Österut

    
 Solen strålar, havet glittrar och och att befinna sig på Ålands Hav på väg mot Mariehamn är behagligt. Det är nästan vindstilla och de få segelbåtar vi ser får kämpa på.
Det är tyst och vackert och både Stockholms och Ålands skärgårdar bjuder in oss med öppna famnar.
Det blir ett par dagar på Åland med födelsedagsfirande av Bosses mamma som fyller 93 år och även besök på den Åländska Skördefesten, som äger rum den här helgen både i Mariehamn med olika aktiviteter och ute på landet med "Öppna Gårdar" där det finns möjlighet att köpa närproducerat kött, grönsaker och frukt.
Och säkert kommer jag att skörda något.
 
 
 
 
Den vackra fredagen övrgick i en vacker kväll och vi såg solen gå ner i vattnet mellan träden.
Vi satt länge ute på altanen i den ljumma kvällen och när det blev svalare kom några filtar väl till pass. För vem vill gå in dessa vackra kvällar?
 
 Kvällens utsikt.
 
                                                                                                 
 
                                                                                   
Ami

Vilka fina bilder. Där på de sista, ser det nästan ut som det brinner i träden!
Hoppas ni får en fin helg och att det blir ett trevligt födelsedagsfirande.......Och jag hoppas också att du får ett bra svar sen på dina ansiktsprover!
Ha en fin helg!
Kram

Svar: Tack! Gårdagens solnedgång var vacker och jag hade också en känsla av eld eller glöd i träden. Jag dras ju både till vatten och solnedgångar. Vad gäller ansiktet så gör jag som loppan; "lever på hoppet". Och det ordnar sig nog...
Önskar er också en fin helg.
Kram!
Ditte

Znogge

Så underbart det låter och bilderna gör det inte sämre på något vis! Hoppas det blir sköna dagar och trevligt födelsedagsfirande!

Kram

Svar: Tack! Och det är alltid trevligt att ta en tur över till Åland och extra festligt med en födelsedag att fira.Kram!
Ditte

Ruth i Virginia

"Fördöme dej skymning, och drag nu din kos..
Det brinner i martallens topp..."

Sa Calle Schewen.
Såå vacker och vilsamt!

Svar: Tänk, så mycket fint och tänkvärt Evert Taube har skrivit och så roligt att du minns texterna. Igår "brann solen" verkligen i träden innan den gick ner i havet i väster och vi njöt från altanen av den vackra skymningen,kvällen som la sig och dimman som kom insvepandes från havet.
Jag har haft vackra naturupplevelser idag också, men solen hann försvinna bakom molnen innan den gick ner.

Ditte

Marja

Vackra bilder på havet! Tänk att det fortfarande är nästan sommarväder. Ha det så skönt på Åland! :) Kram

Svar: Ja, havet lockar alltid. Jag dras dit som en magnet. Och Marja, jag har hittat och köpt Ittalamuggarna, 2 st och servetter. Är supernöjd. Tusen tack för att du tipsade.Vi har njutit av havet, skördefest och det vackra vädret och haft det bra på alla sätt.
Styrkekramar till dig och jag hoppas så att du inte skall ha lika ont.
Ditte

Sanna Preifelt

Åh vad underbart, hoppas att ni får det fantastiskt :)

Svar: Vi har har haft ett par jättefina dagar och njutit av både vackert sensommarväder, umgänge, promenader, skördefest, god mat och dryck. Härligt!
Ditte

Veiken

Det är otroligt så fint vi har det på våra breddgrader nu, men det kommer visst annat andra bullar från och med nästa vecka! Oktober närmar sig med stormsteg... Kramar

Svar: Här på Åland njuter vi idag också av det fina vädret, men imorgon väntas regn och blåst med 17m/sek. Så bra att ta sig över havet i eftermiddag.Och visst är oktober på väg....Men en dag i taget så idag fortsätter vi att njuta av sensommaren. Kram!
Ditte

Ama de casa

Ser hur härligt ut som helst! Och stort GRATTIS till 93-åringen :-)

Svar: Vi har det bra och lugnt. Fint sensommarväder! Åter till Stockholm idag och det känns bra. Skall bli regn och blåst 17m/sek i morgon. Men det är ju inte mycket i förhållande till det ni varit med om. Tänker på er och hoppas att den värsta faran är över för den här gången.
Och 93 åringen blev ordentligt firad och hon var så nöjd.
Ditte

GeddFish

Ha en fin vistelse på Åland! Där har jag varit två gånger i mitt liv, bara superkorta turer, men tror, att det är vackert där. Har förresten en kusin som bor i Lemland, ledamot i Ålands landskapsregering eller nåt fint.
Nu åker jag bort några dagar. Kramkram!

Svar: Vad trevligt med en tur bort! Önskar dig fina dagar! Just igår var vi faktiskt en vända till Lemland, där jag inte varit tidigare. Åland är väldigt fint och vi har haft underbart sensommarväder. Närheten till havet är ju påtaglig över allt och det är något jag tycker mycket om.
Ha det så gott och trevlig resa på alla sätt.
Kramar och tankar till dig.
Ditte

Ann-Kristin

Gomorron Ditte!
Underbart vackra bilder både på hav och land.
Hoppas att ni får fina dagar på Åland.
Här har det varit lite molnigt i några dagar. Skönt efter den värme dom varit.
Ser nästan ut att kunna bli regn. Nu vid 9-tiden är det 24 gr och svag bris.
Ha det gott och kram till Er båda/A-K

Svar: Vi har det bra och fint sensommarväder är det också och i em åker vi hem igen. Imorgon väntas regn och rejäl blåst. Skönt med lite svalare i Torre, det blir perfekt. Och snart ses vi.
Kramar och hälsningar från oss båda.
Ditte

Anonym

Vilka fina bilder och vilken härlig höst vi fick. Undrar om det vänder nu efter åskvädret vi fick i dag?? Nu får vi nog snart söka värmen lite mer söderut.
Kram och hälsningar till er från Leffe och Karlsson

Svar: Tack! Ja, vi har haft det jättebra på Åland. Men nu i kväll har vi haft regn och en hel del åska i Stockholm så kanse det vackra sensommarvädret är på väg bort. Jag åker till Torrevieja på torsdag med en dotter och barnbarn och hoppas på fortsatt fint väder. Kramar och hälsningar till er båda från oss.
Ditte

Anne-christine

Så mysigt det verkar vara på Åland. Jättefina bilder som är en fröjd som ögongodis att titta på.
Ja man vill alldrig gå in på kvällen om vädret är vackert. Ljumma sköna kvällar om sommaren och sensommaren är det ljuvligaste som finns nästan.
Du har haft det gott och mysigt förstår jag på en såndär fin plats.
Nu önskar jag dig en jättefin ny vecka. Jag har regn hos mig ikväll. Mysigt inne då.
Varma Goa kramar till dig Ditte.

Svar: Åland är fint. Väldigt stilla mot bruset i Stockholm och man är hela tiden nära havet och naturen.Ny vecka och vädret är på G att bli mer höstlikt. Men å andra sidan är det ju höst.
Önskar dig god och snar bättring.
kramar!
Ditte

Annelie

Åh vilka fina och underbara bilder! :)

Svar:
Ditte

Ditte

Till Anneli! Tack! Vad roligt att du gillade mina bilder.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: