Aprilskämt

    
 Första april, vår i luften om man är positiv till sinnet, åtminstone här i huvudstadstrakten. En dag där man kan få luras och bli lurad. Jag har många minnen från min lärartid, både att luras och bli lurad och vissa hyss minns jag bättre än andra.
Detta är ett minne från 1970 talet och jag jobbade på en skola i Upplands Väsby och var klasslärare i en sexa med ett gäng härliga elever.
Dagen började med att jag meddelade eleverna att pojkarna först skulle till skolsyster för att ta en spruta  (röda hund...)och sedan skulle det vara det flickornas tur. Jag gick iväg med pojkarna som klädde av sig på överkroppen och var beredda på sin spruta. Skolsyster tittar ut och säger att hon plötsligt måste iväg och undrar om jag kan ta hand om sprutan. (Syster var vidtalad)
Inga problen, klart jag skulle ordna det.Jag fick på mig en vit rock och var beredd med en spruta i handen. Pojkarna ställde sig på ett led och det var inga protester. Inte först. Efter en liten stund frågade en pigg gosse om jag verkligen var utbildad för detta. Tja, vad svarar man. Jag menade att jag som lärare klarade det mesta och att jag var utbildad i första hjälpen.
Så var det dags för nr 1 i kön och några elever måste jag säga såg oroliga ut. Inte bara det att de var oroliga för sprutan utan även kände att det här inte var mitt jobb. Inte direkt! Så, april, april....
Och många glada och lättade skratt. I övrigt fortsatte dagen med att jag och klassen spelade andra kollegor diverse spratt och minnesvärda sådana.
Men! Skrattar bäst som skrattar sist..
Första april tulpaner.
Skoldagen var slut och jag gick mot min bil, en silvergrå Fiat, parkerad alldeles vid skolan. (Minns inte modellen på bilen, men inte den minsta.) Men märkligt, jag såg inte bilen. Den fanns bara inte. Jag kände att blodtrycket steg och går med raska stag tillbaka till personalrummet för att ringa olisen och anmäla en försvunnen bil.Och detta var långt före mobiltelefonernas tid.
Märkligt nog ser jag att många av mina elever är kvar på skolan och ett par är med när jag ringer Märstapolisen.
Där berättar jag vad som hänt och blir vänligt bemött. Polisen ber mig gå ut och titta en gång till. efter bilen. Givetvis undrar jag varför, bilen var ju borta. Och jag hade inte "tappat" den.
Men jag går ändå ut ännu en gång till parkerinsplatsen där jag ställt Fiaten på morgonen, mest för att vara tilllmötesgående. Ingen bil finns. Men, när jag kommer närmare så ser jag att det står något litet på parkeringsplatsen. Vad det är? Jo, en liten, liten, modellbil av min Fiat.
Då anar jag oråd och plötsligt, bakom husvagnarna som också finns parkerade, hoppar klassens samtliga elever fram och ropar; "april, april". Och bakom husvagnarna står min gråa Fiat.
Hur hade detta gått till? Jo, vi ett tillfälle under dagen hade ett par elever lånat mina bilnycklar från min väska, fått hjälp av rektor och vaktmästare att öppna bildörren, rektor satt vid ratten och vaktis och elever rullade bort bilen.
Dessutom hade de ringt och pratat med Märstapolisen om sitt hyss, så de var förberedda på mitt samtal.
Slutet gott och allting gott.
Och detta minne, bland många andra, kan glädja en gammal lärare.
 
Tyvärr hade inte min lilla Fiat förvandlats till denna bil, en sportig Audi.
Men livet går vidare ändå. Och ni gamla elever, då 11 år, idag omkring 50,
jag vet att några av er läser min blogg och jag undrar om ni minns. Jag gör det och med ett leende.
 
 (Inlägg nr 26 i "blogg100)
 
Anna Gustafsson

hahaha, Ditte detta är ju kul...vilka historier, sprutorna gillar jag ;)
kram kram från en som längtar efter att snart få träffa dig och B :)

Svar: Jag har ju hunnit med en del under åren och så mycket roligt. Och nu blir det jätteroligt att du kommer och att vi får ses . Välkommen hit! Kramar från oss båda.
Ditte

Preciosa

Hej Ditte!
Så himla roligt hahaha....!! Vet inte vilket som var bäst :-)
Kram P ♥

Svar: Jag tyckte nog eleverna lyckades över förväntan. Är glad över att de tog egna initiativ, då kände jag ändå att jag lyckats i jobbet....Men jag var bestört innan bilen kom till rätta.Kan le än idag åt detta.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Underbara historier! Tveksamt dock om det hade funkat idag med "sprutanekdoten". Du hade förmodligen hamnat på kvällstidningslöp typ "lärare skrämde och kränkte elever". ;)

Underbar dag här i sommarstugan. Gick förbi din adress två gånger! Var hos juristen i morse nere vid hamnen för att diskutera testamente och var inne på Hermanos Garcia på Corte Valenciana på hemvägen och beställde ny säng samt takfläkt! Levereras och monteras på lördag! Tog sedan en kvällsprommis till Carre och vandrade hem via Los Angeles. Det är ljuvligt väder här och allt känns så himla bra! Och passionsblomman som jag klippte ned så tufft har återhämtat sig och fått en massa gröna blad!

Kram//Susan och Bambumannen

Svar: Tusen tack för din rapport! Så härligt att läsa. Förstår att ni njuter. Bra att veta att sängar finns på nära håll. Något för oss...Kul att din passionsblomma är på G och jag har förstått att min också är i form. Trevligt!
Någon värme har vi inte här på Söder, men solen hartittat lite på oss idag. Alltid något. Men, om drygt en vecka är vi på plats.
Jag unnar er allt det bästa och undrar hur planerna på bambuställningen går. Men kanske kan J & B få till något i sommar. Det tar tid att utveckla ett "vinnande koncept". Kram!

Ditte

Comsi Comsa


Här fick jag mig ett gott skratt, hi hi hi..... Både ditt och elevernas aprilskämt var helt suveräna, skrattar igen.... :-))

Godnattkram på dig Ditte ♥

Svar: Tänk, vilka tider det var! Och så mycket roligt jag haft i mitt jobb. Mne är tveksam till att det skulle fungera idag. Tänk dig föräldrareaktionen om barnen fick gå till syster och de inte visste något. Vågar inte ens tänka på potentiella anmälare idag. Men då skrattade både föräldrar,elever och jag åt det hela. Så annorlunda allt har blivit. Natti! Kram!
Ditte

Fia

Åh vilka härliga skämt, och vilka kreativa elever! Ser att vädret i Torre är toppen! Snart ses vi där Ditte!
Kram borde nog lägga mig snart!
Fia

Svar: Roliga och minnesvärda skämt är härliga och jag kan fortfarande le när jag tänker på denna händelse trots att dte är länge sedan. Och snart ses vi. Jättetrevligt!
Kram!
Ditte

Ditte

Susan! Tänk så det var förr...Nästan när seklet var ugnt. Jodå, idag hade jag nog varit med både på löpen i kvällstidningarna och på rapport med mitt aprilskämt. Men ibland är jag glad att jag inte är ung. För tänk så mycket roligt mina elever och jag haft under årens lopp. Jag kan fnittra bara jag tänker på det...Skulle nog kunna skriva en bok.
Och du, synd att inte jobbet som utbildningsminister är ledigt. Tror jag har både erfarenhet, kunskap, intresse och förmåga att utveckla branschen i mycket positiv riktning. Dessutom har jag humor...
Kram!
Kram!

Gittan

Vilket härligt jobb du haft, och kul med "lurandet" . Jag klarade mig i går faktiskt annars är jag lättlurad. Glad påsk och kram på dig.

Svar: Här blev jag ordentligt lurad! Men numer blir det inte så mycket aprilskämtande. Och visst har jag haft ett roligt arbete! Glad Påsk önskar jag dig. Kram!
Ditte

Eva`s blogg

ha ha ha oj oj jag kan tänka mig hur man hade känt att bilen var borta :( som du säger slutet gott allting gott :) ha en super fin dag kramen

Svar: Jag fick ju igen...och eleverna lyckades verkligen lura mig. Kram!
Ditte

Tove Olberg

April april, vilken härlig första april på den skolan. :-) En riktigt rolig historia. Det lyser om den påhittighet som du berättar om!
Kram

Svar: Här hände det mycket i positiv bemärkelse och jag kan skratta än idag åt många av händelserna.
Men igår blev jag lurad av en bloggvän. Riktigt roligt, men jag blev inte varse det förrän idag.
Kram!
Ditte

Ditte

Gittan! Jag blev visst lurad igår, men det visst jag inte om. Och det handlade om körsbärskvistar som jag trodde var åkat och som slagit ut. Men de var "konstgjorda". Vackra var de i alla fall.
Kram!

Torrebloggen

Vilka härliga aprilskämt! Ja tänk vad man har lurats och blivit lurad under åren. Det stämmer verkligen att man kunde hitta på såna här roliga upptåg förr i tiden, då var ju alla med på noterna och skrattade sen tillsammans åt allt som hände. Det skulle aldrig funka idag.
Ha en trevlig skärtorsdag!
Kram

Svar: Nej, inte skulle sådant passera idag. Trist utveckling! Men det är fortfarande tillåtet att minnas det roliga. Glad Påsk!
Kram!
Ditte

Ami

Haha! Det var inget dåligt skämt :) Så kul att dina elever kom på en sådan idé. Men förstår att du hann bli rejält orolig där ett tag!
Kram

Svar: Jag kan skratta åt detta än idag. Och eleverna minns också detta, det vet jag. Men idag skulle man inte få lura de stackars eleverna så här utan stora rubriker...Kram!
Ditte

Znogge

Som man bäddar får man ligga! Men vilket härlig skämt och jag kan tänka mig att eleverna var mer än nöjda! Min gamla lärare körde också med "skolsysterskämtet" fastän vi egentligen skulle till aulan och se film. Det bar sig inte bättre än att halva klassen grät...

Kram och trevlig dag!

Svar: Här grät ingen... Och glädjen över att sedan lura mig med hjälp av rektor och vaktmästare minns dessa elever än idag. Jag också och kan skratta gott. Så synd att halva klassen grät....
Kram och jag önskar er en trevlig firardag.
Ditte

Tina

Hola! Kul läsa fler skolminnen! Roligt att du läste mitt ❤️ Tänk vad många aprilskämt det finns, från alla år och alla skolklasser 😄

I Spanien får du passa dig den 28/12! 😉 Då luras man där, om jag minns rätt🇪🇸🙋

Svar: Kul att vi har liknande buserfarenheter från förr. Vad gäller Spanien får jag helt klart se upp.
Ditte

FREEDOMtravel

Vilka fantasifulla skämt!!! Jag glömmer för det mesta att det är 1 April, men så blir jag ibland lurad också... Men sådär fantasifullt har jag nog aldrig blivit lurad!

Svar: DEt här var nog det värsta jag blivit lurad, men roligt var det efteråt. Eleverna tyckte nog att jag lurat dem bar, men det var ganska oskyldigt, på den tiden. Idag skulle man nog inte våga...
Ditte

Ghugge

Ha, ha sådan lärare, sådana elever! Härliga minnen! Kram💐

Svar: Absolut! Och lite busig måste man få vara, Kram!
Ditte

TantGlad

Hahaha....skrattar gott.
Men du....vilken sjuhelsikes snygg Audi. Min bil har samma former. Gillar tuff attityd på bilar.

Fortsätt fin påsk.
Kramelikraaam.

Svar: Jag kan skratta än idag😄 Och visst är den här Audin snygg. Mannen som körde den tutade ilsket när jag fotade den. Men det kunde han få göra om han ville. Har förstått att din bil är liknande men visst är din röd. Snygg är din bil också! Önskar dig en trevlig påskafton. Stor kram! 😀🐥🐔
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: