På tu man hand...

    
 Så var vistelsen slut här för den här gången. Tänk så fort veckorna passerar! Varmt har det varit och värmen har kat efter hand, de senaste dagarna har termometern visat +33 mitt på dagen och fram till klocksn 17. I hetaste laget för min del.
Kvällens middag var tänkt att avnjutas på restaurang Sunset Beach, en av de bästa i stan (enligt Tripadviser m.fl.) och med perfekt utsikt över havet och solnedgången.
Tyvärr, var vi sent ute med att boka bord och kunde endast erbjudas bord inne. Och det ville vi inte. Får vara ute i god tid nästa gång.
Och havet drar mig ju som en magnet till sig.
Vi bestämde för att ge restaurang Las Columnas, ute på udden, ett nytt besök. Vi var där för någon vecka sedan och var nöjda.
 
 
Vacker kväll och solen är på väg ner. Rofyllt!
 
Perfekt utsikt från restaurangen. Vill man inte äta finns både en glassbar och en "loungeavdelning",
bara att välja. Utsikten är densamma.
 
Vi var ute i god tid. före klockan 20 och då var det glest med gäster. Här äter man betydligt senare.
Maten då? Jag valde grillad lax och Bosse valde grillad entrecote med pepparsås.
Tjusiga uppläggningar och vackra tillbehör till båda rätterna.
Men, för det finns ett sådant. Laxen var ganska tunn och fick i förhållande till sin smalhet tillbringa lite för lång tid i grillen, men  i övrigt god.
Bosses entrecote var "hyfsad", men i vissa stycken seg. (Han hade beställt den medium och så var den grillad.)
Lite smolk i bägaren var att pommes frites inte kom som utlovat med köttet, utan i stället fanns några svala potatisklyftor på tallriken och de var inte ens goda, (Även på min. Verkar som att kocken gör som han tycker och vi valde att inte klaga...)
Servicen var bra och utsikten fantastisk.
Men nästa gång tror jag vi slår oss ner i loungedelan eller väljer en sallad, pizza, kyckling eller pasta från menyn. Mer säkra kort.
 
 
Man brukar ju säga att titta in på toaletten och är den fräsch och välstadad så är restautangen bra.
På Las Columnas var toan verkligen fräsch och baren baren var nog bland det mest välutrustade jag sett.
 
Mörkret har lagt sig  och borden har fyllts.
 
En mysig kväll blev det och att sakta strosa hem, längs havet i månskenet, blev en perfekt avslutning på den här vistelsen.
                                                                                        
 
 
 
      
                                                                                       
 
    Tillägg; Preciosa är kvar på sjukhuset och så mycket mer vet jag inte i skrivandets stund. Givetvis hoppas och önskar vi att läget är stabilt. En kommentar angående Preciosa av kommentarsfältet till detta inlägg.                                                                                         
Anonym

Njut av sensommarn i Stockholm. Ni bor fint där också! :-)
Kram Eva

Svar: Tack, det skall vi göra. Skall bli skönt nu med lite svalare temperaturer. Kram!
Ditte

Malin

Vilken härlig avslutning ni gick trots att ert första middagsdtället var fullt. Och verkligen härlig vistelse ni haft även denna gång

Svar: Vi har haft det jättebra men det blev väl varmt den sista veckan. Ja, varmte har det varit hela tiden , men över +30 känns inte behagligt.
Ditte

Znogge

Jag tycker det är ganska så sällan man får bra biffar utomlands. Ofta är de nästan genomstekta. Men kanske är det bara jag som har haft otur...

Hoppas verkligen att det är stabilt och att det går på rätt håll.

Kram

Svar: Vi vet ju egentligen att det ofta är så med kött och brukar sällan beställa annat än kyckling i köttväg. Men man chansar ibland. Jag provade grillad lax, men den grillades lite för länge, annars god och med fina tillbehör. Utsikten och miljön fick uppväga.
P verkade lite piggare och vi hoppas det fortsätter så.
Kram!

Ditte

Gittan

Välkomna hem till er fantastiska stad, där är det också fint.
Så mysigt ni haft det och mycket att tänka tillbaka på när höststormarna gör sig påminda, Jocke Storm som min svärmor sa.
Kramar.

Svar: Tack! Stockholm möter oss med strålande sol och vackert sensommarväder. Härligt!Och "Jocke Storm" kommer kanske senare i höst.
Kram!
Ditte

Ingrid

Hej Ditte, jag får önska er en trevlig resa hem. Jag ock Catarina var och hälsade på min syster idag. Hon var hyfsat pigg. Har ju eget rum nu också, med utsikt över den rosa saltsjön. Ett ingrepp till ska göras, men vi vet inte när. Hon tackar för alla krya på hälsningar hon fått.
Kram

Svar: Tack! Resan gick fint och det är bekvämt med SAS. Extra säte fick vi också...Hoppas P nu snart piggnar på sig, att ingreppet går bra och att hon kan få komma hem.
Kram!
Ditte

Susan

Hola! Välkomna hem! Idag har det varit ett underbart väder i Estocolmo - sommar!
Kram //Susan

Svar: Tack! Känns bra att vara hemma igen och även idag skiner solen över Södermalm. Härlig och frisk luft och man behöver inte svettas. Skönt!Kram!
Ditte

ɑ n n i k ɑ

Gott!

Ami

Det var väl en trevlig avslutning på er Torre vistelse för den här gången :) Tyvärr har det ofta varit så för oss också att köttet eller något annat inte riktigt varit till belåtenhet, känns lite som kockarna gör lite som de vill. Men ofta blir det trevligt ändå :)
Ha det så bra på hemresan!
Kram!

Svar: Trevligt var det och nu vet vi vad vi inte skall beställa. Förra gången var ju maten bra, men å andra sidan beställdes bara kyckling i köttväg...Hemresan gick jättebra och skönt att nu inte svettas så fort man går ut.
Önskar er en fin söndag.
Kram!
Ditte

A-C

Välkommen tillbaka till Stockholm! Kram A-C

Svar: Tack, känns väldigt skönt att vara hemma igen. Skönt med lite frisk= icke het, luft.Kram!
Ditte

Ann-Krisrin

Välkomna hem!
Tack för trevliga träffar i Torre. Ser fram emot att ses nästa gång ni kommer. Vi hinner ju med det!
Kram och godnatt/A-K

Svar: Tack själv! Hoppas du hade en trevlig lördag med vännerna i Quesada. Resan hem gick jättebra och Stockholm bjuder idag på strålande sensommarväder och klar luft. Och du, jag svettas inte...Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad underbart :)

Svar: Härligt att också få lite svalka vid havet i värmen och njuta av den vackra kvällen.
Ditte

Tina

Tack för tips om nya Columna nedanför oss. Gillar mattips. Hoppas hemresa går bra!

Svar: Las Columnas är trevligt och med härlig utsikt över havet. (Men maten tycker vi är bättre på Sunset Beach.) Hela området är verkligen uppfräschat, vilket behövdes.Hemresan med SAS gick jättebra och avgång och ankomst före utsatt tid. Alltid bra!
Ditte

Eva`s blogg

Hej Ditte! tack för dina kommentarer då jag varit i väg :) o ser att du oxå är hemma eller på väg mat ja varit mkt runt det då man aldrig kan bestämma sig finns ju så mkt gott :) hoppas din resa gick toppen kramen

Svar: Välkommen hem du också. Det har varit trevligt att via dig än en gång få återvända till Naxos. Önskar dig en fin söndag! Här i Stockholm är det ljuvligt sensommarväder idag.
Kram!
Ditte

GeddFish

Välkomna hem, när det nu blir, i Sverige har vi sensommar och så skönt, så.
Kramar, Gerd♥

Svar: Tack! Det känns väldigt bra att vara hemma här i Stockholm också. Skönt med sensommar och att att det inte är +32, utan mer lagom temperatur.Njuter!
Kramar!
Ditte


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: