Zick zack i Stockholm

    
Söndag den 14/9 och valdag. En spännande dag! Återstår att se hur valutgången blir, men egentligen är det inte några jättestora skillnader i praktiken. Och löften behöver ju inte hållas på måndag...
Stockholm möter i alla fall med strålande solsken och skönt sensommarväder.
Jag ger mig ut och zickzackar på olika sätt genom ett vackert Stockholm för att ta mig till Solna kyrkogård.
Turen börjar på buss nr 3, en ringlinge och riktig sightseeingtur som går från Södersjukhuset, passerar Slussen, Gamla Stan, Kungsholmen, St. Eriksplan och ut till  till Karolinska sjukhuset i Solna. En överskådlig resa genom stan som tar ca 45 minuter i lågtrafik...
 
Ett besök vid mina föräldrars grav och lite tänkande på ett par olka bänkar på kyrkogården rensade hjärnan.
 
Från Solna kyrkogård gick jag mot Norrtull, fortsatte hela  den 2,5 km långa Sveavägen fram till Sergels Torg där valstugorna och valarbetarna i de stora partierna hade fullt upp. (Dock hade F!, SD och en del småpartier packat ihop sina bodar.)
Jag fick ett par vackra röda rosor och hamnade strax efter det vid Expressens scen där många rikspolitiker idag valtalat. När jag passerade var det Anna Maria Corazza Bildt vid mikrofonen.
Expressens intervjuare meddelade också att SD i kväll förbjudit Expressens journalister att deltaga på deras valvaka. Det har aldrig tidigare hänt i historien att journalister har utestängt från något partis valvaka. (Men SD visade om möjligt ännu mer rätt färg. Ingen tolerans där inte. Läste nu att SD utestänger alla tidningsjournalister från sin valvaka, men släpper in tv)
 
Sergels Torg idag på eftermiddagen.
                                                                                      
En glad Anna Maria Corazza Bildt talar om Sveriges välfärd och om Eu och får starka applåder.
Maken, Carl Bildt, finns med och lyssnar. (Visst är SÄPO också med, helt förståligt)
 
Jag fortsätter mitt zickzackande genom stan och tar Drottninggatan mot Gamla Stan och Slussen. Många är ute i det vackra vädret och alla uteserveringar är fyllda.
 
Riksdagshuset, nog så aktuellt idag och stadshuset. Kanske blir det ändring där för Stockholms del?
 
Gamla Stan
 
Gamla Stan sett från Slussen. Tornet närmast är Tyska kyrkan och längre bort i bild syns Storkyrkan.
 
Jag zickzackar mig vidare genom Slussens ombyggnad upp mot Söders höjder och Götgatan. Hemma om några kilometer.
Medborgarplatsens mitt ,med alla utställda bänkar, är fullsatta och likaså alla serveringar. Stockholmarna verkar tillbringa dagen utomhus i det fina vädret. Fullt förståligt!
 
Snart vid Medborgarplatsen, meningen vätskapaus. Jag stretar på hemåt.
 
Äntligen hemma, efter en mils promenad.
Och med två rosor från en känd politiker som jag hade en lång diskussion med.
Veiken

Man blir helt lyrisk av att vakna varje dag och se hur höstdimman ger sig för solen och ytterligare en sommardag läggs till de övriga!
Tre vackra rosor på sista bilden! :) Kram

Svar: Tack! Dessa sensommardagar är helt ljuvliga och jag njuter till fullo av dem. Kram!
Ditte

Preciosa

Hej Ditte! Så stark du är som orkar gå så långt!!
Rosor det borde ju var ett socialistparti då väl? Undrar vem du pratade med :)
Snart är det över. Skönt!
Kram P ♥

Svar: Ja, snart är det över....Men att SD nu ligger som Sveriges tredje största parti oroar mig mycket. Vem jag pratade med; ja det berättar jag när vi ses.Kram!
Ditte

Marja

Det blev en lång promenad! Underbart väder har vi också, men jag har inte kunnat gå så långt. :( Du ser så fräsch och glad ut på bilden. :) Kramar!

Svar: En lång promenad blev det och det var så skönt att gå i stan i det fina vädret. Trist att du skall ha så ont. Önskar att du snart blir bättre.Kram!
Ditte

Ama de casa

Vilket underbart väder! Och sergelpinnen ser ut som den bolmar ut rök :-)

En fantastiskt fin bild på dig också, där med rosorna :-)

Här har just orkanen börjat dra in över oss, så jag tror det blir en hemmakväll i kväll. Tur vi har ett stort och fint rum :-)

Svar: Tack! Och när jag fick dem var ett oväntat, politiskt möte. Hoppas verkligen att orkanen drar förbi och på avstånd. Naturens makter är starka och man tår inte på dem.
Ditte

Anonym

Hola Ditte, fina bilder från ett sommar Stockholm! Härlig utflykt och blir som vanligt så sugen på att själv få knalla runt där nere i storstaden! Men kommer aldrig till skott :) fin bild på dig och rosorna! Ha det så bra hälsar vi från ett somrigt kungsgården

Svar: Tack! Ja, en fin och lång promenad lev det och mitt i valdebatten. Passade mig perfekt! Men du har ju en av guldklimparna här i trakterna så kanske kommer du hit under hösten. Och visst är det mysigt att sommaren dröjer sig kvar,
Många hälsningar till er!
Ha det bäst!
Ditte

Mats

Hej igen, texten försvann :) Mats o Nenna

Ruth i Virginia

Åh, vad vacker du är!!!

Stockholmsvädret
är fantastiskt! Och du utnyttjar det till fullo.
Vilken promenad! Bästa sättet att hålla sej i
form. Gym ej nödvändigt.

Du är i sanning en super PR woman för Stockholm!
Sovdags på den här sidan, där vi hade lika fint
väder som du. Lunch hos dotter och måg;
mexikansk tortillasoppa med kyckling. Yummy!

Svar: Tack Ruth! Vad trevligt med lunch hos din dotter och måg och vad gott det låter med tortillasoppa med kyckling. Stockholm bjuder just nu på ett underbart väder och det är som gjort för att vistas utomhus. Bäst att passa på.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Tack för vackra bilder av din underbara hemstad. Alltid lika roligt att få följa med med dina bilder. Säger som P. Nyfiken vem de fick rosorna av. Jättefin bild på Dig.
Kram/A-K

Svar: Tack! Roligt att du följde med på promenaden via text och bilder. Svaret på rosgivaen får du personligen när vi ses. En fin promenad blev det och mycket som hände under vägs.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Ami

Det är både rogivande och ledsamt att besöka sina nära och kära på kyrkogården. Men ändå skönt att ha en grav att gå till!
Och sen fick du en riktig långpromenad på väg hem i det vackra vädret.....Och en vacker bild på dig där på slutet :)
Önskar er en fin måndag!
Kram!

Svar: Tack! ja, Stockholm bjöd på en härlig dag och en fin promenad blev det. Jag gillar verkligen att gå runt i Stockholm och se vart stegen bär. Önskar er också en trevlig dag.
Här är det ännu en solig och vacker dag.
Kram!
Ditte

Znogge

Vilken trevlig promenad och vilka vackra bilder. Här regnade det mest så våra promenader blev därefter. Men i dag har solen hittat oss igen!

Kram och ha en bra start på veckan.

Svar: Tack! Ja, fint väder gör mycket för humöret. Stockholm är ju så vackert och jag njuter av att planlöst strosa omkring. Önskar dig också en bra start på veckan.
Kram!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: