Dagens händelser; inte många

    
Det fortsätter att blåsa, men mindre än igår, solen har varit till städes största delen av dagen och termometern har orkat upp till +21.
Lite plock här hemma har blandats med inköp av mat, promenad, två lektioner i spanska och hjärngympa med hjälp av korsord. Dagen i sig har varit lugn och händelserna av det mer blygsamma slaget.
Det är lokal helgdag här idag och helgonet Sant Vincente firas.
En del butiker har haft stängt hela dagen, några stängde vid 14 tiden och andra hade öppet betydligt längre. Och det var inte enkelt att veta var man kunde handla. Men varför skall saker vara enkla?
Vi köpte det nödvändigaste på Lidl som ligger i närheten och som dessutom hade öppet.
 
Något helt annat. Idag fick jag ett erbjudande från Telia om att kostnadsfritt få tillgång till "Storytel" under tre månader och där kunna ladda ner obegränsat med ljudböcker till datorn, mobilen eller plattan och det fanns ortoligt många boktitlar att välja på. Kändes som en bra idé, eftersom jag tycker att det är kämpigt för ögonen att sitta ute och läsa, även om jag är placerad i skuggan.
Har någon provat "Styorytel" och vet om det är bra, men å andra sidan var det kostnadsfritt i tre månader så jag kan ju alltid chansa.
 
 
Det är så vackert nu med all växtlighet och här är känslan av försommar stor.
Apelsinträden är fyllda av apelsiner och vi brukar få smakprov av grannarna.
Ytterligare en passionsblomma hos mig har slagit ut och den är så vacker. Hoppas förstås på att alla knopparna skall slå ut. Min Bougainevillea har för tillfället inga blommor, men jag njuter av grannarnas.
 Hibiscusarna har slagit ut idag, en orange och en mer gul och de brukar bara blomma en dag eller två så jag tittar på dem med andakt och är lite orolig för att blommorna skall blåsa av. 
Jordgubbarna är i säsong så i skrivandets stund sitter jag på terrassen och äter jordgubbar och dricker ett glas "vino verano", ( vin, bubblande mineralvatten, citron och isbitar) och njuter av att vara här. Och visst jag har överseende med blåsten.
 Middag blir det i kväll hemma på terrassen och kanske med en tröja på. Men att sitta ute och äta kvällstid redan nu är helt klart njutbart.
 
 
 (Inlägg nr 38i #blogg100)
 
 
Ghugge

Kan förstå att du njuter för allt du berättar låter jättehärligt men särskilt blommor och jordgubbar, oj, oj vad vi längtar tills vi får njuta av detta.
Har ingen aning om erbjudandet från telia, låter ju bra, hoppas..!
Ha det gott!🐌 Kram


Svar: Vi har det bra här bland blommorna å terrassen, men jag vaktar dem noga när dte nu blåser så mycket. De flyttas efter vindriktningarna...Men imorgon skall det bli lite lugnare blåsmässigt. Tror jag provar Storytell eftersom det är kostnadsfritt och tar slut efter tre månader. Har läst på noga...
Kram!
Ditte

Comsi comsa


Storytel låter bra och erbjudandet var ju inte fy-skam om man inte behöver binda sig eller det ligger något annat lurigt bakom. Jag köper ljudböcker numera och är det en bra uppläsare så är det dubbel fröjd. :-)
Ha det så gott bland blommor och jordgubbar. :-)

Kram på dig ♥

Svar: Nej, jag behöver inte alls binda mig vid Storytel utan efter tre månader tar det slut om jag inte vill ha det lngre. Tycker ibland det kan vara skönt att lyssna på en bok som har en bra uppläsare. Jag har det så bra bland blommorna och jordgubbarna och känner mig snart som tjuren Ferdinand.
Kramar från korkeken.
Ditte

Fia

Hej Ditte och Bosse och välkomna ner! Er växtlighet verkar frodas, härligt! Hoppas vi ses snart! Har ännu inte nät hemma men kör på bibblan o div. Barer!
Fia Lasse

Svar: Tack! Fint att vara här igen. Ringer imorgon! Kram från oss.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Du verkar ha haft en bra och lugn dag. Sånt behöver man!!
Kram P ♥

Svar: Ja, mycket lugn och behaglig. Kändes skönt! Kram! ❤️
Ditte

Eva

Hej
Så ni är på plats i Spanien nu. Skönt. Gå med i Storytel! Det är helt fantastiskt, särskilt om man inte så lätt kan köpa svenska böcker. Vi har varit med sedan i augusti. Har lyssnat på ca 30 böcker och Sten och jag kan använda samma abonnemang. Kostar 160kr/mån när det är dags att betala. Tacka ja! Men risken att du och Bosse slutar prata år stor. 😊 Kan maila över en läslista sedan om du vill.
Kram Eva

Svar: Hola, Eva! Jadå, vi är på plats i Spanien. Väldigt trevligt att vara här igen. Tack för fina tankar om Storytel. Låter väldigt bra! Skall anmäla mig i morgon och tre månader var kostnadsfria. Vore fint att se din läslista vid tillfälle. Jag vet att jag läst flera böcker på din rekommendation. Välkomna tillbaka till Saudi. Har förstått att ni haft det väldigt bra på Goa med David och Klara. Kram från mig!
Ditte

Åsa

Storytel är kanon bra ! Ladda ner böckerna i offline läge

Svar: Tack! Jag skall beställa snarast och bra att du sa att jag skulle ladda ner i offline läge.
Ditte

Znogge

Husse har Storytel och är supernöjd så numera lyssnar han enbart på böcker. Det som var negativt för hans del var att kommunikationen och samarbetet mellan Telia och Storytel fungerade inte så värst bra så en hel del trasslade... Så nu har han Storytel via Storytel och inte genom Telia.

Kram

Svar: Aha! Trevligt att höra. En väninna som nu bor och jobbar i Saudi tyckte också att detta var toppen så jag provar kostnadsfritt i tre månader och sedan om jag är nöjd kan jag fortsätta dierkt via Storytel. Bra att du berättade att dte krånglat med Telia. Jag läser gärna men ibland när solen är stark och det är den i skugggan också så ser jag inte så bra att läsa, men lyssna fungerar ju alltid.
Kram och natti!
Ditte

Torrebloggen

Hej Ditte!
Åh vad härligt det låter att man kan sitta ute och äta middag på kvällen.
Jordgubbar, grädde och glass - underbart!
Kram!

Svar: Det blev lite sent innan middagen blev klar men vid 19.30 var det fortfarande +17 så med en tröja på gick det bra att sitta ute. Man är väl viking....
Kram!
Ditte

Ami

Skönt ibland med en lugn dag, man behöver det då och då!
Storytel har jag ingen erfarenhet av!
Så vackra blommorna är....undrar just hur min hibiskus mår, om den ens lever!!
Kram

Svar: Ja, idag har det varit lugnt. Och riktigt skönt var det. Men det får inte bli en vana...Har bestämt mig för att prova Storytel. En mycket god vän, just nu boendes och jobbandes i Saudi rekommenderade det varmt, så jag går på det. Och jag kan prova i tre månader utan kostnad och vidare bindningstid.
Blommorna är så fina och dte är extra roligt att passiobsblomman och hibiskusen är i form. Vad gäller din hibiskus måste det ju ha vatten för att klara sig. Men det har regnat en del. Kanske kan den kan få bli inackorderad hos A&A?
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ama de casa

Jag har haft alldeles för många lugna dagar nu, känns det som. Får se om jag tar mig ut på en liten promenad idag. Håller på att bli galen av att sitta inne...
:-)

Svar: Vad skönt att du är bättre och en promenad kan vara bra för både kropp och själ.
Ditte

Veiken

Hur mycket rymmer en dator? Jag nea hur många böcker kan man ladda ner innan det säger stopp! Ladda ner så mycket du orkar och bli "bokförsörjd" för lång tid! Det låter så härligt med alla blommor som slår ut, en efter en. Kram

Svar: Antar att man kanske inte kan ta mer än ett par böcker i taget...Får kolla upp det. Risk för överbelastning finns för jaghar många foton som luggaer här . Och särskilt de från Thailand och KIna vill jag gärna inte flytta till en separat hårddisk för de tittar jag på ganska ofta. Visst är det fint när ens blommor trivs och slår ut och de är så vackra. Tyvärr inga orkidéer, men jag har dem hemma i lägenheten och få även titta på vilda exemplar på mina thailandsbilder.
Ha det fortatt bra!
Kram!
Ditte

Veiken

UNDRAR ska det vara och inte nea...

Svar: Jag förstod det....
Ditte

Ann-Kristin

Hola!
Nu är vi hemma igen! Nu får jag packa om och packa på nytt. Har samlat på mig " ha bra grejor", så jag vet inte om några kläder får plats 😊. Jodå lite, måste väl ha något långärmat med mig. Min syster åker hem den 20/4 och sen är jag solokvist fram till den 4/5 då en väninna kommer ner i en vecka. Helgen 7-10/5 är det ju Feria de Mayo, då det finns lite att titta på då för oss.
Ha det så gott o hälsa Bosse.
Kram/A-K

Svar: Hoppas ni hade en trevlig resa och att det inte blåste alltför mycket.( Men å andra sidan är man inte mer än någon timme på öppet hav.)Bra att ha grejor är det lätt att plocka på sig och oftast behövs de ju också. Men du får nog plats med lite kläder också. Du får ju även ha 10 kg handbagage.
Och nu är du snart på plats. Jätteroligt! V ses snart!
Stor kram från oss båda.
Ditte

Tove Olberg

Jag ser för mig hibiskusar och apelsiner, en spansk lektion och en vino verano - vilket är så vackert ord så det må vara gott ... ska jag då njuta på min terrass när temperaturen tillåter :-) Stor kram!

Svar: Tills dess delar jag mina upplevelser med dig.Kram!
Ditte

Bosse Lidén

Mums för jordgubbar. Här har jag mer höstkänsla de senaste dagarna. Kram

Svar: Bra då med lite sol och värme till dig. Kram
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: