Dagens utsikt

    
Solen håller på att lämna terrassen för att försvinna bakom grannarnas höga citronträd. Det är fortfarande +23 grader och klockan är snart 20.
Då och då kommer det kraftiga vinpustar som gör att några vissna blad från blommorna virvlar runt och villigt låter sig sopas upp. Men snart ligger nya löv där igen...
Inser det är bästa att vänta med att sopa.
Efter lite praktiska bestyr på förmiddagen med blommor och annnat blev det ett besök i den jättestora, nyöppnade, kinabutiken på Avenida Valenciana där tavelramar inhandlades. Inte lätt att välja ram när utbudet är så stort, men efter viss beslutsvånda så fick en ram följa med hem och nu återstår placering av fotot i ramen och att välja  lämplig vägg och upphängningsplats och höjd. Men det får ske i morgon.
Tillsammans med vännerna Preciosa och "La Syrra" blev det på eftermiddagen en spontan promenad ner till paseon och restaurang Deni´s fick besök av oss.
Här har man bra utsikt över havet och paseon och det är även lätt hänt att träffa på vänner som går förbi och på kort tid idag på eftermiddagen passerade fyra "sällskap", alltså personer i grupp om 2-4 personer...som vi hälsade på och pratatde med.
Dessa vackra dagar är det lätt att att dras mot havet och för egen del dras jag hit alla dagar, helt oavsett väder.
Från min plats vid bordet hos Deni´s ser jag en blandning av det lugna och det lite mer fartfyllda. 
 
Skönt att vila sig med vågornas lätta skvalp som bakgrundsmusik.
 
Molnen skyndar fram över himlen och havets nyanser av blått framträder så tydligt i det vackra solljuset.
 
Båten blir nästan ett med havet när skuggan ligger på.
 
De flesta badgästerna på Playa del Cura har intagit sina positioner och de nytillkomna installerar sig.
 
Vi lämnar paseon och fotsätter att gå längs havet, ett hav som här känns än mer levande och har djupare blå nyanser. Vi stannar och tittar på träden, som vi inte riktigt veta vad de heter, men just nu har rosa/lila vackra blommor. Någon som vet vad de heter? (För egen del gissade jag på lärkträd eller pinje...)
Vi lämnar havet och beger oss upp mot stan för att fortsätta promenaden i skugga och samtidigt passa på att uträtta lite ärenden.
 
 
Blå-vitt idag! Färgmässigt passar jag in med hav och himmel...
 
(Inlägg nr 55 i #blogg100)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ama de casa

Det var väldans trevligt att vara "en av fyra sällskap". Kul att man träffar på vänner där nere på paseon mest hela tiden :-)

Svar: Nja, det blev lite vagt där. Fyra olika sällskap som bestod av två till fyra personer passerade förbi....Och visst är det roligt att ha många kontaktytor. Man känner sig då inte ensam.
Ditte

Ann-Kristin

Gokväll!
Kul att träffa på ett antal vänner oväntat där på Deni's. Jag träffade ju på Dig o Bosse på batastora Chinobutikem på fm. På em så gick jag till norrmännen som vi såg på Carlos i går ( han som fick medalj av Kung Olav för 2 v sedan). Därefter blev det möbelaffären igen för att få en ny "tass" till en av balkongstolarna.
Nu är det TV och surf som gäller.
Kram/A-K

Svar: Go kväll! Ja, dagarna rusar iväg...Kanske hittar vi fler "tassar" imorgon? Eller något annat som saknas?
Här gäller John Blund och kanske ett korsord....
Kram!
Ditte

A-C

Ja, tiden går fort här nere. I morgon flyger vi till nordliga breddgrader. Idag har vi städat det där lilla extra som, spisfläkten, diskmaskinen, tvättmaskinen, vattenreningsfiltret, kyl o frys m m. tar längre tid än man tror. Hade tänkt ta en fika nere vid paseon, men det hanns inte med.
Kanske vi ses i juni eller så blir det till hösten. Men vi får absolut ses även i Sverige nån gång under sommaren. Vi hörs. Kramar / A-C och Krister

Svar: Visst går tiden fort! Skönt att ni fick klart allt. Och om inte annat ses vi i sommar i Stockholm. Vi hörs och ses!
Trevlig hemresa önskar vi er.
Kramar och hälsningar från Bosse och mig.
Ditte

Znogge

Själv är jag lite osäker om träden. Lärkträd tror jag inte det är och är osäker om pinje blommar så men annars ser det ut som sådana.

Så underbart blå himlen är!

Kram

Svar: Vanliga lärkträd trodde jag heller inte på, men det finns fler arter. Men vi tar bort det som alternativ. Jag har heller inte lyckats få fram om pinjen blommar. Men någon läsrae kanske vet. Ja, himlen är så vacket blå och den tycks än mer blå med havet helt inpå.
kram!
Ditte

Comsi ComsaUnderbara bilder, speciellt färgkombinationen, ler.

Godnattkram ❤️

Svar: Tack! Och färgkombon blev bra! God natt från mig. Kram! ❤️
Ditte

Tove Olberg

Ljuvliga havhimmelbilder, gubben som vilar flög in i mitt hjärta! Trädet ja - vilken tjusig blomsterfärg. Tavla i ny ram kommer den att kunna skådas här? Nyfiken du vet... Snyggt få till matschning med kläderna! :-)
Kram

Svar: Tack! Jodå, tavlan kommer du att få se. Det är ett foto som en vän tagit och som ännu en vän tryckt upp som tavla. Här är vackert nu och jag njuter av allt det fina. Från skuggan förstås...
Kram!
Ditte

Eva`s blogg

Så härligt och havet är en gåva och man dras dit oavsett :) härliga färger och härliga grader förstår jag ...mat vänner väder ja vad mer behövs? ha en toppen dag fina du kram

Svar: Det blev ännu en väldigt trevlig dag och vad som är skönt är att ta dagen som den kommer. Inte mycket planering behövs här inte. Solen strålar idag också och frukost på terrassen väntar.
Önskar dig också en trevlig dag.
Kram!
Ditte

Decdia

Denis fick sig två besök av mig under veckan som jag var där. Lite lustigt att sitta i Spanien och bara höra svenska. Haha! Men där är himla mysigt och deras kycklingpaella var underbart god.

Svar: Kul att du också varit där. Vi går dit ibland, men visst är det överhängande skandinaver som går dit. Har ännu inte provat något mer matigt än sallader. Kansk esnart dags för kycklingpaellan att provas. Och man har bra "span" när man sitter där.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Tack för i går!
Jag googlade massor på trädet men så svårt. Såg inte ut som pinje el lärk men så kom jag in på japansk lönn men det fanns otroligt många bilder och bara en såg lite lik ut :-)
Får skriva till kommunen :-)
Kram P ♥

Svar: Vi får fnula vidare...Jag googlade också, men kanske kan någon kunnig läsare hjälpa till docj har ingen ännu riktigt vetat. Tack själv!
Kram!
Ditte

Veiken

Det är underbart med olika nyanser av blått i hav och på himlen! Det är mäktigt!
Ni verkar ha en perfekt temperatur för årstiden dessutom! Kram

Svar: Det är väldigt lagom nu vädermässigt men havet är för kallt att bada i för mig. Men det finns en del tappra varelser 😄 Och visst är de olika blå nyanserna vackra! Kram!
Ditte

Ami

Härligt!
Och visst är det roligt att sitta nere på Dení´s och titta på folk. Det är alltid någon man känner igen som stannar till för att säga ett par ord, eller slår sig ner för en längre pratstund :)
Ha en fin dag
Kram

Svar: Det finns ju så många ställen att slå sig ner på och ibland blir det bara Deni´s....Men bra utsikt har man och alltid kul när någon man känner passerar. Solen skiner idag också och vi har fina dagar och lagom varmt för min smak, +25 nu på eftermiddagen.
Trevlig fortsatt tisdag.
Kram!
Ditte

Torrebloggen

Åh vad jag längtar ner nu när jag ser dina härliga bilder från havet.
Ja dessa träd blir otroligt vackra när dom blommar. På dom rosa/lila blommorna bildas det små vattendroppar av fukt från havet. Vi tyckte det såg så häftigt ut en gång, så vi gick fram och kände på blomman. Oj oj vad kladdig man blev, så det var bara att gå ner till vattnet och tvätta händerna. Vi får googla på trädets namn.
Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram!

Svar: Jag det är verkligen njutbart nu med sol och lagom varmt för mig, +25. Men snart är ni här. Jag har försökt hitta trädnamnet men ännu inte lyckats. Kanske du hittar det?
Ha det bra ni också!
Kram!
Ditte

Sanna | Beauty & Design

Åh vad underbart ni har det (känns soma tt alla mina kommentarer är likadana, haha). Men jag längtar verkligen utomlands så mycket. Torrevieja ser himla trevligt ut, kanske kan en komma ner vid något tillfälle, och hälsa på er också! :D

Svar: Här kretsar ju mycket om livet utomhus, havet, vänner och att ha det bra. Livet i Stockholm är nog mer varierat, men jag tycker det är så skönt att kunna varva. Det finns ju många resmål och några är trevligare för att man har vänner på plats och andra är vackrare...
Mne vi trivs här och det är en levande miljö. Och tänk, kanske kommer ni hit någon gång.
Ditte

maria at inredningsvis

ÅHHH vad HÄRLIGT det ser ut får jag hälsa på NUUU haha :)

Om du gillar badrums tips kan du kika in hos mig :)

Ha en toppen vecka sköna böna.

LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor


Svar: Vi har det jättebra! Och badrumstips är alltid trevligt att få och att titta på. Tack!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: