Veckans vykort, vecka 39

    
Sista hela veckan i september och Spanien och sommarstugan har på nytt fått besök av mig, utökad med Liv och barnbarnen.
Vi lämnade ett Stockholm i regn och man kan minst sagt påstå att vi hade flyt under hela resa,
Det började bra redan när jag klev på bussen ut till Arlanda...
Jag hade glömt min utprintade biljett hemma och säger till den verkliget trevliga chauffören precis som det var och tänkte köpa en ny biljett. Han svarar glatt" ja, jag förstår att det kan var jäktigt på mprginen när man skall ut och resa, så kliv på du. Och biljett har du ju, även om den är hemma." Undrade för mig själv om det var "vänliga veckan".
Incheckade var vi, men det är lite pyssel om man reser med barnvagn, och det gjorde vi. Plastsäckar, rejäla sådana, hämtas i incheckningen, så även om man är incheckad får man stå i kö.
Men även här träffade jag en vänlig anställd och som på min förfrågan befriade mig från den 20 m långa kön, och hämtade en plastsäck.  
Resan gick galant med glada barn och vuxna.
Buss till Torrevieja och sedan tblev det taxi sita biten till sommarstugan. Och även här möttes vi av en hjälpsam och glad taxichafför.
 
Väl inne i stugan med öppnande av galler, dörrar och annat kände vi en märklig lukt och lamporna fungerade inte. Märkligt!
Men när vi uppnade proppskåpet såg Liv att jordfelsbrytaren löst ut. Bara att vippa upp den och sedan fungerade elen igen.
Dock, ett missöde denna dag.
Det som vi lämnat kvar i kyl och frys var inte längre ätbart. Nåja, vissa missöden inträffar ju och det kunde ha varit värre.
I måndags natt var det ett rejält åskväder här med åskar, blixtarblåst och massor av regn och i samband med det försvann elen i vårt område.
Så nästa gång stänger vi av huvudströmbrytaren och lämnar inget åt slumpen.
(Nu hade vi varor kvar eftersom besöket hemma bara var i drygt tre veckor och det var första gången vi gjorde det. Också den sista.)
 
 
Ami

Vilken smidig resa det blev för er! Synd bara att maten blev förstörd efter strömavbrottet :(
Hoppas nu ni får en jättehärlig semester!
Kram

Svar: En speciell resa där alla vi mötte hade "vänliga veckan". Ibland har någon glömt det på sitt jobb. Visst var det lite snopet att det varit elavbrott. Vanligen stänger vi av elen men nu var jag ju bara hemma i knappast tre veckor så vi tyckte den kunde vara på. Men det kan den inte...Ny mat har inhandlats, men det var lite snopet.Kram!
Ditte

GeddFish

Mat, det är världsligt, säger jag. Huvudsaken ni kom fram hela. Njut nu av värmen, så gott! Kram! ♥

Svar: Visst är det! Och vi har ju förmånen att kunna skaffa ny...Vi är på plats och har kännt in oss på stan och givetvis varit et tur ner till havet. En trevlig dag och lagom varmt är det, i kväll nu +24. Passar mig bra. Och imorgon kommer resten av truppen! Jätteroligt! Kram!
Ditte

Gittan

Så härligt det låter och skönt att det gick bra med allt ( inte maten då ) men det finns ju ny att köpa som tur är. Stannar ni där länge, ni åker väl dit ibland vad jag har förstått ?
Kramar.

Svar: Känns bar att vara här igen och nu med döttrarna med familjer som stannar en vecka. För egen del har jag ingen returbiljett bokad, Men det går snabbt att ta sig hem om någon kallar, så jag tar en dag i taget. Bäst så! Ja, vi åker hit med jämna och ojämna mellanrum, lite när andan faller på. Och här är det ju betydligt ljusare än hemma...Är inte så förtjust i höstmörkret.
Kram!
Ditte

Anonym

Du skall nog vara jätteglad för att det bara var lite mat som blev förstörd. Börjar dagen så där bra, kommer det ALLTID surt efteråt. Det kunde ha varit mycket, mycket värre.
Kram
Leffe

Svar: Vi kommer ju att stänga av all el nästa gång, vilket vi brukar att göra. Men det fanns ju ny att köpa. Var mest kyl och frysbaserade varor i mindre skala. Och visst hade det kunnat vara värre. Men i övrigt var det en "vänliga veckan dag" från alla vi träffade på. Och det uppskattas förstås.Ha det gott!
Ditte

Malin

Hoppas ni får det trevligt trots de små missödena från start. Men nu kan det bara bli bättre!

Svar: Jodå, trevligt blir det. Och det blev ju en bra start från Stockholm på alla sätt. Och lite missöden av den här kalibern går an. Idag väntar vi på resten av gänget och Sara P kommer också.
Ditte

Znogge

Men vilken tur i oturen att ni varit borta så kort tid. Några månader och det hade förmodligen krävts en ny frys i alla fall. Hoppas nu att ni får härliga och soliga dagar tillsammans :-)

Kram

Svar: Visst hade vi tur. Och lite mat gick ju snabbt att införskaffa. Men nästa gång stängs all el av. Vädret är väl sådär just nu med en del moln, men det är i alla fall +23 och skönt så.Vi hoppas på lite sol senare idag.
Baenen vill gärna bada och det känns bättre om solen tittar fram.
Kram!
Ditte

Lena i Wales

Då är vi i samma land, omän en bra bit från varandra! Ha det bra!

Svar: Där ser man. Kanske har du mer tur med ett lättare molntäcke än vad vi har just idag. Önskar dig en trevlig vistelse vare dig det är jobb eller fritid.
Ditte

Lena

Hej Ditte! Välkommen tillbaka till "sommarstugelandet". Jag har varit här en månad nu. Startade som det sig brukar med en ambulansfärd till sjukhuset. Det är tredje gången i rad nu och ingen läkare förstår varför. Ena benet, olika för varje gång,( Nej jag har inte tre ben, menar vänster, höger, vänster ) sväller upp till ett elefantben och smärtorna är olidliga tills läkaren tappar ur vätskan.
Bestämde mig i alla fall för att stanna när Börje åkte hem. Trivs så himla bra här och har nu fler vänner här (som jag träffar) än i Sverige. Har haft full support, sällskap till läkaren, skjuts hit och dit, fått mat hem och alltid någon som kommer och "kollar läget".
I morgon kommer Maria Nitz och hon ska stanna nästan tre veckor. Måste berätta för henne att hennes favoritlärare Ditte, bara befinner sig tio mil bort.
Jag hoppas att ni får härliga veckor och hälsa döttrarna och Sara från mig. Lycklig är du som har dina fina barnbarn hos dig. Jag väntar med spänning på mitt första, som ska anlända om ca sex veckor. (En liten Maximiliam)
Stor stor kram till dig min fina Ditte, från Lena

Svar: Så trist att du skall behöva vara så dålig. Lider verkligen med dig. Men kanske kan du nu få vara frisk resten av din vistelse här. Kul att Maria kommer! Du måste verkligen hälsa. Just idag har det varit regn och bkåst, men imorgon kanske solen tittar fram igen. Hoppas!
Jätteroligt att ha de mina och Sara här. (Men hon är nästan en del av familjen. )
Vår Max är döpt till Maximilliam så då blir de två. förstår att du längtar efter ditt barnbarn som snart är här.
En jätttekram till dig från mig. Och många tankar till dig, du goaste.
Ditte

Eva

Skönt att komma bort från rusket och ta med liv och barnen. Njut!
Kram Eva

Svar: Ja, även här är det ifag lite ruskväder med blåst och regn, men ändå +25 grader varmt. Idag kom även hela Helenfamiljjen och Sara, men de har "eget hushålle".
Men vi får mycket tid att ses allihop.
Kramar! Saknar dig!
Ditte

A-C

Trevligt att få träffa din dotter o barnbarnen. Idag har vi fått igång internet. Det kom hit en servicekille idag på fm och han konstaterade att vi hade för dålig signal. Mycket märkligt, eftersom det fungerat bra hela vintern/våren. Han trodde att det kanske var ett träd en bit bort som var i vägen. Men det trädet fanns där förra hösten också och kan inte vara mycket större nu eftersom de sågar bort alla grenarna varje vår. Det enda som var annorlunda som ev kunde vara i vägen var en stor långtradare som var parkerad ute på vägen. Han ville flytta parabolen upp på grannens tak ovanför oss, men grannen vill ej detta. Så han kunde inget göra. Men bara 5 min efter han åkt härifrån åkte även långtradaren iväg och plötsligt så hade vi tillgång till internet. Otroligt!!
Kram

Svar: Vad skönt att ni fick igång det! Och tänk om det var så enkelt att en långtradare blockerade signalerna. Vi hoppas det! Jättetrevligt att ses tyckte vi alla också och hoppas vi ses snart igen.
Ktam från mig och Livfamiljen.
Ditte

Veiken

Tack för vykortet!
Tänk så lätt allting går om man hjälper varandra lite. Alla blir glada och nöjda! En riktig win-win situation!
Tråkigt med maten som ni lämnat kvar, men det är ju en världslig sak som en viss Herr Karlsson skulle sagt! Kram

Svar:
Ditte

Ditte

Till Veiken! Något fel är det....Kunde inte skriva svar till din kommentar. Men här kommer det; Nu blir det ett digitalt vykort i veckan, inte lika roligt som ett personligt förstås, men det finns ändå en tanke med det.
Resan började så bra och roligt att allt flöt på så bra och med hjälpande, positiva människor runt om.
Vad gäller maten, så är det ju en världslig sak, som Mr Karlsson skulle sagt. Men det var snopet...Och vi lärde oss något. Elen skall stängas av om det så är för en vecka.
Kram!

Malin Lindgren

Åh så härligt! Spanien är ett riktigt fint land och skulle själv kunna tänka mig en sommarstuga i Spanien eller Frankrike.

Kika gärna in på min blogg och kanske lämna en kommentar tillbaka? Skulle bli väldigt glad. På min blogg kan du läsa om min vardag, mycket träning, om mitt distansförhållande med min kille som bor i Kil, ett litet samhälle norr om Karlstad, 35 mil ifrån mig, nya inköp, tips, resor och mycket mer! Kram

Svar: Det är trevligt att kunna byta bostadsort ibland. Frankrike tycker jag också mycket om, men tyvärr är det kallare där på hösten och vintern så Spanien passar oss bättre. Jag skall absout titta in hos dig.
Ditte

Ama de casa

Men vad gulligt av busschauffören! Man blir verkligen glad ända in i hjärteroten av ett sånt bemötande :-)

Vi fick skjuts av en mexikansk familj (fick sitta på flaket till deras bil) från hotellet i Los Cabos till busstationen när vi "flydde" till La Paz från det helt lamslagna San Lucas. När vi kom till bussstationen försökte Anders ge dom 10 US-dollar. Dom vägrade ta emot dom! Vinkade bara glatt och åkte vidare - vart dom nu egentligen skulle. Det var mycket oväntat, och jag började nästan gråta av deras vänliga och osjälviska beteende.
:-)

Svar: Vilken vänlighet! Och just då behövde ni nog all vänligthet och omtanke ni kunde få. Visst blir man glad när människor man möter är "goda".lite extra vänlighet gör så mycket.
Följer er resa med stor behållning och nickar igenkännande då och då.
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: