot blåsten...)
Ditte

Tina

Buenas noches! Tack för den blomsterprakten! Läste på andra sidor, folk letar stora fejk-växter att köpa, i Torre. Men det är inget för mig. Jag får vackert vänta tills jag är nere oftare. Då ska jag också ha lite grönt och fint, omkring mig😊

Jag såg fina havsbilder nyss, men gick ej att kommentera där. Eller så har jag tjocka fingrar 😉
Chao!

Svar: Buenas noche! Ja, det är roligt med blommorna och extra glad är jag över passionsblomman som tagit sig så fint i rabatten. Fejkväxtet vill jag inte ha, då är jag hellre utan. Vi pendlar ju hit och då är det extra roligt art blommorna finns och jag har bra hjälp med tillsynen av dem. Får se efter varför det inte gick att kommentera... Kanske tillfälligt . Men havet var fint idag även om det var i uppror.
Ditte

Tove Olberg

Grattis på LIV- dagen till mor o dottern med :-) Kram

Svar: Tusen tack! Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Inte dumt att ha flera trädgårdsmästare. Mina tankar gick till Peter Sellers och filmen "The Gardener". För du statistik över hur många resor ni åkt dit? Ser du fortfarande nya saker eller har det bara blivit rutin/transportresa? Blå passionsblomma gillar jag skarpt. Njut på Ditte. Kram Bosse

Svar: Våra trädgårdsmästarvänner har gjort ett toppenjobb och blommorna är i högform. Jodå, jag set fortfarande nya saker så rutin har det inte blivit. Vad gäller resor hit så vet jag att det under 2014 blev åtta resor hit...En del! Och jag njuter på. Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: